Boşanmak için illa şiddet mi olmalı?

Güçlü ol , güçlü olmaya çalış , burda ne konular okuyoruz , düzelme ihtimali olsa keşke ama böyle kocalar insanın ömrünü yer çürütür , sense yıprandığınla boşa geçmiş yıllarına üzülür durursun , keşke imkanım olsa ben boşansam , yıllarım gençliğim ziyan oldu , arkama baktığımda hiçbir güzel anı göremiyorum , mecbur olduğum için katlanıyorum , çünkü başka çarem yok .
Ben sizin sayenizde bir kez daha kararımdan emin oldugumu anladim. Ama gercekten psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum o yuzden belkide ben yanlis anlıyorum kusura bakmayin

Sevmişsiniz güvenmişsiniz bir yuva kurmuşsunuz hepimiz gibi evli olan her kadın biliyorki dağın görünen yüzünden anlaşılmaz aynı eve girince görünür bütünü. Sizin eşinizin ciddi problemleri var parayla yatıp parayla kalkıyor sanırım. Anlattıklarınıza bakarsak size ciddi anlamda maddi şiddet uyguluyor hatta fiziksel şiddet boyutuna da geçmiş. (etrafınızdaki insanları dinlemeyin eskiler ve hatta yeniler de bile dayak yiyip, tartaklanıp oturan var) herkes kendi cesaretine göre yorum yapıyor. Bir evladınız var haklı olarak babasız büyütmekten korkabilirsiniz yavrunuzu ama bu noktada onu bu şartlarda büyütmek ister misiniz onu da bilemiyorum! Yani neye katlanıp neye katlanamayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Maddi zorlukları kocanızın evinde yaşıyorsunuz zaten aileniz size ve torunlarına sahip çıkıyorsa bu zamanda o bile büyük nimet. Kimse evladını boşansın diye torunu mesafeli babalık ilişkisi kursun diye evlendirmez ve tabi ayrılmasını içten içe istemez. Ama evladının kötü muamele görmesini de istemez. Eşinizin ciddi güven ve otorite problemi var gibi görünüyor. Güven ve şevkatin olmadığı yerde güller açmaz. Ama siz dikenli çiçeksiz gül olmak isterseniz biz ne diyebiliriz Allah sabır versin. Özgürlüğünüzü ilan etmek isterseniz de Allah yolunuzu açık etsin utandırmasın inşallah.

Merhabalar. Şu an 26 yasindayim 1 hafta sonra 27 olcam olabilirsem... 3 yasinda bir Kizim var. Eşim bende 18 yas büyük. Size simdi en basindan anlatayim. Çözüm bulamiyorum.
Esimle ilk evlendiğimizde hemen hamile kaldim. 4 5 aylikken kızım evde böcek gördüm eşimede dedimki ev sahibini arayalim binayi ilaçlatsin. Ertesi gun oldu sabah sen aramayacaksan ben arayayim dedim. Benim ustume plastik sise patlatti kolumu sıktı mosmor oldu aglamaktan helak oldum ama aileme soylemedim cunku esime gore o hakliydi. Bu arada bebegin eşyalarını gitti baskasinin 2.el esyasini getirdi besik buna dahil. Parasi da var birikmisi ama bana asla yerini soylemez. Benim geceligimi vs ailem aldi. Cocugun ilk esyalarinida. Ben dogumumu ozel hastanede yaptim o ara sigortam vardi bir lira dahi ödemedi. Neyse bebeğim dogdu onun akrabalari bizde. Yegeni kizimin kapi susunu kirdi bende aldim eşimin ayak dibine attim senin yuzunden diye. O gun beni yine tartakladi ve hakaret etti. Mesela evlendiğimden beri kendime aldigim kiyafet sayisi 10dur almaz cunku para vermez. Evde bisey biter yalvarta yalvarta alir sonra da parasi bitti diye laf eder. Kizim yarik damak dogdu ememedi mama yedi hep. Bana o zaman bile anne olup emzirseydin mamaya para vermezdik dedi. Bana 20 lira verir arkasina geçer. Kizimla disari cikarim ayda yilda bir arkadaslarla bilusmaya bana 50 lira verie. Evlendigimden beri ne sacimi boyattim nede agdaya gittim para vermez. Ben annemlerden alirsan giderim. Her zaman parasi yok ama sorsan 90 bini birikmisi var. Benim ailem calar diye eve saklamiyor. Bunlar boyle devam etti dun yine kavga ettik annem geldi annemin ve benim ustume yurudu agiza alınmayacak kufurler etti. Ya simdi size soruyorum bunlar ayrilmak icin yeterli neden değilmi? Artik antidepresan kullanmaya basladim kendime zarar vermemek icin. Yoruldum nolur bi fikir verin.
Boşanmak için duyguların bitmiş olması, sevginin ve aşkın bitmiş olması, tükenmiş tüketmiş olmak, saygının kalmaması, kendine olan saygını yitirmene sebep olması bunun gibi birsürü sebep sayılabilir.
Hayat akıyor insan yanına uzandığında birşeyler paylaşırken huzur bulacağı huzur vereceği insan arıyor.
Olmuyorsa olmuyordur. Hayat sizin olmuyorsa istemiyorum demeniz bile yeterlidir sebep aramanıza gerek yok.

