• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyunda Kitle Ve Tiroidlerde Nodül

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.245
198
kızlar benim için çok büyük bir derdim var.

sorun boyunda kitle ve tiroidlerde nodül çıkması. esas sorun da şu ki kanda da biraz bozukluk var. artı olarak boyundaki kitlelere antibiyotik bir haftadır küçültme sağlamadı. antibiyotiği 4 gün daha kullanacak.

şimdi biz ne yapmalıyız? kitleden biyopsi yapılması ve kitlenin tamamen çıkarılması veya kitlenin gözlemlenmesi gibi seçenekler sunacaklar sanırım. kitleden iğne biyopsisi alınması tehlikeli midir?

kitle konusunda tecrübesi olan varsa bana yol gösterebilir mi nereye götürmeliyiz, doktor olsun, izlenecek yollar olsun.

yorumlarınızı bekliyorum. lütfen deneyimlerinizi paylaşın. çok endişeliyim. bir haftadır ağlamaktan helak oldum.

Canim gecmis olsun. Ben 13 yasimdan beri tiroid hastasiyim. 26 yasimdayim. Bu sene bir nodulum oldugu icin biyopsi yapildi. Cok basit bir islem. Zararli mi degil mi onu arastiriyorlar. Benimki zararli cikmamisti cok sukur. Ilac tedavim suruyor. Ameliyat da olmustum ben. Bu cok basit ve tedavisi olan bir hastalik. Sonuc kotu olsa bile cok cok kolay sagligina kavusursun. Hic uzulme. Allah sifa versin.

canım benim geçmiş olsun yengemde de çok fazla nodül vardı ilaç tedavisi uygulandı çok fazla hala var tamamen geçmedi kötü huylu değilmiş ama bu kadar harap etme kendini gayet sağlığı iyi canım
bilgili arkadaşlar yazar birazdan
Allah şifa versin sana..özür dilerim canım sende miydi sende sandım eşinde mi ?

biyopsi alınması tehlikeli değildir.öyle olsa almazlar ve iyi huylumu kötü huylumu nasıl bilecekler.
benim babamda da var önce endokrin doktoru baktı ve sintigrafi istedi.sonuca göre
şimdi ameliyat diyor.birde ilaçlı tedavisi var atom diye.
vakit kaybetmeden biyopsi aldırın bence.

Canim gecmis olsun. Ben 13 yasimdan beri tiroid hastasiyim. 26 yasimdayim. Bu sene bir nodulum oldugu icin biyopsi yapildi. Cok basit bir islem. Zararli mi degil mi onu arastiriyorlar. Benimki zararli cikmamisti cok sukur. Ilac tedavim suruyor. Ameliyat da olmustum ben. Bu cok basit ve tedavisi olan bir hastalik. Sonuc kotu olsa bile cok cok kolay sagligina kavusursun. Hic uzulme. Allah sifa versin.
Geçmiş olsun canım. Nodülün büyüklüğü neydi?

biyopsi alınması tehlikeli değildir.öyle olsa almazlar ve iyi huylumu kötü huylumu nasıl bilecekler.
benim babamda da var önce endokrin doktoru baktı ve sintigrafi istedi.sonuca göre
şimdi ameliyat diyor.birde ilaçlı tedavisi var atom diye.
vakit kaybetmeden biyopsi aldırın bence.
Canım iğne biyopsisi için deniliyor ki iyi ellerde yapıldığında tehlikesizdir. Ben de buradan tehlikeli olabileceğini çıkardım.

canım benim geçmiş olsun yengemde de çok fazla nodül vardı ilaç tedavisi uygulandı çok fazla hala var tamamen geçmedi kötü huylu değilmiş ama bu kadar harap etme kendini gayet sağlığı iyi canım
bilgili arkadaşlar yazar birazdan
Allah şifa versin sana..özür dilerim canım sende miydi sende sandım eşinde mi ?
Biricik kardeşimde. : ( doktor tiroid nodülü küçülmez demiş.

Canım iğne biyopsisi için deniliyor ki iyi ellerde yapıldığında tehlikesizdir. Ben de buradan tehlikeli olabileceğini çıkardım.
tehlikeli olabileceğini duymamıştım hiç ama bi çok insan yaptırıyor.
eğer çok tehlikeli olsa doktorunuzda bunun riskini söylerdi size.
eğer bunu bir doktordan duymadıysanız başkalarının yaşadıklarıyla kıyaslamayın.
içinizin rahat etmesi için iyi bir doktor bulup danışın.
çok geçmiş olsun.

