- 20 Ocak 2015
- 9.453
- 13.622
- 448
- 40
- Konu Sahibi agresifkiz
Onlara zarari olmaz mi bozuksa?Geri iade yaparlar diye biliyorum bende pismişleri sokak hayvanlarına verin yerler![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onlara zarari olmaz mi bozuksa?Geri iade yaparlar diye biliyorum bende pismişleri sokak hayvanlarına verin yerler![]()
Marketler de bu tür günû gecmişleri hep hayvanlara veriyorlar dediğim gibi onlar çöplerden öyle bozuk şeyler yiyor ki bu onlara ziyafet gibi gelirOnlara zarari olmaz mi bozuksa?
Yazdıktan sonra başkalarına verdiğiniz cevabı okudum haklisniz onlar neler yiyorlar mantıkli geldi.Marketler de bu tür günû gecmişleri hep hayvanlara veriyorlar dediğim gibi onlar çöplerden öyle bozuk şeyler yiyor ki bu onlara ziyafet gibi gelir
Marketlerde soslu satılanlar içinde aynı durum sözkonusu. Hatta bir çalışan önce bir miktar çamaşır suyu katılmış suda bekletip, sonra soslanıp satıldığını söyledi.bir arkadasim cok buyuk bir market zincirinde calisiyor. bazi urunler "ozellikle organik tavuklar" skt bittiginde etiketini yenileyip rafa kondugunu soyledi. yine baska bir buyuk market zincirinden 2 kez benim basima geldi, bozuk cikti tavuklar emin olamadim gerci bozuk mu degilmi ama cok kotu kokunca yemeye cesaret edemedim atttjm.
Elimle delip kokluyorum derken?Piştikten sonra sanmiyorum..Bozuk tabi yoksa niye koksun tüm ev..gecmis olsun ben markette sepetime aymadan once elimle delip kokluyorum daima et tavuk kiymayi..
Muhtemelen müşteri hizmetlerine görürüyordurElimle delip kokluyorum derken?
Ya kokusu kötü gelirse ambalajı delik şekilde bırakıp gidiyor musunuz yani?
Bu bildiğin hizmetMuhtemelen müşteri hizmetlerine görürüyordur
Hayvanlara hic birşey olmaz korkmayın tahmin edemiyeceğiniz şekilde bozuk şeyleri yiyorlar bile
Son kullanma tarihine yakın olan tavugu almisin bozuluyor son gune yaklasincaArkadaşlar bugün gayet bilinen market zincirlerinden birinden tavuk pirzola aldım. Pişirmek için paketini açtığımda hafif bir koku gelir gibi oldu ama tavuk bu kokar herhalde dedim anlamadım pişirdim. Kapağı kapalı olduğu halde pişerken eve aşırı bir koku yayıldı ağır bir koku ama bu. Kapağını açtım baktım tavuklar zaten birbirine yapışmış ayrılmıyor bile değişik bir şey olmuş. Bozulmuştur sanırım bu tavuk değil mi yoksa ben mi acaba kıllandığım için böyle düşünüyorum. Daha önce hiç bozuk tavuk görmedim koklamadım ya da. Son kullanma tarihi 18'i bu arada baktım iki gün kalmış. Sizce bozuk mudur? Birde sanırım atacağım nimet fakat allah affetsin çok kötü kokuyor. Sizce fişiyle gitsem böyle böyle bozuk desem verdiğim parayı alabilir miyim? Az da değil 30 liralık almıştım. Keşke pişirmeden götürseydim.
Sonra kasiyeremi goturuyorsun bozuksa. Yada emin olamadin diyelim baska bi amlajida deliyomusunPiştikten sonra sanmiyorum..Bozuk tabi yoksa niye koksun tüm ev..gecmis olsun ben markette sepetime aymadan once elimle delip kokluyorum daima et tavuk kiymayi..
Ben A..1 olan marketten asla tavuk almam bozuk oluyormuş sürekli komşular falan söylerler.
Lütfen bozuk olduğunu düşündüğümüz yiyecekleri sokak hayvanlarına vermeyelim.
Ya onlar da hastalanırsa?
Yazık, günah değil mi?
