Boşanmak istiyorum ama ailem beni istemiyor? 😞

evrem0634

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2022
72
20
27
Daha önce boşanma aşamasında olduğumu paylaşmıştım. 10 yıllık evliyim 6 yaşında kızım var. Eşimle 18 yaşında severek evlendik ayrı şehirlerdeydik ama evlendiğimiz ilk yıllar beni aldattı şiddet uyguladı evine bakmayan sorumsuz biriydi ben hep sustum sabrettim. Beni sinir hastası etti bu durum. 1 ay önce yine beni bana ilgi göstermiyorsun diye sosyal medyadan aldattığını gördüm. İlk kez ağlayıp sızlamak yerine cesaretimi topladım ve eşyalarımı alıp geldim annemin evine. Dünde halam çağırdı konuşalım durumu diye. Halam olmuyorsa ayrıl biz elimizden geldiğince yardımcı oluruz dedi ama annem ben kendime bakamıyorum ona bakamam dedi. Babam da kardeşimde gitsin kocasının yanına her evde kavga olur dedi halamda kimse yuvasını durduk yere yıkmaz dedi annem biraz zihinsel engelli kendisi istedi gitti hani seviyordu ne oldu filan dedi bağırdı kavga ettiler. Babamda kardeşimde annemden yana oldular. Halam evden kovdu senden anne olmaz diye hemen gidip eşimi aramışlar al karını götür diye. Annem eve almadı sokak ortasında suç sendeymiş diye bağırdı sırf yalandan. Halbuki hiç suçum vs yok. Evimiz müstakil amcam geldi sonra evi bölelim diğer tarafında sen yaşa kendine halan senin kızına göz kulak olur çalışırsın dedi. Ama annemle çok zor bunlar sadece küçük bir özet. Sürekli üzülmektense en azından burda kızımla gelecek kurarım dedim annem babam arkamda olursa diye ama olmadı. Tek başıma eve çıksam kızıma bakacak kimse yok. Annemgile artık yaşayamam. Kızımı eşime versem kız çocuğu bu nasıl bırakayım üstelik ayrı şehir. Annem çocukluktan bu yana bir kez saçımı tarayıp temiz elbise giydirmedi ne yesem evde gözüne batardı hep böyle asosyal bir şekilde yalnız başıma büyüdüm bir evlilik yaptım ama yaşadığım o dertleri sıkıntıları asla umursamadı. Gerçekten artık hayattan soğudum. Gidip eşime mi diyeyim boşanmayalım diye. Ne yapmamı önerirsiniz çıkmazdayım 😞

Halanız ve amcanız arkanızdaymış, güzel de bir çözüm sunmuşlar. Neden değerlendirmiyorsunuz?
Annemi biliyorum beni ordada rahat bırakmaz orda hadi onu dinlemedim hiç ama halam kızıma ne kadar bakabilir göz kulak olabilir ve nereye kadar aklım hep evde kalır başına bir şey gelirse diye korkuyorum

Amcaniz evi bölelim derken hangi evden bahsetti? Amcaniz makul bir teklif sunmuş aslında. Çocuğun da okul yaşı gelmiş zaten. Yavaş yavaş düzeninizi kurabilirsiniz. Zorluk tabii ki yaşayacaksınız ama su bulanmadan durulmaz.
Annemgilin evini müstakil ev, ev bölünse 1 salon 1 mutfak birde lavabo kalıyor bana.

Annemi biliyorum beni ordada rahat bırakmaz orda hadi onu dinlemedim hiç ama halam kızıma ne kadar bakabilir göz kulak olabilir ve nereye kadar aklım hep evde kalır başına bir şey gelirse diye korkuyorum

Bütün cözüm yollari böyle kapatsaniz ilerleyemezsiniz. Biraz cesaretli olmaniz lazim

Annemgilin evini müstakil ev, ev bölünse 1 salon 1 mutfak birde lavabo kalıyor bana.
Bence cesaret gösterip direnin ya. Aileniz bir söylenir, bir sorun çıkarır sonra alışırlar. Biraz dişinizi sıkıp sabır gösterirsiniz. Ne olursa olsun kocanızdan iyidir. Ama siz bilirsiniz tabii.

Annenin dırdırını çekmek aldatan kocanın koynuna girmekten daha zor geliyorsa diyecek bir şey kalmıyor zaten bize. Kocanızdan özür dileyin, barışın madem.

İş bulsaydiniz yada sabretmek yerine gelişim anlamında kendinize bir yol acsaydiniz işte ekonomik özgürlük bu yüzden lazım ne anne baba ne koca mecburiyeti olmasın diye Bunlar hep ekonomik sorunlar birakilim duygusallığı.Lutfen evladinizi napin edin kendinizden pay bicin meslek sahibi yapın.Yirumumda yargılama yok yorumum tamamen gerçek bence evden olur dışarda olur az olur orta olur kurs olur para kazanabileceğiniz bir şey olmalı mutlaka

Buradakiler ne desinkj simdi.
Söylenilen herseye kapalisiniz

ayrilmaya gönnlun yok gibi

En azindan cocuk okula baslayinca ikinciyi yapmayip meslek edin plan yapta öyle ayril
Yazik annenin kendine faydasi yokken birde sen yük olma kendini gelistirip cabala

Kocanizin aldatmasindan daha mi kötü? Ayrica bosandiktan sonra mecburen razi gelir aileniz, halanız guzel cozum sunmuş simdiden ilerisini düşünüp ya bakamazsa derseniz ömür boyu o adami çekersiniz. Halaniz cocuga bakar siz calisirsiniz zamanla kurs etkinlik vs derken duzen kurarsiniz halaniza helal olsun arkanizda durmuş

Bence amcanızın çözümü mantıklı. Halanız arkanızda ne güzel. Siz hemen iş arayışına girin. Aldatan adam hastalık bulaştırır size evlerden ırak. Anneniz zamanla susacak kabullenecek dert etmeyin. Lütfen kararlı güçlü durun. Dünyada boşanan tek kadın siz değilsiniz. Arabeske bağlamayın hemen. Halanıza sımsıkı tutunun. Çocuğunuz çok da küçük değil ayrıca. Bu forumda kucağında bebeği ile ailesi arkasında olmadığı halde boşanan güçlü üyeler var. Üzülmeyin lütfen.Bu günler geçecek. Geçmişe dönüp baktığınızda gülümseyerek neden yok yere üzülmüşüm diyeceksiniz.

Başka seçenek yok iyide

Anneniz ne yapacak allah aşkına ? bağırsın dursun sokak ortasında yine kendi ayıbı. Bir kere bağırır iki üç susar. Kabullenir. Zahmetsiz rahmet olmaz. Size arka çıkan halanız ve amcanız var. Neden çaresiz hissediyorsunuz kendinizi.

X