Bozuk tavuk?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Arkadaşlar bugün gayet bilinen market zincirlerinden birinden tavuk pirzola aldım. Pişirmek için paketini açtığımda hafif bir koku gelir gibi oldu ama tavuk bu kokar herhalde dedim anlamadım pişirdim. Kapağı kapalı olduğu halde pişerken eve aşırı bir koku yayıldı ağır bir koku ama bu. Kapağını açtım baktım tavuklar zaten birbirine yapışmış ayrılmıyor bile değişik bir şey olmuş. Bozulmuştur sanırım bu tavuk değil mi yoksa ben mi acaba kıllandığım için böyle düşünüyorum. Daha önce hiç bozuk tavuk görmedim koklamadım ya da. Son kullanma tarihi 18'i bu arada baktım iki gün kalmış. Sizce bozuk mudur? Birde sanırım atacağım nimet fakat allah affetsin çok kötü kokuyor. Sizce fişiyle gitsem böyle böyle bozuk desem verdiğim parayı alabilir miyim? Az da değil 30 liralık almıştım. Keşke pişirmeden götürseydim.

Piştikten sonra sanmiyorum..Bozuk tabi yoksa niye koksun tüm ev..gecmis olsun ben markette sepetime aymadan once elimle delip kokluyorum daima et tavuk kiymayi..

Ben daha once goturup para iadesi almistim. Ama pisirmemistim. Ayni gun goturunce para iadesi yapiyorlar.

Tavuk cok dikkat edilmesi gereken bir sey. Bir defa tavuktan zehirlenen biri olarak obur tarafa gidip geldim diyebilirim. Ölümden döndüm. O gün bugündür tavugu kirk kere kontrol ederim.

Bugün aldım fakat pişirdim artık ve attım çöpe gitsem de bir faydası olmaz sanırım.
Çok geçmiş olsun bu arada.

Arkadaşlar bugün gayet bilinen market zincirlerinden birinden tavuk pirzola aldım. Pişirmek için paketini açtığımda hafif bir koku gelir gibi oldu ama tavuk bu kokar herhalde dedim anlamadım pişirdim. Kapağı kapalı olduğu halde pişerken eve aşırı bir koku yayıldı ağır bir koku ama bu. Kapağını açtım baktım tavuklar zaten birbirine yapışmış ayrılmıyor bile değişik bir şey olmuş. Bozulmuştur sanırım bu tavuk değil mi yoksa ben mi acaba kıllandığım için böyle düşünüyorum. Daha önce hiç bozuk tavuk görmedim koklamadım ya da. Son kullanma tarihi 18'i bu arada baktım iki gün kalmış. Sizce bozuk mudur? Birde sanırım atacağım nimet fakat allah affetsin çok kötü kokuyor. Sizce fişiyle gitsem böyle böyle bozuk desem verdiğim parayı alabilir miyim? Az da değil 30 liralık almıştım. Keşke pişirmeden götürseydim.
Bozuk canim aman yemeden at onlari. Bende gecende aldim 1 gun dolapta kaldi cikardim posetleyip buzluga atayim diye kokusu tuhafti hemen attim. Tavuk bu hemen zehirler

Pisirmeden paketiyle görürken lazım bende aynı şeyi pastörize üstte yaşadım.pisirmistim kesildi kutusunu aldım markete götürdüm. Suyu içine koyup getirseydi dediler para iadesi yapmadılar.

Ama pişirdim artık. Yarın gidip söylemeyi düşünüyorum hatta şikayette edeceğim insan sağlığı sonuçta.
Yalnız tavuk bozuksa hayvanlara bir şey yapmasın?
Valla onlar ne bozuk etler yiyorlar sizinki bozuk bile olmayabilir hele pismiş hiç birsey olmaz ;)

Bozuk tavuk kokusu hemen belli oluyor çok kötü kendine has bi kokusu oluyor

Hayvanlara hic birşey olmaz korkmayın tahmin edemiyeceğiniz şekilde bozuk şeyleri yiyorlar bile
Ben hayvanlar ve yedikleri şeyler konusunda bilgili ve tecrübeli biri değilim.
Evimde hayvan beslemiyorum, gördüğüm hayvanı seven biri de değilim sadece arabamda mama bulundurup ara sıra belli yerlere bırakıyorum.
Bununla birlikte yavru bir kedi veya köpek bozuk tavuğu yerse hastalanabilir diye düşündüm.
En azından bile bile vermek bana doğru gelmiyor.
Aramızda veteriner varsa o bizi aydınlatır umarım.

Ben A..1 olan marketten asla tavuk almam bozuk oluyormuş sürekli komşular falan söylerler.

bir arkadasim cok buyuk bir market zincirinde calisiyor. bazi urunler "ozellikle organik tavuklar" skt bittiginde etiketini yenileyip rafa kondugunu soyledi. yine baska bir buyuk market zincirinden 2 kez benim basima geldi, bozuk cikti tavuklar emin olamadim gerci bozuk mu degilmi ama cok kotu kokunca yemeye cesaret edemedim atttjm.

Son tüketim tarihine çok az kalmış. Bir de saklama koşullarında bir parça dikkatsizlik yapılmışsa muhtemelen bozuktur.

Sonuçta ilk kez tavuk pişirmiyorsunuzdur, bu kadar rahatsız edici bir koku varsa bozuk olmalı.

Back
X