Böyle bir kayınvalidenin ismini çocuğuma nasıl koyayım?

atama bekliyorum şuan bebek konusu dışında çok şükür mutluyuz huzurluyuz. söz konusu bebek ismi olunca konu boşanmaya kadar geliyor önemli olan soyadın devam etmesi zaten ismin değil ki. hem kayınbabamın adını koyacam yetmiyor ama. illa kv.ninde ismi olacak. hem iki isim olarak da koyulmaz. onların gönlü olmuyor

o bu olayların çoğuna şahit zaten. ama annesinin kötü niyeti yokmuş. bunları şikayet edemezmişim. o onun annesiymiş. annesinden geçmez benden gerekirse hertürlü vazgeçebilirmiş. bu kadar ana kuzusu birini nasıl silkeleyebilirsinki

acaba bu tarz düşünceleri kimlerden satın alıyor ?

herşey ortada ..hem annesinin , hem babasının ismini koyacakmış öyle mi? sen ağaç kovuğundan mı çıkmışsın acaba?

gıcık oluyorum kendınden başka kimseyi düşünmeyene insanlara.

Çok sacma tartısmalar olmus farkındamısın ?
Kım ne yaparsa yapsın boswer yerı geldıgınde lafını soyle cık ısın ıcınden buyutme o kadar ıcınde ...
Bu arada kocanada buyuk ıs dusuyor senı savunması lazım

Koy ama iki isim tek asla denılmeyecek hevesım var bu simit hep istedim diye bi isim ekle yanına tek söylerlerse biz 2isim soyluyoruz kafasi karışmasın de

2 isim olmazmış. benim gönlümden geçen isimler: nisa ipek defne.

annesinin adı perihan.

olmaza perihan nisa koyalım dedim uyuluda. olmazmış. onun annesinin adı sadece perihanmış. hem kv.de istemez. sonuçta eltimde iki isim koyacaktı onu engellediler. aydın koyacak diye. banada iki isim koydurmazlar

şimdiden kendini üzmene gerek yok çocuk olunca istediğin ismi koyarsın ben bu isin koymada büyüklerin isminin olması gerektiği saçmalığını zaten anlamış değilimde...
gittiğindede zaten kendi sana nasıl davranması gerektiğini bilmiş olacak o zamana kadar...

şimdiden kendini üzmene gerek yok çocuk olunca istediğin ismi koyarsın ben bu isin koymada büyüklerin isminin olması gerektiği saçmalığını zaten anlamış değilimde...
gittiğindede zaten kendi sana nasıl davranması gerektiğini bilmiş olacak o zamana kadar...

amaannnn ne var bunda ya neden evliliğini yüz göz haline getiriyosun. İsmini koyacağını baştan hiç söylememeliyidin. sende acele etmişsin daha evlenmeden çocuk olmadan. belki oğlan olacak. ben eşimin hatırına kimseye seslenmiyorum kötü bişey söylemiyolar tabi onurumu zedelemiyolar bazen biz kadınlar bazı şeyleri çok büyütüyoruz.ayrıca erkek milleti şekerim sen kendini paralarsın ama evlenince anam da anam derler. eşin senin tarafını tutmayabilir yüz göz olmayın. Hem mutlu olacaksa eşin senin tarafına çekeceksen onu koy nolacak iki isim koy. YA bazı arkadaşlar hemen asarız keseriz havasında yorum yazıyor. evliilik kolay değil ki. herkes birilerine katlanıyo kimi eşine kimi kaynanasına. annelerimizde babalarımıza ya da ebe dedemize sabretmemiş mi zamanın da?ha onurunu kişiliğini aileni kötü duruma sokacak net tavır, söz söylerlerse o zaman sende susma.

daha hamile değilsiniz,ortada bir bebek yok..farkındasınız bunların değil mi? doğmamış çocuğa don biçmek deniliyo buna..

konuyu okuyunca sanki 1-2 ay sonra doğum yapacaksınız da bu arayışlara girmişsiniz gibi görünyor..

hele bi hamile kalın hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alın sonra isim telaşına kapılırsınız..

çocuğun isim hakkı anne-babaya aittir..onların dışında kimse karışamaz..ister 2 isim koyarım ister 3..kime ne?!

ayrıca sorunuza gelecek olursam aile büyüklerinin isimlerinin sırf onların adı diye çocuklara verilmesine karşıyım..insanın isminin bir hikayesi olmalı bence..hani çocuğa ilerde sorulduğunda ismin neden bu denildiğinde "dedemin adıymış da ondan" dememeli...:)

ayrıca sizin yerinizde olsam gönlümden geçen 2 ismi de koyarım :)

Son düzenleme:
evet daha çocuk yok. sorun da bu zaten. kalkıp heryerde daha çocuk yokken benim adımı koyacaklar diye övünüyor. herkese, insan çıktı gelinim, bizim adımızı koyacak diyorlar. istedimki şimdiden bilsinler. herkese böyle duyurmasınlar.
Adını koyunca insanım, insan çıkmışım ama ben isi koymazsam bu defa insanlar hakkımda yanlış düşünmezmi. önce koyacaktı şimdi vazgeçmiş filan diye.
istedimki boşyere umutlanmasın.

1)- eşiniz ne yapıyor bu yaşananlarda ??

