Boşanmalı mı, yeniden mi denemeli?

umutsuz23

İstediğim bir parça huzur..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2013
868
155
73
31
Merhaba,
Net anlatabilmem için biraz uzun yazmam gerekecek, kusura bakmayın..Önceden de konu açmıştım, belki okuyanlar hatırlar.. Özet geçecek olursam, 20 aylık evliyim. Eşimle severek 8 yıl flört edip öyle evlendik, evlenmeden önce de problemlerimiz oluyordu ama ben çok görmek istememişim sanırım şuan anlıyorum.
Evlendikten sonra karşımdaki insan çok değişti, mesela örnek verecek olursak ;
-Arkadaşlarının,akrabalarının yanında çok neşeli ama benle tek kaldığı zamanlar hep somurtuk, yorgun,hasta olduğunu iddia ediyor ( sürekli )
- Evlendiğimizin ilk 3-4 ayı dışında cinsellik yok denecek kadar az.. Sağlık problemi yok, kendi istemiyor
- Odun gibi bir şey , ben konuşmadan konuşmaz, güzel hiçbir şey söylemez, sürekli benim neşeli eğlenceli ve güleryüzlü olmamı bekler.
-Benim ona yaptığım yanlışları anlattığında ben hatamı anlayıp düzeltmeye çalışırım ama ben onun rahatsız olduğum bir huyunu belirtirsem hep kendini haklı çıkarmaya çalışır
Bunun dışında iyi yönleri de yok değil tabii; ev işlerine yardım eder , ailesiyle konuşmuyorum diye baskı yapmaz, eve hep saatinde gelir vs.
Bu sırada, kendime özen gösteriyorum,kendime bakıyorum, onun beğenmediği çoğu davranışımı bıraktım ama daha ne kadar parçalamam gerekir kendimi bilmiyorum, düzeliriz diyor ama hep lafta. Geçenlerde belki biraz özleriz diye 1-2 gün 1 saat uzaklıktaki ablama gideyim dedim,ertesi gün aradı "Kal biraz kafanı dağıt gelme" dedi , 3 gün gelmedim, döndüğümde hiç özlemiş gibi değildi. Çok zoruma gitti.
Çevremdekiler yeni evlisin düzelir sabret dese de benim artık bugün düzelir,yarın düzelir diye sabrım kalmadı.
Ona da zarar veriyorum , sürekli ne olacak böyle,niye böylesin diyerek didikliyorum.. O da sıkma beni sorma artık diyor..
Ben bölüm değiştirmek için tekrar üniversite sınavına girdim; iyi bir puan aldım, ikinci sınava hazırlanıyorum . Yaşadığım şehirdeki üniversitelerin puanları diğer şehirlere göre çok yüksek, ağustosta tercihler yapılacak. Evliliğim devam ettiği takdirde ben sadece kendi şehrimdeki üniversitelerin daha düşük bölümlerini yazmam gerekecek. Ama sallantıda olan bir evlilik için geleceğini yakmak ne kadar mantıklı bilemedim..
Üstüne düştüm olmadı, uzak durdum, sessiz kaldım, konuşmadık ,evden uzaklaştım her yolu denedim.. Ne yapmak gerek daha bilmiyorum. Varsa önerinizi bekliyorum,çok çaresizim ve sıkıntıdayım.
Denemeye devam mı edeyim yoksa vaz mı geçeyim?
(Uzun oldu kusura bakmayın, hakkınızı helal edin )

Bana gece gece gözlük ararttırdın :)
Bilmiyorum 20 ay biraz kısa gibi ama olmayacağını düşünüyorsanız birbirinizide yıpratmanın bir alemi yok
Göz yormayacak bir renk olsun istedim ama Çok çıkmazda kalıyor insan, bir yanda onca sene verdiğim emek,sevgim. Diğer yandan bu şekilde nasıl gidecek sorusu

Eşinin çabası yok.
Karşılıklı konuşun, eğer çaba göstermeyecekse yolları ayırmak makul bir çözüm.
Göstereceğim zamanla diyor ama o zaman gelmiyor , artık benim de sabrım taştı sürekli ne zaman diye sorduğum için bu durum onu daha da sıkıyor sanırım.

Ya nedesek etkilemiş olucaz. Çok zor bi durum isteklerin çok uç değil neden böyle dediğinde sorma diyor çabalamıyo ne biliyim ben olsam böyle olmuyor falan diye konuşurdum hem niyetini öğrenirdim acaba o da ayrılmak istiyo mu falan diye zarf atardım

Nasıl mutlu olacaksanız!
Öncelikle boşanın diyemem bu bir vebal bana göre ,cok nadirdir bunu yazdigim konular ama asilmayacak gibi degil sorunlariniz,Terapist düşündünüz mü ya da esinize teklif ettiniz mi?
Teklif ettim, ama bu aralar maddi durumumuz buna elverişli değil dedi, doğru da söylüyor. Birkaç aya tekrar teklif edeceğim

Konuştum , defalarca hemde.. Hatta sürekli bu konuyu açıyorum diye kızıyor, ama bende arafta kalmaktan sıkıldım , olacaksa olsun modundayım, sabret biraz diyor geçen yıl da buna benzer bir konu açmışım , nereye kadar sabretmek gerekir birkaç ay hiç üstüne gitmeden beklesem, kendi halimde takılsam mı daha iyi yoksa didinip uğraşsam mı bilemedim.

Sabretmen gereken neymiş sevginin ilginin ne engeli olabilir. Çok sinir bozucu bi bahane

Sabretmen gereken neymiş sevginin ilginin ne engeli olabilir. Çok sinir bozucu bi bahane
Birden olmazmış, önceki büyük kavgalarımızdan soğukluk girmiş, onun yapısı buymuş vs.
Cinsellik yok diyorum , neden diye soruyorum konu değişiyor hık,cık edip kapatıyor

Hiç didinme canım bırak o çabalasın elinden geleni yapıyosun ha cinsel anlamda bişeyler yap diycem ama bilmiyorum nasıl olur canlanır mı değişir mi

Genelde degismiyorlar malesef.
Degismek icin bir caba da yok gibi..

Insallah hayirlisi olur.
Basarilar dilerim

Teklif ettim, ama bu aralar maddi durumumuz buna elverişli değil dedi, doğru da söylüyor. Birkaç aya tekrar teklif edeceğim
Biiyormusun kısasa kısas bu tip konularda cogunlukla cok işe yariyor.Ayrica 8 yil + 20 ay uzun bir zaman ve ilk gün ki gibi olmamalari da normal bence.Acaba beklentiyi sıfırlayıp trip yapmadan,surat asmadan biraz kendi haline mi bıraksan.....
Şimdilik en azindan!
Mesela sinirlenince bulasik yikasan, iç sesi susturacak videolar izlesen ve o konusmayana kadar konusmasan,yolunu gozlemesen,hayran bakislari biraksan,yuzune bakmadan konusmaya baslasan vs.vs.......öneriler arttirilabilir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…