Bosch Bulaşık Makinemden Şikayetçiyim

hala bir çözüm bulamadım. konuyu ilk açtığımda ıslak bırakması şikayetim vardı bu durumu ayarlardan düzelttim.
ama 4 aydır bütün bardaklarım çizildi, mahvoldu. borcamlarım her şey çizik haline :((((((((((

Tablet olarak quantum mu kullanıyorsunuz yoksa ayrı ayrı tuz,deterjan,parlatıcı mı alıyorsunuz :26::26::26:

dmek ki boschda hep aynı sorun...arkdaşlar eğer modeli uygunsa kitapçıkta ekstra kurutma mı yğun kurutma mı ne o modu yükseltmeniz gerkiyo. benimki de öyleydi kitapçıktan baka baka yaptım şimdi sorun yok....benmkinin modelini hatırlamıyorum ama 5 programlı kaşıklık çekmecel olan

Tablet olarak quantum mu kullanıyorsunuz yoksa ayrı ayrı tuz,deterjan,parlatıcı mı alıyorsunuz :26::26::26:

quantum kullanıyorum. ayrıca parlatıcı ve tuzunuda ekliyorum.

dmek ki boschda hep aynı sorun...arkdaşlar eğer modeli uygunsa kitapçıkta ekstra kurutma mı yğun kurutma mı ne o modu yükseltmeniz gerkiyo. benimki de öyleydi kitapçıktan baka baka yaptım şimdi sorun yok....benmkinin modelini hatırlamıyorum ama 5 programlı kaşıklık çekmecel olan

ben ilk aldığımda kurutma sorunu vardı. kitapçıktan ekstra kurutmayı ayarladım hep kuruttu ve her şeyi tertemiz yıkadı.

Ama 5 ay sonra çizmeye başladı bardaklarımı borcamlarımı

quantum kullanıyorum. ayrıca parlatıcı ve tuzunuda ekliyorum.

ben ilk aldığımda kurutma sorunu vardı. kitapçıktan ekstra kurutmayı ayarladım hep kuruttu ve her şeyi tertemiz yıkadı.

Ama 5 ay sonra çizmeye başladı bardaklarımı borcamlarımı

Quantum kullandığın zaman tuz eklemene gerek yok...Parlatıcı bende ekliyorum ama bardakları çizen tuzdur...Quantum da tuz var zaten ekstradan sizde tuz ekliyorsanız çizilmesi çok normal...Birde tellere takmamak gerek bardakları...

merhaba,

ben de 2008 yılından beri bosch kullanıyorum. her zaman 55-65derece'de yıkıyorum. bazen kapakta su damlacıkları kalıyor, ama bulaşıklarda ıslaklık olmuyor.

çok özendiğim için ilk yıllarda tuzunu hep koydum (eski makineme hiç koymazdım). ama sonra farkettim ki korozyon dedikleri şey olmaya başladı. artık bardaklar kullanılmaz hale geldi. önce makineden sandım:)

sonra bir gün yanlışlıkla tuz gözüne deterjan koydum. servis neredeyse makinenin yarı parası kadar para isteyince, ben de iyice bir araştırmaya başladım. (servise göndermeden sorun çözüldü)

sonuçta anladığım şu ki ankara'da ve türkiye'nin bir çok şehrinde sular yumuşak olduğu için tuza gerek yok. tuz yapıyor o korozyonu.:))

9 aydır bir kere bile tuz kullanmadım, artık çizilme-korozyon gibi şeyler olmuyor.

bir de parlatıcı yerine sirke kullanıyorum. çünkü parlatıcı yoğun kimyasallardan oluşuyor. onlar da bulaşıklarda mutlaka kalıyor. bilginize...

Biz Konyada olunca aşırı kireçli sular maalesef.kettle bile 2 gün geçmeden kireçlenmeye başlıyor.tuz mecbur kullanıyoruzekstra kurutmaya ayarlayalı baya bi zaman geçti. bardaklar çizilmiyor ama calgon maalesf bazen kalıntı tortu bırakıyor.sirke kullanınca bardaklarda yansıma gibi ilginç bir iz kalmıştı bende....sizde o sorun olmadı mı?

annemyıllardır bosh kullanır hiç bir problem olmadı şimdiye kadar. bende evlenirken bosh aldım bende de hiç sorun çıkmadı. arkadaşım arçelikti sanırım aldı dediğiniz problemin aynısını ondada gördüm su damlacıkları tüm bardak tabakların üzerinde o haliyle kurumuş . makinayı her boşaltırken tekrar kuru bezle silmek zorunda kalıyor. ama başta söylediğim gibi o arkadaşınki bosh değil. Anneme söylemiştim durumunu makina temizleyici deterjanlar oluyormuş onlardan kullansın birkere demişti. belki sizinkide öyle bi sorundur, denemekte fayda var

