- 13 Şubat 2020
- 1.065
- 2.415
-
- Konu Sahibi OLumLu OLumSuz
persentilde nasıl çıkıyor ?Ahhhh aynı dert bende var. Şu an iki buçuk yakında ama hem zayıf hem kısa. Ama benim oğlan ikiz ve prematüre doğdu. Zayıf doğdu zayıf büyüyecek ama üzülüyorum. 12_18 aylık kıyafetler hala oluyor.
Hastanedeler açılınca doktora götürucegim.
en az 2-3 cm fark ediyor , hemşirede biraz dikkatsiz ölçtüyse fark 5 cm çıkmıştır ,
polislik sınavına girecegim zaman sabah erken boy ölçümü yapmamı söylemişlerdi yıllar önce ,
umarım öyle olurLisede filan inanılmaz boy atıyor erkekler.
Antrenörlük yaptım sporla çok çocuklarının uzayacagina inanan aileler vardı. Büyük oranla genetiktir (genler sadece anne babayı kapsamaz) çok az bi oranlada beslenmeyle uzamaya yardımcı olunur.Olabilir ama kuzenimin annezi 156 babası 163 boyundaonun daha bu yaşta 178 olmasını daha cok spoda bağlıyorum
Evet zıplama hareketi yardımcı oluyor basketbol voleybol da öyle ama en ideali yüzme. Yüzme neredeyse bütün kasları çalıştırdığı için ilk spor olarak onu öneriyordu hocamne tür hareketler? ben sadece zıpla hadi elma topla filan diye oynatıyorum
Gayt noral bacim benim kardesimde 10 yasinda suan 133 boyunda baskalarina bakilinca evet küçük ama bunada şükür ne zorluklardan gecdi bu gublere geldi sende haline şükür de bacim yavrun saglikli bi sorunu yok binlerce şükür deHerkese selam..
Bayanlar kafama taktığım bir sıkıntım var 6 yaşındaki oğlum yaşıtlarına göre baya kısa geliyor ya da çevremizdeki çocuklar baya uzun bilemedim gelişimi çok yavaş 117 cm boyu kilosuda boyuna göre biraz fazla 26 kilo yaşıtlarının yanında ufak durunca ister istemez üzülüyor insan 4 yaşında ki oğlumda persentilde uzun gidiyordu oda yavaşladı ben çok kısa değilim eşiminde boyuda uzun aslında anne babayla alakalı olcağınıda sanmıyorum kayınvalidem ve kayınbabamdan dolayı ikiside kısalar çocukları 1.83n üstünde iri yarılar. sizce gelişimleri için ne yapmalıyım ? tecrübelirinizden faydalandırın bizi
Alt sınırda dedi sağlık ocağında ki hemşirepersentilde nasıl çıkıyor ?
benimkide 2014 mart dogumlu kendisinden üç ay küçük kuzeninin omzuna gelince kafayı taktım zatenbenim oğlum 27/05/2014 doğumlu 110 cm 19 kilo bende endokrine götürdüm ölçtü tahlil filan normal dedi 6 ay sonra kontrol gel dedi ama bana göre normal değil bu sene 1. sınıfa gidicek ama yaşıtların yanında ufacık kalıyor kardeşi var 3 yasında aynı boy ve kıloda
3 yasindaki oglunda maşaallah ortalamanin baya ûstunde bencebenim oğlum 27/05/2014 doğumlu 110 cm 19 kilo bende endokrine götürdüm ölçtü tahlil filan normal dedi 6 ay sonra kontrol gel dedi ama bana göre normal değil bu sene 1. sınıfa gidicek ama yaşıtların yanında ufacık kalıyor kardeşi var 3 yasında aynı boy ve kıloda