Bozuk yumurta

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Selamlar.
Bir sorum olacak.
Bozuk yumurta nasıl anlaşılır? İki saattir eşimle bunu tartışıyoruz. Normalde sorsan nasıl anlaşılır biliyorum. Suya koyunca batmazsa bozuktur. Veya kırınca dağılırsa bozuktur vs.
Gitmiş bi yumurta kırayım demiş kırk yılın başı yazık, bi tanesi tavada dağılmış kırınca. Ben bi kokladım normal kokuyordu. Bişey olmaz ye gitsin dedim. :D
Biraz yemiş sonra bırakmış. İyice paranoyak oldu başıma.
Ya bozuk olsa kokusundan anlaşılmaz mı?
Tamam dağılmış kırınca ama o en fazla bayattır dedim ben. Yani çok taze değildir. Ama yenebilir. Çünkü tadına baktım normaldi.

- bozuk yumurta nasıl anlaşılır? Hiç karşılaştınız mı?
- bayat ve bozuk arasındaki fark nedir, bayatsa yenebilitesi var mıdır?
- bozuk yumurta yenirse nolur?

Dediğiniz test bayat-taze ayrımı için. Bozuk olan o kadar iğrenç olur ki, direk anlarsınız.

Ama bayat olanı da sevmem ben. Yumurtanın zaten kendine has bir kokusu var, bayatladığında daha ağır kokuyor, sevmiyorum o yüzden.

korkunç bir kokusu olur ve görünüşündende anlarsın normal olmadığını zaten sarısı hemen dağılır

bozuk olsa kokusundan duramazsın evi havalandırmayla geçen zamanda unutursun zaten yemek yemeyi.

- köyde, kümeste samanların arasında uzun zamandır unutulmuş bir yumurta varmış, yenilerin arasına karışıp gelmişti, zombi kokusu böyle olurdu sanırım :KK43: yoksa nerden bilicem şehirde bozuk yumurta nasıl olur. Yiyebilen varsa karada ve denizde ölüm yok o insan için derim rahatlıkla :D

- bayat yumurta kaynatıldıktan sonra kabukları daha rahat soyulur mesela, her zaman taze daha güzel demek değil :)

Kirmadan da anlasilir . Yumurtayi kulagina gotur hafif salla cilk cilk sallaniyorsa boyle lop lop obzaten bozulmustur kirmaya bile gerek yok. Sallanmiyorsa ya da siz sallarken sallanmaya baslamissa bozulmamistir

Bayat yumurtanin aki dağılır. Bozuksa dayanilmaz bir koku olur, renk farklilasir

Günlerdir açmayı düşündüğüm konu... Bizimkiler batıyor neyseki kurtulduk. :D

Kirinci dagilan yumurta banada tiksinc gelir yiyemem bozuk gibi agir kokmasada kirdiginda dagilan bayat yumurtaninda farkli ve kotu bi kokusu oluyor.

Kirinci dagilan yumurta banada tiksinc gelir yiyemem bozuk gibi agir kokmasada kirdiginda dagilan bayat yumurtaninda farkli ve kotu bi kokusu oluyor.birde salladigin zaman yumurtanin sesini duyuyorsan bayatlamis oluyor.bozuk yumurtada eline aldiginda ici bos gibi hafif olur.kirdiginda kokusundan kusmak garantilidir. :D

Yani defalarca yumurtadan zehirlenmis biri olarak bu baslik benim başlığım olmali. Saat 05.43 ve ben 45 dk dir o igrenc seyden kurtulmak icin resmen banyoda kuluckaya yattim :KK57: Herkes demis ki cok fena kokar bozuk yumurta mutlaka anlarsin. Yok arkadas kokmuyor kok-mu-yooorrr... :KK17: heralde artik ben her yumurtayi bi suya batirip cikarmadan yemicem yani. Biktim yeminle biktim ya. Millete şifa bana cefa :KK61:

bozuk yumurta olup olmadığı haşladığında anlaşılır.. yeşilsi veya siyah noktalar varsa bozuktu bende bilmiyordum eşimden öğrendim banada yedirmiyo yaa.:D

Back
X