bendede var ama bende bunun ameliyatını olanları merak ediyorum hiçmi yok kkda
bide canım benim tanıdığım boyun fıtığı olan bir hanım var o bana demişti onunda tanıdığı bir beyin cerahı sakın ameliyat olma çünkü çok zor ve riskli demiş
çok geçmiş olsun bebeklerine allah sağlıklı uzun ömür nasip etsin bende boyun değil ama bel fıtığı var maalesef bazı drlar ameliyat bazıları gerek yok idare et diyorlar gerçi belimde o kdadr ağrı yok ama ayakta kalıncada ağrım olmuyor ama otururnca kuyruk sokumundan başlıyor ağrı pifff çok zor fıtık birde sabahları kalkınca ayaklarımın altı dövmüşler gibi acıyor benimde doğumdan sonra oldu allah şifa versin
kızlar merhaba ben 20 gün önce oldum boyun fıtığı ameliyatını canım takılan protezin kayma şansı yok o kaynayana kadar asıl olay ameliyat olmaya kara verdiğinde başlıyor. Benim 4 tane fıtığım var 1 tanesi 5 senedir omuriliğime basıyordu ama benim pek şikayetim yoktu, gece seneden bu yana sonuçlarım zaten ameliyattı, ameliyattan başkada yapılacak bişey yoktu. Benim sonuçlarıma bakan doktorlar inanamıyordu hatta gecen sene senin ya sedyede yada ölüyorum diye gelmen gerek bu sonuçlarla dedi doktorum.
Bana ameliyattan başka yapılacak birşey olmadığını her doktor söyledi aklına gelen bütün hastanelere gittim. Açık konuşmak gerekirse felç başlayınca olurum dedim doktorlarda onaylamıştı çünkü şikayetim yoktu. Bu sene omuriliğimde zedelenme başlamıştı sağ tarafımda sinir zedelenmelerinden felçte başlamış ama ben farketmedim bile sadece senelik kontrole gitmiştim. Ameliyatımı oldum hiç bir şikayetim yok boyunluk takmak haricinde çünkü tahriş oldu boynum malesef. 2 ayrı yöntem var ameliyat olmak istediğin zaman önemli olan hangisine karar vereceğin. Biri disk protez diğeri füzyon.
Ne öğrenmek istiyorsun bilmediğim için sormanı bekliycem canım.
merhaba kusura bakmayın soruma cvp bulamayınca uzun süredir bakamadım başlığa.benimde 4 tane fıtık var.biri omuriliğe bası yapıyor.dr.lar kuvvet kaybı olmadığı için ameliyata gerek duymadılar.belki 17 dr. a gittim fizik tedavi de dahil şimdi inanır mısınız ağrı hissetmiyorum bounmda o kadar uyuştum ama kollarımda ve baş parmağım olmak üzere diğer parmaklarımda ağrı var.bazen bir sabah kalktığımda felç kalıcam diye korkuyorum.iki tane bebeğim var.üç haftadır bebeklerimin gazını çıkarırken sol kolumda kabiliyet azlığı farkettim ama kuvvet kaybı yok.üç kere fizik tedavi gördüm faydasını da gördüm ama şu anda bulunduğum memlekette heryer o kadar uzakki bakkala bile araba ile gitmek zorundayızsabahta başımı eğerken boynumdan sırtıma inen bir ağrı oldu.ameliyattan da korkuyorum nasıl bu hale geldiğimi düşünüyorum rabbim kimseye vermesin inşallah.hekes gezip eğlenirken ben ağrılardan baş dönmesinden dışarı çıkmak istemiyorum.
inanın üç yıldır hayatım kabusa döndü çünkü ameliyat çözüm değil dediler hep dr. larda çevremde ama ameliyat olanlar memnun olmayanlarda var elbette ama bi ara "artık yeter ben ameliyat olacağım " diye veryansın ettim o kadar çok ağrılarım oldu dr. a gittim senin bişeyin yok sokaktan on ikişi çevirsem boyun fıtığı olduğunu bilmez dedi.sen orta derece de bizi memnun eden hastalarımızdansın dedi.ne yapacağımı şaşırdım.
aynen bende sizin dediğiniz gibi ne zaman kuvvet kaybına uğrarsam o zaman ameliyat olacağım diyorum şimdi.en azından bebeklerim 2-3 yaşında olsaydı daha kolay olurdu benim için.
boynumda kolumda sırtıma kadar inen ve yaşım daha çok genç ve yavrularımın bana ihtiyacı var
size soracağım o kadar çok şey var ki çok dua ederim size. ama sorularım biraz fazla olabilir.şimdiden kusura bakmayın ve çok ama çok teşekkür ederim.
