Boşanmak için illa şiddet mi olmalı?

2 üniversite bitirdim meslegim var. Ben kendime bu kadar kotulugu nasil yaptim nasil gozum kor oldu bilmiyorum inanin

Cidden iki üni. Mezunu gencecik kadın; bu molozu, odunu, cimri pisliğin tekini nereden buldunuz? neden, niye evlendiniz?
Nasıl bir duygusal boşluktaydınız?
Hiç mi sizi seven dostunuz, arkadaşınız yoktu? Kimse size yapma etme demedi mi?

Bu kendinden kaç yaş küçük kızlarla evlenen amcaların hepsinde bir çapanoğlu çıkıyor.

Galiba çoğunluğu ilk zaman evlenme ya da sevgililik aşamasında ‘’bak görüyo musun genç kız aldım hala iş var ben de ‘’ havalarında olup evlendikten sonra komplekse giriyorlar kız genç baskı yapıyım gözü açılmasın yetemem falan diye şiddetin her türlüsünü yapıyolar

Iste o pislige sorarsan bunlar ayrilik sebebi değilmiş hakime ne diceksin diyor hakim bile bosamaz bana hak verir diyor
Onu neden dinliyorsun ki? Benim teyzem,halalarim,gençliğinde babam,kuzenlerim vs vs hep boşandı. Neredeyse hiçbirinin boşanma geçmişinde de dayak - aldatma gibi büyük şeyler yoktu.
Yine de boşandılar yani. "Şiddetli geçimsizlik" en bilindik boşanma sebebidir.
Ki senin anlattiklarinda evli kalman hata.
Anneye de bakma. Kendisi hala erkeğin ayağının altının yalandigi zamanlarda kalmış. Kadını değil ikinci sınıf, insandan bile saymayan bir kadın. Onun dediklerini nasıl ciddiye alabilirsin ki?

Etrafımdakilere gore yok. Benim ustume yurumek hakaret etmek siddet degil
Ya etrafindakiler belliki gerizekali onlarin fikrini niye aliyorsun beynin yokmu diyecegim banlanicam simdi siddetmi gerek yazmissin plastik kafanda patlamis bu siddet dehilde sana sevgi selimi

Çünkü etrafımdaki herkes bu siddetmi diyor :KK43:(
etrafınızdakiler hep gladyatör mü? arenada aslan barınağında mı yaşıyorsunuz? şunları dinleyip sana şiddet yok, abartma diyen insanların nasıl bir hayatı var çok merak ettim?

Merhabalar. Şu an 26 yasindayim 1 hafta sonra 27 olcam olabilirsem... 3 yasinda bir Kizim var. Eşim bende 18 yas büyük. Size simdi en basindan anlatayim. Çözüm bulamiyorum.
Esimle ilk evlendiğimizde hemen hamile kaldim. 4 5 aylikken kızım evde böcek gördüm eşimede dedimki ev sahibini arayalim binayi ilaçlatsin. Ertesi gun oldu sabah sen aramayacaksan ben arayayim dedim. Benim ustume plastik sise patlatti kolumu sıktı mosmor oldu aglamaktan helak oldum ama aileme soylemedim cunku esime gore o hakliydi. Bu arada bebegin eşyalarını gitti baskasinin 2.el esyasini getirdi besik buna dahil. Parasi da var birikmisi ama bana asla yerini soylemez. Benim geceligimi vs ailem aldi. Cocugun ilk esyalarinida. Ben dogumumu ozel hastanede yaptim o ara sigortam vardi bir lira dahi ödemedi. Neyse bebeğim dogdu onun akrabalari bizde. Yegeni kizimin kapi susunu kirdi bende aldim eşimin ayak dibine attim senin yuzunden diye. O gun beni yine tartakladi ve hakaret etti. Mesela evlendiğimden beri kendime aldigim kiyafet sayisi 10dur almaz cunku para vermez. Evde bisey biter yalvarta yalvarta alir sonra da parasi bitti diye laf eder. Kizim yarik damak dogdu ememedi mama yedi hep. Bana o zaman bile anne olup emzirseydin mamaya para vermezdik dedi. Bana 20 lira verir arkasina geçer. Kizimla disari cikarim ayda yilda bir arkadaslarla bilusmaya bana 50 lira verie. Evlendigimden beri ne sacimi boyattim nede agdaya gittim para vermez. Ben annemlerden alirsan giderim. Her zaman parasi yok ama sorsan 90 bini birikmisi var. Benim ailem calar diye eve saklamiyor. Bunlar boyle devam etti dun yine kavga ettik annem geldi annemin ve benim ustume yurudu agiza alınmayacak kufurler etti. Ya simdi size soruyorum bunlar ayrilmak icin yeterli neden değilmi? Artik antidepresan kullanmaya basladim kendime zarar vermemek icin. Yoruldum nolur bi fikir verin.
Şaka değil demi çünkü anlattıklarınız hiç evlilikte normal olacak şeyler değil hem fiziki hem piskolojik hem ekonomik şiddet görüyordunuz daha neyi bekliyorsunuz

