-
- Konu Sahibi zeynepthevideographer
Ya çevre o kadar baskı yaptı ki engelli olacak çocuğunuz diye. Kayınvalideme rica ettik hamilelik sürecinde sadece sizde kalsın diye. İstemedi. Ama onlar da bizim evladımız. Dediğiniz gibi uzak durmaya çalıştığım zaman bile gözünde biraz çapaklanma gördüm deliye döndüm. Sarıp sarmaladım. Dezenfekte ettim. Hep dua ettim bir şey bulaşmasın diye. Hiç çiğ et vermedim. Sadece mama ile beslendiler. Biri iki ay önce binaya kaçmış 4 gün kadar sonra kakasında kan gördük. Veteriner parazit var dedi aşı yaptı. İyileşti. Aklıma hep o takılıyor. Binada bir şey yediyse o ara bana tokso bulaşmışsa diye korkuyorum.Kedilerden olsa en baştan çıkardı toksoplazma sadece kedilerden bulaşmaz eğer sonradan pozitif çıktıysa sebze meyveyle vs kapmış ihtimaliniz daha yüksek. 2 tane kedim var sürekli çiğ etle beslerim çıkar binayı gezer gelirler vs toksoplazma kesin gözüyle baktık gebelik düşürken kedilerime test yaptırdım ve negatif çıktı. Yüksek ihtimalle kötü bişey yoktur toksoplazma hiç yoktur ama varsa bile kedilerinizi suçlamayın ve mesafe koymanıza gerek yok ben ağızlarından öperim yani o derece çok şüpheleniyorsanız veterinerde kedilerinize test yaptırabilirsiniz. Bence kafasının büyük olması tamamen genetik Allah korusun hidrosefali olsa %90 95 detaylı ultrasonda çıkıyor. Burda çok okudum kafasının büyük olmasını hep sağlıklı bebekler doğdu. Sizin haftalarınızda benim bebeğimin de kafası 1 hafta öndeydi doktorumuz çok normal demişti şimdi 37+3deyiz nerdeyse haftasıyla uyumlu. Yani biraz uzun oldu ama hem içiniz rahat olsun hemde sokağa atmaya kıyamadık demişsiniz lütfen bunu aklınıza bile getirmeyin onlarda sizin evladınız. Şuan 2 cm açıklıkla geziuorum ama kedilerimden biri ishal onunla uğraşıyorum yani karnımdakinden ayıramam.
İçiniz rahat olsun gerçekten ilk kedim hep benimleydi ama ikincisini barınak benzeri bi yerden aldım yani kesin gözüyle bakarken toksoplazma negatif çıktı. Doktorum en başından beri meyve sebzeden bulaşma ihtimali daha yüksek kedilerle arana mesafe koymana gerek yok dedi. En baştan beri kumlarını ben değiştim. Çevreyi dinlemeyin bize de diyorlar ağzına tüy gider bebeğin napacaksınız diye daha iyi bağışıklığı güçlü olur diyorum onlar kardeş yani ciğerine kedi tüyü gitme hikayeleri hep yalan yani tüyden değil parazitten kist olur o da genelde köpeklerden olur. Bi kez daha detaylı ultrason yaptırıp kedilerinize veterinerde test yaptırın benve içiniz rahat etsin. Kakada kan sadece parazitten olmaz mamadan kaynaklı olabilir anal keseleri dolmuş olabilir benim kedimin birinde de aynı sorun var anal kesesi doldukça kanlı kaka yapar diğer kedimde yine maması değiştikçe kanlı kaka yapar yani yavru olmadıkları sürece kedide kanlı kaka her zaman kötü şeylerin habercisi değildir.Ya çevre o kadar baskı yaptı ki engelli olacak çocuğunuz diye. Kayınvalideme rica ettik hamilelik sürecinde sadece sizde kalsın diye. İstemedi. Ama onlar da bizim evladımız. Dediğiniz gibi uzak durmaya çalıştığım zaman bile gözünde biraz çapaklanma gördüm deliye döndüm. Sarıp sarmaladım. Dezenfekte ettim. Hep dua ettim bir şey bulaşmasın diye. Hiç çiğ et vermedim. Sadece mama ile beslendiler. Biri iki ay önce binaya kaçmış 4 gün kadar sonra kakasında kan gördük. Veteriner parazit var dedi aşı yaptı. İyileşti. Aklıma hep o takılıyor. Binada bir şey yediyse o ara bana tokso bulaşmışsa diye korkuyorum.
Çok sağolun içim rahatlıyor. Eşim de diyor biz bunları bebeğimizi düşünüp yollasaydık zaten bebeğin hayrını görmezdik. O kadar merhametsizlik cezasız kalmaz. Şimdi de bebeğin besiginde uyur hep kedimiz. Alışsın bebişle beraber uyusun diyoruz. Dediğiniz gibi başka sebeplerden de kanlı kaka olabilir. Bir de öyle bir şey yese illa ki ağzının kenarına bir şey bulasirdi.İçiniz rahat olsun gerçekten ilk kedim hep benimleydi ama ikincisini barınak benzeri bi yerden aldım yani kesin gözüyle bakarken toksoplazma negatif çıktı. Doktorum en başından beri meyve sebzeden bulaşma ihtimali daha yüksek kedilerle arana mesafe koymana gerek yok dedi. En baştan beri kumlarını ben değiştim. Çevreyi dinlemeyin bize de diyorlar ağzına tüy gider bebeğin napacaksınız diye daha iyi bağışıklığı güçlü olur diyorum onlar kardeş yani ciğerine kedi tüyü gitme hikayeleri hep yalan yani tüyden değil parazitten kist olur o da genelde köpeklerden olur. Bi kez daha detaylı ultrason yaptırıp kedilerinize veterinerde test yaptırın benve içiniz rahat etsin. Kakada kan sadece parazitten olmaz mamadan kaynaklı olabilir anal keseleri dolmuş olabilir benim kedimin birinde de aynı sorun var anal kesesi doldukça kanlı kaka yapar diğer kedimde yine maması değiştikçe kanlı kaka yapar yani yavru olmadıkları sürece kedide kanlı kaka her zaman kötü şeylerin habercisi değildir.
