Bozuk tavuk?

Arkadaşlar bugün gayet bilinen market zincirlerinden birinden tavuk pirzola aldım. Pişirmek için paketini açtığımda hafif bir koku gelir gibi oldu ama tavuk bu kokar herhalde dedim anlamadım pişirdim. Kapağı kapalı olduğu halde pişerken eve aşırı bir koku yayıldı ağır bir koku ama bu. Kapağını açtım baktım tavuklar zaten birbirine yapışmış ayrılmıyor bile değişik bir şey olmuş. Bozulmuştur sanırım bu tavuk değil mi yoksa ben mi acaba kıllandığım için böyle düşünüyorum. Daha önce hiç bozuk tavuk görmedim koklamadım ya da. Son kullanma tarihi 18'i bu arada baktım iki gün kalmış. Sizce bozuk mudur? Birde sanırım atacağım nimet fakat allah affetsin çok kötü kokuyor. Sizce fişiyle gitsem böyle böyle bozuk desem verdiğim parayı alabilir miyim? Az da değil 30 liralık almıştım. Keşke pişirmeden götürseydim.
Bozuksa korkunç kokar. Ben misafirlikte bozuk balığa denk gelmiştim. Duramadım evde. Umarım yemesiniz. Tavuk zehirlenmesi çok kötü, 2 gün hastanede gözümü açamadım. Ki ben sezeryanın ertesi günü paspas bile yapan insanım. Aman diyim, yemeyin. Iade edin, almazlarsa çöpe atın. Ordan alışveriş yapmayın.

Tavuk kemiği çok tehlikeli:KK43: tavuk artıklarını vereceksek kemikleri ayıklıyoruz, evde de miniğim var ona vermediğim, verirsem zarar göreceğini bildiğim hiçbir şeyi sokaktaki kuzucuklara vermiyorum.
Köpeklere verilecekse iri büyük kırmızı et kemikleri verilebilir ki o kemikler dişlerini, diş eti sağlıklarını korumaya yardımcı oluyor ama tavuk kemiği, dişleriyle kesemeyecekleri öğütemeyecekleri balık kılçıkları ne kedilere ne köpeklere verilmemeli, iyilik yapayım derken canlarından olmalarına neden olabiliriz:KK43:
Tavuk boynu da verebilirsiniz köpeklere. Kalsiyum ihtiyaçlarını da karşılamış olurlar böylelikle.
Tavuk kemiği içi boş olduğu için verilmez. Kırılıp batma yapabiliyor. Kediler kemiği kıramadığı için but kemikleri verilebilir tavuğun.
Pişmiş tavuk kemikleri hiç birine verilmez kırılma riski çok fazla. O yüzden mangaldan sonra kemikleri şuraya koyayım da kedi köpek yesin dememek lazım.

Tavuk boynu da verebilirsiniz köpeklere. Kalsiyum ihtiyaçlarını da karşılamış olurlar böylelikle.
Tavuk kemiği içi boş olduğu için verilmez. Kırılıp batma yapabiliyor. Kediler kemiği kıramadığı için but kemikleri verilebilir tavuğun.
Pişmiş tavuk kemikleri hiç birine verilmez kırılma riski çok fazla. O yüzden mangaldan sonra kemikleri şuraya koyayım da kedi köpek yesin dememek lazım.
Bilgilendirme için teşekkür ederim:KK36: kemikli hiçbir şey vermemeye özen gösteriyoruz dışarıdaki canlılara, yavrularda yiyor bazen, endişe ediyoruz ister istemez, konusu geldiği için yazdım ben de zira bilmeden istemeyerek zarar verebiliyoruz gariplere:(

Son kullanma tarihine yakın olan tavugu almisin bozuluyor son gune yaklasinca
Son kullanma tarihi yakın olanları dolaplarda en üste koyarlar önce onlar tüketilsin diye, market çalışanlarına öyle talimat gidiyor maalesef ama bizler aldığımız paketli ürünlerin son kullanma tarihine çok dikkat etmeliyiz özellikle tavuk, balık, süt ve süt ürünleri çok kötü zehirleyebiliyor.

Tavuk ürünleri alacağımda dolabın en altına konmuşlarsa bakarım onların skt'leri daha ileri bir tarih oluyor, şarküteri kısmında da aynısını yapıyorum arkalara konmuş ürünlerin tarihleri öndekilerden 3-5 gün daha sonrası oluyor en azından.

Alırken yalnızca tarihe de bakmam, koklarım, tavuk daha koklamaya başladığınız anda belli eder kendini ve soslu ürünleri almamak lazım, baharatlar bozuk kokusunu bastırıyor yanıltıcı oluyor.

Tavukta ne pis kokar🤮 birde yapis yapis olur..pisirsende gotur bence markete..bozuk tavugu hayvana verme bencede.. ben mesela bayat ekmek veririm hayvanlara ama kuflenmisini vermem. Kendi yemedigimi hayvana vermem.

2 gun kalan hatta 1 haftasi kalmis tavuklari salam sosis sucuk ayran yani soguk zincirde olmasi gereken hic bir seyi almayin
bu urunleri tarihi yaklasinca soguk zincirden cikarip kasa onlerinde falan indirimde satmaya calisip aksam tekrar dolaba koyuyorlar

Arkadaşlar bugün gayet bilinen market zincirlerinden birinden tavuk pirzola aldım. Pişirmek için paketini açtığımda hafif bir koku gelir gibi oldu ama tavuk bu kokar herhalde dedim anlamadım pişirdim. Kapağı kapalı olduğu halde pişerken eve aşırı bir koku yayıldı ağır bir koku ama bu. Kapağını açtım baktım tavuklar zaten birbirine yapışmış ayrılmıyor bile değişik bir şey olmuş. Bozulmuştur sanırım bu tavuk değil mi yoksa ben mi acaba kıllandığım için böyle düşünüyorum. Daha önce hiç bozuk tavuk görmedim koklamadım ya da. Son kullanma tarihi 18'i bu arada baktım iki gün kalmış. Sizce bozuk mudur? Birde sanırım atacağım nimet fakat allah affetsin çok kötü kokuyor. Sizce fişiyle gitsem böyle böyle bozuk desem verdiğim parayı alabilir miyim? Az da değil 30 liralık almıştım. Keşke pişirmeden götürseydim.
Canim benim babam marketleri pastaneleri denetlemeye gider ve derki neler var neler on gun ileri yumurtaya tavuga tarih atarlarmis yakalayinca ceza kesiyolar ama iste yakalanmadan giden gidiyo hafif koku varsa ve iki gun kalmissa at gitsin kesin bozuktur geçenlerde bizde marketten tereyagi baktik kuflenmis ve 45tl dun esim bakmis yari fiyatina inmis indirim varmis esim demis kuflenmisler indirim diyosunuz herkes oyle yapiyo demis kasadaki eleman canimiz Allaha emanet

Geri iade yaparlar diye biliyorum bende pismişleri sokak hayvanlarına verin yerler :KK66:
Hayır çok yanlış bir tavsiye.sokak hayvanlarıda bozuk gıdalardan zehirleniyorlar.okulumuzun Kaç yıllık kedisi bu yaz insanların iyilik olsun diye verdiği bozuk gıdadan zehirlendi ve öldü.

Hemen iade edin ve paranızı alın. Bence hayvanlara vermeyin çünkü gerçekten bozuksa eğer verdiğiniz hayvana da zararı olur.

Back
X