-boyunda kollarda yada vücudunuzun başka yerlerinde ağrı oluyormuydu?
-boynununuzun şekil yapısı bozuluyor muydu fıtıktan dolayı?
-fıtığınız kireçleşmiş miydi ve egzersiz yapıyor muydunuz? ( ben egzersizlerimi sürekli yapmama rağmen çok az kireçleşmiş beni biraz ürküttü çünkü gittiğim dr. lardan biri bu fıtık kireçleme olursa var ya deyip dudağını ısırmıştı ve 6 ay sonra ameliyathane de görüşürüz demişti.ama üstünden bir yıl geçti)
-sizin ne tür şikayetleriniz vardı ilk fıtık olduğunuzu nasıl anladınız?
-kuvvet kaybı oluşmuşmuydu ellerinizde yada vücudunuzun fıtıktan dolayı etkilenen biyerinizde.
-ameliyattan sonra düzelme oldu mu?kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
-ameliyattan sonra ne kadar yattınız hast. ve dr. unuz kimdi?acı ve ağrınız oldu mu ?
-ameliyatta ne tür protez kullanıldı?kemik tozu yada kemikte konulabiliniyormuş.sizin ne tür protez?
-2 ayrı yöntemden bahsetmişsiniz neler?ve en uygunu beni ömür boyu rahatsız etmicek zorlamicak yöntem hangisi? (çünkü beni öyle korkuttular ki sanki iki ,üç yada beş sene sonra protezin yerinden kayacağı yada diğer fıtıkların ilerleyeceği gibi konuşmalar )
-nükleoplasti hakkında bilginiz var mı*yada ameliyatsız hangi yöntemleri duydunuz yada araştırdınız?bana önerebileceğiniz yöntemler nelerdir?
-ameliyattan sonra ne tür yasaklar var.hareket kısıtlılığınız var mı?
-ben sigara kullanıyordum bıraktım hala da içmiyorum.geçmişten gelen sigara kullanımı ameliyata engel mi ?
soracağım çok soru var ama sizi biranda yormak istemiyorum.Allah razı olsun sizden.inanın kafamdaki bütün soru işaretlerini yok edeceğinize eminim.çünkü birebir aynı sorunu yaşıyoruz.bilinçsizce hareket etmek istemiyorum.çünkü bazı dr.lar felç kalmaktan değil geç kalmaktan korkun diyor.kimi dr.lar ise ameliyat çözüm değil diyor.kafam allak bullak oldu
bu arada diğer fıtıklarınız hangi aralıklarda ve sinire bası yapıyorlar mı?benim c7 ılımlı düzeyde bası yapıyordu ama arttı.omuriliğe bası yapan fıtığım c5-c6 da.diğer iki fıtığım sanırım c2 -c4 te.sizin fıtıklarınız nerede ?
Çok sık girmediğimden nete hepsini gördüm okudum bugün ve özel mesajla anlattım ayrıntılı cnm..
Eşim canlı örnek ve 4 doktor felç kalman lazımdı dedi..
Çünki eşimin boynunda omurunda olan fıtıkları artık ayaklarına vuruyodu biz gece acile gidiyoduk bacaklarım uyuşuyo diyodu felç geldi gibisinden..
Bizim doktorumuz platin önermiyor..
Kayma yapar,yabancı cisim çabuk kaynamaz problem çıkarır ben koymam dedi..
Sana anlattığım gibi vidalama yöntemi uyguladı..
Araştır hassas bi konu bu hemen karar verme..
Çünki ben senin eşim dolayısıyla neler çektiğini anlıyorum hemde çok iyi..
eşim dik yatıyodu oturur vaziyette çünki boynunu çeviremiyodu,
tabağındaki yemeği yiyemiyodu başını öne eğemiyodu çünki
oğlum ozaman kücüktü oynamak istiyodu atlim zıplim oynayalım sırtına al kucağına sırtına felan böyle otursa çığlk çığlıyaydı..
1-2 kilo bişi kaldırıp taşıyamıyodu çünkikollarına vuruyodu elleri uyuşuyodu..