Merhabalar. Şu an 26 yasindayim 1 hafta sonra 27 olcam olabilirsem... 3 yasinda bir Kizim var. Eşim bende 18 yas büyük. Size simdi en basindan anlatayim. Çözüm bulamiyorum.
Esimle ilk evlendiğimizde hemen hamile kaldim. 4 5 aylikken kızım evde böcek gördüm eşimede dedimki ev sahibini arayalim binayi ilaçlatsin. Ertesi gun oldu sabah sen aramayacaksan ben arayayim dedim. Benim ustume plastik sise patlatti kolumu sıktı mosmor oldu aglamaktan helak oldum ama aileme soylemedim cunku esime gore o hakliydi. Bu arada bebegin eşyalarını gitti baskasinin 2.el esyasini getirdi besik buna dahil. Parasi da var birikmisi ama bana asla yerini soylemez. Benim geceligimi vs ailem aldi. Cocugun ilk esyalarinida. Ben dogumumu ozel hastanede yaptim o ara sigortam vardi bir lira dahi ödemedi. Neyse bebeğim dogdu onun akrabalari bizde. Yegeni kizimin kapi susunu kirdi bende aldim eşimin ayak dibine attim senin yuzunden diye. O gun beni yine tartakladi ve hakaret etti. Mesela evlendiğimden beri kendime aldigim kiyafet sayisi 10dur almaz cunku para vermez. Evde bisey biter yalvarta yalvarta alir sonra da parasi bitti diye laf eder. Kizim yarik damak dogdu ememedi mama yedi hep. Bana o zaman bile anne olup emzirseydin mamaya para vermezdik dedi. Bana 20 lira verir arkasina geçer. Kizimla disari cikarim ayda yilda bir arkadaslarla bilusmaya bana 50 lira verie. Evlendigimden beri ne sacimi boyattim nede agdaya gittim para vermez. Ben annemlerden alirsan giderim. Her zaman parasi yok ama sorsan 90 bini birikmisi var. Benim ailem calar diye eve saklamiyor. Bunlar boyle devam etti dun yine kavga ettik annem geldi annemin ve benim ustume yurudu agiza alınmayacak kufurler etti. Ya simdi size soruyorum bunlar ayrilmak icin yeterli neden değilmi? Artik antidepresan kullanmaya basladim kendime zarar vermemek icin. Yoruldum nolur bi fikir verin.
Merhaba evet sevip evlenmişsiniz ama galiba gencliyin sahte aşklarindan birine yakalanmişsiniz. 44 yasinda adamla nebileyim. Konuya gelirsek sizinki evlilik degil. Paylasma olmadan, hanimina parayi koklatmadan, ihtiyaclarini karsilamadan, guzel huzurlu bir sohbet olmadan evlilik mi olur? Evet evlenmişsiniz hemen çocuk dogurmuşsunuz ama siddet ve kufur olan yerde evlilik bitmişdir. Yasaya gore evlisiniz ama kalbiniz ne diyor? Kesin olarak onu yap bunu yap demek bize duşmez ama bazen çocugum babadan uzak buyumesin diyerek cocugu siddetin gobeginde buyutuyorlar. Bu durumda bir anne olarak kizinizi dusunun. O ortamda buyuyen cocuk mu daha cok hasar alir yoksa anne babasi ayri yasayan mi?