Biricik kardeşimde. : ( doktor tiroid nodülü küçülmez demiş.
geçmiş olsun canım. ama tiroid nodülü küçülmez demesi doğru gelmedi bana çünkü tedavi ile küçülüyor kafana takma üzme kendini doktorlar gerçekten bazen negatif ve yanlış olabiliyorlar
bence başka bir yere de görünün iyice araştırın canım.
Allah canın kardeşine şifa versin benimde kardeşim var seni çok iyi anlayabiliyorum.

Geçmiş olsun canım. Nodülün büyüklüğü neydi?
Cok kucuk degildi, buyumustu biraz ama tam olcusunu bilmiyorum. Su an evde degilim, eve gittigimde bakip yazarim. Benim guatrim zehirli guatr olarak geciyor halk dilinde. Hizli calisan. Ameliyat olduktan sonra sabahlari ac karnima yarim ilac kullaniyorum. Omrumun sonuna kadar da kullanacagim. Sabahlari ac karnina birkac tutam dere otu tuket canim. Bunu ibrahim saracoglundan duyup doktoruma da sordum. Nodulleri bitiriyormus. Ben de yarin yapmaya baslayacagim.

Cok kucuk degildi, buyumustu biraz ama tam olcusunu bilmiyorum. Su an evde degilim, eve gittigimde bakip yazarim. Benim guatrim zehirli guatr olarak geciyor halk dilinde. Hizli calisan. Ameliyat olduktan sonra sabahlari ac karnima yarim ilac kullaniyorum. Omrumun sonuna kadar da kullanacagim. Sabahlari ac karnina birkac tutam dere otu tuket canim. Bunu ibrahim saracoglundan duyup doktoruma da sordum. Nodulleri bitiriyormus. Ben de yarin yapmaya baslayacagim.
Kardesindeymis sende sandim ben. Doktor nasil boyle bir sey soylemis sasirdim. Benim kuculup gecen nodullerim bile oldu. Itibar etme o doktora. Ve tavsiyem universite hastanelerinde tedavi gorsun. Biyopsi gercekten cok basit bir islem. Hic endise etmeyin. Dere otu kurunu uygulayin mutlaka, doktoruma da sordum evet kucultur ve bitirir dedi. Ben de deneyecegim. Sonra da tahlile gidecegim. Sonuclari yazarim sana.

sorun boyunda kitle ve tiroidlerde nodül çıkması. esas sorun da şu ki kanda da biraz bozukluk var. artı olarak boyundaki kitlelere antibiyotik bir haftadır küçültme sağlamadı. antibiyotiği 4 gün daha kullanacak.

şimdi biz ne yapmalıyız? kitleden biyopsi yapılması ve kitlenin tamamen çıkarılması veya kitlenin gözlemlenmesi gibi seçenekler sunacaklar sanırım. kitleden iğne biyopsisi alınması tehlikeli midir?

kitle konusunda tecrübesi olan varsa bana yol gösterebilir mi nereye götürmeliyiz, doktor olsun, izlenecek yollar olsun.

yorumlarınızı bekliyorum. lütfen deneyimlerinizi paylaşın. çok endişeliyim. bir haftadır ağlamaktan helak oldum.

iğneyle biyopsi yapılması zararlı değil canım anneme de yapılmıştı iyi huylu mu kötü mü anlamak için. Allahtan iyi çıkmıştı anneciğiminki.

Canım muhtemelen ameliyatla temizleyip patalojiye göndeririler, sonuca bakarlar, Allah korusun kötüyse belki bir daha ameliyat edip detaylı bir temizlik yaparlar. sonrasındada iyon tedavisine gidilir( eğer kötüyse , ama şunu bil sonu kötü olmayan bir rahatsızlık, %100 iyileşme gözlemleniyor, gerekli tedavi uygulanırsa. Allah'ın izniyle)

canım endişelenme bende yıllardır tiroid hastasıyım. öncelikle kardeşine teşhis koyan kişi umarım bir endokrincidir.çok basit bir şey parça alınması .her nodül kötü değildir iki çeşit nodül var biri sıcak biri soğuk .kardeşinin sıcak mı soğuk mu acaba nodülleri. geçmiş olsun hiç korkma umarım tertemiz çıkar herşeyi..

