• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyle bir durum yasayan var mi?

Less-is-More

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2018
8.131
30.224
548
36
Herkese merhaba. Konum hangi ilaci kullansam ya da ne tedavi uygulasam konusu degil, o yuzden buraya yaziyorum. Yaklasik 3 ay once sezeryan dogum yaptim. Lohusa donemi bittiginden beri yanma sikayetim vardi. Dun doktora gidebildim sonunda. Emzirdigimi de hatirlattim. Hatta oradaki hemsire arkadasima da tekrar sordum bu ilaclar sute gecer mi diye. Doktor bey ona gore yazmistir, merak etme dedi. Hatta doktor emzirdigim icin agizdan ilac yazmadigini soyledi. Ilaclarimi aldim, eve geldim, prospektusunu okurken fitilin emzirme doneminde kullanilmamasi gerektigi, icindeki etken bir maddenin anne sutune gectigi, emzirmenin tedavi boyunca kesilip tedavi bittikten 24-48 saat sonra tekrar baslanmasi gerektigi yaziyor. Doktora zaten ustune basa basa soyledigim icin tekrar sormadim. Bile bile yazdigi bir ilac sonucta. Doktora mi guveneyim, ilacin prospektusune mi, bilemedim ben simdi 😒

Bir doktora daha gidin.
Bir doktorun verdiğini diğer doktorun önermiyorum demesiyle karşılaştım.
Ama bildiğim kadarıyla prospektüsler çok tedbirli hazırlanıyor, doktorlar prospektüste yazanı ikinci plana atabiliyor sanırım.

Başka bir doktora daha danışın ancak ilaç prospektüskerşnşn hepsinde benzer şeyler yazıyor .
Hatta bebeğime verilen şurupta 6 yaş üzeri diye yazıyor,doktorumuza güvendiğim için veriyorum

Herkese merhaba. Konum hangi ilaci kullansam ya da ne tedavi uygulasam konusu degil, o yuzden buraya yaziyorum. Yaklasik 3 ay once sezeryan dogum yaptim. Lohusa donemi bittiginden beri yanma sikayetim vardi. Dun doktora gidebildim sonunda. Emzirdigimi de hatirlattim. Hatta oradaki hemsire arkadasima da tekrar sordum bu ilaclar sute gecer mi diye. Doktor bey ona gore yazmistir, merak etme dedi. Hatta doktor emzirdigim icin agizdan ilac yazmadigini soyledi. Ilaclarimi aldim, eve geldim, prospektusunu okurken fitilin emzirme doneminde kullanilmamasi gerektigi, icindeki etken bir maddenin anne sutune gectigi, emzirmenin tedavi boyunca kesilip tedavi bittikten 24-48 saat sonra tekrar baslanmasi gerektigi yaziyor. Doktora zaten ustune basa basa soyledigim icin tekrar sormadim. Bile bile yazdigi bir ilac sonucta. Doktora mi guveneyim, ilacin prospektusune mi, bilemedim ben simdi 😒
Çocuk doktoruna sorun aynı seyi 2 sene önce yaşadım, ısrarla sormamıza ragmen kullanılmaması gereken anti vermiş, çocuk doktorumuz ortalığı ayağa kaldırdı ve ve başka anti aldırdı

Bir çocuk dr bu gibi yazıların mecburi oldugunu söylemişti. Belki de bir sey olursa , kilif uydurmak icin. Ama dr lar veriyor.
Bence bir dr a daha danisin. Eczaci da olur. Ama iki dr un farkli konustuguna bizzat sahit olduktan sonra. Bende cok dr lara guvenemiyorum. Ama mecburuz tabi.

Emzirirken benzer durumda antibiyotik kullanmistim . Onlarda da yazıyor saniyorum .

Hamileyken kullanilan folik asitte de hamilelikte kullanmayin yaziyor
Eger bu alanda bir calisma yoksa yazmak zorundalar
Ama klinik arastirma olmasa da bu tarz bir vaka gorulmediyse kullanılmasında sakinca görmeyebilir drunuz

Ben Türkiyede hep eczacıya danışarak alıyorum. Hamileyken Bi ton ilaç yazdılar bana, eczacı amca her sene tanıdıgından beni, ben bunları sana vermem kızımda hamile bu ilaçlar size olmaz demişti. Hatta doktora kızmıştı nasıl yazar bunları diye.
Bi ikinci kişiye danışın derim.

Back