• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boynumda sislik farkettim

akasayalar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2018
4.010
9.964
158
Kizlar iyi aksamlar. Oncelikle yarin icin dahiliyeye randevu aldigimi bastan soyluyeyim. Ama merak ettigim icin birde sizlere sormak istedim.
Muhtemelen coktandir vardi ama ben ilk defa uc gun once boynumu soyle detayli elleyince ellerime ufak ufak beze seklinde sislikler geldi aklima direk troid geldi.oyle internete dusup surekli aramalar filan yapmadim.kanser bile derler cunku. Hic korkum yok ama sadece merak ettim basina gelen varmi. Zira kanser ciksa hic ama hic sasirmam bizim ailedeki genetikligi baska hic kimsede gormedim cunku. Sadece cok zayif oldugum icin merak ediyorum acaba bu troid vardida bumu engel oluyor zayifligima diye. Varmidir basina gelen bilgisi olan acaba ?

Koklu disimi cektirdim ama cok zor bir cekim oldu iltihapliydi ama sukur o bittu acaba omu atti oraya
Lenf bezi geldi aklıma. Yakın zamanda enfeksiyonel bir durumunuz oldu mu?
Bende de troid nodülleri var. O nodüller beze gibi insanın eline gelmiyor

Tiroid nodulleri bende de var.Onlar oyle ele gelmez.Lenf bezidir bencede.Enfeksiyon hastaliklarinda sisiyor onlar.Benim de koltuk altimda cikmisti.Sonra gecti kendiliginden ama doktora gidecek olmaniz iyi.Ihmal etmeyin..

Kizlar iyi aksamlar. Oncelikle yarin icin dahiliyeye randevu aldigimi bastan soyluyeyim. Ama merak ettigim icin birde sizlere sormak istedim.
Muhtemelen coktandir vardi ama ben ilk defa uc gun once boynumu soyle detayli elleyince ellerime ufak ufak beze seklinde sislikler geldi aklima direk troid geldi.oyle internete dusup surekli aramalar filan yapmadim.kanser bile derler cunku. Hic korkum yok ama sadece merak ettim basina gelen varmi. Zira kanser ciksa hic ama hic sasirmam bizim ailedeki genetikligi baska hic kimsede gormedim cunku. Sadece cok zayif oldugum icin merak ediyorum acaba bu troid vardida bumu engel oluyor zayifligima diye. Varmidir basina gelen bilgisi olan acaba ?
Yanlış bilgi vermek istemem ama benim de boynumda boyle bi şişlik olmustu k.b.b gittim
Dr boyuna genel cerrahi ye gidebilirsin dedi.hatta başka bir bölüm daha önermişti hatirlamiyorum şuan
Gelmişsin yine de bakalim dedi.saçtaki bir sivilce bile bu şişliklere neden olabilir demişti dr
Endişe etmeyin bişey yoktur

Canım muhtemelen ciddi bir şey değildir. Ama ihmal edersen ciddileşebilir. Zaten dr randevusu almışsın. Çok da iyi etmişsin. Zamanında annemin boynunda ve kulağına yakın bölgede böyle şişlikler oluşmuştu. O da dra gitti. Dr lenf bezlerinin şiştiğini endişe etmemesini, ama ihmal de etmemesini söyledi. Takip edelim diye de ekledi. Yıllar içinde annemin bu şişler kabakulak kıvamına geldi ve yeniden doktora gitti. Doktor biyopsi yaptı ve kötü huylu kitlelerden şüphe etti. Sonrasında ameliyat oldu ve maalesef lenfoma çıktı. Aylarca kemoterapi gördü. Baya zorlu bir süreçti. Ama sonra atlattı. Lenfoma yenilebilir bir kanser türü. Bunları sana neden anlattım. Lütfen ama lütfen ne olursa olsun ihmal etme. Kendi kendine geçer deme. Mutlaka takip et ve bir ilerleme görünce doktora git. Dilerim tamamen ilgisiz bir sorun çıkar. Sağlıklı, şifa dolu günler💕

Bu arada dahiliyeden randevu almışsınız ama bir arkadaşın da uyardığı gibi KBBden almanız lazım. Zaman kaybetmemek adına randevunuzu yenileyin isterseniz. Çünkü muhtemelen onlar da yönlendirme yapacaklar.

Ah tatlım 2 hafta önce aynısını yaşadım. Nasıl panik oldum ben de. 20 yaş dişlerim ağrımaya başlamıştı ama onlaedan olabileceği aklıma gelmedi. Korka korka gittim doktora lenf bezin şişmiş hatta enfeksiyon kapmış dediler. Herhangi bir kozmetik ürün değiştirip değiştirmediğimi sordular. Hayır dedim çünkü uzun zamandır evden çıkmıyordum bile. Sonra bi kaç gün geçti ve 4 tane yirmilik dişim çok fena ağrı yaptı araştırınca da diş apnesi ve diş ile ilgili sorunlar lenf bezlerini etkileyebilirmiş. Bana ilaç verdiler enfeksiyon gitsin diye enfeksiyon 5 günde geçti lenf bezim de yavaş yavaş küçülüyor. Lenf bezi zararsızdır merak etme canım.

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim bende yazayim bilgilensin herkes. Doktor cok ta kilo verdigimi gorunce boynumdan parmak uclarima kadar nerseyde elle kontol etti tetkikler istedi tahlil verdim birsey cikmaz ama yinede kontrol etmekte fayda var. Birde kizlar karin bolgemde biraz alta bastirdi ve agri olup olmadigini sordu var dedim gercektende var. Orda biraz ustunde durdu koklonoskopi sart dedi birden kilo verdiysen ve ailedede cok genetik dedi. (5 kanser hastasi arti 3 kisiyide kaybettik:( o yizdrn bakalim siki bir checkup gibi bisey.hayirlisi olsun ins.

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim bende yazayim bilgilensin herkes. Doktor cok ta kilo verdigimi gorunce boynumdan parmak uclarima kadar nerseyde elle kontol etti tetkikler istedi tahlil verdim birsey cikmaz ama yinede kontrol etmekte fayda var. Birde kizlar karin bolgemde biraz alta bastirdi ve agri olup olmadigini sordu var dedim gercektende var. Orda biraz ustunde durdu koklonoskopi sart dedi birden kilo verdiysen ve ailedede cok genetik dedi. (5 kanser hastasi arti 3 kisiyide kaybettik:KK43: o yizdrn bakalim siki bir checkup gibi bisey.hayirlisi olsun ins.

Tertemiz cikar Allahin izniyle. Lütfen sonuclari bizlerle paylaşir misiniz?

Back