2 üniversite bitirdim meslegim var. Ben kendime bu kadar kotulugu nasil yaptim nasil gozum kor oldu bilmiyorum inanin
Aileniz hiç yapma etme demedi mi çünkü siz çok küçük yaşta böyle bir tercih yapmışsınız. Sizin tecrübesizliğiniz evet ama aileniz de doğruyu göstermek için çaba göstermediler mi

Başlığı okuyunca zannettim ki eskisi kadar sevmiyorum,beraber vakit geçiremiyoruz , insan olarak uyumsuzuz falan diyeceksiniz. Siz şunları hakime anlatsanız tek celsede boşar. Şiddet, hakaret, ekonomik sıkıntı, psikolojik şiddet, iftira hepsi var. Sizde bir kumarla aldatma kalmış. Onlarda olursa en üst seviye boşanma sebebi olacak. Durduğunuz kabahat bu herifle

Lutfen beni kınamayın ben boyle olsun istemezdim. Hayal ettigim boyle degildi. Bilseydim asla yapmasdim. Boyle olmasini istemezdim
sen kınanacak birşey yapmamışsın ki kuzum...mutlu bir yuvan olur diye hayal edip yanlış eş seçmişsin sadece, elinden geldiğince de idare etmişsin zaten, şimdi de evladin için aslanlar gibi dimdik ve doğru bir adim atıyorsun, üstelik daha genceciksin, tam zamanında veriyorsun bu kararı, hiçbirşey için geç değil, çocuğunun bu kararla ilerde gurur duyacağı bir anne olacaksın, sık dişini...

sen kınanacak birşey yapmamışsın ki kuzum...mutlu bir yuvan olur diye hayal edip yanlış eş seçmişsin sadece, elinden geldiğince de idare etmişsin zaten, şimdi de evladin için aslanlar gibi dimdik ve doğru bir adim atıyorsun, üstelik daha genceciksin, tam zamanında veriyorsun bu kararı, hiçbirşey için geç değil, çocuğunun bu kararla ilerde gurur duyacağı bir anne olacaksın, sık dişini...
Tesekkur ederim yorumun beni cok mutlu etti

Annen arkandaysa anneannene ne oluyor. Ya millet için yaşamayı vazgeçin artık. Şiddet var bitirin artık bu evliliği. Şiddet olmasa bile insanlar anlaşamaz ayrılır yani. Bu ayrılığı bu kadar kötü gören algılayan insanları da anlamıyorum

Olan olmuş.

Bundan sonra önüne bak.

Hadi diyelim ki etrafında ki cahiller gibi eşinin yaptıkları şiddet değil (diyelim ki)

Adam senden para saklıyor, seni kendisine muhtaç ediyor, yalvartıyor, ilgilenmiyor seni takmıyor.

Annenin üstüne yürüyor, saygısızlık yapıyor.

Kendisin den 18 yaş küçük gencecik karısına hiç miş gibi davranıyor.

Bunlara ne diyor o etrafında ki görmüş geçirmiş cahil insanlar?

Herşeyi bi kenara koyarım. Büyük konuşmuyorum ama annem haksız bile olsa annemin üzerine yürüyen adamı rezil ederim.

Şu an annemdeyim annem haric akrabalarim sadece para vermiyor sana diye mi ayriliyosun diyo. Cidden psikolojik olarak hic ama hic iyi değilim
Kimse ne yaşadığınızı, hissettiğinizi sizden iyi bilemez. Böyle adamla yaşanmaz. O akrabalarınız yaşasa aynı durumu bakalım nasıl tepki verirlerdi? Ayrıca bal gibi şiddet görmüşsünüz.

Back