Böyle Kalır Mıyım

Çok erken regl olmuşsun gibi geldi.
Ya da ben çok geç regl oldum, bilmiyorum :KK70:
Her neyse. Ama regl olunca uzamadığını bende duymuştum, doğru sanırım. 170'e yakın boyum var, regl olmaya başladığımdan beri en fazla 2 cm uzadım. Arkadaşlarım da öyle.
Erken regl olması mı komik yani :işsiz:
Valla genetiğinde ne varsa o olur. Konu sahibi 15 yaşında, en fazla 5 cm daha uzar. Ama regl olduktan sonra uzamamak diye genelleme yapıp küçük kızları korkutmayın lütfen. Bana da demişlerdi. 12 yaşında regl oldum.Boyum 154 dü. Çok korktum uzamam diye. Şimdi 170 im.

Valla genetiğinde ne varsa o olur. Konu sahibi 15 yaşında, en fazla 5 cm daha uzar. Ama regl olduktan sonra uzamamak diye genelleme yapıp küçük kızları korkutmayın lütfen. Bana da demişlerdi. 12 yaşında regl oldum.Boyum 154 dü. Çok korktum uzamam diye. Şimdi 170 im.
Anlamadan dinlemeden terslemeseniz keşke.
Okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım.
Erken regl olması değil, benim çok geç regl olmam komik :D
Ayrıca ben sanırım doğru, ben regl olduktan sonra uzamadım dedim. Yani kendimle alakalı bir durumu paylaştım. "kesinlikle doğruu kısa kaldıın" gibi bir ibare kullanmadım.

.
Bilgi edinebileceğim bir yer olduğu için buraya yazıyorum . Lütfen fikirlerinizi belirtin ablalarım
Ben 15 yaşında bir kız çocuğuyum . İlk reglimi 5 sene önce gördüm ve bugüne kadar devam etti böyle . Regl olduktan sonra çok boy uzaması olmaz diyorlar , benim boyum 150 kaldı . Herkes artik küçük diye sesleniyor . Ve canımı çok sıkıyor bu konu. Pantolonlar alıyorum paçaları desenli ya da şekilli boyları olmuyor iade ediyorum . Elbiselerin boyları cabası... Arkadaşlarım da hep uzun . Yanlarında kötü hissediyorum kendimi . Genime gelecek olursak baba tarafıma benziyorum ve babaannem, halam , amcalarım hep kısa . Babam 164 annem 167 . Ama ben 3 yıldır 150'yim . Bunun bi yolu var mı ? Spor da yapıyorum süt de tüketiyorum ama hiç uzamıyorum . Tıbbi bir yolu var mı uzamamın ?
Bende 10yaşındayken regl oldum ama boy uzatma demirlerine asılmaya çok meraklıydım küçüklüğümden beri. 5-6 yaşındayken doğalgaz borularına asılıp salıncak yapardım kendimi sallanırdım 😂 annem spora giderdi, o spor yaparken bende hep demirler asılırdım. Tabi ben bunu oyun olarak yapıyordum o zamanlar. Ama sen de mutlaka yap çünkü adet olunca boyunun uzaması sadece yavaşlıyor, tak diye kesilmiyor. 15yasındayken 164-165 falandım. Şimdi 21yasındayım 172 boyum.
Sende bol bol esneme egzersizleri yap.
Bir diğer önemli husus ise. '' diyet yapma ''
Büyüme çağındasın eğer diyet yaparsan boyunun uzaması durur.

Size birşey sormak istiyorum. Büyük kızım her zaman iri bir çocuktu. Erken ergenliğe girmesinden korktuğum için her altı ayda bir test yaptırıyordum. Geçtiğimiz haftasonu yaptığımız testte kızımın kimlik yaşı 10,5 iken kemik yaşı 11 çıktı. Çocuk doktorumuz endokrinolojinin görmesini istedi. Ancak bulunduğumuz şehirde özelde hiç çocuk endokrinoloğu yok. Sadece devlette 2 endokrinolog var onlar da çok meşgul maalesef.

Tedavi ile ilgili yorumlarınızı, kızınız üzerindeki etkilerini yazabilir misiniz lütfen? Kızımın şu an boyu yüzde 75 persentilde. Ben 167 eşim 183 santim. Kısa kalacağı konusunda endişelerim var açıkçası.

Eger 6 ay ileriyse muhtemelen henuz ilac tedavisine baslanmayacaktir, benim kizim icin de baslamadik, su an gozetim altinda iki ay ust uste lh duyarlilik testi yapildi, hormonlar normalin uzerinde ancak yukselme egiliminde degil, eylulde tekrarlanacak.
Ama bu süreçte surekli hastanede olup diger ebeveynlerle vakit gecirdigim icin gordugum kadariyla 11 yasindan sonra, cocugun boyu cok kisa degilse tedaviyi kesiyorlar. 11 yasindan once hormonlar yuksek, kemik yasi ileri ve yumurtalik gelisimi de erken ergenlik bulgularina uyumluysa aylik ignelerle cocuk psikososyal ve fiziksel olarak uygun olana kadar ergenlik geciktiriliyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim🌹

.

