böyle adet sıkıntısını anlayan beri gele :(

zaten bildim bilesi sancılı adetim.sancı konusunda iyice coştu (özelikle bir döngü yarım yamalak kullandığım klomenden sonra.bi çözümü olan varsa söylesin yani yoksa heralde acil kapısında oturcam her ay.işin komiği kadın doğumcuların hiç biri çözüm bulamadı.
belirtiler:adetin 2. günü koyu kan gelmeye başladığında baştan sona doğru yazıyorum.
1-midede gaz sıkışması mide bulanması bir yandan kurt gibi acıkmak.
2-karında gaz sancısı.giderek artan kasık ağrısı(birde klomen ile beraber belim ağrısı eklendi.o kadar üşütsem kendimi hiç belim ağrımazdı.mantar olunca ağrırdı.)
3-ağrı ve gaz sancısı coşar ishal olur.mide bulantısı kusmaya dönüşür.
4-apranax forttan hayır gelmediği için buscopan plus ve parafon,dicetel içilir.onlardan hayır olmadığı anlaşılırsa acile gidiş.
5-acilde dert anlatılır karışım olarak 1-2 iğne olunur.(kas gevşetici ağrı kesicili)
6-finalde ağrı kesici bel ve kasık ağrısı geçene kadar zikir çeker gibi sallanılır ve eve gidilir.evde yine busopan plus içilir başlayan bel ağrısına üstüne parafon.daha geçmezse bi tur daha acil ziyaret edilir.
böyle 1-2 gün çektikten sonra tüm belirtiler bıcak kesilir gibi kesilir.her ay böyle. kötüye ilerleyiş var düzeliş yok.aşı yada tüp olursam düşünüyorum böyle ilaçları nasıl kullanıcam diye :KK43:
al benden de o kadar benim daha kötü iğneyle geçiyor ancak o_O tam üç tane kadın doğumcuya gittim birşey çıkmadı her türlü doktora gittim birşeyim yokmuş nasıl yok anlamıyorum :KK12:

Yillarca ayni seyi yasadim
Dunya yansa gözüm görmezdi
İşteysem aracla eve yollanirdim
İshal kusma bel agrisi karin agrisi
Bulanti sanci ates basmasi pesinden usume hepsi gecince bacak agrisi :(
Benim dogumdan sonra cok cok azaldi
Sezeryanla dogum yaptim ilgisi varmi yokmu bilmiyorum
Mutlaka regl olur olmaz dr tavsiye ettigi bi gaz giderici kullanin
Gaz , o ağrıyı kat kat fazla hissetmemize sebep oluyor
Adacayi icin birde.

mıde agrıları gaz sancı vs bende de oluyor bıde bunlara ek olrak mıgrenım tutuyor kesıntısız 1 hafta

Ayaklarını üşütme, ben yazın ortasında bile çorap giyerim, ayaklarım üşüdüğü ay adetim ağrılı olur.
Bi de bu kadar çok ilaç içme zaten bi süre sonra etki de etmiyor ilaçlar. Kendimi bildim bileli ilaçla geçirmem adetimi. Bende de çok gaz, şişkinlik oluyor. Bol bol adaçayı iç, östrojen seviyesini artırıyor.

Ayy aynı benim ilk adet olduğum zamanlardaki halim. O kadar iyi anlıyorum ki seni. İlk adet olmaya başladığım 1 senem böyle geçmişti. Gaz sancısı, ishal, terleme, boncuk boncuk yer atma sonrasında gelen üşüme, bel ağrısı, kusma... İnsanı resmen bitiriyor. Ruh gibi oluyordum, suratım bembeyaz oluyordu. Annem artık korkuyordu o hallerimden. Ardından yaz kış çorap giymeye başlayınca, kendimi sıcak tutunca ağrılar ve bu belirtiler çok azaldı. Şuan yine dayanılmaz ağrılarım, gaz sancım var ama majezik alıyorum 1 tane hemen ağrının başladığında sonra çok hafif sancıyla günü kurtarıyorum.
Kendinizi sıcak tutun, taşa oturmayın, çorap giymeye çok özen gösterin. Ama bence ilk önce doktora gidin. Belki başka sebepleri vardır.

