- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.152
- Konu Sahibi succulentaski
Bir gram tatmakla bir sey olmaz ya. Yogurt verin sussun amma nazli
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir gram tatmış ya anlamayip tuketme olmamis ki. Boyle seyler yazarak insani panik atagin eşiğine getirrsiniz. Zehirlenme belirtileri yokken ne yapsinlar? Doktorlar bile ilgilenmez ki kusmayi bekleyiin demis.Gerçekten öyle. Diğer zehirlenmeler gibi değil. Sinir uçlarını tahrip ediyor hatta şöyle denir öldürmese bile öyle bir süründürür ki o felçli halleriyle insanlar ölmeyi diler
Açıkçası bu yaz bununla ilgili bir haber daha okuyunca domates sosu bile yapmadım.Gerçekten öyle. Diğer zehirlenmeler gibi değil. Sinir uçlarını tahrip ediyor hatta şöyle denir öldürmese bile öyle bir süründürür ki o felçli halleriyle insanlar ölmeyi diler
Kuluçka süresi peki? Bunu da konuşalım o halde. Vücuda girdiğinin saniyesinde tabi ki belirti vermeyecek,1 günü bile aşabilir bazen belirti vermesi .Bir gram tatmış ya anlamayip tuketme olmamis ki. Boyle seyler yazarak insani panik atagin eşiğine getirrsiniz. Zehirlenme belirtileri yokken ne yapsinlar? Doktorlar bile ilgilenmez ki kusmayi bekleyiin demis.
Kadinda bir emare yok adam kuruntuluymus hemen öldünüz bittiniz minvalinde yazmak,bilemiyorum.
Iyi de bunun bir alim miktari olmasi gerekmez etki etmesi icin?Kuluçka süresi peki? Bunu da konuşalım o halde. Vücuda girdiğinin saniyesinde tabi ki belirti vermeyecek,1 günü bile aşabilir bazen belirti vermesi .
Bende ölecek bitecek demiyorum ama malesef sanıldığı gibi böyle şakaya alınacak bir zehirlenme türü değil,bunu anlatmaya çalışıyorum. Burası büyük bir platform ne kadar çok kişi bu konuda birşeyler açıp araştırırsa o kadar iyi değil mi sizce de?
Zehirlenme çok kötü bi kere yaşadım Allah bi daha yasatmasin şu yasimaa kadar öyle kötü bi durum yasamadimArkadaşlar selamlar,
Şimdi biz göçmeniz aranızda göçmen olan varsa bilir ajvar sos diye bir şey yaparız kışlık. Domates kapya bibve patlıcan közleyip kaynatır konserveleriz. (Bu kadar detay neden verdim bilmiyorum. )Kışın da meze gibi yemeğin yanına çıkarırız.
Bugün yeni bir kavanoz açtım. Kapak sağlamdı. Bombe yoktu. Sosta küf yoktu. Tabağa koydum eşim güzelce ekmeğe bandırıp yedi. Anaaam ekşimiş bu dedi.
Yok yav sağlamdı diyip ben de tadına baktım ekşiydi.
Şimdi benim evhamlı eşimin midesi bulanıyor psikolojik.
Aranızda böyle bir şey yaşayan oldu mu? Tadına bakmakla bir şey olur mu konservenin?
Şu çok tehlikeli bakteri varmış ya her bozuk konservede o mu vardır?
arkadaşlar küçük bir ekleme yapayım. Gıda zehirlenmesi değil de konserve zehirlenmesi beni tedirgin eden. Hani bozuk konservede üreyen o tehlikeli bakteri. Bozuk konserve yiyip de hayatta olan var mı?
Evet cok tehlikeli domates iyi kaynatilmadiysa ama küf oluşmuşsa üst katmanda veya bembeyaz pamukcuklar varsa tehlikeli .o kesinlikle abartıyor. Daha bağırsağa gitmemiştir o sos.
Ama başınıza geldi mi merak ettim eğer bozuksa bayağı tehlikeli bir bakteri oluyormuş içinde.
Cl. botulinum, nörotoksini bilinen en kuvvetli nörotoksindir. 1 gr'ı 10 milyon insanı öldürecek güçtedir. İnsanlar için LD50:1ng/kgr'dir. 85°C 5/ dakika ısısal işlem gerekirBir gram tatmış ya anlamayip tuketme olmamis ki. Boyle seyler yazarak insani panik atagin eşiğine getirrsiniz. Zehirlenme belirtileri yokken ne yapsinlar? Doktorlar bile ilgilenmez ki kusmayi bekleyiin demis.
