Merhaba. Uzun yıllardır yılda iki kez (pandemi dönemi hariç) alın bölgeme botoks yaptırıyorum. Dediğiniz gibi her seferinde alnımda bir ağırlık hissediyordum.
1,5 senedir alın botoksu için aynı doktora gidiyorum. (Diş sıkma sorunum için yaptırdığım masseter botoksu başka doktora, çene cerrahına yaptırıyorum)
Son seferinde alnım için yine aynı doktora gitmeme rağmen botoksu yaptırdığım gün ve diğer günlerde asla bir fark hissetmedim. Sanki boş iğneyi batırıp çıkarmış gibiydi. 10 gün bekle tekrar bakarız dedi. Bekledim ama kaşlarımdaki tuhaf yamulma dışında alnımdaki çizgilerde ve mimiklerimde hiçbir değişiklik olmadı. İlaç gelirken soğuk zincirde bozulma olmuştur belki diyip Yeniden işlem yaptı. Yine tutmadı. 10 gün daha bekledim ve aradığımda “vücudunuz botoksa karşı antikor geliştirmiş, birkaç ay yapmayalım sonra bakarız” dedi. Açıkçası bu yanıtlar beni tatmin etmedi. Param boşa gitti gibi geliyor. “Neden böyle oldu bir daha botoks yaptıramayacak mıyım” dediğimde “başka marka mı denesek” dedi, sonra bir anda ondan da vazgeçti. Kaş aramdaki kaş çatma çizgim yaşıma göre çok belirgin ve sosyal hayatımı da olumsuz etkiliyor. Bu konuda ay başında maaş yattığında başka doktora danışacağım.
Dediğiniz gibi eksik doz mu yapıldı diye işkilleniyorum ben de. Bir yandan doktorun günahını da almak istemiyorum ama davranışları baştan savma ve tutarsız geldi. İlk zamanlarda çok iyi ilgileniyordu fakat yaz dönemi yurtdışı hastaları da doluştuğu için geri plana atıldım diye düşünmekten kendimi alamıyorum.