zaten bildim bilesi sancılı adetim.sancı konusunda iyice coştu (özelikle bir döngü yarım yamalak kullandığım klomenden sonra.bi çözümü olan varsa söylesin yani yoksa heralde acil kapısında oturcam her ay.işin komiği kadın doğumcuların hiç biri çözüm bulamadı.
belirtiler:adetin 2. günü koyu kan gelmeye başladığında baştan sona doğru yazıyorum.
2-karında gaz sancısı.giderek artan kasık ağrısı(birde klomen ile beraber belim ağrısı eklendi.o kadar üşütsem kendimi hiç belim ağrımazdı.mantar olunca ağrırdı.)
4-apranax forttan hayır gelmediği için buscopan plus ve parafon,dicetel içilir.onlardan hayır olmadığı anlaşılırsa acile gidiş.
5-acilde dert anlatılır karışım olarak 1-2 iğne olunur.(kas gevşetici ağrı kesicili)
6-finalde ağrı kesici bel ve kasık ağrısı geçene kadar zikir çeker gibi sallanılır ve eve gidilir.evde yine busopan plus içilir başlayan bel ağrısına üstüne parafon.daha geçmezse bi tur daha acil ziyaret edilir.
böyle 1-2 gün çektikten sonra tüm belirtiler bıcak kesilir gibi kesilir.her ay böyle. kötüye ilerleyiş var düzeliş yok.aşı yada tüp olursam düşünüyorum böyle ilaçları nasıl kullanıcam diye :KK43:

Hımm benim nerdeyse her ay yaşadığım durum bu zaten.
Ben de son aylarda buscopan kullanmaya başladım fakat etkisini çok geç görüyorum ve çokta etkili olmuyor bende. Diğer ağrı kesicilerin artık hiç bir etkisi olmuyor bana, bakalım bu ne zamana kadar idare edecek beni.... Ağlaya zırlaya geçiriyorum işte, hele bu ay olursa ölecektim ağrıdan. ALLAHA yalvara yalvara uyuya kalmışım. Birde bende böyle grip başlangıcı gibi bir yüksek ateş, bir vücut kırgınlığı oluyor. İlk iki üç günüm böyle geçiyor. Bir şey yemiyorum, yediğimde ağrım ve mide bulantım daha da artıyor. Kısaca her ayın üç günü ben şok ben iptal (bu lafı da hiç sevmem aslında, ilk defa kullanıyom :)).)

Benim de dogumdan sonra gecti ama bu kadar kotu olmazdim
Allah yardimcin olsun, duzelir insallah. Ben sadece gecmis olsuna geldim caresini bilmiyorum valla dogumdan baska biseyle gecmedi benimki

Benim çok ağrım oluyordu bir yazı okumuştum. Adetten 1-2 gün önce ağrı kesici için diye. Öyle yaptığımda hafif atlatıyordum. Benim kurtarıcım Dolorexti. Sonra rezene çayı içmeye başladım. Benim hoşuma gidiyordu bazıları sevmiyor ama :)) Rezene çayı+dolorex beni kurtarıyordu. Birde Kist olduğu için 3 ay dkh kullandım sonra kist kaybolunca bıraktım tabi. Dkh kullanırken bile ilk iki ay dayanılmaz bir ağrım olmuştu. Yani rezene çayı beni rahatlatıyordu ve gaz problemimi hallediyordu. Tavsiye derim.

Liseden beri ben de böyleyim
Suanda 36 yasındayım
Her ay solugu acilde alırım
Çok kötü birsey yasamayan bilemez

Bır bardak icsem kaynatıp aynı gun gecırıyor mu?
bizim buralarda derler ki bıçak değil ki hemen kestirip atsın
sizin iltihap vardır yada başka bir sıkıntı vardır siz bu kürü uyguladıktan sonraki aylarda etkisini görürsünüz.
hemen tek bir şey geçirir oda ilaç oda sizin diğer ay daha fazla olmanıza neden olur
ilaçta zaten adet kanamasını azaltıp yada durduruyor siz normal olan bir şeyi kendi elinizle bozuyorsunuz

Çocuk doğurana kadar aynı sıkıntıları her ay çektim
İş yerinde adet olduğumu çaycıdan müdüre kadar herkes anlardı

öncelikle allah razı olsun cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için ne çok derttaşım varmış bu konuda
Ayni ben. Doktora git, yuksek ihtimal dogum kontrol hapi verir duzenini ayarlar biraz rahat edersin. Belini ve ayaklarini sicak tut, istersen sicaktan sakir sakir terle ama ayaklarini ve belini acikta birakma
Gecmis olsun
doğum kontrol hapı varken yalınayak buzda bile kayarım adetli karnım ağrımaz o derece de baya uzun süre kullandım.alnımdaki sivilcelrimden kurtuldum.bebek istiyorum o yüzden 2014 kasım 14 den beri içmiyorum.haliyle o yüzden de coştu bırakınca.doğum kontrol hapı ve demir hapı ile 2 kez kansızlık tedavisi oldum evlenmeden önce sağolun.gnell vardı adet düzenleyici ve tabi dkontrol hapı da kolestrolümü çıkarıyordu zayıf olsam bile.

