• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Brankial kist ameliyatı:doktor arkadaşlar yada bu ameliyatı geçirenler ne olur yardım

milkybar

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2011
38
0
286
Bursa
daha öncede yazmıştım arkadaşlar boynumda lenf bezi var diye.onun biyopsi sonucu çıktı brankial kist oluşumuymuş çocukluktan gelme bi kistmiş ve tek tedavisi cerrahiymiş.şuan iltihabı için antibiyotik kullanıyorum.bayramdan sonra ameliyatım olucak.bu ameliyatı olan varmı yada yakını olan bilgisi olann.lütfen bişiy deyin çok korkuyorum sinirlerin zedelenme riskinden

merhaba milkybar, benimde sol boyun kısmında gözle görülür bir beze vardı biopsi yapıldı ama anlayamadılar ordaki parçanın alınması gerekiyor dediler.Şili etfal KBB 2 den ameliyat günü aldık ve özel bir doktor istedik çünkü bunu isteme hakkımız var. 1,5 saatlik bir ameliyat geçirdim 2 gün hastanede yattım ve ne bir ağrı ne bir sızı hissetim çok rahattı ama riskli bir ameliyattı çünkü ağız kayması olabilir dediler çünkü yüz sinirlerine çok yakındı ama çok şükür sorun olmadı 5 ay oldu herhangi bir sorun yaşamadım. sadece boynumu ellediğim zaman uyuşuk gibi bu normal birşey tabiki..şimdiden geçmiş olsun inşallah iyi bir ameliyatın olur. sormak istediğin birşey varsa cevaplarım

ha bu arada söylemeyi unuttum sinirleri takip eden ve kontrollü bir şekilde ameliyatı sürdüren bir makine varmış beni ona bağladılar bu yanlızca şişli etfalde varmış bunuda araştırmanı isterim hemen karar verme çünkü riski var

mutgul çok teşekkür edrim öncelikle cevap verdiğin için bi kaç şey daha sormak istiyorum sana. özel doktor istedik demiştin doktorunun ismi nedir söyleyebilir misin acaba? Bide malum devlet hastanesi kaç güne verdi ameliyat gününü?ben şehirdışında okuyorum okulum da açılıcak eylül 19da:( offf çok zor gerçekten anlıyosundur beni aynen bana da riskli olduğunu söylediler ve çok korkuyorum.özelde olmayı düşünüyodum ama aklımda hep eğitim de vardı şuan iyice kafam karıştı. o bahsettiğin nasıl bir makina acaba bana hiç bahsetmemişlerdi bi sorayım gidince.

yok canım önemli değil, öncelikle hangi hastaneye gidiyorsun , bahsettiğim o makine boynunun altındaki bulunan sinir uçlarına takılıyor(kesinlikle iz falan kalmıyor yanlış düşünme toplu iğneden bile ince iğne uçları bunlar) bunu zaten sen hiç bir şekilde hissetmiyorsun çünkü önce bayıltıyolar sonra makineye bağlıyolar serum falan takıyolar şişli etfal kbb 2 Doç. Dr. Berna uslu coşkun.... ameliyat tarihini gittiğim günün 2 hafta sonrasına vermişler sonra doktor amerikaya gitmiş o yüzden fazladan beklemiş oldum. ama ben önce kbb 1de ameliyat tarihi almıştım 2 gün sonraya gün verdiler şaşırmıştık hatta sonra kbb 2 ye geçtim bu doktor orda oldugu için sorunsuz bir şekilde haloldu zaten hiç pişman olmadım. özelden 4 milyar para istediler vermeye razıydık bi tanıdık vasıtasıyla etfale geçtim biraz dikiş izi kaldı ama hiç bir sorun olmadı ne bir ağrı ne bir sızı umarım seninde herşey güzel geçer

inşallah canım ya Allahım yardımcım olsun inşallah.Belki duymuşsundur doğan hastanesinde olmaya karar vermiştim bende yarın gidicem fiyattı ayrıntıydı konuşucaz ama annemlerle konuşup bi oraya da gitmek istiyorum sen de memnunmuşsun bak bide riskli olunca ameliyat offffff. ya iz hiç umrumda bile değil kalsın napaym, bu yüz sinirleri zedelenme olayı bide tam şah damarının üstünde benim kistim oyüzden korkuyorum baya:( çok sağol gerçekten yardımcı olduğun için Allah razı olsun canım

rabbim yardımcın olsun arkadaşım, umarım senin için herşey iyi olur.. bu dediğin hastaneyi bilemiyorum ama araştırma olması daha iyi gibi geliyo bana nedense mesela ben özel hastaneyede gittim medicalparka bayağı para istedi ama bana o dediğim makineden bahsetmedi operatör doktordu özelde olsun demiştim bende ama tanıdıktan dolayı etfale geçtim.. iyice araştırmanı isterim gerekirse berna hanımlada görüşürsün

aldım canım randevu şişliden çarşamba günü için gerçi berna hanım değil ama hele bi gideyim onunla da görüşürüm. bugün 3te doğan hastanesinde de randevum var doktoruma o dediğin makinayı da sorucam bakalım ne dicek? dediğin de doğru yani doğrudan açıcağına boynumu makinaların göstergeleriyle açması bana da çok mantıklı geldi.yazarım yine gelişmeleri

canım merak edersin diye yazayım dedim. ameliyatımı oldum çok şükür hiçbirşeyim yok hafif uyuşukluk ve kasılma dışında o da olucak zaten daha 5. günüm:) patolojim de temiz çıkarsa değme keyfime. çok sağol çok teşekkür ederim desteğin için canım seninle konuşmak beni çok rahatlatmıştı. umarım herşey gönlünce olur.