Tavuk zehirler öyle ölen çok kedi gördüm
Karnivorların bağırsak uzunluğu bizimki gibi değil, daha kısa. Kedi ve köpek olarak kıyaslarsak kedilerin köpeklere oranla daha da kısa. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerde bu bağırsak kısalığı işlerine yarıyor ve bize dokunabilecek bir et onlarda kısa sürede işlenip atıldığı için onlara dokunmuyor. Ancak bozuk tavukta birçok bakteri üremesi olmuştur. Hangi bakterilerin ürediğini de hiç birimiz bilemeyiz. Bazıları hayvanlarda sorun yaratmasa da bazılarından sadece bir kaç tane almak bile hastalanmaya sebep olabilir. Eğer konserve yapacak şekilde pişirilmediyse etler de zarar veren bakteri olabilir. Normalinde tavukların insan tüketimine sunulması için iç sıcaklığının 72 dereceye ulaşması şarttır. Ama evi kötü koku kapladığı için vs yazılanlardan pişirmenin de tam yapılmadığını varsayıyorum. Her ihtimali düşünmek gerektiği için ben olsam vermezdim.Marketler de bu tür günû gecmişleri hep hayvanlara veriyorlar dediğim gibi onlar çöplerden öyle bozuk şeyler yiyor ki bu onlara ziyafet gibi gelir
sakın hayvanlara vermeyin.hatta iyice sarın ve çöp konteynırının içine atın ki kediler ulaşamasın.pişirmeseydiniz eğer fişiyle iade edebilirdiniz.bize de denk geldi öyle iade ettik açınca bozukluk olduğunu anlayıp.eğer marketin kasap kısmı varsa tavuğu ordan alın paketli almayın mümkün oldukça ya da direkt kasaptan alın.ben de bir kere zehirlendim tavuktan Allah düşmanıma vermesin kaç beden zayıfladım kaç şişe serum yedim o dönem haddi hesabı yok.aldığınız marketi uyarın böyle böyle diye ama.Ama pişirdim artık. Yarın gidip söylemeyi düşünüyorum hatta şikayette edeceğim insan sağlığı sonuçta.
Yalnız tavuk bozuksa hayvanlara bir şey yapmasın?
kesinlikle bu kemik verme kısmına çok çok dikkat edilmesi gerekiyor.hep kemik veriliyor hayvanlara ama çok yanlış çok tehlikeli.gözümün önünde koca köpeği zor kurtardılar.kemiği yan yutmuş genzinde kalmış.o hali gözümün önünden gitmiyor.@komsukiziiiiii aldığınız ürünler son kullanma tarihi geçmemiş olsa dahi bozuk olabilir, ürünler saklama koşullarına uygun muhafaza edilmediğinde bozulabiliyor, hatta maalesef bazı marketler son kullanma tarihine 1-2 gün kala olan ürünleri indirime sokar, alırken koklayarak veya renginden vb bozuk olduğunu anlamadınız ve alıp eve getirdiniz diyelim, poşetinden çıkarınca koku yayar bu tip ürünleri pişirmeden hemen o gün veyahutta ertesi gün fişiyle birlikte geri götürürseniz iade alıyorlar.
Aynen katılıyorum, evet belki hayvanların midesi bizden sağlam olabilir ama özellikle bozuk tavuk ve balık hayvanları da zehirliyor, küflü yiyecekler de öyle, yiyemeyeceğimiz hiçbir şeyi o garibanlara vermeyelim, ayrıca tavuk kemikleri kedi-köpeklerin yemek borusunu, mide ve bağırsaklarını deliyor, bu sebeple rica ediyorum lütfen sokak hayvanlarına arta kalan yemeklerinizi verirken bozuk ya da küflü olmamasına, tavuk artıklarının kemiklerini ayıklayarak vermeye özen gösterilsin.
Tavuk kemiği çok tehlikelikesinlikle bu kemik verme kısmına çok çok dikkat edilmesi gerekiyor.hep kemik veriliyor hayvanlara ama çok yanlış çok tehlikeli.gözümün önünde koca köpeği zor kurtardılar.kemiği yan yutmuş genzinde kalmış.o hali gözümün önünden gitmiyor.