buscopansız adet adet değildir :halay:
mide gazı ileri derecede oluyor bende de ..
hapını mutlaka içerim olmadı acile gidip iğnemi olurum olmadı serumu yer otururum totomun üstüne.. bunların üstüne birde regl tetkli migren çıktı 2 senedir..
heralde böyle giderse bana da bonus olarak bu olursa şaşırmayacağım.

al benden de o kadar benim daha kötü iğneyle geçiyor ancak o_O tam üç tane kadın doğumcuya gittim birşey çıkmadı her türlü doktora gittim birşeyim yokmuş nasıl yok anlamıyorum :KK12:
bende çok gittim hadi kız idim göremiyorlardı kadın oldum içerden de bu kadar yamultacak bir şey göremediler.miyomum var rahim ortasında da öyle beni bu kadar yamultacak kadar etkili değil.

Ayy aynı benim ilk adet olduğum zamanlardaki halim. O kadar iyi anlıyorum ki seni. İlk adet olmaya başladığım 1 senem böyle geçmişti. Gaz sancısı, ishal, terleme, boncuk boncuk yer atma sonrasında gelen üşüme, bel ağrısı, kusma... İnsanı resmen bitiriyor. Ruh gibi oluyordum, suratım bembeyaz oluyordu. Annem artık korkuyordu o hallerimden. Ardından yaz kış çorap giymeye başlayınca, kendimi sıcak tutunca ağrılar ve bu belirtiler çok azaldı. Şuan yine dayanılmaz ağrılarım, gaz sancım var ama majezik alıyorum 1 tane hemen ağrının başladığında sonra çok hafif sancıyla günü kurtarıyorum.
Kendinizi sıcak tutun, taşa oturmayın, çorap giymeye çok özen gösterin. Ama bence ilk önce doktora gidin. Belki başka sebepleri vardır.
bende bi süreden sonra çorap vb filan oda işe yaramıyo.kendime dikkat etsemde illa gidiyorun o acile

Hımm benim nerdeyse her ay yaşadığım durum bu zaten.
Ben de son aylarda buscopan kullanmaya başladım fakat etkisini çok geç görüyorum ve çokta etkili olmuyor bende. Diğer ağrı kesicilerin artık hiç bir etkisi olmuyor bana, bakalım bu ne zamana kadar idare edecek beni.... Ağlaya zırlaya geçiriyorum işte, hele bu ay olursa ölecektim ağrıdan. ALLAHA yalvara yalvara uyuya kalmışım. Birde bende böyle grip başlangıcı gibi bir yüksek ateş, bir vücut kırgınlığı oluyor. İlk iki üç günüm böyle geçiyor. Bir şey yemiyorum, yediğimde ağrım ve mide bulantım daha da artıyor. Kısaca her ayın üç günü ben şok ben iptal (bu lafı da hiç sevmem aslında, ilk defa kullanıyom :)).)
bende öyleyim adet sancısı mı geçiriyorum rota virüsü mü belli değil.

canim benim tibet egzersizlerine basla .

ve sonra bana dua et :)
araştıracağım sağolun.

Liseden beri ben de böyleyim
Suanda 36 yasındayım
Her ay solugu acilde alırım
Çok kötü birsey yasamayan bilemez
aynen yarım yamalak bir kez kullandığım klomenle coşmasa iyiydi

valla genç kızlığım her ay kıvranmalar ve abartısız sekmeden iki ayda bir ağrıdan bayılmam ve anneciğim ve babamla acilde sabahlama ile geçti. migrenimi de tetikleyen bu ağrı yüzünden otobüsten inip durakta karanlıkta ağladığımı bilirim. ayaklarınızı sıcak tutacaksınız. bir de tıbbi bir açıklaması var mı ve evli misiniz bilmiyorum ama cidden ben evlenince hafifledi, yılda iki kez kıvranırdım. doğumdan sonra o da geçti. feci bişi Allah yardımcınız olsun.

Canım ayağını sıcak tutmanı herkes söylemiş zaten
Bi de bacağını sıcak tut tozluklar var ya bacağına tozluk geçir.
Bileğin biraz yukarsından da çok soğuk alıyor insan.
Ben adetimi geciktirsin diye bi ara tarçın yemiştim sabah aç karnına
Adetim gecikmedi ama sancısız oldu. Belki sende de işe yarar
Bi de sadece adetken değil her daim çorap terlik giy

Geçmiş olsun,Benim bekarken öyleydide,hamilelikten sonra geçti sanırım.
Sizi çok iyi anlıyorum ayaklarınızı sürekli sıcak tutmanız lazım,sırtınızıda. Bana birtek majezik iyi geliyordu. İltihap falan varsa soğan suyu iyi gelir

Back