boyun kamburluğu

GzdBky

o9.o9.o9
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
2.010
32
88
merhaba hanımlar
benim sizlerle paylaşmak istediğim bir sorunum var
Allah'a çok şükür çok büyük bir dert değil ama bu ara kafama takmaya başladım nedense
Allah daha büyük dert vermesin kimseye
22 yaşındayım lise dönemindeyken 17-18 yaşlarımda kafayı gömüp ders çalışmaktan ve sürekli eğri durmaktan boynumda eğrilik oluştu
başlarda yine çok kafaya takıyordum ama sonra sonra unuttum nerdeyse
bugünlerde yine gözüme batıyor aynaya baktıkça
sanki biraz daha eğrilmiş gibi
boynumdan daha aşağı omurgam dahada eğriliyor gibi
birde sürekli saçlarımı toplarım topuz yaparım
böylede daha çok dikkat çekiyor
geçen gün annemde ne kötü olmuş öyle falan dedi
yeni mi görüyosun senelerdir var dedim
kötü niyetle demedi ama ondan beri dokundu niyeyse
neyse şimdi ben ne yapabilirim var mı bi fikri olan:26:
kamburluğun tedavisi çok zor
benimki kamburlukta değil yani boyun kısmında
ama gün geçtikçe aşağıya indiğini hissediyorum
bu yaşta kambur mu olucam ne
dikte oturamıyorum
sürekli sırtım ağrıyor
iki çift bişey yazınca azıcık rahatlayayım ya:14:

Ben de merak ettim açıkçası çünkü benim boynumda da aynı şekilde öne doğru bir eğrilik var..
Acaba fizik tedavide var mıdır bir yolu :26:

aynısı bende de var, pilates iyi gelebilir diye düşünüyorum ama yapmadım ben de.

sizinkide benimki kadar ileri mi acaba ya:26:
benimki baya göze batan bir durum
ayy bilmiyorum valla spor mpor yaptığımda yok
doktora gidicem en kısa zamanda

bende de var.. ben doktora da gittim ama yok bir şey diyorlar. hafif kamburluğum var ve dik duramıyorum ben de. benim de sürekli sırtım ağırıyor. bir fizik tedaviye git de sonucu bana da söyle ben de gideyim. ben başka bir bölüme gitmiştim fizik tedaviye de bir görün dedi ama üşendim. bu arada benim de saçlarım kısa ensem ortada ama takmıyorum niyeyse. arkamızda olduğu için pek görmediğimizden umursamıyoruz ama ya önlerde olsaydı dünyayı yıkardık. :))

sizinkide benimki kadar ileri mi acaba ya:26:
benimki baya göze batan bir durum
ayy bilmiyorum valla spor mpor yaptığımda yok
doktora gidicem en kısa zamanda

bende de gitgide ilerledi. yandan bakınca çirkin duruyor. boyu da daha kısa gösteriyor bence. fizik tedavilik durumdan çok pilateslik bir durum bence:1:

anaamm ne büyük soruna parmak basmışım ben yahu:1:
ayy ağlancak halime gülüyorum valla
yaşlılığımızı düşünemiyorum:27:
yalnız ben hangi bölüme gidicem ki onuda bilmiyorum:26:

bendeki durum böyle
bilemiyorum sizinkide bu kadar belirgin mi
ama bildiğiniz omurgam yamuk yani:37:

$kifomead1.jpg

Son düzenleme:
bende de gitgide ilerledi. yandan bakınca çirkin duruyor. boyu da daha kısa gösteriyor bence. fizik tedavilik durumdan çok pilateslik bir durum bence:1:

düzelsin diye herşeyi yapmaya razıyım gerçi sanmıyorum düzelceğini
bari ilerlemesinde

anaamm ne büyük soruna parmak basmışım ben yahu:1:
ayy ağlancak halime gülüyorum valla
yaşlılığımızı düşünemiyorum:27:
yalnız ben hangi bölüme gidicem ki onuda bilmiyorum:26:

bendeki durum böyle
bilemiyorum sizinkide bu kadar belirgin mi
ama bildiğiniz omurgam yamuk yani:37:

Eki Görüntüle 785657

aaa işte ben.
aynı böyle duruyorum.
sırt desteği olan bi şey de taktım resimdeki gibi ama yok hiç yardımcı olmuyor.

