Böyle bir kayınvalidenin ismini çocuğuma nasıl koyayım?

EMiNEveAYDIN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
332
5
68
Eskişehir
Ben 6aylık evliyim. Henüz bebeğim yok ama şimdiden birşeyler belli olsun istedim. kv.den uzak bi şehirdeyiz.

Öncesinde onla yşadıklarımı ve ona ilk nasıl kırıldıımı anlatacam.
Biz nişanlıyken ve öncesinde eşimle flört dönemimde aşırı seviyordum kv.mi... Öyle çok seviyordumki herkes şaşırıyordu bi gelin kaynanasını nasıl böyle sever diye... ozaman bi şeyle onların adını vereceğimi söyledim... sonra bni nişan günümde saçımı beğenmedi. bu ne böyle filan kıracak şekilde kızdı. beni eltime emanet edip götürün doğru düzgün yaptırın saçını dedi. makyajımdan olayı ağlayamadım bile. sonrasında nişandan baya sonra eltim benim hakkımda söylemediğim şeyleri söylemiş gibi gösterdi. kaynımda beni kötülemiş. beni onlarla yüzleştir dediğim halde beni karşılaştırmadı. sonra kalkıp bemi anneme şikayet etti. bunları oğluna anlatmamam içinde sıkıca tembihledi. ama eşimle bi trtışmamızda bana "sen sus, ben o olayı biliyorum bana anlattılar sen suçluymuşsun" dedi. meğerse kendileri anlatmışlar.
sonra ilk defa doğumgünümde nişanlım yanımdaydı ve birlikte kutlayacaktı. nişanlımın kendi arabasını sırf eltim sorun çıkarmasın diye onlara verdiler. v biz doğumgünümü kutlamadık. nişanlımda izne gelmişti. bari doğumgünümde çocuğun kndi araabası kendinde olsaydı.
Giydiğim kıyafeleri beğenmez. Bi düğüne gittik. hazırlanıyorum. giyecek başka bişeyin yokmu diye söylendi. sonra ben kıyafetimi değiştirirken bi kaynımı bi kayınbabamı yanıma gönderdi bakın ne giyiyor düzgün giyinsin diye.
gelin mevlüdüm oldu beni arayıp mevlüde filanca elbisenle gel dedi. ben de pantolon bluz gieceğimi söylemiştim. yinede elbiseyi yanımda götürdüm. hani giyeceğin bluz pantolon nerde dedi. işte üstümde diyince beğenmez bi şekilde bumuydu dediğin kıyafet dedi
düğünümde annem kapalı olduğu için yanına bile yaklaşmadı. düğün öncesinde bana zaten sürekli "annen kuaföre gitsin saçını açsın bence öyle yapsın" tarzı konuştu. annem kapalı olarak gelince yanına bile yaklaşmamaış annemin. diğer açık ve modern giynen dünürünün yanından ayrılmadı.

bunlar benim içime çok battı. son zamanlardada eşime çocuk baskısı filan yapması ve eşimin bundan etkilenip birden sinirlenip üstüme glmesi. bunların hepsi küçük ama içimde biriken şeyler.

dünde arayıp bida çocuk baskısı yapmamasını söyledim. benden kendi adlarını bekliyorlardı. yalan yok önceden koyacaktım. ama bunlardan sonra soğudum kuramam adını.

ASIL SORUNUM ŞU:
Dün aradım. çocuk baskısını yapmamasını filan söyledim. bunlar heryere emine benim adımı koyacak diyormuş. bnde umudu kalmasın diye daha çocuklarımın isminde bile son kararımız belli değil dedim. adımı koymayın istemiyorumda bilmem ne de. babanızın adını da koymayında onu istemiyorumda. "babamın adını koyacam" dedim. onuda koymayın. filan baya tartıştık.
sonra geri aradı. ben seni kıracak bişemi yaptım dedi. bende anlattım eltimle kaynıma inanmasını, annemi aramasını beni anneme şikayet etmesini, bi zamanlar sizi evden kovan eltim için şimdi sürekli ii iyi diye bahsedip övmesini. bunların hepsini anlattım.

yine istemediğini koymamaızı filan söyledi.
14gün sonra izne gidecez. ne yapayım. hep orda kalacaz. nasıl davrancam bilmiyorum. evet sert çıkmış olabilirim. ama içimde bunlar hep büyüdü büyüdü hep bu hale geldi

Henüz 6 aylık evlisin ve kayınvalidenle ilişkin bu duruma gelmiş..
Önünüzde uzun yıllar olduğunuzu varsayarsak, işiniz zor ne diyeyim

Bence daha fazla uzatma, zaten içinde ne varsa dökmüşsün..
Hele bir hamile kal, bebeğin ismini o zaman düşünürsünüz..