Kadinda bir emare yok adam kuruntuluymus hemen öldünüz bittiniz minvalinde yazmak,bilemiyorum.
Benim eleştirilerim konu sahibine olmadı hiç. Mesajlarıma tekrar bakarsanız farkedersiniz. Bu yüzden kendisine öneri de yapmadım ki zaten 112 yi aramışlar. Benim eleştirilerim yoğurt ye, aman bişey olmaz, amma nazlıymış tarzındaki mesajlara. Bu arada merak etmeyin bende de anksiyete var neyin ne kadar paniğe sürükleyeceğini az çok tahmin edebiliyorumIyi de bunun bir alim miktari olmasi gerekmez etki etmesi icin?
Eğer yenildigi soylense emin olun kimse sakaya vurmazdi zaten. Tadildigi söylendi pandemi surecinde yapilabilecek en mantikli sey yapilmis 112 aranmis bekleyin denmişken bence burada yazilanlari elestirmek mantikli değil.
Kadinda dese benimde agrim var yine kimse sakaya vurmazdi ama kadin kocasinin her seyi abarttıgini zaten söylüyor. Böyle anksiyeteli biri az onceki msjinizi okusa atak gecirir herhalde. Ölmeyi bekler sürünür falan.
Internete basim agriyor yazinca kanser yazmasi gibi .
Tabiki gida zehirlenmesi , konserve zehirlenmesi ya da herhangi bir zehirlenme asla onemsiz olamaz, kimsenin bunu burada yaptığını dusunmuyorum.
Oneriniz nedir peki konu sahibine ?
Bende de oldugundan yazdim zaten mesajinizi okusam 112 yi aramış ve bekleyin cevabini almis olsam kriz gecirme noktasına gelirdim.Benim eleştirilerim konu sahibine olmadı hiç. Mesajlarıma tekrar bakarsanız farkedersiniz. Bu yüzden kendisine öneri de yapmadım ki zaten 112 yi aramışlar. Benim eleştirilerim yoğurt ye, aman bişey olmaz, amma nazlıymış tarzındaki mesajlara. Bu arada merak etmeyin bende de anksiyete var neyin ne kadar paniğe sürükleyeceğini az çok tahmin edebiliyorum
Gocmenler yillardir bunu yapıyor ,yiyor. Bu kadar galeyane getirmemek lazim ellerinden geleni suan yapmışlar. Konserve hava alip eksimeye baslamis muhtemelen ama daha mantarlanmadan açmışlar bozulmus tadip anlamislar yani.Cl. botulinum, nörotoksini bilinen en kuvvetli nörotoksindir. 1 gr'ı 10 milyon insanı öldürecek güçtedir. İnsanlar için LD50:1ng/kgr'dir. 85°C 5/ dakika ısısal işlem gerekir
Konu sahibinin yedigi belki normal bir bozulmuş gıdadır
Onun panik olmasini asla istemem ama ciddiye alınacak bir toksin
O bozulma oluyor birde konserve bozulması varmış. Küfsüz daha tehlikeli olan onu soruyor konu sahibi.Evet cok tehlikeli domates iyi kaynatilmadiysa ama küf oluşmuşsa üst katmanda veya bembeyaz pamukcuklar varsa tehlikeli .
O denilen toksik madde kaynatmayla yok oluyormus arastirmissiniz aslinda bana attiniz orada yaziyordur gozunuzden kacti sanirim.Kaynatma ile yok olsaydi ayni aileden 4 kişi ölmezdi bence konserveyle
Bu yaz patlican kapya domates köz yapıp konserve yaptim
Kapak yeniydi
Sonrasi sıcak suda kaynattim falan kavanozlari ama bir ay sonra yemek istedigimde kapak bombe olmuş ve sızmış bunu görmeme rağmen bir ayda bozulmamistir diye bir iki kaşık yedim :/ ama gitmedi bozulmuş çünkü
Eşimde yedi bir kaşık çok şükür zehirlenmedik
Bir daha konserve asla yapmayi düşünmüyorum çöp oldu hepsi