2 kere ortopediste gittim, dik dur diyor bana.
durabilsem duracağım zaten :52:

merhaba hanımlar
benim sizlerle paylaşmak istediğim bir sorunum var
Allah'a çok şükür çok büyük bir dert değil ama bu ara kafama takmaya başladım nedense
Allah daha büyük dert vermesin kimseye
22 yaşındayım lise dönemindeyken 17-18 yaşlarımda kafayı gömüp ders çalışmaktan ve sürekli eğri durmaktan boynumda eğrilik oluştu
başlarda yine çok kafaya takıyordum ama sonra sonra unuttum nerdeyse
bugünlerde yine gözüme batıyor aynaya baktıkça
sanki biraz daha eğrilmiş gibi
boynumdan daha aşağı omurgam dahada eğriliyor gibi
birde sürekli saçlarımı toplarım topuz yaparım
böylede daha çok dikkat çekiyor
geçen gün annemde ne kötü olmuş öyle falan dedi
yeni mi görüyosun senelerdir var dedim
kötü niyetle demedi ama ondan beri dokundu niyeyse
neyse şimdi ben ne yapabilirim var mı bi fikri olan:26:
kamburluğun tedavisi çok zor
benimki kamburlukta değil yani boyun kısmında
ama gün geçtikçe aşağıya indiğini hissediyorum
bu yaşta kambur mu olucam ne
dikte oturamıyorum
sürekli sırtım ağrıyor
iki çift bişey yazınca azıcık rahatlayayım ya:14:

canım kamburluk olduğuna emin misin ilk önce? belki de buffalo hump denilen bir yağ birikmesidir. bence ilk önce ne olduğuna karar ver ve geç olmadan doktora git. çünkü kamburluksa bazı korselerle ve doğru duruş teknikleriyle düzeltilebiliyor, ben sana platesi de öneririm ama önce mutlaka mutlaka bir ortopediste gitmen lazım. eğer buffalo hörgücü dediğimiz yağ birikmesi durumuysa böbrek üstü bezlerinle alakalı hormonal bir sıkıntı olabilir olabilir, bu yüzden bir endokrinoloji uzmanını görebilirsin. allah dermansız dert vermesin, hiç üzülme ikisi de kurtulabileceğin dertler. :114:

buffalo hump şöyle bir şey : http://healthinstant.net/wp-content/uploads/2011/11/buffalo-hump-photos.jpg

aaa işte ben.
aynı böyle duruyorum.
sırt desteği olan bi şey de taktım resimdeki gibi ama yok hiç yardımcı olmuyor.

2 kere ortopediste gittim, dik dur diyor bana.
durabilsem duracağım zaten :52:

sırtımıza demir bağlayıp mı gezsek ne:52:

duruş bozukluğu. kendine güvensiz duruyor dışarıdan. bende o kadar ileri değil. benim omurdan ziyade ensemin altında var.

benimde hemen ensemin altında işte
yamultmuşum resmen omurgayı:19:

canım kamburluk olduğuna emin misin ilk önce? belki de buffalo hump denilen bir yağ birikmesidir. bence ilk önce ne olduğuna karar ver ve geç olmadan doktora git. çünkü kamburluksa bazı korselerle ve doğru duruş teknikleriyle düzeltilebiliyor, ben sana platesi de öneririm ama önce mutlaka mutlaka bir ortopediste gitmen lazım. eğer buffalo hörgücü dediğimiz yağ birikmesi durumuysa böbrek üstü bezlerinle alakalı hormonal bir sıkıntı olabilir olabilir, bu yüzden bir endokrinoloji uzmanını görebilirsin. allah dermansız dert vermesin, hiç üzülme ikisi de kurtulabileceğin dertler. :114:

buffalo hump şöyle bir şey : http://healthinstant.net/wp-content/uploads/2011/11/buffalo-hump-photos.jpg

yağ birikmesi olduğunu hiç sanmıyorum
heralde bu kilolu insanlarda falan olur diye düşündüm yanlış biliyorda olabilirim
ama bu yamulma başladığında çok aşırı zayıftım
şimdi çok kilo aldım ayrıca hormon içeren haplarda kullanıyorum ama sanmıyorum yağ birikmesi olacağını çünkü omurum elime geliyor ve bildiğiniz eğilmiş
sürekli eğilip ders çalışmaktan lise zamanında olmuştu şimdide aynı işte hala hatta biraz daha eğilmiş gibi
ama aynen resimdeki gibi gözüküyor dışardan
doktora kesinlikle gidicem
bu hafta içi mutlaka gitmeye çalışıcam iyice kafama takılmaya başladı
çok teşekkür ederim yorumlarınız için:16:

