böyle adet sıkıntısını anlayan beri gele :(

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
zaten bildim bilesi sancılı adetim.sancı konusunda iyice coştu (özelikle bir döngü yarım yamalak kullandığım klomenden sonra.bi çözümü olan varsa söylesin yani yoksa heralde acil kapısında oturcam her ay.işin komiği kadın doğumcuların hiç biri çözüm bulamadı.
belirtiler:adetin 2. günü koyu kan gelmeye başladığında baştan sona doğru yazıyorum.
1-midede gaz sıkışması mide bulanması bir yandan kurt gibi acıkmak.
2-karında gaz sancısı.giderek artan kasık ağrısı(birde klomen ile beraber belim ağrısı eklendi.o kadar üşütsem kendimi hiç belim ağrımazdı.mantar olunca ağrırdı.)
3-ağrı ve gaz sancısı coşar ishal olur.mide bulantısı kusmaya dönüşür.
4-apranax forttan hayır gelmediği için buscopan plus ve parafon,dicetel içilir.onlardan hayır olmadığı anlaşılırsa acile gidiş.
5-acilde dert anlatılır karışım olarak 1-2 iğne olunur.(kas gevşetici ağrı kesicili)
6-finalde ağrı kesici bel ve kasık ağrısı geçene kadar zikir çeker gibi sallanılır ve eve gidilir.evde yine busopan plus içilir başlayan bel ağrısına üstüne parafon.daha geçmezse bi tur daha acil ziyaret edilir.
böyle 1-2 gün çektikten sonra tüm belirtiler bıcak kesilir gibi kesilir.her ay böyle. kötüye ilerleyiş var düzeliş yok.aşı yada tüp olursam düşünüyorum böyle ilaçları nasıl kullanıcam diye

kız kurban olurum sana ya ben bi kasık ağrisi yüzunden neler cekiyorum ortaligi ayaga kaldırıyorum kiyamam sana ya

Off çok geçmiş olsun. Bitkisek şeylere başvurun ilaç ilaç nereye kadar. Birde böyle deneyin. Aktarlarda özellikle adet sancısı için bitki var. Ben annemden alıyorum ismini bilmiyorum ama muhtemelen onlar bilir. Doktora danışarak kullanın isterseniz. Allahım şifa versin.

Ay canım benim yaa. Çok zor bilirim. Aynilari bende de vardı. Acıdan yerlerde kıvranır halının tüylerini yolardim. Doğumdan sonra geçti benim. Birde ayaklarını sıcak tut. Karnını belini hep sıcak tut. Şu an yapılacak tıbbi olarak ne var bilmiyorum. İyi bir doktora muayene oldun değil mi? Rahimde yumirtaliklarda anatomik bir sıkınti yok yani.

ah ah aynı benimde öyleydi.. yıllarca ne dr lara gittim.. kusma ishal sancı tırnak morarmalarım üşüme yanma bi kez ağrıdan fenalaşıp bayılmıştım umarım doğumda geçer benimki ama inan ben başka çözüm bulamadım. ilaçlı mr a girdim kaç kez ama ağrı kesici dışında bişey yok.. bir de tiroidim tetiklemiş benim yumurtalığı .. hamilelikten öncesi aynıydı doğumdan sonra da aynı olursa artık naparım bilmem..

no
normal doğummu yaptınız ?

Ayaklarin mi üsüyor acaba ? Ya da myom kist filan varsada regl agrisi fazla olabilir gecmis olsun cok adet sancisi cekmedim ama o gunler nane limon icerdim gerginligimi alsin diye :) gecmis.olsun

Benimde oldum olasi sancili gecerdi. Kasik agrilarinin yaninda kasiklarimda yanma diye tabir edebilecegim bisey de oluyo. Ki ona hic biilac fayda edemedi simdiye dek Acilde ignelerle dururum. Apranax forttan cifter cifter yutardim. Dogum yapinca gecer dediler. Sezeryan olunca o da hayal oldu. 2 yasina girecek kizim. Emzirdigim icin parol disinda ilac icemiyorum. Zatenno da bi ise yaramiyo.
Resmen agriyla basetmeyi ogrendim. O kadarda dayanilmayacak sey degilmis onu gordum
Ki dogumdan sonraki kanamam 60 gun surdu ve hergun sanci kasik yanmasi cektim. Kanamam da cok olur bu arada. Geceleri sat basi alarm kurup degistirmem gerekir.

Şu son 3 yıl öncesine kadar o da sanırım evliliğe denk geliyor,benim de o şekildeydi sancılar.
Doktora gittiğimde bana dediği,çok sağlıklısın,doğurana kadar çekersin dedi.Üşütüyorsun,ayakları ve beli sıcak tut yaz kış dedi.
Şimdi en azından buscopan ile hafifliyor.
Çok geçmiş olsun.

Canım benimde adetin aynı böyle gecer ama sadece ilk gün. Sürekli kusarim 1 yudum su bile iccem. Ishal olurum. Agri desen 2 büklüm gezerm sürekli ve o gum kesinlikle acile gidern igne vurunur. Benim iltihaplanma ve cikolata kistim varms o yuzden böyle agrili oluyoms. Cocugn olmz dedi hep doktorlar suan 35 haftalk hamileyim . bakalm simdide cock olunca bu agrilar gecer diyolar insallh öyle olur

benimde aynı senin gibi oluyoda, acile gidip iğneyi yaptırınca rahatlıyorum bidaha olmuyo. sen o iğnenin üzrine daha başka haplar içiyosun hala geçmiyomu. bebek tedavisi için kullandığım ilaçlar benim adet süresini uzatt, sendede böyle bi etki yaptı demekki. bebeğimiz olsun diye vücudumuzun tüm düzeni bozuluyo

ben 4. günde acillik olmuş insanım. perişanlık resmen. geçmiş olsun

Ayni ben. Doktora git, yuksek ihtimal dogum kontrol hapi verir duzenini ayarlar biraz rahat edersin. Belini ve ayaklarini sicak tut, istersen sicaktan sakir sakir terle ama ayaklarini ve belini acikta birakma
Gecmis olsun

Vücudunuz o ilaçlara bağışıklık kazanmış dozajını artırın. Bitkisel tedavi yöntemini öneririm. İnternette bulabilirsiniz. Benim bildiğim melissa çayı, papatya çayı iyi geliyor.

çocuk yap geçer diyenler çıkacaktır yok anam geçmiyo demedi deme ..geçmiş olsun

maydanoz yeyin. iyi geliyor. hafifletiyor.
ve elma. yada suyunu için meyve suyu olarak.
en önemlisi ayakları sıcak tutmak.
geçmiş olsun.

buscopansız adet adet değildir
mide gazı ileri derecede oluyor bende de ..
hapını mutlaka içerim olmadı acile gidip iğnemi olurum olmadı serumu yer otururum totomun üstüne.. bunların üstüne birde regl tetkli migren çıktı 2 senedir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…