Böyle bir durumda Hamile kalan varmı?

Bunickcokmuuzunoldune

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
1.511
1.554
Kızlar Androidteki adet takip uygulamasından takvime baktığımda düşük hamilelik riski yazıyor ama adetim bitti ertesi gün ilişki yaşadık. İçime boşaldı eşim, bugünde psikolojik sanki kasığımın sol tarafı ağrıyor henüz dün gece yaptık bu kadar erken olur mu? İlk defa içime boşaldı gebelik hiç geçirmedim adet birimin ertesi gün gebe kalan var mı? Sol kasıkta baskı var sanki bu kadar hemen olmaz herhalde

Olmaz olur mu var yumurtlama o güne denk gelmese bile sperm uzun yaşayabilir içeride. Takvime göre de yumurtlama olmuyor zaten belirtiler için evet erken. İhtimal düşük olsa da risk var canım.

Spermlerin serviks-rahimde yaşama süresi yaklaşık 1-3 gündür. Bu yüzden yumurtlama dönemi civarında yaşanan birlikteliklerde en yüksek gebelik ihtimali yakalanır. Bununla birlikte menstürel döngünün diğer günlerinde de strese bağlı yumurtlama görülebilir. Sizdeki ihtimal çok çok çok düşük. İlla içiniz rahat edecekse ertesi gün hapı alabilirsiniz.

Sol kasığınızdaki ağrının gebelikle alakası yok. Psikolojik yada başka bir rahatsızlıktan kaynaklanmış olabilir.

Sol kasıktaki ağrı yumurtlama ağrısı olabilir, gebelikle ilgisi yok ama gebelik riski var. 28 günde bir adet oluyorsanız, adetinizin ilk günü 1. gün olarak sayarsak yumurtlama genellikle 14. günde olur. Ama daha erken de olabilir daha geç de olabilir. Yumurtlama dönemi geçtikten sonra adet döneminize yakın günler en risksiz günlerdir. Adet bitiminden sonrası yine risklidir çünkü erken yumurtlama olup olmayacağını bilemezsiniz, spermler 2-3 gün yaşar, bu süre 4-5 günü de bulabilirmiş.

İnsan ırkında her ay bir taraftaki yumurta atılır, bu ay sağ yumurtanız hazırlanır gebelik olmazsa atılır (regl olur), diğer ay sol yumurtanız hazırlanır... Spermler içeride bir haftaya kadar yaşayabiliyorlar. Yani, adetken bile korunmasız ilişki yaşarsanız gebe kalma ihtimaliniz var.

Reis ne olacağı belli olmaz, genelde yumurtlama zamanı tutar ama dedim ya ne olacağı belli olmaz..
Siz korunmayı asla bırakmayın.Gerek ilaç gerek prezervatif gerek spiral gerek yünlü çorap.
Yün çorap bu havada çok terletir diye bizz şeeetmedik tamamdır bundan gayrı öyle yapalım

Spermler ne kadar hayatı seviyorlarmış teşekkürler bilgi için

Naçizane tavsiyem bu konuda bilgi eksikliğiniz varken anne olmayın.
Hamilelik spesifik birşey biliyorum. Doğum fobim olduğu için konuyu araştırıp bunun üzerine gitmiyorum ancak aynı şeyleri benden önce deneyimlemiş birileri var mı diye merak ettim. Hekim bile olsanız bazı şeyleri merak edip araştırmadan toplum örneklerini deneyimleyenleri bu anlamda dinlemek daha mantıklı gelebiliyor. olasılıklar hayatta yaşanan gerçeklerin tamamı neredeyse

Sol karın boşluğumdaki ağrının daha dün 2,52 lik nurtopu yibi kist olduğunu bu yüzden bu ağrı olduğunu öğrendim . Sen bence bi jinekologa görün . Türkiyedeki Kendi doktoruma diyince hemen bulunduğun yerde jinekologa git dedi sol kasık karın boşluğu önemli olabiliyor açıkcası aksatma .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…