Ekmekler Pideler Bruschetta

SarahKerrigan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
418
10
68
Tomato_Bruschetta.jpg

Ben de size belkide bildiğiniz bu tarifi tekrarlayayım veya bilmeyenlere de önereyim :))

Önce biraz tarihçe: Italya'da anne-babalar bu tarifi çocukları için atıştırmalık olarak veya insanlar öğün aralarında tok durmak için üretmişler. Aslında tarifi söylediğimde "yaa bu da tarif mi şimdi, diyeceksiniz" çünkü çok basit ^^ ama çook lezzetli geliyor bana :)

Birkaç yapılış şekli var biri,

sarımsaklı, kekikli zeytin yağı ile (sarımsakları dövebilir veya minik minik kesebilirsiniz) dilimlenmiş ekmeklerin üzerlerine iyice sürüyorsunuz ve o şekilde fırınlıyorsunuz.

Sonra ekmekler kızardığında çıkartıp bir tabağa diziyorsunuz.

kabukları soyulmuş mis gibi domatesleri minik minik kesiyorsunuz, varsa fesleyen yoksa nane yaprağı da arıştırıp ekmekciklerin üzerlerine yayıorsunuz. Servis ederken birazcık daha zeytin yağı gezdirilebilir.

domates yerine, peynir çeşitleri, peynirli nane, maydonoz otlar, mozerellalı fesleğenli karışımlar da deneyebilirsiniz.

burdaki altın kural hakiki zeytin yağı (bulabilirseniz süper olur) ve organik sebzeler. Sarımsağın rolü de büyük burda.

:))
çok sağlıklı atıştırmalık bunlar.

bazıları sebzeleri veya malzemeyi koyduktan sonra fırınlıyor, bazıları tost makinasında kızarmış ekmeğin üzerine yapıyor. Terchi sizin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine saglık canım,bu yaz sıcaklarında ancak böyle şeyler yenebilir

Diyet yaptıpım için fazla ekmek tüketmemeye çalışıyorum. Ama bir dilim belki akşam yemeğinde yenir. Tam buğday, veya kepekli ekmek olabilir.

mis gibi organik sebzeler ve ev yapımı zeytin yağı okadar lezzetli oluyor ki... bulabilirsek büyük nimet. Biz ekmeğide makinada evde yapardık ama iki kişi için çok büyük ekmek oluyor ve ister istemez çok ekmek tüketiyorduk o yüzden vaz geçtik.

Ama bence misafirlik için daha hafif bir tercih, öyle börekler, kekler yemek yerine böyle hafif bir atıştırmalık daha iyidir diye düşünüyorum. :)

bu arada çok teşekkürler :D

Son düzenleme:
Ekmek yaparken ölçüleri azaltıp yapabilirsin canım,ve kalanınıda dolapta veya buzlukta saklayabilirsin
Çıkarıp olabildiğince kısık ateşte ağzı kapalı bir tavada yavaş yavaş ısıtırsan pamuk gibi olur.
Misafirler için böyle atıştırmalıklarda olabilir evet ama bizim Türk hanımları bunlara banamısın demezler.Onlara kısır sarımsaklı köfte çiğ köfte olacak ancak tatmin olurlar:1::1:
Bu zamanda orgtanik sebze bulmak çok zor ben buluyorum ama büyük şehirlerde imkansız gibi birşey.Bulsalarda çok çok pahalı zaten.

Ekmek yaparken ölçüleri azaltıp yapabilirsin canım,ve kalanınıda dolapta veya buzlukta saklayabilirsin
Çıkarıp olabildiğince kısık ateşte ağzı kapalı bir tavada yavaş yavaş ısıtırsan pamuk gibi olur.
Misafirler için böyle atıştırmalıklarda olabilir evet ama bizim Türk hanımları bunlara banamısın demezler.Onlara kısır sarımsaklı köfte çiğ köfte olacak ancak tatmin olurlar:1::1:
Bu zamanda orgtanik sebze bulmak çok zor ben buluyorum ama büyük şehirlerde imkansız gibi birşey.Bulsalarda çok çok pahalı zaten.

evet olabilir aslında doğru orantıda küçülterek az ekmek yapılabilir. Buzluk fikri de iyi büyük yapılıp kesilip yarısı buzluğa da atılır haklısın güzel olur sonradan ısıtınca. :) teşekkürler iyi fikir yapalım biz yine.

Evet hanımlar gün yapınca öyle çeşit çeşit salatalar, köfteler, börekler çörekler önce insanın gözü doyuyor :)) ben de bayılıyorum ama börek türü hamurişi türü yiyecekleri yememeye çalışıyorum.

Organik sebze bulmak çok zor dediğiniz gibi. Zeytinyağını biz egede tanıdığımız biri var ondan sipariş ediyoruz. O da anca öyle geliyor.

Yaz sıcaklarında salata sebze meyve en güzeli
Zeytin yagını bizde akrabalarımızdan alıyoruz,bahçeleri var burada halis katkısız ne güzel onun tadı markette satılanlarda yok zaten:32:

Tarif çok sağlıklı ama bunu gelen misafirlere yapsak bizi aç bıraktı diye adımız çıkar.:1:Türk hanımları börekli,kısırlı,pastalı ikramlara alışmış ya.Haa bana da yapsalar misafir çağırmış verdiğine şeye bak derim.:9:Ama artık böyle sağlıklı şeyler yesek güzel olur.Nesil gittikçe obezleşiyor çünkü.Ellerine sağlık canım.

Tarif çok sağlıklı ama bunu gelen misafirlere yapsak bizi aç bıraktı diye adımız çıkar.:1:Türk hanımları börekli,kısırlı,pastalı ikramlara alışmış ya.Haa bana da yapsalar misafir çağırmış verdiğine şeye bak derim.:9:Ama artık böyle sağlıklı şeyler yesek güzel olur.Nesil gittikçe obezleşiyor çünkü.Ellerine sağlık canım.

Biz kendimize bunlardan yaparız :) misafirlere börek yaparız :D Teşekkürler. Akşamları böyle şeylerle geçiştirilebilir aslında. Biz akşam yemekleri yüzünden çok kilo alıyoruz esasen.

Biz kendimize bunlardan yaparız :) misafirlere börek yaparız :D Teşekkürler. Akşamları böyle şeylerle geçiştirilebilir aslında. Biz akşam yemekleri yüzünden çok kilo alıyoruz esasen.

Çalışan kişiler(misal ben)gün içinde düzgün yemek yiyemediğimiz için ev yemeğine hasret kalıyoruz.Eve gidice de yememek olmuyor.İşten çıkma,eve varma derken saat geç oluyor.O saatte yediklerimiz de kilo aldırıyor maalesef.Diyetisyenler akşam yediden sonra birşey yemeyin diyorlar ama o saatte eve varan kim:( Ama hafif yemek lazım dediğiniz gibi:)

Back
X