2)-k.valideniz sizi satınmı aldı ??? eşinizin özelliği varmı ne bileyim yüksek makam sahibimi merak ettim...

onun adını koymazsanız insan çıkmamış mı olacaksınız? insanlığınız buna mı bağlıymış,kendi adına:)

k.valideniz size psikolojik baskı yapıyor bilmem farkında mısınız?

eğer o çocuğu 9 ay ben taşıyorsam,bütün sıkıntılarına ben katlanıyorsam,iki damla göz yaşı aksa ben kahroluyorsam ve çocuğum bana anne diyorsa isim hakkı da benimdir..bir anne bunun için böyle zorlanmaz ki..gönlünüzden geçse zaten koyarsınız adını,devlet meselesi değil ya..

haa k.validem bu yüzden bana tavır alacaksa da umrumda olmaz..istemiyorum ismimi koymayın diye söylenmek yerine,neden fikir değiştirdin kızım ne oldu diye sorması gerekir..sonuçta yaşadığınız sorunlar çözülemeyecek şeyler değil.

kayinvalidenle fazla yüz göz olmussun
belliki oda az degil
mesafeni korumaya calis
ismini falanda sakin koyma yani koyma dedigim istemiyorsan yapma
ezdirmede kendini
ne istersen giyersin sacin basin vs bunlar senin bilecegin is
o kendine karissin yada varsa kizina
hakki yok
bunu anlamasini sagla

Aslında olay kayınvalidenden ziyade eşinde bitiyor..
Eğer eşin annesine isim konusunda baskı yapmamasını, buna birlikte karar vereceğinizi söylese kayınvaliden hiçbirşey diyemez..
Ama eşin maalesef bu konuda ailesinden yana..
Sanıyorum onları kırmaktan korkuyor ama isim konusunda asıl söz sahibi olan sensin..

eşimin herhangi bi özelliği yok. uzman jandarma. evin küçük oğlu.

iki tane dha oğlu var. birisi boşanmış. o geliniyle aynı evde kaldıklaı hlde gelin kızına farklı bi isim koymuş. diğr eltimde kalktı oğluna kendi babasının adını koydu.

en çok nazı bnm eşime geçtiği için , diğer oğlu kılıbık benimkide biraz ana kuzusu olduğu için ona göre kullanıyor kozlarını.

beni kıracak o bakışları sözleri, küçümsemesi, annemi düşük görmesi olmasaydı, geçen yıl eltim bana iftira attıında onu değil beni savunmalıydı, beni anneme şikayet etmeyecekti. eltim onu evinde bile istememişti. bide son zamanlrda gıcıklığına yapar gibi beni her aradıında ha bire bana eltimi övmeyecekti.
bi kere soğuyunca bitiyor bende bidaha içim ısınmıyor.

eşime çocuk konusunda bişe demiyorum şimdi. kv.mle dünkü tartışmamızdan haberi yok. hmile kalana kadar da bida bu çouk konusunu açmam. İnşallah bi oğlum veya bi kızım olacanı öğeneceğim günden itibarende karnımı ismiyle sevecem.

ama şimdi düşündüğüm 14gün sonra bayram ziyaretine gidecez. 8günlük bi iznimiz var. en az 3gün kendi annemlerde kalcazda diğer günlerde kv.de kalcaz. orda ne yapacam nasıl dvrancambilmiyorum. şimdi biraz üzüldümde onun adına. vicdan yaptım sanırım. ama içimdekileride dökmek zorundaydım. orda o 8gün nasıl geçecek bilmiyorum.

Anlattıklarında kendince haklısın muhakkak;
Ama kayınvaliden çokta kötü bir insan değil,aslında bunu sende biliyorsun o yüzden vicdan yapmışsın.
Kocan çocuğunun ismini ana -babasının adını koymazsan seni boşayacağını söyleyen bir adamken;sen kayınvalideni arayıp anlattıklarını söylediysen aslında kayınvalidenin asla kötülük yapmayacağını biliyorsun bence.
Çünkü kayınvaliden telefondaki konuşmanızı anlatsa sen eşinle çok büyük problem yaşarsın hatta boşanma noktasına bile gelebilirsin,ve kayınvalidende kötü olsa bunu yapar.Ama sen yapmayacağından eminsin.
Söyleyeceğinide söylemişsin artık nasıl olsa,gittiğinde sıcak davran bence.

kayınpederimin adını koyucam sorun değil ama kayınvalideminkini de koymalıymışım dedin bu ne demek biliyosun dimi, senin tek çocuk doğurma gibi bi alternatifin yok, en az iki çocuğun olmalı ve biri kız biri erkek olmalı, kv türbeleride gezmeye başlar yakında, sana seni öldürürüm boşanırım diyen bi adamla huzurluyum diyebiliyosun hala, ayrıca kayınvalideni de bu kadar şımartan sensin senin başta gösterdiğin aşırı sevgi bence, eşinde çocuk gibi önemli bi konuda onların lafıyla sana her lafı söylüyosa bilemicem bu hikaye nasıl gelişir

bir hamile kal daa sonra koymazsan o zaman gerekirse dönek olursun nolacak yaa dünyanın sonu mu bu nedenle beni boşayacak adam da boşasın, bu ne kolay yuva yıkmaktır yahu...

ahh ahhh keşke hamile kalabilsem de tek derdim kaynanamın ismi olsaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…