Bosch Bulaşık Makinemden Şikayetçiyim

benimkide bosch 10 aydır falan kullanıyorum bi sorun yaşamadım.bende makina bitince kapagı hafif aralıyorum ısı etkisiyle buhar su damlacıgına dönüşüyor bazen.kapağını aç bakalım yıkadıkten sonra düzelir belki.

bende makinamı alalı 4ay oluyor aynı sorunla karşılaşmıştım sonra araştırınca gördümki bu şikayetler makinası eski olanlarda değilde hep yenilerde.. keske bosch almasaydım bile dedim..sonra çözüm araştırdım türlü türlü şeyler denedim ve deneme yanılma yöntemiyle bu ıslaklık sorununa çözüm buldum
denediklerim şunlar sizde bir deneyin isterseniz

tablet deterjan kullansanız bile parlatıcı ve tuz kullanmak ama seviyeleri minimumda olacak
yıkama işlemi biter bitmez kapağı hafif aralamak
su sertlik seviyesini ayarlamak
ve son olarak ekstra kurutmayı aktif etmek (kitapçığı iyi karıştırın ben 1ay sonra farkettim:))

bütün beyaz eşyam bosch ve hiç birinden memnun değilim...özellikle klima berbat ötesi...

kızlar bende 7 ay önce 6 programlı bosch aldım almaz olaydımbulaşıklarımı hiç güzel yıkamıyor porselen fincanlarımda hep çaylekeleri kalıyor tencerelerim temiz yıkanmıyor :74:fincanları ara sıra çamaşır suyuna koyuyorum birde 2.15 dk.da bulaşık yıkıyor elektrik faturam kabardı brde bulaşık makinesi hesaplı derler ablamı arçelik 3 programlı ardiye gibi içine yığıyor valla mis gibi yıkıyor aklı olan bosch almaz samimi bir itiraf

kızlar bende 7 ay önce 6 programlı bosch aldım almaz olaydımbulaşıklarımı hiç güzel yıkamıyor porselen fincanlarımda hep çaylekeleri kalıyor tencerelerim temiz yıkanmıyor :74:fincanları ara sıra çamaşır suyuna koyuyorum birde 2.15 dk.da bulaşık yıkıyor elektrik faturam kabardı brde bulaşık makinesi hesaplı derler ablamı arçelik 3 programlı ardiye gibi içine yığıyor valla mis gibi yıkıyor aklı olan bosch almaz samimi bir itiraf

my77 eğer bulaşık makinen 6 programlıysa mutlaka kısa yıkamada vardır. sen programını seçtikten sonra bir düığme var üstünde vario speed yazar. programı seçtikten sonra bu tuşa bas daha kısa yıkar

bende makinamı alalı 4ay oluyor aynı sorunla karşılaşmıştım sonra araştırınca gördümki bu şikayetler makinası eski olanlarda değilde hep yenilerde.. keske bosch almasaydım bile dedim..sonra çözüm araştırdım türlü türlü şeyler denedim ve deneme yanılma yöntemiyle bu ıslaklık sorununa çözüm buldum
denediklerim şunlar sizde bir deneyin isterseniz

tablet deterjan kullansanız bile parlatıcı ve tuz kullanmak ama seviyeleri minimumda olacak
yıkama işlemi biter bitmez kapağı hafif aralamak
su sertlik seviyesini ayarlamak
ve son olarak ekstra kurutmayı aktif etmek (kitapçığı iyi karıştırın ben 1ay sonra farkettim:))

5 programlı benimki ama ayrıca kurutma tuşu yok. kitapçığı karıştırırken ekstra kurutma için 2 tuşa basılı tutun ekranda 1 yazınca aktif olur dedi. ama yıkayınca yine ıslak bıraktı :84::84:

bende 1 yıldır kullanıyorum bosch bulaşık makinemi, çokda memnunum.
ben bir kez makine durur durmaz açmıştım kapağını o zaman su damlacıkları vardı, sonra makine durdukdan 1 saat sonra falan açmaya başladım kupkuruydu her biri.
o gün bugündürde hep kuru çıkar bulaşıklarım makineden.
ama bir senede tecrübelerim tablet deterjan kullanmakdansa jel deterjan kullanmanın daha iyi olduğu yönde, tabletlerin çizik yaptığını düşünüyorum.

benim makinemde ki sorun çözüldü kızlar

kitapçığı okuyup yoğun kurutma olmasını istiyorsanız açma kapama tuşu ile vario speed tuşuna basılı tutun ekranda ki 0 rakamı 1 olduğunda bırakın diyordu. iki tuşa aynı anda basılı tutmak gerekiyormuş. bunu yaptım ilk yıkamamda yine makine ıslak kaldı.

ctesi ve pazar 5-6 kere makineyi çalıştırmak zorunda kaldık. her seferinde kuru çıkardı.

ya yeni kurulduğu için ilk seferler ıslak bıraktı kendiliğinden düzeldi. ya da yaptığım işlem işe yaradı :64::64::64:

kızlar benim bulaşık makinemde beko aynı problem bendede vardı.makineyi boş çalıştırdım deterjan koyarak olmadı,makine temizleyici aldım defalarca düzelmedi.en son geçenlerde annem makine parlatıcı almış denedim ayy sonuca inanamadım şu anda pırıl pırıl bulaşık makinem..şimdiye kadar hiç kullanmamıştım işe yaradı bende çok şaşırdım..

