- 24 Mayıs 2024
- 22
- 3
- 27
- Konu Sahibi mervebella
Merhaba, 5 ay önce 3 bölge (alın, kaş arası ve göz kenarları) için ilk kez botoks yaptırmıştım. Ve 2. dozun sonucunda sol gözümde göz kapağı düşüklüğü yaşadım. Doktorla görüştüğümde gözümün üzerine mezoterapi iğnesi uyguladı ancak bir etkisi olmadı. Daha sonrasında botoksa bağlı düşüklüğün 2,5 içerisinde iyileşeceğini söyleyerek göz damlası reçete etti. Üstelik ilk botoks olduğu için tutmaz ve daha çabuk iyileşir dedi. Göz damlasını kullandım ama bir işe yaramadı üstelik sürekli uykumu getirip göz yorgunluğu yaptı. Sonra zamana bırakmaya başladım ama 5 ay geçti düzelme olmadı. Danıştığım çoğu doktor 3,5-4 ay içerisinde düzelmiş olması gerektiğini ve 5. aydan sonra artık kalıcı olabileceğini söyledi. Bu durum tamamen yanlış doz ve yanlış kasa uygulama ile ilgiliymiş. Artık kalıcı olacağını anladım ama maalesef tedavi seçeneği bulmakta zor. Danıştığım doktorlar göz kapağı ameliyatı diyor ama ilk botoks işleminden yaşadığım deneyim sonra estetikle ilgili herhangi bir şeye cesaretim yok. Üstelik hangi doktora gidilmeli o konu bile muallak. Muayene için bile birsürü para harcanacak. Hatta bazı doktorlar botokstan sonra iyileşeceğine o kadar emin ki önceden öyledir diyip geçiştirmektedir. Araştırmalarım çoğunlukla botoksa bağlı komplikasyonların geçtiğini gösterse de kalıcı olduğu iletilen birsürü vakayla karşılaştım. Bu yaklaşımları gerçekten ilginç. Ya direkt ameliyat önermekteler. Botoks sonrası göz kapağı düşüklğünü tedavi eden bir hekim veya ameliyat harici bir işlem biliyor musunuz? Sorunu çözmek için ne yapılacağı bile muallak. Lütfen yardımmm!