• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış öğretmen ve memur arkadaşlar lütfen yardım edin

vidiz

Guru
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2009
42
8
286
Ankara
Merhabalar, birkaç yıl önce boşanmış arkadaşların mebbis denilen personel bilgi sistemi yada kbs lerde medeni halleri bekar olarak yazıyormuş sonradan değişen oldu mu yada hala öyle yazıyor mu lütfen çok önemli, arkadaşlar isim falan istemiyorum sadece böyle olan varsa lütfen yazsın kbs pbs mebbis vb de boşanmış yada dul olup bekar olanlar lütfen sadece var mı bilmek istiyorum başka birşey sormayacağım

Son düzenleme:
Merhabalar, birkaç yıl önce boşanmış arkadaşların mebbis denilen personel bilgi sistemi yada kbs lerde medeni halleri bekar olarak yazıyormuş sonradan değişen oldu mu yada hala öyle yazıyor mu lütfen çok önemli

Güncelleme yapıldığı için son durumunuz neyse o yazar .Sağlık bakanlığı PBS de bu sekilde sizinde aynıdır diye düşünüyorum .

Ben neden bu kadar onemli oldugunu merak ettim yalnizca..
Dava açıyorum çünkü önce cimer e yazmamı söylediler çevremde ki bir arkadaşımda bekar yazıyor ancak onun yanlışlıkla yazıldığını iddaa ediyorlar ancak sayı fazla ise sözlü olarak söyleselerde bu ve buna benzer durumlar fazla ise Kanunla elde ettiğimiz hakkımızı alabileceğiz. Bende daha önce nikah iptali yaşadım ve o zaman bekar yazıyordu bunu da belirteyim.
Hala öyle diye biliyorum ben...
şuan bekar diye görünen var mı bende boşanmış yazıyor ve değiştiremiyorum lütfen bildiğiniz barsa bilgi verir misiniz

Güncelleme yapıldığı için son durumunuz neyse o yazar .Sağlık bakanlığı PBS de bu sekilde sizinde aynıdır diye düşünüyorum .
Yanlış anlamışsınız kanuna göre

MADDE 138 - (1) Nüfus cüzdanı düzenlenirken;

...

c) İlgililerin talebi halinde aile kütüklerinde kişinin medeni halini belirten "dul, boşanmış, evliliği fesh edildi ya da evliliği iptal edildi" ibareleri yerine ‘Bekâr’ kelimesi yazılır....
quot-bot-left.gif

İbaresi artık nüfus cüzdanlarının üzerinde yazmıyor gerekçesiyle düzeltilmiyor be artık boşanmış ve dul ibareleri kullanılıyor. Yasal hakkımıza göre nüfusun üstü altı içi demiyor sonuçta çipinde boşanmış yazıyor ve nüfustakiler merniste mebbis te ve kbs de de eskiden beri boşanmış yazıldığını iddia ediyor oysa ben aksini biliyorum

Allahım daha neler ya damgalı gibi. Damgalıdan kastım , belki unutmak istiyorsun adamı hayatından çıkardın ama özlükten çıkaramıyorsun. Kesinlikle dava edin... Ya belki okuldaki müdürün memurun boşanmış olduğunu bilmelerini istemiyorsun Allahım çok sinir oldum.

Allahım daha neler ya damgalı gibi. Damgalıdan kastım , belki unutmak istiyorsun adamı hayatından çıkardın ama özlükten çıkaramıyorsun. Kesinlikle dava edin... Ya belki okuldaki müdürün memurun boşanmış olduğunu bilmelerini istemiyorsun Allahım çok sinir oldum.
Lütfen çevrenizde ayrılan varsa özellikle dört beş sene önce ayrılan ne yazıyor personel sistemlerinde

Tamam soracağım yarın mutlaka. Ayşe Armana yazdım konuyu o sinirle. Artık kendimi nasıl gaza getirdiysem

Tamam soracağım yarın mutlaka. Ayşe Armana yazdım konuyu o sinirle. Artık kendimi nasıl gaza getirdiysem
Teşekkür ediyorum 2000 yılından sonra bu kavramlar artık kullanılmıyordu size bri anket verildiğini düşünün şimdi bizler boşanmış ve dul mu yazacağız nüfus memurları diyor ki nüfus cüzdanında yazmıyor ki iyide çpinde yazıyor bir trafik çevirmesinde hiç cüzdana ihtiyaç duymadan sistemden görebiliyorlar, bir banka işleminde yada çalışan memurlar görebiliyor 2000 yılında çıkarılan kanun kadının toplumda yaşadığı zorlukların önüne geçmek için herkes bilmesin diye çıkarılmış e şimdi herşey elektronik ortamda ve yine ifşa oluyoruz toplumda boşanmış kadına ev bile verilmiyor bir kadın bu derece elektornik sistemlerin yaygınlaştığı bir dönemde nasıl böyle damgalanır mantık aynı aslında nüfusa niye yazılmıyorsa aistemlere de yazılmamalı ve ben 2011 yılında yazılmadığınu çok iyi biliyorum

Yanlış anlamışsınız kanuna göre

MADDE 138 - (1) Nüfus cüzdanı düzenlenirken;

...

c) İlgililerin talebi halinde aile kütüklerinde kişinin medeni halini belirten "dul, boşanmış, evliliği fesh edildi ya da evliliği iptal edildi" ibareleri yerine ‘Bekâr’ kelimesi yazılır....
quot-bot-left.gif

İbaresi artık nüfus cüzdanlarının üzerinde yazmıyor gerekçesiyle düzeltilmiyor be artık boşanmış ve dul ibareleri kullanılıyor. Yasal hakkımıza göre nüfusun üstü altı içi demiyor sonuçta çipinde boşanmış yazıyor ve nüfustakiler merniste mebbis te ve kbs de de eskiden beri boşanmış yazıldığını iddia ediyor oysa ben aksini biliyorum

Evet kusura bakma başka türlü anlamisim

Ben boşanmadım ama arkadaşımınkinde boşanmış yqzıyormuş öyle biliyorum yanlış yönlendirmayim ama bu doğu görevi için sanırım

Kaç yılında ayrılmış ve eğer eski ise bekar yazılması talebinde bulunmuş mu lütfen sorar mısınız çok önemli
Kaç yılında ayrılmış ve eğer eski ise bekar yazılması talebinde bulunmuş mu lütfen sorar mısınız çok önemli
eski değil 5 yıl oluyor talep etmedi onu biliyorum hatta haberimiz bile yok dava açılabileceğinden

Annem neredeyse 70 lerine yakın babam vefat etti kimliğini çıkardık bekar yazıyor :) Yani memurnolmak nasıl bir farklılık Ki boşanmış vs yazsın anlamadım.Bu arada yıl 2013 tü yenileme

Yettim bacım arkadaşım 2012 yılında boşanmış öğretmen biraz önce baktırdım bekar yazıyormuş. Senin kurumun işgüzarlığı şikayet et...

Back