Böyle Kartonpiyer mi olur, nasıl perde yaptırcam şimdi?

TersAlfabe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
1.117
215
Merhaba hanımlar,

Yeni evime geçeceğim 2-3 hafta içinde inşallah. Ancak başta farketmediğim bir detay farkettim ki beni çıkmaza soktu. Bu evde kartonpiyerleri hep pencere genişliğinde yapmışlar yani perdeyi sadece pencere genişliği kadar yaptırabilirim. Oysaki ben pencereye tül; pencere dışına sağa sola ise güneşlik ve kalın perde yaptırmak istiyordum.

Bu durumda kalın perde yaptıramam çünkü kornişte perdeyi sağa sola çekecek yer yok. Yaptırırsam çekecek yer olmadığı için camın üstünde kalır ve güneşi engeller.

Güneşlik desek yine aynı şekilde. Kenara çekince camda kalmaması, duvara çekilmesi gerekirken kartonpiyer uzatılmadığı için perdeyi çekecek yer yok.

Fotoğraf da koyuyorum umarım anlatabilmişimdir derdimi. Ben buralara nasıl perde yaptırayım? İlk resimdeki pencere fransız cam denilenden yere kadar. İkinci resimdeki ise diğer odalardaki pencere türü. İkisinin de kornişlik kartonpiyeri sadece cam genişliği kadar.

Not: Stor perde istemiyorum mutlaka tül istiyorum çünkü ev giriş katta ve ışık almak için storu tamamen kaldırma gibi bir lüksüm yok, dışardan içerisi görünüyor.

$IMAG3693.jpg $IMAG3696.jpg

malesef canım bu pencerelere en uygun stor olacaktır ,çift sistem storlar var ,altı güneşlik üstü tül ,öyle yaptırabilrisin ,şimdi tül olsa altına muhakkak güneşlik ister ama gündüz güneşliği çekecek alan yok ,dışardan da hoş durmaz ,annem derdi ki bir kadının tertipi düzeni tülü dışardan güzel görünürse belli olur :KK9:seninki o şekilde güzel durmayacak ,bence stor ,yada zebra ,tercih senin..

stor, zebra yapsanız nasıl olur acaba. çünkü tüller bu camda gerçekten hoş durmayabilir.

Bencede arkadasim adamin yapacagi bisey yokmus gibi duruyo en iyisi sen zebra stor yaptir buraya gayet hos durur

kesinlikle adamın hatası. kartonpiyeri pencere olan duvarın dibinden değilde bir karış boşluk bırakarak yapması gerekiyordu.kendi evimin penceresi de böyle çıkıntılı bir karış geriden yapınca hiçbir sorun kalmamış.
arkadaşım stor istemiyorsan briz perdede kullanabilirsin. annemlerin 2 odasının penceresi alçak. boydan tül takıp iyice kasvetlendirmemek için briz yaptırmıştı. örnek olsun diye resimde ekliyorum.

$briz-16.jpg

Bir usta bulup eve taşınmadan geriye aldırtın,(1 tanesini almak 10 dakika falan sürüyor) kartonpiyerin metresi 1.5 -2 liraya yapıyorlar, malzemesi 0.50 kuruş zaten, size taş çatlasın 50-100 lira etmez maliyeti, istediğiniz perdeyi kullanırsınız.. :nazar: Güle güle oturun..

malesef canım bu pencerelere en uygun stor olacaktır ,çift sistem storlar var ,altı güneşlik üstü tül ,öyle yaptırabilrisin ,şimdi tül olsa altına muhakkak güneşlik ister ama gündüz güneşliği çekecek alan yok ,dışardan da hoş durmaz ,annem derdi ki bir kadının tertipi düzeni tülü dışardan güzel görünürse belli olur :KK9:seninki o şekilde güzel durmayacak ,bence stor ,yada zebra ,tercih senin..

Başka türlü kartonpiyer yapamazki adam buna..perde dediğiniz gibi olucak uzamaz yani mesafe yok..

stor, zebra yapsanız nasıl olur acaba. çünkü tüller bu camda gerçekten hoş durmayabilir.

