Böyle bir ailede doğmuş olmak benim suçum mu?

a1a

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2023
146
18
Merhabalar bir ay önce bir konu açmıştım ailemle baya sorun yaşadım. Her şeyi halledeyim derken sağlığım kötü gitti. Panik atak var zaten ve vücudumda yaralar çıktı. Geçen burnumdan baya kan geldi yastığım kan revan içindeydi. İçime çok attım her şeyi maalesef. Ben her şeye rağmen devam eğmeye çalışıyorum fakat geride kalan annem ve kardeşlerim hayatlarına devam ediyor ama üvey abimler onları evlerinden kovacakmış. Beni reddetmiş neden hayatımda biri var diye. Ama kendileri her türlü pisliği yaptılar. Ve yapıyorlar. Zaten aile yaşamları iyi değil. Kadınların güçlü olması onlara göre kabul edilemeyecek bir durum. Onların aklımda evlensin bir kız kurtulalım kafasında. Bir kızın ne okul okusun ne gezsin hiç bir şey yapmasını istemzler tek istedikleri kocaya gitsin orda ne halt yaparsa yapsın zihniyetinde . Kendileri evini açtılar bize ve şimdi kovmakla tehdit ediyorlar sizce bu yasal mı? Ne yapabilirim . Ben çocukluğumdan beri aileyle fazla içli dışlı biri değilim hep kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan biriyim. Kardeşlerimle aram yok ama üzülüyorum. Onlar yüzünden sorunlar oldu sonra benim konu patladı . Ama onlar kabul edilmeyecek hata yaptılar. Ama yemede üzülüyorum.Bana tavsiye verecek olan var mı? Gerçekten konuşmaya çok ihtiyacım var.

Açtığım konu bu

Hepimizin bir sınavı var. Bu da seninki. Bak kurtulmayı başarmışsın. Demek ki güçlüsün. Evde kalsaydın da sanki ailene faydan mı olacaktı. En azınsan şimdi kendini kurtardın. Ayrılmakla çok iyi yapmışsın. Önemli olan kendi ayaklarının üstüne basmak. Sonrası zaten kendiliğinden gelir.

Son düzenleme:
Ne isle meşgulsüz?

Evet ben hep dedim bu bir imtihan. Ama o kadar zor şeyler yaşadım ki. Kime anlatsam şaşırıyorlar. Yani evet hayatımda biri var ama neden böyle bir tavır. Benim tek üzüldüğüm düğünüm olsa ailem olur mu yanımda ondan dolayı. En küçük şeyde hep evden kovmakta tehdit ederler. Gücüm kalmadı. Namaz kılarken bile o kadar zorlanıyorum ağlamaktan artık başım ağrıyor. Hocalarım arkamda konuşacaklardı ben dedim konuşsanız size kötü laflar söyleler aslında çok utandım çünkü böyle bir şey yaşadım sanki kötü şeyler oldu ve ben uzun süreli bir ilişkimde yani böyle flört olayı yol bende hep ciddi kafadaydım.

Okuyorum ama bir yandan ajansta çalışıyorum ve bir vakıflada çalışıyorum. Ben hep çalışan biriydim . Ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum
Umarım okulunuzu da bitirip daha da güclenirsiniz ama önce sagliğinizi önemseyin lütfen.Aileniz icin yapacak bir sey yok okulunuza konsantre olmaya calisin derim.

Umarım okulunuzu da bitirip daha da güclenirsiniz ama önce sagliğinizi önemseyin lütfen.Aileniz icin yapacak bir sey yok okulunuza konsantre olmaya calisin derim.
Evet öyle yapmaya çalışıyorum annem zaten evlat ayrımı yapan biri hep hissetim evdeyken bile ben hep ayrıydım. Sofraya bile oturtmazdım oturduğumda üzerimdeki baskıyı hissediyordum. Bir gün anlayacak beni değerimi ama o zaman iş işten geçmiş olucak. Evlat ayrımı şöyle konuşmaz benimle ama diğer çocukları hep kötü davranır kendilerine ama yine onlar hep iyidir. Benim geçen sene başımdan bir kaza olayı geldi . 2 hafta yürüyemedim. Ve aileden kimse gelmedi annem bile .

Sizin adiniza üzüldüm ama sağlık sorunu bile yasarken aileniz yaninizda olmuyorsa kendinize daha da sarilin sizi sizden baska düşünen yok demek ki ama kin de duyup kendinizi yipratip,değersiz hissetmeyin onlari da öyle kabul edin eğitim yasamiza odaklanin derim.Allah yardımcıniz olsun

Çok teşekkür ederim. Atlatmaya çalışıyorum. Zaten ben hep kendime baktım kimseye karışmazdım ama yine bencil dediler. İlerde kimse beni düşünmezken ben ne yapabilirim?

