boya badana konusunda yardım

bak benim ki şu katalogdaki indigo mavi idi tam olarak
dyo2011.jpg

koyu renk duvarları açık renge döndürmek zor olur mu birde? kaç kez boyamak gerekir?

e tabi bu birkaç tur demek goha 'cım
duvar üstünde benim bej koyusuydu mesela kırık beyaz tonlarına çevirirken bile 2 tur geçtik üstünden

eşim mavi istiyor. mavinin her tonuna baktık birlikte. ama mobilyalarımızla pek uyduramadık.

mobilyalara uyan renkler olarak şunlar şunlar olabilir dedik;

dyo'nun sitesinden;
1. renk oya çiçeği
2. renk alaçatı

Eki Görüntüle 1763989
iddalı renklerin aynı yerde olması iyi bir dekorasyon gerektirir. Bir tek salonunu yaptırablirsin çok ayak altında olmayacağı için sıkılmazsın, misafirin falan geldikçe oturuluyor ya o zaman eşyalar ve ortam zaman aşımına uğramıyor. Ben de bir tek salonumdaki eşyalardan sıkılmadım mesela.

iddalı renklerin aynı yerde olması iyi bir dekorasyon gerektirir. Bir tek salonunu yaptırablirsin çok ayak altında olmayacağı için sıkılmazsın, misafirin falan geldikçe oturuluyor ya o zaman eşyalar ve ortam zaman aşımına uğramıyor. Ben de bir tek salonumdaki eşyalardan sıkılmadım mesela.

ev 2+1.
salon hem misafirlik hem günlük olacak.

aslında problem, evdeki tüm odalarda çift renk kullanılmış şu anda. ve 2. renk çok koyu.
onu açık renge çevirmek de zor olacak.
o yüzden koyu duvarları koyu renkle, açıkları açık renkle mi değiştirsem diyorum, yoksa tümden koyu rengi deneyip risk mi alsam diyorum.

ama deneyen arkadaşlar da memnun değiliz dediler tek koyu renk için.

eğer evini şu anki hali
yok, dyo nun sitesinden bir resim seçim, duvar renklerini değiştiriyorsun.
oradan kayıt ettim.

evin şu anki renklerini ben beğenmedim.
hmm şuanki halini bilmediğim için ona yorum yapamam ama bu resimdeki renkler güzel bence

ben yeni yaptırdım..lüle taşı...harika oldu..evim büyük olduğu halde dahada ferah gösterdi..bundan önce klasik kum bejiydi..kesinlikle açık renk yaptır derim ben....

Ben büyük odalarda bu tarz renkleri çok yakıştırıyorum,tabi eşyalar da etkili. Ama evim ufak olduğu için hiç cesaret edemem. Bir tane defterim var,unutmamak için ıvır zıvır şeyler yazıyorum :) Marshall damla sakızı da yazmışım,boya yaparsak aklımda bulunsun diye:KK53:

tabi bir de duvar kağıdı ihtimali var ama, onu şimdi düşünsem içinden çıkamam.
eve de çok vakit kaybetmeden taşınmak istiyorum.

en kötüsü sıkılırsam, duvar kağıdı ile değişiklik yapabilirim diye de düşünüyorum.

bu arada yazmayı unuttum, odalardaki koyu renkler, tek bir duvarda, diğer 2 duvar açık renk. salon ve yatak odasında boydan cam var zaten, o duvarları saymıyorum.

ev 2+1.
salon hem misafirlik hem günlük olacak.

aslında problem, evdeki tüm odalarda çift renk kullanılmış şu anda. ve 2. renk çok koyu.
onu açık renge çevirmek de zor olacak.
o yüzden koyu duvarları koyu renkle, açıkları açık renkle mi değiştirsem diyorum, yoksa tümden koyu rengi deneyip risk mi alsam diyorum.

ama deneyen arkadaşlar da memnun değiliz dediler tek koyu renk için.
Ben de açık kullandım genelde. Hatta renk kataloğundan 1 ton açık çıkıyor duvarlar. En azından ben öyle tecrübe ettim şimdiye kadar.

Aklında kalacağına yaptır bence. Dediğin gibi ilerde sıkılırsan diğer duvarın rengine uygun bir duvar kağıdı seçersin. Duvar kağıdı yaptırırken, boya badana gibi çok pislik olmuyor.
Benim yatak odası mobilyamın rengi senin paylaştığın resimdeki açık renkle aynı. Bende yaza boya yaptıracağım tek duvarı koyu gri yaptırmayı düşünüyorum. Şık olur diye düşünüyorum.
Ama oturacağın odayı tek renk ve açık renk yaptırmanı tavsiye ederim. Önceden oturduğumuz oda çok koyu bir pembeydi. İlk başta güzel görünüyor ama zamanla sıkıyor. Geçen sene fil dişi boyattık. 2 seferde kapandı.
Koyu rengi açığa döndürmek için ucuz tavan boyası sürüp sonra duvar boyasını sürüyor bazı ustalar. Maddi destek açısından:KK39:

Ben gri boyayı çok severim.
Tabi nasıl severim evin tavanı yüksek olacak her yer güneş ışığı alacak ki ev karanlık olmadan gri ile modern bir görünüme kavuşsun.

Tabi bizim gibi klasik evlerde yaşayanlar için açık renk ideal.
Kum beji çok moda. Vanilya çiçeği, mum ışığı bilmem ne renkleri hayli favoriler arasında.

Modern eşyalarınız varsa eğer ben tv ünitesinin arka duvarını koyu gri olsun çok istemiştim öyle yapabilirsiniz.

image.jpg

Bu fotograf yardımcı olur mu bilemem benim iki odam 2 renk boyadık evimde perdelerimde kapalı 2 sene oldu sıkılmadım daha öncede okyanus mavisi koyu bir mavi yapmıştık uzun seneler kullandık

Eki Görüntüle 1764040

Bu fotograf yardımcı olur mu bilemem benim iki odam 2 renk boyadık evimde perdelerimde kapalı 2 sene oldu sıkılmadım daha öncede okyanus mavisi koyu bir mavi yapmıştık uzun seneler kullandık

güzel duruyor çok.

sanırım ben de 2 renge doğru gidiyorum.

en azından içimde kalmasın bir deneyeyim diyerek.

güzel duruyor çok.

sanırım ben de 2 renge doğru gidiyorum.

en azından içimde kalmasın bir deneyeyim diyerek.
Güneşin direk geldigi pencerenin karsısı duvarı koyu boyarsanız parlama yapar koyu renk belli etmez kendini

Koyu renk olabilir ama eşyaların lada orantılı olmalı, örnegin komple duvarlar da koyu renk kullanılacaksa eşyalarını
açık tonlarda seçmelisin.

Benim tavsiyem 4 duvarın tekini koyu, yada L şeklinde 2 duvar olabilir uygulayıp, diger duvarlar da açık ton kullanman olacak.
gri-renk-8.jpg

burada mesela L şeklinde gri uygulanmış. Sen bunun daha koyusunu tercih edebilirsin.

Yemek masasının oldugu kısımlar da acık tona yumusak bir geçiş yapabilirsin gibi.

Bende günlerdir bu işlerle uğraşıyorum :)

X