arkadaşım hamile 9 kedisi var evinde ve her aşısını düzenli olarak bile yaptırmaz.Eşin çok doğru söylemiş kötüsünü düşünme inşallah test sonucun da güzel gelir.Kafası önde olan birçok kişi var sağlıkla doğuyorlar.Sen gebelikte çok zorlandın inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın ve bu süreç geride kalacakÇok sağolun içim rahatlıyor. Eşim de diyor biz bunları bebeğimizi düşünüp yollasaydık zaten bebeğin hayrını görmezdik. O kadar merhametsizlik cezasız kalmaz. Şimdi de bebeğin besiginde uyur hep kedimiz. Alışsın bebişle beraber uyusun diyoruz. Dediğiniz gibi başka sebeplerden de kanlı kaka olabilir. Bir de öyle bir şey yese illa ki ağzının kenarına bir şey bulasirdi.
Ay amin amin bu tehlikeyi de atlatırsak yeniden doğmuş gibi olacağım. Sokak sokak gezip kedileri doyuracağımarkadaşım hamile 9 kedisi var evinde ve her aşısını düzenli olarak bile yaptırmaz.Eşin çok doğru söylemiş kötüsünü düşünme inşallah test sonucun da güzel gelir.Kafası önde olan birçok kişi var sağlıkla doğuyorlar.Sen gebelikte çok zorlandın inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın ve bu süreç geride kalacak
Annem tip 2. Eşim de tip 2. Ben şeker yükleme yaptım temiz çıktı. Zaten ac yani karın çevresi falan büyük değilUfff çok gerginlik anneciiiim2 kedim var ikisi de tekir, tokso negatifim 2. Gebeliğim… Tokso evdeki kediden bulaşmaz kolay kolay. Ailenizde şeker hastası olan var mı? Soru bu koca kafalı bir insan olarak soruyorum, kardeşim de ben de koca kafalıymışız gebelikte, hala öyleyiz. Babamız şeker hastası çünkü.
Tamaaaaam işte sorunun cevabı sanaAnnem tip 2. Eşim de tip 2. Ben şeker yükleme yaptım temiz çıktı. Zaten ac yani karın çevresi falan büyük değil
Tıp iki olsa da fark etmez dimi?Tamaaaaam işte sorunun cevabı sanakorkmaaa. Şeker hastalarının bebikoları biraz koca kafalı oluyor
Bizimki de tip2Tıp iki olsa da fark etmez dimi?
Yoo bir iki gün geride bileBizimki de tip2kilosu da önde mi Haftasına göre?
Genelde tombiş de olurlar ama değilmiş demek ki. Doktora gidince güncelle bizi, iyi haberlerini bekliyorum…Yoo bir iki gün geride bile
Oh şükür çok sevindim adınaOrangegreysky Tokso negatif çıktı çok şükür Yani ailesel bir faktör. Sana da özellikle haber vereyim dedim
Gebeliği ilk öğrenince ya da gebelik düşününce gidiyorsunuz doktor alıyor testi. Gebeliğin başında standart. Gebelik düşününce siz rica edersiniz. Toksoplazma IgM pozitif çıkarsa gebelik için 6 ay bekleme öneriliyor ki hastalık iyice geçsin ve antikor oluşsun. Bir kere antikor oluşunca artık rahatız. Gebelik esnasında yeniden geçirilse bile bebeğe zarar vermiyor. Ama ikisi de negatifse veteriner önce kedinize test yapsın. Onda da negatifse hamilelik boyunca çiğ bir şey yedirmeyin, dışarı salmayın, sadece mama yesin. Tedbiren de kumunu siz temizlemeyin. Tabi sadece kedilerden bulaşmıyor. Salam, sosis, sucuk, pastırma gibi çiğ etler yenilmez. Mayonez yenilmez. Yumurta rafadan yenilmez. Toprakta yetişen sebze meyve yeşillik iyice yıkanır. Toprakla temas sonrası da eller temizlenir. Bunlara dikkat edince bir şey olmuyor. Pastırma o kadar canım cekiyor ki 4 aydır. Yemiyorum. Hatta eşime dedim hastaneye gelince doğumda 1 kilo pastırma al gel. Takas yapar gibi ben sana bebe verecem sen bana pastırmaNegatif çıkmasına çok sevindim sağlıkla kucağınıza alın
Ya bende gebelik düşünüyorum kedim de var tokzoplazma için doktorlar kendileri mi yapıyorlar testi yoksa biz mi istiyoruz? Veteriner de kediden kan alırız eğer negatif olursa tehlikeli bir şey yoktur ama pozitifse sizin de kan vermeniz lazım duyarlı olup olmadığınıza eğer duyarlı değilseniz sıkıntı yok demişti soruyu görünce aklıma takıldı rutin testler arasında mı istiyorlar yoksa siz mi söylüyorsunuz kedim var tokzoplazma testi yaptırmak istiyorum diye
Amin çok sağolun size de stressiz sorunsuz bir hamilelik diliyorumTeşekkür ederimsağlıkla kucağınıza alın her gün yersiniz pastırmayı