arkadasın konusuna yazıyorum ama benim sorunum farklı,hazır fikir alısverisi yaparken bana da yardımcı olun diye yazayım dedim.Benim makinem profilo,6-7 ay once aldık,esim cok arastırıp hem uygun fiyata hemde kullanıslı diyerek bunu aldı,fakat altın plastık celik degil ve koku yaptı basta.Hadi o koku gecer dediler 3-4 ay sabrettik gecti.Artık plastik kokmuyor ama bu sefer de farklı bir koku olsutu,cok degisik ve hosh olmayan bir koku var yıkanmıs bulasıklarımda.Tuzunu koyuyorum ve amway tablet kullanıyorum,parlatıcı gozune de sirke koyuyorum.Ama koku o kadar rahatsz etti ki beni parlatıcı da koydum quantum aldım onu da kullanmaya basladım.Simdi bulasıklarım o sekilde kotu kokmuyor ama resmen kimyasal kookuyor(quantumun cok keskin bir kimyasal kokusu var ve o kalıyor).Ayy resmen makinesiz gunlerim daha kolaydı diyecegim,bu sekilde benim icime hic sinmiyor,parlatıcıdan dolayı da deterjan kalıntısı oluyor...yok mu bunun caresi.Soyle bos bos sırf durulama ayarı olan makine yok mu acaba yaa

Biz Konyada olunca aşırı kireçli sular maalesef.kettle bile 2 gün geçmeden kireçlenmeye başlıyor.tuz mecbur kullanıyoruzekstra kurutmaya ayarlayalı baya bi zaman geçti. bardaklar çizilmiyor ama calgon maalesf bazen kalıntı tortu bırakıyor.sirke kullanınca bardaklarda yansıma gibi ilginç bir iz kalmıştı bende....sizde o sorun olmadı mı?

evet oluyor...ama kimyasalları yutmaktan daha iyidir:)

arkadasın konusuna yazıyorum ama benim sorunum farklı,hazır fikir alısverisi yaparken bana da yardımcı olun diye yazayım dedim.Benim makinem profilo,6-7 ay once aldık,esim cok arastırıp hem uygun fiyata hemde kullanıslı diyerek bunu aldı,fakat altın plastık celik degil ve koku yaptı basta.Hadi o koku gecer dediler 3-4 ay sabrettik gecti.Artık plastik kokmuyor ama bu sefer de farklı bir koku olsutu,cok degisik ve hosh olmayan bir koku var yıkanmıs bulasıklarımda.Tuzunu koyuyorum ve amway tablet kullanıyorum,parlatıcı gozune de sirke koyuyorum.Ama koku o kadar rahatsz etti ki beni parlatıcı da koydum quantum aldım onu da kullanmaya basladım.Simdi bulasıklarım o sekilde kotu kokmuyor ama resmen kimyasal kookuyor(quantumun cok keskin bir kimyasal kokusu var ve o kalıyor).Ayy resmen makinesiz gunlerim daha kolaydı diyecegim,bu sekilde benim icime hic sinmiyor,parlatıcıdan dolayı da deterjan kalıntısı oluyor...yok mu bunun caresi.Soyle bos bos sırf durulama ayarı olan makine yok mu acaba yaa

nasıl bir koku?

yani bulaşık kokusu gibi mi, yoksa yine plastik gibi mi?

giderini temizledin mi? bazen tıkanabiliyor bu da koku yapıyor.. bir de boş olarak kapağına çok az çamaşır suyu koyup çalıştırmayı deneyebilirsin..

bende de bazen çok koku oluyor. hiç akıtmadan koyarım bulaşıkları. sanırım bu yüzden oluyor. ben de 2 ayda 1 boşken çamaşır suyu ile yıkama yaptırıyorum.

Ben makine temizlkeyicisi kulnıyorum ama durumun onunla alakası yok. kurutmuyordu bosch.şimdi kurutuyor. şu ara fairy kullnyorum arkdşın dedği gibi kmyasal kimyasal kokuyor insanın içi rahat etmiyr. vaktim varsa kullanırken tkrar sudan geçiriyorum ne kadar faydası olur bilmiyorum ama...sirke de de benm bardaklar baya kötü çıkmıştı hani kimsenni önüne sunulack gibi değldi.onun için dedim.. napceezz:50:

canım benim makinem vestel 5 programlı ve bu beş programın yanlızca iki programında kurutma özelliği var,
bence yanlış programda açıyorsun,program özelliklerine bakıp ona göre program seçmelisin bence

ayyy benim annemde geçen hafta bulaşık makinesi aldı bende ona bosh yada simens al demiştim.annemde bosh almış.ondada bu sorun olursa yandım :52::52: Bosch Ev Aletleri | Ürünler - Bulaşık Makineleri - 60 cm genişliğinde - SMS20E02TR anneminki bu model.sorun yapan ahngi model acaba yada farklı farklımı üzüldüm şimdi hem annem hem sizler adına.:18::18::18:

Elektronik eşyalar şans işidir bence...Ben kullanıyorum konu sahibinin kullandığı makinenin aynısını sorun yaşamadım hiç çokta memnunum şükür inşallah anneciğinizde memnun kalır :16::16::16:

Beyaz esyalarim hepsi bosch memnunum ama bulasık makinemle sorunum cok aslinda sorun deterjanda galiba her cesidini kullandim tam bitmeye yakin paket duzgun yikamamaya basliyor deterjan degistirince guzel yikiyor sivi deterjanda da aynisi oldu

Back
X