ben daha nişanlıyken onlar gayet rahat bnim adımı Aydın koyacak diye söylüyorlardı. şimdi bile herkese söylemişler ismimizi koyacaklar diye. zaten bir an önce çocuk olsunda adlarını koyalımda herkese hava atmak için baskı yapıyorlardı bize.

onlar daha biz nişanlıyken olmayan çocuk için isim bekliyorlardı. herkesede söylüyorlardı. bende fazla beklenti içine girmesinler diye söylemek istedim .

daha fazla üstüne gitmem zaten. ama nasıl davrancam bilmiyorum. bidaha bu konuyu açmam zaten

oraya gittiğinde hepsine mesafeli davran yapman gerekenleri yap fazla konuşmamaya çalış sen yemek yermisiniz dersin onlar bize aç demek istedi der örnek olarak dedim. bebeğin ismi meselesine gelincede allah nasip eder verirse, o günler geldiğinde karar veririz dersin daha ortada çocuk yok isim kavgası var fazla yüz olmak iyi değildir o düğünde annene nasıl mesafeli davrandıysa sen de aynısın yap

Keşke kayınvalideni arayıp bu konuda yüz göz olmasaydın.
Ben bir konu açmıştım,aynı senin gibi olayın verdiği tazelikle kayınvalidemi arayayım mı söyleyeyim mi diye burdaki arkadaşlarla paylaştım.
İnan fikrimi tamamen değiştirip konuyu kapadım ve kayınvalidemi aramadım.
arasaydım,tatsız şeyler olacaktı,iki tarafta kırıcı olacaktı ve herşeyden önemlisi eşim üzülecekti.
bunu hiç istemedim.
iyiki kayınvalidemle konuşmamışım.
şuan mesafeli ve olması gerektiği gibi bir ilişkimiz var.
henüz 6 aylık evlisin,keşke bu kadar açılmasaydın...
kıyafetini beğenmiyor mu he de geç,gene kendi beğendiğini giy.
daha neler göreceğiz kim bilir...
sen mesafeni koy,çocuğunada eşinizle birlikte karar verdiğiniz ismi koyun.
o alır mesajı zaten.

mesafeli olacam artık. ama içimdede bi pişmanlık olmadı değil. ama o yaptıklarına çok kırılmıştım.
beni beğenmemesi, küçük eltim için sürekli "bi görsen bebek gibi" diye bahsetmesi. diğer eltim onu evden kovduğu halde herşeyi unutması, düğünde annemden utanması, yazında sanki hiçbişe olmamış gibi anneme salça yaptıracak olması...

eltim çocuklarına vercekti adlarını. ama kendi simini tek koymuyorlar diye istemediler. "adımızı koymayın aydın koyacak zaten" dediler. biz daha nişanlıyız ama. daha benim çocuğumuun olacağının garantisi yok. olsa bile ya hepsi erkek yada hepsi kız olursa. bunun garantisi yok.
daha evleneceğimizin bile garantisi yoktuki.

ve o bu yaptıklarını suç olarak görmüyorki . sorsan kızından ayırt etmez. saolsun iyidir ama bu yukardaki gibi alttan alttan kırıcı sözleri, küçümseyici bakışları filan çok kırdı.

eltim oğluna kendi babasının adını verdi. şimdi ikinci çocuğu istiyıor. kız olursa eminim onada kendi adını koydurmayacak. "bizim adımızı aydın koyacak" diye. ben içten çok umutlanmasınlar istedim. bilsinler istedim.

eşimin bu konuşmadan haberi yok. kv de söylemez zaten. eşim zaten ortak isim için karar verse zaten aramazdım. söz vermişmiş.ailesinin adını koyacakmış. öyle olmazsa beni boşarmış filan. çok bunladım.
bide eşim çocuk stemediği halde annesinin etkisinde kalıp bana hiç beklemediğim şeyler söyledi. sırf onlar istiyor diyçocuk yapamamki. bide zaten eşimde istemiyor. ama onlar arayıp baskı yapınca eşim strese giriyordu ve bana patlıyordu. çok şükür çok mutluyuz ama bu çocuk konusu açılınca eşim yatağını bile ayırdı. huzurluyken niye araya çocuk konusunu girdiriyorlar anlamıyorum. bunlar için aradım haber verdim. baskı yapmayın diye. konuya girmişkende kendimi tutamadım. isim konusunada girdim

