• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya cesaretim yok.

Ben yasal olarak bşy yapmak istemiyorum. İşinden olma durumu söz konusu. Kötü ayrılmak istemiyorum. Ordata bir çocuk var. Parası yok. Diyelim ki nafaka aldım borç harç buldu verdi. Ben hayrını görecek iyim.
Tabi ki göreceksin, o senin ve çocuğunun hakkı

Beyfendi çoluğumun çocuğumun rızkını, evimin, karımın rızkını kumarda çatır çatır yiyorum hayrını görür müyüm diye düşünmüyor da, nafaka alırsam hayrını görür müyüm? E peki.

Bosansanda evliyken yapilan borclar ortak sayilmiyor mu? Yani o borcun yarisi sende bosansan bile🙄

Haricinde kumar ve bagimliliklar boyle zaten, surekli kaybedersin kaybettiklerini kazanmaya calisirsin, 1 kez kazanirsin ancak sonra yine kaybedersin. Allah kimsenin basina vermesin.
kumar borcu hukukta eksik borç diye geçer hiç bir alacaklı bana kumar borcun var öde diyemez bu nedenle genelde senet imzalatırlar. ancak bankadan kredi çekildiyse tabi ki o borç ödenmek zorundadır. buna benzer sorun yaşayan bir tanıdığım hatta yakınım var. 12 yıldır evli kendi çalışıyor kocası telefonda iddia oynuyor ve eve hiç bir faydası yok. kadın uzun zaman bildiği halde bilmemezlikten geliyor. adam evliliklerinin başlarında kira fatura yatırırdı o kadar. sonra yavaş yavaş kadından borç almaya başladı en son iş evden kadının altınlarını satmaya kadar gitti. şu anda arkadaşım maaşı olmasına rağmen oğlu için katlanıyor ama en son görüştüğümüzde son olarak "kumarbaz beş parasız bir adamla büyüyeceğine, üç beş gün ağlar sonra geçer" dedi. ve sanırım artık yalanlar krediler yalvarmalar son haddinde. naçizane bir tavsiye iddiada bir tür kumar ve sonu yok. arkadaşıma da benzer tavsiyeleri verdim ama yol yakınken iş daha fazla kötüleşmeden çözüm bulun ne istediğinize karar verin ve gerçekleştirin.

6 yıllık evliyim. 4.buçuk yaşında bir kızım var. Eşim kumar bağımlısı. 3 yıldır savaş veriyorum bitti bitecek oynamayacak diye ( tlfdan idda oynuyor) Bi çok kez ayrılma noktasına geldik hep şans verdim. 400binden fazla borç yaptı hala aylık 4 bin kumar kredi borcunu ödüyoruz. Kendisi memur ben ev hanımıyım. Bu arada geçen yaz arabamızı saatlık borçlar yüzünden en son sansı o zaman vermiştim. Ve Bi kaç hafta önce yakaladım yalanlar yeminler her zamanki gibi. Ben düzelmesi için kızımız için elimden geleni yaptım. Aileler biliyor aile büyüklerine söz verdi. Son dedi. Ama annesi ne yazıkki ben boşanmak istiyorum dediğimde gel oğlum senin psikolojin yeterki iyi olsun ben sana bakarım işide bırak istersen dedi. Ve benimde kızımı alıp Ailemin evime gitmemi söyledi. Belkide haklı kadın. Gelecek yok bizde. Ama ben Ailemin yanına gidemrm. Durumlar ve şartlar var. Kendi ayaklarım üzerinde durup kızımla bir yol çizmek istiyorum. Ama bana destek olacak güç verecek hiç bir şey yok. O kadar korkuyorum ki maddi manevi. Elim kolum bağlı. Evim yok maddi imkanımda yok. Şu mübarek gün lütfen bana bir yol söyleyin.

Daha boşanmak için ne olması gerekiyor ben anlamıyorum.

kumar borcu hukukta eksik borç diye geçer hiç bir alacaklı bana kumar borcun var öde diyemez bu nedenle genelde senet imzalatırlar. ancak bankadan kredi çekildiyse tabi ki o borç ödenmek zorundadır. buna benzer sorun yaşayan bir tanıdığım hatta yakınım var. 12 yıldır evli kendi çalışıyor kocası telefonda iddia oynuyor ve eve hiç bir faydası yok. kadın uzun zaman bildiği halde bilmemezlikten geliyor. adam evliliklerinin başlarında kira fatura yatırırdı o kadar. sonra yavaş yavaş kadından borç almaya başladı en son iş evden kadının altınlarını satmaya kadar gitti. şu anda arkadaşım maaşı olmasına rağmen oğlu için katlanıyor ama en son görüştüğümüzde son olarak "kumarbaz beş parasız bir adamla büyüyeceğine, üç beş gün ağlar sonra geçer" dedi. ve sanırım artık yalanlar krediler yalvarmalar son haddinde. naçizane bir tavsiye iddiada bir tür kumar ve sonu yok. arkadaşıma da benzer tavsiyeleri verdim ama yol yakınken iş daha fazla kötüleşmeden çözüm bulun ne istediğinize karar verin ve gerçekleştirin.
Kumar zaten yasal birsey degil ulkemizde.. kredi cekmistir diye dusunuyorum ben.. o da ortak olur diye dusundum.

Umarim arkadasin kurtulur bir an once.. Allah boyle erkekleri bildigi gibi yapsin.. ama bu cidden dogru..kendini bilmez babayla buyuyecegine babadan ayri buyusun

Allah kolaylık versin. Haramda huzur arayana huzur haram olur dedikleri bu olsa gerek. Gül gibi yuvasını yıkılırken izliyor adam.

Çok üzgünüm sizin adınıza. Ergen ruhlu buyumemis bir adam, ve ebeveyn moduna bir kadın profili bu. Bu adam kötü huyu için hiç bedel ödemeden devam etmiş. Anası hala emziriyor. Kanatlarının altına almaya uğraşıyor.

Bir tane yetişkin yok bu dizilimde maalesef.

Tavsiyem çok yıpranmışsiniz. Toparlanın salim kafayla düşünün. Çocuğunuzu kaynananiza bırakın derim. Bu ikisine de tokat olur. Hem suçlular hem çocuk gibi büyük bi sorumluluğu size yıkacaklar

Daha hiç duymadım ben bu illeti tamamen bırakan. Bıraktım diyenlerinde başlamayacağı ne malum? Allah yardım eder, samimi söylüyorum evlenmek ne kadar haksa boşanmakta o kadar hak. Çocuğunuzu böyle bir ortamda ne kadar sağlıklı büyütebilirsiniz? Dışarıdan söylemesi kolay diye düşünebilirsiniz ama bizzat aynısını yaşadım.

Son düzenleme:
Back