Bebek Beslenmesi Boyunda pişik olur mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
Kızlar, bebeğimin boynu sanırım pişik olmuş. Boyunda pişik olur mu ya, bilemiyorum. Kızarıklıklar vardı önce. Pişik kremi veya bebek yağı sürüyordum. Ancak şimdi derisi kalkmış, kıpkırmızı görünüyor. Zaten krem bir süre sonra kalıplaşmış gibi görünüyor boynunda. Islak mendille silmek, temizlemek istesem de bebişim buna izin vermiyor. Ben ne yapmalıyım sizce?

canım genelde küçük bebişlerde görülüyor. sakın ıslak mendille silme. kaynamış ılımış suyla ve pamukla temizle. ama sonra mutlaka kurula. daha sonra pişik kremini ince bir tabaka halinde sür. bi sabah bi akşam yapsan yeter sanırım. çok geçmiş olsun bebeğine.

canım geçmiş olsun.benim kızda da olmuştu hatta kanama başlamıştı doktora götürmüştük.Doktor bir hafta boyunca ,günde iki kez boynunu dokundurarak silip,kuruladıktan sonra Locoid ve Canesten adlı kremleri karıştırıp sürmemizi istemişti.1 hafta sonra da sadece Locoid'i sürdük,geçti...

canım benim bebeğimdede olmuştu 2-3 aylıkken orayı mutlaka kuru tut ve diğer arkadaşlarında dediği gibi ıslak mendil sürme(dahada tahriş ediyo)oraya böle temiz beyaz biz bez parçasından uzun bi şerit kes boyunluk gibi ölo şekilde bağla ama çok sıkma.maksat o bölge bibirinin üstüne değmesin zaten boynu kısa olunca bebeklerin böle tahriş oluyo ben bu şekilde bi yöntem bulmuştum başka ne deniysem geçmedi.ara sıra o boyunluluğu değitir kötü duruyo ama ben takmayınca dahada kısarıp çizgi olan kat yerinden su çıkıyodu

benimde oglumda olmuştu ilk zamanlar.pişik kremi sürüyordum tekrar oluyordu..sonra 3 güne bir banyo yaptırmaya başladım,her banyodan sonra da zeytinyağı sürüyorum boynuna, koltukaltlarına,bacaklarındaki bogum yerlerıne,pişik olabılecek heryere maşallah bi daha olmadı hiç..

ıslak mendil kullanma canım. bebişler oluyor o malesef. banyaodan sonra falan kesinlikle ıslak kalmasın. temiz ve yumuşak bir havlu ile devamlı kurula. o nemlilik nedeniyle pişik oluyor. ben pişik sorunu yaşamadım ama yaşarsak kullanmamız için fito verdi doktorumuz. çok iyi gelir demişti istersen dene canım.

çok çok çok teşekkür ederim. ya zor durumda kalınca hep yardım ediyorsunuz. Allah hepimize yardım etsin. insan yetiştirmek zor iş çünkü.

ben de aynı sıkayetı yasadım once pısık zannettım sonra atopık dermatıt old. ogrendım....ıns senınkı pısıktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…