Çok teşekkür ederim. Atlatmaya çalışıyorum. Zaten ben hep kendime baktım kimseye karışmazdım ama yine bencil dediler. İlerde kimse beni düşünmezken ben ne yapabilirim?
Sende kimseyi düşünmeyeceksin ozamanlar geldiğinde aklinda bu yaşadığın zor günler gelsin,sen hep tek başına mucadele verdin ,tek basina okudun kimsenin faydası olmadı simdide benim kimseye faydam olmayacak diyeceksin,baba yokmu yada baba tarafi ile iletişime gececegin bir akraba onlar arkanda durmazmi

Hayır kimse yok arkamızda duracak. Zaten bahane arıyorlardı bulunca direk . Polise gitsem yardımcı olurlar mı onlara bile güvenemiyorum.babam rahmetli o olsa zaten bu durumda olmazdık.

Kadınların canlarını onlar mı vermiş, onlar mı yaratmış. Üstünlük sağlayan kısım cinsel organlarının farklı olması mıymış?

Şöyle labaratuvar ortamında embesilsavar bir virüs üretseler de bu tipler geberip gitseler şu dünya üzerinden.

Ben hayatta tek çözümü uzaklaşmak ve irtibatı kesmek olarak keşfettim. Elimden geldiğince de bunu yaparım yalnızlıktan ölmek pahasına. Sizin de çok bir alternatifiniz yok, kimsenin hakkını kendi istemezse koruyamıyorsun.

Ben üzülüyorum sadece anneme. Biz hiç bir şey yapmadık sadece bir gencin nasıl yaşıyorsa adabında yaşadık ama onlara göre kadınlar sadece evde köle sonra kocaya gitsin ne hali varsa görsün öyle bir zihniyetteler

Onların ne düşündüğü kimsenin umrunda değil. Kadınlar olarak sağlam bir mücadele veriyoruz.
Evet ölüyoruz, kaybediyoruz, hala daha korkup geri çekildiğimiz oluyor ama ilerledik.

Bu bizden hiçbir üstünlüğü olmayan, kendini karşısındaki kadar geliştirmediği halde bir nimetten sayan, otuz kelime dağarcıklı erkek cinsiyetinden başka vasfı olmayanlardan uzak durmak, yok saymak en iyisi.

hep bunu savundum ama zorlarına gidiyo onlardan daha fazla maaş alıyorum diye kudurmuşlar neymiş o kadar maaş verirlerse bi şey vardır düşünebiliyor kusunuz bunu diyen bir abi . Ben kapalıyım ama kız kardeşlerim açık ve gezerler akşamları gezdi diye o***u damgası yapıltırdılar tüm fotoğrafları bütün sülaleye yaydılar noldu derseniz rezil oldular. Ama kendileri her şeyi yaparlar evliyken küçücük kızlarla ilişkileri olur ensest ilişki yaşarlar zaten karışarı onlardan beter bizim bir şey yaptığımızı görünce bir şeyler oluyor

Babadan kalan ev var mıydı unuttum. Babanıza ait ev ise annenizin orada kalma hakkı olabilir. Ben pek anlamam ama aile şerhi gibi bir şey vardı. Vefat durumunda da aynı şey geçerlidir belki.

Siz nişanlınızla (?) barıştınız mı ki? Sanki en son ayrılmıştınız.

Var ama memlekette oturduğumuz onların. Benim zaten suçum vardı çocukla halledeceğime bacısına annesine söyledim sonra olaylar büyüdü.ben hiç konuşmadım ne yazdım ne aradım numaramı değiştirdim o her şeyi yaptı herkese sordu eve bile geldi. Şu an konuşuyoruz ama ben fazla eskisi gibi değilim. Ama biliyorum ondan başka da yanımda kimse yok

Zaten her ağzı olup konuşan haklı mı ya da doğru mu söylüyor? İnsanlar kıskançlığıyla öyle zararlar doğurabiliyorlar ki, hem de normalde selam veremeyecekleri kulvarlarda insanlara. Uzak kalmaktan başka çözüm yok, maddi bağlantı varsa işte o sıkıntı.
Kan bağı, akraba, aile ben artık birçok şeyin kutsallığı kalmadığını gördüm.
Hep derim paranın dürüstlüğünden daha güvenilir bir netlik yok.

Kazancınız varmış, bağınız da olmasın. Onların yakıştırmaları neyi değiştiriyor. Çözümü olsa yardım etmeyi isterdim ama bu tiplerin tek çözümü komalık dayaktır. Dirilince tekrar yaparlar bak ondan sonrasının bile garantisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…