Evet sözleşme yapılarak verildiğini bilmiyordumSözleşme vs yapmadan mı 1000 tl verdiniz?
Biz de şüphe ettikAvukat oldugundan şüphe ettim.
Sonuçta bir iş anlaşması yaptığınız için iki tarafın da haklarını korumak adına sözleşme hazırlanmalıydı.Evet sözleşme yapılarak verildiğini bilmiyordum
Boşanmak zaten yipeatici bir süreç bir de avukatlar böyle yapacaksa vay halimize değil mi? Benimki e aralıkta biter diyor ama artık hiçbir sözüne güvenim yokbana da 2haftada cözerim dedigi davayi 5 ayda sonuclandirdigi icin kimseye güvenim yok bu konuda, isini saglama al derim.
Benimki para talep etmediKotu avukat anca para yiyolar. Herseyi paraya bagliyolar. Rezillik..
bana da 2haftada cözerim dedigi davayi 5 ayda sonuclandirdigi icin kimseye güvenim yok bu konuda, isini saglama al derim.
Sözleşme değil de noterden vekalet veriliyor diye biliyorumEvet sözleşme yapılarak verildiğini bilmiyordum
Öncelikle sizin konunuzdan bağımsız olarak şunu söylemeliyim, avukat bazen müvekkil ile görüşür görüşmez dava açamayabilir, konuyu daha ayrıntılı araştıracaktır, iş planlamasını farklı yapmıştır, vs. Vekalet verince sadece o işle ilgileneceğini düşünmek doğru olmaz. Ama bu demek değildir ki, işleri aksatabilsin, savsaklayabilsin, ya da yükümlülüklerini yerine getirmesin.
Diğer yandan avukatın azledilmesi mümkündür. Azil durumunda vekalet ücretinden sorumlu olmamanız için, azlinizin haklı bir sebebe dayanması gerekir. Bu haklılık/haksızlık mahkemece takdir edilir. Sizin dava henüz açılmamış olduğundan yazdığı dilekçe ve danışma ücreti karşılığında bir miktar alması uygun olabilir, tabi azilde haklı değilseniz.
Genel olarak kabul gören azil sebepleri arasında; avukatın kusurlu davranışları nedeniyle güven ilişkisinin sarsılması, avukatın özen yükümlülüğünü yerine getirmemesi, sürelerin kaçırılması, müvekkilin bilgi alma hakkının kısıtlaması gibi nedenler var gördüğüm kadarıyla.
Somut olayınızda vekilinizle görüşerek çözebilir misiniz fikri, ilk aklıma gelen. Verdiğiniz ücreti geri alabileceğinizi düşünmemekle birlikte, belki yeniden güven ilişkisi tesis edilebilir ya da herkes yoluna bakmayı kabul eder.
Bu arada serbest avukatlık yapmıyorum, hukuk bilgim çerçevesinde cevap veriyorum. Serbest avukatlık yapan arkadaşlar hatam varsa düzeltsin lütfen. Yahut yeni bir avukat ile görüşeceksiniz, ondan da bilgi alabilirsiniz.
Önce görüşmeye gider, davayı avukata verir, orada anında sözleşme yapılır.
oradan seni notere yönlendirir vekalet için.
sonra dilekçesini vs.. hazırlar.
sanırım siz bu aşalamarı hiç görmediniz .
avukatı yerinde tekrar ziyaret edip ayar verseniz çok iyi olur
Davan açılmışsa duruşma günün De gözüküyordur. Bazen avukatlar hakime görüşüp anlaşmalı ya da acil durumlarda duruşmayı öne çekebiliyorlar.Vekalet verdim ve dilekcem yazıldi. Dava da bugün açılmış şimdi baktim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?