Gittikçe ilerleyen belirtileri bunlar..
Aklına takılan varsa sor cnm cevaplarım..
ameliyat öncesi mi dik uyuyordu ameliyat sonrası mı ?şikayetleri ameliyat öncesi miydi ?
bende evlatlarıma yeri geliyor yetemiyorum ,dışarı çıkmak istiyorlar çıkaramıyorum ,sürekli eğlendiremiyorum.ne kadar dinlendirsem de sol kolum hep yorgun bu son zamanlarda oluşan şikayetlerden biri.birde refleks kaybı oluştu.aslında çok zayıfım avantajım belki de şikayetlerimin geç olması.çünkü bebeklerim doğduktan sonra sürekli emzirmekten ve onlarla ilgilenmekten kaldırıp indirmekten ilerledi biraz.
birde ön boğaz kasları arıyor muydu?gözleri ,alnı ağrıyor muydu?benim o kadar çok şikayetim var ki ! bıktım bu ağrılardan ama yeni bir yöntem varmış mls diye lazerle tedavi eğer bu tedavi de işe yaramazsa ameliyatı düşünüyorum.ağrılarım çok fazla ve yanmalar oluyor boynumda , kolumda.
ameliyattan sonra ses kısıklığı oldu mu ? ameliyat izi kaldı mı ?yemek yerken sorun yaşadı mı ?
ses kısıklığı olmadı,ameliyat izi var 5-6cm kadar çizgi şeklinde,yemek yerken şöyle sorun yaşadık eğilip yiyemedi bi süre ve zaten katı yemiceksin bi kaç gün..
çay,çorba tarzı ve ben yedirdim çay kaşığıyla çay içirdiğim zamanlar oldu hiçbişi kolay değil cnm
Gelen giden felan ve kaynanamda başımdaydı o dönem düşün sen oğlumda 3 yaşındaydı..
Tüm şikayetleri ameliyat öncesiydi tabiki sonrası 2 ay(boyunluk kullandığı dönem) dik yattı yine dönmedi dönemedi boyunlukla uyumak zorunda olduğundan
başının arkasına 3-4 yastık koyup ense boşluğunu dolduruyordum rahat etsin diye ama geziyodu dolanıyodu dışarı kahveye bile gidiyodu biraz toparlandıkdan sonra ama 2 ay hep boyunlukla gezdi :2:
Bir de kıştı.
Kışın ameliyat oldu
Ameliyat gözünü korkutmasın eğer senin iyileşeceğine garanti verebilen bir doktor bulursan tabiki..
Merheba ben 39 yaşındayım benimde iki fıtığım var c5 ve c6 sol tarafta sağ tarafımda da kireçlenme oluşmuş oldukça büyük fıtıklarımın olduğu söylendi ameliyat dendi benim şikayetim kollarımda çabuk yorulma boynumda ağrı el parmaklarımda ağrı, güç kaybım yoktu ameliyatı kabul ettim onayladım 10 gün oldu ameliyat olalı ,ben hızlı toparlandım ameliyat sonrası en çok yutkunurken olan boğazda ağrı beni çok zorladı tükürüğümü bile çok zor yuttum yutkunma hissi gelicek diye ödüm kopuyordu ama neyseki 4 gün sürdü bu zorlanma şimdi çok şükür iyiyim ben hemen ayağa kalktım dışarı çıktım bakkala markete parka her yere gittim birazda tez canlıyım bide benim acı eşiğim yüksek fazla ay ay ay oy oy oy yapmadım makinaya çamaşır attım astım vs kısacası bir kaç gün içinde toparlandım 2 gün dür ağrı kesici içmiyorum ve sadece ağrı kesici olarak parol kullandım ameliyatım 3 buçuk saat sürdü hastanede 2 gün kaldım 2 pilak takıldı sağ tarafımdaki kireçlenmede kazındı artık hiç fıtığım kalmadı şimdilik iyi gidiyo sonrasını zamanla görücem bide ben boyunluğumu yatarkende hiç çıkartmadım ameliyat boynumun sağ ön taraftan yapıldı gece yatarken yüksek yastık ve sol yan tarafıma rahat yattım korkulacak bişey yok artık tıp çok ilerledi ne kadar çok sorup araştırırsanız okadar çok kafanız karışır şimdilik yaşadıklarım bukadar merak ettikleriniz olursa cvp larım.