Son düzenleme:

sırtımıza demir bağlayıp mı gezsek ne:52:

benimde hemen ensemin altında işte
yamultmuşum resmen omurgayı:19:

yağ birikmesi olduğunu hiç sanmıyorum
heralde bu kilolu insanlarda falan olur diye düşündüm yanlış biliyorda olabilirim
ama bu yamulma başladığında çok aşırı zayıftım
şimdi çok kilo aldım ayrıca hormon içeren haplarda kullanıyorum ama sanmıyorum yağ birikmesi olacağını çünkü omurum elime geliyor ve bildiğiniz eğilmiş
sürekli eğilip ders çalışmaktan lise zamanında olmuştu şimdide aynı işte hala hatta biraz daha eğilmiş gibi
ama aynen resimdeki gibi gözüküyor dışardan
doktora kesinlikle gidicem
bu hafta içi mutlaka gitmeye çalışıcam iyice kafama takılmaya başladı
çok teşekkür ederim yorumlarınız için:16:
canım bir şey değil, tahmin ettiğim kadarıyla sadece kilolularda olmayabiliyor, bence görünmende fayda var, şimdiden geçmiş olsun :16:

benimki bu resimdekine benziyor.hamilelik+kilo alımı sonrası oluştu.duruş bozukluğu da oluştu.
eskiden ne güzel dik dururdum.arkadaşlarım özenirdi.şimdi çökmüş görünüyorum resmen.yağ birikmesi ise kilo verince düzelir mi acep.kızlar ben callanetics yapmıştım bir ara.omurgayı çok güzel açıyor, esnetiyor.pilatesin daha etkilisi.hep birlikte başlayalım mı.iyi gelebilir bence.

benimki bu resimdekine benziyor.hamilelik+kilo alımı sonrası oluştu.duruş bozukluğu da oluştu.
eskiden ne güzel dik dururdum.arkadaşlarım özenirdi.şimdi çökmüş görünüyorum resmen.yağ birikmesi ise kilo verince düzelir mi acep.kızlar ben callanetics yapmıştım bir ara.omurgayı çok güzel açıyor, esnetiyor.pilatesin daha etkilisi.hep birlikte başlayalım mı.iyi gelebilir bence.
canım kilo verince belki bir kısmı düzelebilir, ama ben ilk olarak doktora görünmekten yanayım, çünkü çevremde bir çok kilolu insan var ama böyle bir çıkıntıları yok, açıkçası bende de var ben de doktora gideceğim. bir şey varsa da tedavi olmuş oluruz. dediğin şeyi de araştıracağım :16:

canım kilo verince belki bir kısmı düzelebilir, ama ben ilk olarak doktora görünmekten yanayım, çünkü çevremde bir çok kilolu insan var ama böyle bir çıkıntıları yok, açıkçası bende de var ben de doktora gideceğim. bir şey varsa da tedavi olmuş oluruz. dediğin şeyi de araştıracağım :16:

cevremdekilere soruyorum.birşeyin yok diyorlar.iki bebişi aynı anda emziriyorum 14 aydır.eğile eğile dik duramaz hale geldim.birkaç kez eşime masaj yaptırınca acayip rahatladım.dik durunca ağrım olmadı.o da hergün yapmıyorki masaj. :47: kızları bırakıp dr gitmeyi bile kara kara düşünüyorum.kilo veremedim verseydim kilodan mı, hareketsizlikten mi yoksa hakikaten kambur mu oldum anlardım.18 kg yapıştı üstüme :43:

cevremdekilere soruyorum.birşeyin yok diyorlar.iki bebişi aynı anda emziriyorum 14 aydır.eğile eğile dik duramaz hale geldim.birkaç kez eşime masaj yaptırınca acayip rahatladım.dik durunca ağrım olmadı.o da hergün yapmıyorki masaj. :47: kızları bırakıp dr gitmeyi bile kara kara düşünüyorum.kilo veremedim verseydim kilodan mı, hareketsizlikten mi yoksa hakikaten kambur mu oldum anlardım.18 kg yapıştı üstüme :43:

ayy anne misin sen ne güzel :16: canım hiç üzülme allah dermansız dertler vermesin eşinle çocuklarınla uzun ömürler versin inşallah :).. ama doktora gitmeyi ihmal etme hayatım :3:

ayy anne misin sen ne güzel :16: canım hiç üzülme allah dermansız dertler vermesin eşinle çocuklarınla uzun ömürler versin inşallah :).. ama doktora gitmeyi ihmal etme hayatım :3:

teşekkür ederim canım.darısı başına inşallah.eşin askerde sanırım.sağ salim döner kavuşursunuz inşaallah.
valla bende dertler bitmez :) eşim bazen diyo çürük almışım diye. :37:

NASIL yapıcaz onu başlayalım.
ben pilates yapmıştım üniv.deyken çok iyi gelmişti dik durmaya başlamıştım

Back