Bencede arkadasim adamin yapacagi bisey yokmus gibi duruyo en iyisi sen zebra stor yaptir buraya gayet hos durur

Teşekkür ederim arkadaşlar fransız balkona pileli tül ve altına stor güneşlik yaptıracağım. Zebra beni bunaltıyor, çevreyi çizgi çizgi görmek başımı döndürüyor o yüzden zebra olmaz diye karar verdim. Malesef zor bir tarz olacak.

ben tül stor yaptırdım ve şimdiye kadar gördüğüm en iyi perde çeşidi diyebilirim. burda yapılı hallerinin ffotoğrafları var göz atabilirsin tatlım.. https://www.ozbekperde.eu/tul-stor-perdeleri

Teşekkür ederim inceledim verdiğin linki. Güzel görünüyor.. Tül storları denedim ama pilesiz gergin olduğu için gündüz içeriyi gösteriyor. Giriş katta olunca göstermeyecek birşey lazım. Çıkmazdayım :KK43:

Bir usta bulup eve taşınmadan geriye aldırtın,(1 tanesini almak 10 dakika falan sürüyor) kartonpiyerin metresi 1.5 -2 liraya yapıyorlar, malzemesi 0.50 kuruş zaten, size taş çatlasın 50-100 lira etmez maliyeti, istediğiniz perdeyi kullanırsınız.. :nazar: Güle güle oturun..

kesinlikle adamın hatası. kartonpiyeri pencere olan duvarın dibinden değilde bir karış boşluk bırakarak yapması gerekiyordu.kendi evimin penceresi de böyle çıkıntılı bir karış geriden yapınca hiçbir sorun kalmamış.
arkadaşım stor istemiyorsan briz perdede kullanabilirsin. annemlerin 2 odasının penceresi alçak. boydan tül takıp iyice kasvetlendirmemek için briz yaptırmıştı. örnek olsun diye resimde ekliyorum.

Evet ben de öyle düşünüyorum proje burada hatalı bence geriden başlatması daha iyi olurdu. Bir hafta içinde taşınmam gerektiğinden kartonpiyeri değiştirme şansım yok ev temizlendi paklandı :KK43: Storu da hiç sevmiyorum ama galiba mecburum. İlerde belki değişikliğe gidebilirim. Bu arada briz perde kullanamam çünkü giriş katta oturacağım, arkasına mutlaka güneşlik lazım içerinin gözükmemesi için. Brizde güneşlik şansım var mı?

Son düzenleme:
$IMAG2381.jpg

Peki burada balkon penceresine nasıl bir perde uygun olur? Hayır o kadar biçimsiz geliyo ki salon bana durdukça. Fransız cama yaptırdığımla takım olması gerekir diye düşünüyorum ama imkansız sanırım. Balkonun bi taraf kısa pencere, bi taraf aşağı kadar uzun, buraya en uygun briz olur diye düşündüm ama brizin altına güneşlik lazım o da olmaz. (Ev giriş kat olduğu için brizden içerisi gözükür.)

bi arkadaşın da vardı böyle bi penceresi ya yere kadar tül ya da kısa olsa alt açık kalıyordu o da pimapenci çağırıp o yere kadar olan kısımdaki camı çıkarttırdı ve içeriyi şiç göstermeyen bi buzlu cam var ondan taktırdı sen de düşünebilirsin belki..ya da beyaz yapışkanlı kağıtla kaplasan çok mu kötü olur...ne diye böyle saçma pencere yapmışlar yahu:KK53:

her ikisine de katlamalı perde yaptırsan salona da mutfağa da ..mutfaktakini iki parçalı olarak yaptırır birini açar diğerini katlı kullanırsın modası geçti diyenlerin aksine fazla şatafatlı değil de sade bir tül seçildiğinde bence gayet elit duruyo katlamalı perde...

Son düzenleme:
Evet ben de öyle düşünüyorum proje burada hatalı bence geriden başlatması daha iyi olurdu. Bir hafta içinde taşınmam gerektiğinden kartonpiyeri değiştirme şansım yok ev temizlendi paklandı :KK43: Storu da hiç sevmiyorum ama galiba mecburum. İlerde belki değişikliğe gidebilirim. Bu arada briz perde kullanamam çünkü giriş katta oturacağım, arkasına mutlaka güneşlik lazım içerinin gözükmemesi için. Brizde güneşlik şansım var mı?[/QUOTE]

arkadaşım istersen ortadaki kuşağını takmazsın kenarlarından da içerisi görünmemiş olur. güneşliği de altına değil üstüne takılıyor zaten. briz pimapene monteleniyor. güneşlikte zaten kornişte olacak. ama güneşlik hoş durmaz. storu sevmiyorum diyorsunuz ama güneşliği stor kullanırsanız çok şık olur. hem simlileri filanda var. belki daha hoş olur. ama yine sizin bileceğiniz iş. :KK34:

salon için geridende yapılsa çok fazla alan yok fon için.kolonlar kadar olurdu en fazla.o kolonlara duvar kağıdı kaplarsanız fon etkisi olur.
bir düşünün duvar kağıdını
siz stor istemiyorsunuz.ucuz güneşliklerden bi deneyin istersiniz.memnun kalırsanız kullanırsınız.ama stor uygun olur.mutfak kısmı ise dediğiniz gibi takım olmalı diye düşünüyorsunuz.briz yapacağınız cama aynalı cam taktırsanız.bizim burda bi apartman var o şekil.çok dikkatli bakıyorum bazen içerisi görünmüyor gündüz.
ama o camlara stor kullanışlı olmaz balkondan dolayı.
bence

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum güzel yorum ve yönlendirmeleriniz için. Epey sancılı bir seçim sürecinden sonra karar verdim, şu an perdelerim dikiliyor (ben karar değiştirmeden bitse iyi olacak:KK37:)

bi arkadaşın da vardı böyle bi penceresi ya yere kadar tül ya da kısa olsa alt açık kalıyordu o da pimapenci çağırıp o yere kadar olan kısımdaki camı çıkarttırdı ve içeriyi şiç göstermeyen bi buzlu cam var ondan taktırdı sen de düşünebilirsin belki..ya da beyaz yapışkanlı kağıtla kaplasan çok mu kötü olur...ne diye böyle saçma pencere yapmışlar yahu:KK53:

her ikisine de katlamalı perde yaptırsan salona da mutfağa da ..mutfaktakini iki parçalı olarak yaptırır birini açar diğerini katlı kullanırsın modası geçti diyenlerin aksine fazla şatafatlı değil de sade bir tül seçildiğinde bence gayet elit duruyo katlamalı perde...

rkyogn arkadaşım, bu öneri için teşekkür ederim kısmen dediğini uyguluyorum, kafama yattı bu tavsiye. Salona yere kadar tül, mutfağa ise aynısının kısasını pileli olarak yaptırıyorum ve altlarına parçalı stor güneşlik koydurdum. Alttaki boş kalan pencereye ise buzlu cam takmayacağım ama buzlu gösteren desenli film yapıştıracağım :KK1: Filmi de buldum mu işlem tamam :KK52:

Tamamlanınca güzel olsa da olmasa da göstereceğim, sevgiler..

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,

Yeni evime geçeceğim 2-3 hafta içinde inşallah. Ancak başta farketmediğim bir detay farkettim ki beni çıkmaza soktu. Bu evde kartonpiyerleri hep pencere genişliğinde yapmışlar yani perdeyi sadece pencere genişliği kadar yaptırabilirim. Oysaki ben pencereye tül; pencere dışına sağa sola ise güneşlik ve kalın perde yaptırmak istiyordum.

Bu durumda kalın perde yaptıramam çünkü kornişte perdeyi sağa sola çekecek yer yok. Yaptırırsam çekecek yer olmadığı için camın üstünde kalır ve güneşi engeller.

Güneşlik desek yine aynı şekilde. Kenara çekince camda kalmaması, duvara çekilmesi gerekirken kartonpiyer uzatılmadığı için perdeyi çekecek yer yok.

Fotoğraf da koyuyorum umarım anlatabilmişimdir derdimi. Ben buralara nasıl perde yaptırayım? İlk resimdeki pencere fransız cam denilenden yere kadar. İkinci resimdeki ise diğer odalardaki pencere türü. İkisinin de kornişlik kartonpiyeri sadece cam genişliği kadar.

Not: Stor perde istemiyorum mutlaka tül istiyorum çünkü ev giriş katta ve ışık almak için storu tamamen kaldırma gibi bir lüksüm yok, dışardan içerisi görünüyor.

Eki Görüntüle 734115 Eki Görüntüle 734116

ilk fotoğrafta zaten cam neredeyse duvar kadar olduğu için isteseniz de fon vs. kullanamayacaksınız ama bence gerek de yok. güneşlik tül fon kat kat evi boğmaya zebra stor çok yakışacaktır.2. resimde de ismi tam aklıma gelmiyor english home da görmüştüm rustık boru üzerine ahşap halkalar geçirerek güzel çiçekli fon perdeler takmışlardı öyle birşey de tercih edebilirsin.

X