Bende 10yaşındayken regl oldum ama boy uzatma demirlerine asılmaya çok meraklıydım küçüklüğümden beri. 5-6 yaşındayken doğalgaz borularına asılıp salıncak yapardım kendimi sallanırdım 😂 annem spora giderdi, o spor yaparken bende hep demirler asılırdım. Tabi ben bunu oyun olarak yapıyordum o zamanlar. Ama sen de mutlaka yap çünkü adet olunca boyunun uzaması sadece yavaşlıyor, tak diye kesilmiyor. 15yasındayken 164-165 falandım. Şimdi 21yasındayım 172 boyum.
Sende bol bol esneme egzersizleri yap.
Bir diğer önemli husus ise. '' diyet yapma ''
Büyüme çağındasın eğer diyet yaparsan boyunun uzaması durur.
Diyet değil de şeker tuz ekmek gibi şeyleri fazla yemeyip kilomu korumaya çalışıyorum . Eğer yersem çok çabuk kilo alabiliyorum . Esneme hareketlerini hep yaparım ama asılma işini deneyeceğim😊

Diyet değil de şeker tuz ekmek gibi şeyleri fazla yemeyip kilomu korumaya çalışıyorum . Eğer yersem çok çabuk kilo alabiliyorum . Esneme hareketlerini hep yaparım ama asılma işini deneyeceğim😊
Dene canım inan faydasını görürsün, uzun boylu birisi olmazsın ama en azından orta boya ulaşırsın.. Bir de bir iki kez değil, her gün yap :)

15 yaşımda 1.60 boydayken şimdi 1.70 boyundayım. Kesinlikle genetik faktörlerle alakalı tabiki ama uzayacağını düşünüyorum. Hala gelişim çağındasın. Çocuk doktoruna görünüp şikayetinden bahsedebilirsin, belki gelişimine yardımcı olacak takviyeler verir. Basketbola başlamanı da tavsiye ediyorum bu arada :)

5 senedır hıcmı uzmadın kı o soruyu sordun. Ben uzamıstım reglden snra uzamazsın dıye bısey yok ama annen babanda cok boylu degıller genetıktır belkı en fazla 155 olırsun. 20 yasına kadar yuz ıp atla basket fılan oyna

Bildiğiniz tıbbi bir yol var mı peki
Bol bol kemik suyu veya iyi yapılmış paça çorbası için,
balık yiyin özellikle sırt kısmındaki kahverengi bölümü yemeniz gelişiminize katkıda bulunur.
Ev yapımı yoğurt ayran tüketin.
Balık yağı prepatlari satılıyor günde 1 tane yutun.
Arı sütü, polen bulabilirseniz mutlaka tüketin.
Bir de spor özellikle yüzme ve basket
Bunları düzenli yapın 20 yaşına kadar 1.60'a yaklaşırsınız.

5 senedır hıcmı uzmadın kı o soruyu sordun. Ben uzamıstım reglden snra uzamazsın dıye bısey yok ama annen babanda cok boylu degıller genetıktır belkı en fazla 155 olırsun. 20 yasına kadar yuz ıp atla basket fılan oyna
Uzamadım . Hiç . Yapacağım sağ olun

Bol bol kemik suyu veya iyi yapılmış paça çorbası için,
balık yiyin özellikle sırt kısmındaki kahverengi bölümü yemeniz gelişiminize katkıda bulunur.
Ev yapımı yoğurt ayran tüketin.
Balık yağı prepatlari satılıyor günde 1 tane yutun.
Arı sütü, polen bulabilirseniz mutlaka tüketin.
Bir de spor özellikle yüzme ve basket
Bunları düzenli yapın 20 yaşına kadar 1.60'a yaklaşırsınız.
Umarım sağ olun iyi ki varsınız🌹

15 yaşımda 1.60 boydayken şimdi 1.70 boyundayım. Kesinlikle genetik faktörlerle alakalı tabiki ama uzayacağını düşünüyorum. Hala gelişim çağındasın. Çocuk doktoruna görünüp şikayetinden bahsedebilirsin, belki gelişimine yardımcı olacak takviyeler verir. Basketbola başlamanı da tavsiye ediyorum bu arada :)
Görüneceğim sağ olun🤗

Pilates mantıklı esnersin omurgan açılır birkac cm farkeder bence.Uzamasan bile vucudun sekillenir daha hos gozukur.

Regl olduğunda kaç boyunuzdaydiniz.benim kızında sizin gibi regl oldu.capa hastanesine gittik tahliller yapıldı.kontrol altında bence sizde bir gidip.mutlaka yapılacak bir şey vardır.hormon tedavisi yapiliyo

150 kısa ama belki 5 cm uzarsın bolca pilates yap erken uyu. Kilona dikkat ettikten sonra çok sorun olmaz bir de arkadaş çevrene boyunla ilgili yakınma sakın. Kompleks yaptığını sanıp ordan vurmaya çalışırlar

Back
X