calgonit'in setleri var. tableti, tuzu, parlatıcısı ( parlatıcı bildiğin piril gibi bir sıvı ) hepsinin makinede olması lazım. makinenin daha iyi kurutması için.

zaten bunlar tam olmayınca makinede ışıkları yanar. içinde parlatıcının olmadığını belli eder

calgonit'in setleri var. tableti, tuzu, parlatıcısı ( parlatıcı bildiğin piril gibi bir sıvı ) hepsinin makinede olması lazım. makinenin daha iyi kurutması için.

zaten bunlar tam olmayınca makinede ışıkları yanar. içinde parlatıcının olmadığını belli eder

onu biliyorum elbette canım ben farklı bişeymi dedim hani tek kullanımlık makinayı dezenfekte eden türde birşey sandım da

bu arada ben calgonitin sıvı deterjanını kullanıyorum hatta uzun zamandır makinama tuz koymadım parlatıcı bölmeside bozuk çalışmıyor ve onuda kullanmıyorum ama benim bulaşıklarım gayet güzel ve pırıl pırıl oluyor sıvı deterjanlar hem tabakları ve özellikle bardakları çizmiyor..

bir ara buradan okuyup arap sabunu kullanmayı denemiştim ama kesinlikle tavsiye etmiyorum bir makina bulaşık buğulu buğulu olmuştu ve defalarca tekrar yıkandıktan sonra kendine gelmişti denemek isteyen varsa dikkatli olsun diye yazdım ben tavsiye etmiyorum...

merhaba arkadaşlar bu konuyu ben açmıştım. makinemi ilk aldığımda bir çok şikayetim vardı bu sorunlarımı 2-3 hafta içinde çözdüm.
yoğun kurutma ayarını yaptım ve bütün bulaşıklarım kuru çıktı. sadece makinemin yan tabanları nokta nokta su oluyor ama buda bulaşıklarımı etkilemiyor.

6 aydır kullanıyorum şimdide yeni bir sorunum oluştu bu sorunum şöyle

ben mayıs ayında Calgonit Quantum aldım ve 5,5 ay boyunca onu kullandım çok memndum. 2 hafta kadar önce büyük bir alışveriş marketinde Calgonit Classic ürününde büyük bir indirim vardı ve onu aldım. kullandığım ilk gün bütün bardaklarım lekeli çıktı. tabaklarımda lekeliydi. Evde 2 kişi olduğumuz için haftada 2 kere çalıştırıyorum makineyi ve her çalıştırmamda aynı sorunu yaşadım. partlatıcısını yeniledim. tuzunu yeniledim sorun çözülmedi.
eşimle gidip yine Quantum aldık. Classic'i anneme veririm diye düşünmüştüm. ama Quantumda beklemediğim halde aynı sorunu yaşadım. ne yapacağımı şaşırdım. bana yardım edin lütfen

2005 yılından beri kullanıyorum bosch bulaşık makinamı maaşallah o kadar taşınmaya karşı tık demedi.. Bende de böyle sorunlar yok

merhaba arkadaşlar bu konuyu ben açmıştım. makinemi ilk aldığımda bir çok şikayetim vardı bu sorunlarımı 2-3 hafta içinde çözdüm.
yoğun kurutma ayarını yaptım ve bütün bulaşıklarım kuru çıktı. sadece makinemin yan tabanları nokta nokta su oluyor ama buda bulaşıklarımı etkilemiyor.

6 aydır kullanıyorum şimdide yeni bir sorunum oluştu bu sorunum şöyle

ben mayıs ayında Calgonit Quantum aldım ve 5,5 ay boyunca onu kullandım çok memndum. 2 hafta kadar önce büyük bir alışveriş marketinde Calgonit Classic ürününde büyük bir indirim vardı ve onu aldım. kullandığım ilk gün bütün bardaklarım lekeli çıktı. tabaklarımda lekeliydi. Evde 2 kişi olduğumuz için haftada 2 kere çalıştırıyorum makineyi ve her çalıştırmamda aynı sorunu yaşadım. partlatıcısını yeniledim. tuzunu yeniledim sorun çözülmedi.
eşimle gidip yine Quantum aldık. Classic'i anneme veririm diye düşünmüştüm. ama Quantumda beklemediğim halde aynı sorunu yaşadım. ne yapacağımı şaşırdım. bana yardım edin lütfen

Ben de quantum kullandım ama ilk kullanmamdan itibaren istediğim verimi alamadım. Fairy tablet kullanıyorum bayağı uzun bir süredir, çok memnunum.

makinedeki bulaşık yıkama bitmesinin ardından hemen açmayın kızlar,bir yarım saat o ısıda kurutmasını bekleyin,bende hemen açarsam tabiki damla damla su oluyor ,ama bekleyince hiç lekede kalmıyor,2007 den beri kullanıyorum memnunum

Benim makine de hiç güzel durulamıyor deterjanlı bırakıyor hep. önceden de hep su lekeleri kalırdı ilk başlarda da deterjan erimiyordu. sürekli huy değişiyor ya ne sıkıntı makine. Bosch marka hayatta almam bir daha

hala bir çözüm bulamadım. konuyu ilk açtığımda ıslak bırakması şikayetim vardı bu durumu ayarlardan düzelttim.
ama 4 aydır bütün bardaklarım çizildi, mahvoldu. borcamlarım her şey çizik haline :((((((((((

Back
X