arkadaşlart bu benim de bu operasyondan geçirmem gerekiyor, ikinizin de cevapları benim için önemli size özelden msj attım. bana geri dönerseniz cok sevinirim

canım merak edersin diye yazayım dedim. ameliyatımı oldum çok şükür hiçbirşeyim yok hafif uyuşukluk ve kasılma dışında o da olucak zaten daha 5. günüm:) patolojim de temiz çıkarsa değme keyfime. çok sağol çok teşekkür ederim desteğin için canım seninle konuşmak beni çok rahatlatmıştı. umarım herşey gönlünce olur.

canım uzun zamandır girmiyorum foruma mesajını yeni gördüm ve senin adına çok sevindim. benim şuan uyuşukluğumda yok merak etme oda zamanla kaybolacak.umarım patolaji sonucunda iyi çıkar. Etfal hastanesindemi oldun ameliyatını

mesajın gelmemiş canım. sorularını burdan cevaplayabilirm

cavap verdiğin için cok tesekkür ederim. operasyonun kaç saat sürdü acaba senin?ve seninde dısardan bakılınca belli oluyor muydu bnm dısardan bayag büyük belli oluyo. dudak kayması riski yokmuş o bölgeye yakın değilmiş ama insan genede korkuyor.

bende medicalpark'a gidiyorum ameliyat için doç bi dr var o girecek galiba ameliyata sinir monitörü onlarda da varmış, ama şah damarlarına tükürük bezine vs dikkat etmek gerekiomuş seninde yakın mıydı damarlara? cok üstüste sorular yazıyorum ama tek tek sorup seni sıkmakta istemem kusura bakma cnm ya.

önemli değil tek tek cevaplarım sorularını aynı dert bende de vardı önceden. benim dışarıdan bakıldıgında belli oluyordu. git gide büyür diye korktumceviz büyüklüğündeydi benim. doktor yüz kaslarına sinirlerine yakın bi bölgede dedi. ağız kayması olabilir dedi. ameliyatta makineye bağladıkları için verilen sinyalle sinirleri takip edebiliyolar. ameliyatım 1.5 saat sürdü ve narkozlu iken seni doktorlar uyandırıyolar. gözümü açtıgımda titriyodum. ama çok şükür ne bir ağrı ne bir sızı hiç birşey hissetmedim çok rahattı çok menum kaldım yani. o parçada temiz çıktı çok şükür

bende medicalparka gittim ama tanıdık vasıtasıyl şişli etfale geçtim. korkularım tedirginliklerim oldu tabi ama inan hiç üzülmeye değmiyo bile :)) bunu sonradan farkediyo insan.. sende hiç takma kafanı ameliyatını ol sonra yazarsın bana burdan :)

sana ne kadar teşekkür etsem o kadar az. benim şah damarlarının arasından büyümüş o kısma dikkat etmek lazımmış,insan cok tedirgin oluyor dediğin ve bildiğin gibi.sinir monitörü bana da takılacakmış her ihtimale karşı. sana diren takıldı mı ameliyat sonrası? ben 2 doktor arasında kararsız kaldım biri bi gece yatıracak ve diren takacak biri ise sabah olursun akşam gidersin katlaya katlaya dikeceğim içten boşluk kalmazsa diren takmam bile dedi ama büyükse boşluk takarım dedi ben de ikisi arasında cok kararsızım:) buraya yazarım ne olup bittiğini inşallah ameliyatı araştıranlar içinde bir faydası dokunur belki tekrardan sağol

rica ederim yeterki aklında soru kalmasın... evet bana diren taktılar ama hiiç farkında bile değildim.. bir gece yattım hastanede daha sonra kontrollere gittim ağrısız sızısız çıkardılar dikişlerde aynı şekilde.. umarım ameliyatın başarılı geçer. mutlaka gelişmeleri buradan yaz.geçmiş olsun tekrar

rica ederim yeterki aklında soru kalmasın... evet bana diren taktılar ama hiiç farkında bile değildim.. bir gece yattım hastanede daha sonra kontrollere gittim ağrısız sızısız çıkardılar dikişlerde aynı şekilde.. umarım ameliyatın başarılı geçer. mutlaka gelişmeleri buradan yaz.geçmiş olsun tekrar

slm mutgul, ameliyatımı oldum gayet iyi sonuçlandı çok şükür. yardımcı olduğun için sabırla sorularımı yanıtladığın için sana tesekkür ederim cok sağol:)

Back