Benim başımdan geçti 18 yaşındaydım boynum birden şişti doktora gittik nodülmüş,
biyopsi yaptılar şüpheli çıktı ameliyat oldum kansermiş sonrasında da iyon tedavisi oldum çok zorlu bir süreçti,
ama atlattım çok şükür üzerinden 6 yıla yakın zaman geçti levotiron kullanıyorum kontrole gidip geliyorum.
Geçmiş olsun inşallah kolayca atlatırsınız ameliyatsız bir şekilde.

Ben de. Allah şifa versin kardeşine. Belki de zararsızdır?
İnşallah öyledir. Çok sağol.
Canım muhtemelen ameliyatla temizleyip patalojiye göndeririler, sonuca bakarlar, Allah korusun kötüyse belki bir daha ameliyat edip detaylı bir temizlik yaparlar. sonrasındada iyon tedavisine gidilir( eğer kötüyse , ama şunu bil sonu kötü olmayan bir rahatsızlık, %100 iyileşme gözlemleniyor, gerekli tedavi uygulanırsa. Allah'ın izniyle)
Sağol canım ya. İçimi ferahlattın. İnşallah bir şey çıkmaz.
canım endişelenme bende yıllardır tiroid hastasıyım. öncelikle kardeşine teşhis koyan kişi umarım bir endokrincidir.çok basit bir şey parça alınması .her nodül kötü değildir iki çeşit nodül var biri sıcak biri soğuk .kardeşinin sıcak mı soğuk mu acaba nodülleri. geçmiş olsun hiç korkma umarım tertemiz çıkar herşeyi..
Canım kardeşimin tiroid 4mm, onun dışında da iki tane lenf kitlesi var. Esas sorun onlar aslında ama tiroid de sorun. İnşallah temiz çıkar, sağol.
Benim başımdan geçti 18 yaşındaydım boynum birden şişti doktora gittik nodülmüş,
biyopsi yaptılar şüpheli çıktı ameliyat oldum kansermiş sonrasında da iyon tedavisi oldum çok zorlu bir süreçti,
ama atlattım çok şükür üzerinden 6 yıla yakın zaman geçti levotiron kullanıyorum kontrole gidip geliyorum.
Geçmiş olsun inşallah kolayca atlatırsınız ameliyatsız bir şekilde.
Çok geçmiş olsun. Senin bahsettiğin tiroid nodülü değil mi? Kardeşimde hem tiroidde hem de lenf bezlerinde şişlik var.
Boynun ne kadar şişmişti? Ölçülerini hatırlıyor musun? Bir de büyüyor muydu yoksa bi kez büyüyüp durdu mu?

İnşallah öyledir. Çok sağol.

Sağol canım ya. İçimi ferahlattın. İnşallah bir şey çıkmaz.

Canım kardeşimin tiroid 4mm, onun dışında da iki tane lenf kitlesi var. Esas sorun onlar aslında ama tiroid de sorun. İnşallah temiz çıkar, sağol.

Çok geçmiş olsun. Senin bahsettiğin tiroid nodülü değil mi? Kardeşimde hem tiroidde hem de lenf bezlerinde şişlik var.
Boynun ne kadar şişmişti? Ölçülerini hatırlıyor musun? Bir de büyüyor muydu yoksa bi kez büyüyüp durdu mu?

Sağol benim boynum birden yumurta büyüklüğünde bir gecede şişti birşeye çok üzülmüştüm ağlamıştım bayağı ertesi sabah kalktığımda şişliği gördüm doktora gittik hemen biyopsi dedi galiba yaşın küçük olması daha tehilkeliymiş bu gibi durumlarda 3 doktor gezdik hepsi biyopsi deyince yaptırdık benim tiroid nodulüydü sol tarafın tiroid bezlerindeymiş
ama ameliyatla bütün tiroid bezini kazımışlardı.
foliküler kanser çıktı patoloji sonucunda
lenflerde birşey yoktu çok şükür

cok bilgim yok...

bir yakınımızda vardı, erkek 29yasında, birkac doktora gittiler sonra da oradaki nodulu aldılar, detaylara vakif degilim.

ama simdi cok iyi ; )

ilk basta epey korkmustuk ama korkulacak birsey degilmis doktor oyle demis, hakikaten de oyle oldu.

konuda da ne kadar cok varmıs yasayan... bu kadar yaygın oldugunu bilmiyordum.

konu sahibi sana ve yasayan herkese coook cok gecmis olsun...

Back