Canım benim oğlu oldu olmadan yok şöyle koyarlar diye söylüyordu kv. Bizde daha kararlastrımadık dedik son ayda ogrendiler isim ne koyacagımızı eşim hiç babamın ismi demedi koydum yahya bera ismi oğlumun. Neyse kv diğer ogluna dedıkı evlenecektı xxx oğlumun kızı olunca adımı koyar dedi kaynımda önemli olan ad yürütmek değil soyad yürütmek dedi. Yani kadın evlencek soyadı degisecek manasiyla. Neyse kaynının kızı yokmu o koymamısta ilk olarak senden ,mi beklyormus ilginç. Halaları dedıkı bsrgms kızada senin adını verir diğerleri değişik koyar isim dedi bende hepsini ben mi gonulleyeceguım dedim koyamam dedim

eltimin oğlu oldu. kayınbabamla kendi babasının adını birleştirip koycaktı. istemediler. kendi adları iki tanemiymiş de öyle koyacaklarmış. adımızı koymayın aydın koyacak dediler. her gittiği yerde aydın bizim adımızı koyar diyorlarmış. Allah var kayınbabam çok iyi. ben adını ben gerçekten koyacam ama kv.nin ismini istemiyorum.

benim de adım babannemin adı. evlendim soyadım değişti. hiçbi eser kalmadı üzerimde babaanemden. ki ben hep modern isimlere imrenmişimdir

bide yine koyacaktım onun adını ama bu ufak da olsa bu yaptıkları kırdı beni. eşim de adlarını koymazsa kendi öldürürüm seni boşarım yine onların ismini koyarım diyor. bnde altttan onlara bildireyimde beklemesinler istedim.

Benimde ismim babaannemin adı ve şu an annemle babam boşanma sürecinde.
Adımı değiştirmeyi düşünüyorum, çünkü öyle kötü kalpli ve vicdansız bir kadının adını taşımak istemiyorum.
Benim babamda emrivaki yapmış anneme.

Ayrıca eşinde de sorun var farkındasın dimi? Ne demek öldürürüm, boşarım? O öyle deyince sen ne diyorsun peki?

Öncelikle eşinin tavrı çok yanlış boşarım vs bence sen önce eşinle isim konusunu netleştir.Ben şahsen bırak kv ye karıştırmayı isim konusunda eşimi bile karıştırmam.9 ay karnında sen taşıyacaksın sen bakıp büyüteceksin sonuçta annesi sensin bunu unutma

eski isimlerin çocuklara konulmasından hoşlanmıyorum.

yok annemin ismi, yok babamın ismi vs. vs.

çağa göre isim konulması daha mantıklı.

eminim çocuk daha modern isimler isterdi

sık muhabbetin tez ayrılık getireceğine dair bi örnek...çok seviyorum çocuğuma senin adını vericem lay lay lom saçımı beğenmedi vs adını koymaktan vazgeçtim bu iş uzar gider daha çocuk olmadan böyleyse ana rahmine düştüğü gün acırım o çocuğa

Çalışmıyorsan iş bul. Çalışıyorsan salla kayınvalideni, kendi kendine konuşsun. Eşine laf söyletme, iyi geçin ama kendini ezdirme. Eğer isim konusunda gene aynı tutumu takınırsa
evlat babasından soyadını, annesinden adını alırmış. Ben taşıyacağım 9 ay, benimde içime sinmeli evladımın ismi de. Resmen bencillik bu ya, ayıp denen bir şey var.

Ayrıca daha vakit var elbet, sonuçta bebek yok ortada ama baştan kabul eder, her dediğine evet dersen bu iş böyle sürer gider. Koy ağırlığını yavaş yavaş.

Son düzenleme:
çok muhbbet tez ayrılık...

sorun saçımı beğenmemesi filan değil. bunları kırıcı bi şekilde söylmesi. ve o kırıcı bakışı ki o bakışı tahmin edemezsiniz.

eşim isim konusunda netleştirecek bişe yok diyor. zaten yterince netmiş. dediği isimler olacakmış.

eşimi ikna etme gibi bi şansım yoktu. kv mi şimdiden beklentisini yok edeyim dedim.

bunlar sorun olmasınki yarın stressiz bi hamileliğim olsun istiyorum. burda stresle geçirilen hamileleikleri okudum. olan bebeğe oluyor. o etkileniyo eşler kv.ler yüzünden.

hayır canım sorunun tamamen sık muhabbet, örneğin benim kayınvalidem benim saçımı beğenmeyebilir ama eltime alın şunu götürün doğru dürüst yaptırın falan diyemez sanki ben süs bitkisiymişim gibi, farkına var yaşadıklarının kocanıda bi silkele

Koy ama iki isim tek asla denılmeyecek hevesım var bu simit hep istedim diye bi isim ekle yanına tek söylerlerse biz 2isim soyluyoruz kafasi karışmasın de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…