bende değişim olmadı.klomen içince coştu.valla genç kızlığım her ay kıvranmalar ve abartısız sekmeden iki ayda bir ağrıdan bayılmam ve anneciğim ve babamla acilde sabahlama ile geçti. migrenimi de tetikleyen bu ağrı yüzünden otobüsten inip durakta karanlıkta ağladığımı bilirim. ayaklarınızı sıcak tutacaksınız. bir de tıbbi bir açıklaması var mı ve evli misiniz bilmiyorum ama cidden ben evlenince hafifledi, yılda iki kez kıvranırdım. doğumdan sonra o da geçti. feci bişi Allah yardımcınız olsun.
insanın eklemleri soguk duyargası oluyor.Canım ayağını sıcak tutmanı herkes söylemiş zaten
Bi de bacağını sıcak tut tozluklar var ya bacağına tozluk geçir.
Bileğin biraz yukarsından da çok soğuk alıyor insan.
Ben adetimi geciktirsin diye bi ara tarçın yemiştim sabah aç karnına
Adetim gecikmedi ama sancısız oldu. Belki sende de işe yarar
Bi de sadece adetken değil her daim çorap terlik giy
adet bitsin başlıcamGeçmiş olsun,Benim bekarken öyleydide,hamilelikten sonra geçti sanırım.
Sizi çok iyi anlıyorum ayaklarınızı sürekli sıcak tutmanız lazım,sırtınızıda. Bana birtek majezik iyi geliyordu. İltihap falan varsa soğan suyu iyi gelir
bende değişim olmadı.klomen içince coştu.valla genç kızlığım her ay kıvranmalar ve abartısız sekmeden iki ayda bir ağrıdan bayılmam ve anneciğim ve babamla acilde sabahlama ile geçti. migrenimi de tetikleyen bu ağrı yüzünden otobüsten inip durakta karanlıkta ağladığımı bilirim. ayaklarınızı sıcak tutacaksınız. bir de tıbbi bir açıklaması var mı ve evli misiniz bilmiyorum ama cidden ben evlenince hafifledi, yılda iki kez kıvranırdım. doğumdan sonra o da geçti. feci bişi Allah yardımcınız olsun.
insanın eklemleri soguk duyargası oluyor.Canım ayağını sıcak tutmanı herkes söylemiş zaten
Bi de bacağını sıcak tut tozluklar var ya bacağına tozluk geçir.
Bileğin biraz yukarsından da çok soğuk alıyor insan.
Ben adetimi geciktirsin diye bi ara tarçın yemiştim sabah aç karnına
Adetim gecikmedi ama sancısız oldu. Belki sende de işe yarar
Bi de sadece adetken değil her daim çorap terlik giy
adet bitsin başlıcamGeçmiş olsun,Benim bekarken öyleydide,hamilelikten sonra geçti sanırım.
Sizi çok iyi anlıyorum ayaklarınızı sürekli sıcak tutmanız lazım,sırtınızıda. Bana birtek majezik iyi geliyordu. İltihap falan varsa soğan suyu iyi gelir
teşekkür ederim zencefili deneyeceğim bigece sıcak su torbası ile uyudum sabah yine ağrımıştı karnım.Agrilar icin bitki caylari ise yarayabilir belki. Ozellikle zencefil cayi.posetcayi icinden cikarmadan baya yogun,aci haliyle icin gunde 2 3bardak. Agrikesici etkisini artirir,boyle bi sicaklik hararet veriyo bana genelde icince.ve mide bulantisina da iyi gelir zencefil...
Adet sancisinda da en iyi gelen sey sicaktir ve masaj yapmaktir. Ayakta reflex sinir noktalarkmiz var ya...topugunuzla oynayin,birinden rica edin bastrsin topuklariniza oyle masaj yapsn. Baya guclu bastirsin ama. Ise yarayabilir bence..
Sicak su torbasi bulundurun karniniza belinize de koyun.Yoksa da bi pet siseye(erimezse tabi) koyunm suyu..
Benim dediklerim ilaclara alternatif olarak deneyin.. :/
teşekkür ederim zencefili deneyeceğim bigece sıcak su torbası ile uyudum sabah yine ağrımıştı karnım.
Ben öyle idim taki doğum.yapana kadar.dediğin gibi gaz sancisi,ishal,mide bulantisi,bir ara bayilmaya kadar gitti sonuç ama evlenmeden önce majezikle tanistim özellikle bu tur agrilar için kas gevşetici onunla tamame hayatim değişmişti,umarim sendede etki eder...zaten bildim bilesi sancılı adetim.sancı konusunda iyice coştu (özelikle bir döngü yarım yamalak kullandığım klomenden sonra.bi çözümü olan varsa söylesin yani yoksa heralde acil kapısında oturcam her ay.işin komiği kadın doğumcuların hiç biri çözüm bulamadı.
belirtiler:adetin 2. günü koyu kan gelmeye başladığında baştan sona doğru yazıyorum.
1-midede gaz sıkışması mide bulanması bir yandan kurt gibi acıkmak.
2-karında gaz sancısı.giderek artan kasık ağrısı(birde klomen ile beraber belim ağrısı eklendi.o kadar üşütsem kendimi hiç belim ağrımazdı.mantar olunca ağrırdı.)
3-ağrı ve gaz sancısı coşar ishal olur.mide bulantısı kusmaya dönüşür.
4-apranax forttan hayır gelmediği için buscopan plus ve parafon,dicetel içilir.onlardan hayır olmadığı anlaşılırsa acile gidiş.
5-acilde dert anlatılır karışım olarak 1-2 iğne olunur.(kas gevşetici ağrı kesicili)
6-finalde ağrı kesici bel ve kasık ağrısı geçene kadar zikir çeker gibi sallanılır ve eve gidilir.evde yine busopan plus içilir başlayan bel ağrısına üstüne parafon.daha geçmezse bi tur daha acil ziyaret edilir.
böyle 1-2 gün çektikten sonra tüm belirtiler bıcak kesilir gibi kesilir.her ay böyle. kötüye ilerleyiş var düzeliş yok.aşı yada tüp olursam düşünüyorum böyle ilaçları nasıl kullanıcam diye
Evet majezik tamamen kesiyor agriyi ama adeti de azaltiyor.Ben öyle idim taki doğum.yapana kadar.dediğin gibi gaz sancisi,ishal,mide bulantisi,bir ara bayilmaya kadar gitti sonuç ama evlenmeden önce majezikle tanistim özellikle bu tur agrilar için kas gevşetici onunla tamame hayatim değişmişti,umarim sendede etki eder...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?