Merhabalar. Şu an 26 yasindayim 1 hafta sonra 27 olcam olabilirsem... 3 yasinda bir Kizim var. Eşim bende 18 yas büyük. Size simdi en basindan anlatayim. Çözüm bulamiyorum.
Esimle ilk evlendiğimizde hemen hamile kaldim. 4 5 aylikken kızım evde böcek gördüm eşimede dedimki ev sahibini arayalim binayi ilaçlatsin. Ertesi gun oldu sabah sen aramayacaksan ben arayayim dedim. Benim ustume plastik sise patlatti kolumu sıktı mosmor oldu aglamaktan helak oldum ama aileme soylemedim cunku esime gore o hakliydi. Bu arada bebegin eşyalarını gitti baskasinin 2.el esyasini getirdi besik buna dahil. Parasi da var birikmisi ama bana asla yerini soylemez. Benim geceligimi vs ailem aldi. Cocugun ilk esyalarinida. Ben dogumumu ozel hastanede yaptim o ara sigortam vardi bir lira dahi ödemedi. Neyse bebeğim dogdu onun akrabalari bizde. Yegeni kizimin kapi susunu kirdi bende aldim eşimin ayak dibine attim senin yuzunden diye. O gun beni yine tartakladi ve hakaret etti. Mesela evlendiğimden beri kendime aldigim kiyafet sayisi 10dur almaz cunku para vermez. Evde bisey biter yalvarta yalvarta alir sonra da parasi bitti diye laf eder. Kizim yarik damak dogdu ememedi mama yedi hep. Bana o zaman bile anne olup emzirseydin mamaya para vermezdik dedi. Bana 20 lira verir arkasina geçer. Kizimla disari cikarim ayda yilda bir arkadaslarla bilusmaya bana 50 lira verie. Evlendigimden beri ne sacimi boyattim nede agdaya gittim para vermez. Ben annemlerden alirsan giderim. Her zaman parasi yok ama sorsan 90 bini birikmisi var. Benim ailem calar diye eve saklamiyor. Bunlar boyle devam etti dun yine kavga ettik annem geldi annemin ve benim ustume yurudu agiza alınmayacak kufurler etti. Ya simdi size soruyorum bunlar ayrilmak icin yeterli neden değilmi? Artik antidepresan kullanmaya basladim kendime zarar vermemek icin. Yoruldum nolur bi fikir verin.

ortada bir evlilik var mı ki ;( anlattıklarınıza üzüldüm ortada bir çocuk varken ayrılın demek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama parasını ailesinden sakınan karısını çocuğunu değil kendini garantiye almaya çalışan, hiç bir faydası yokmuş gibi birde aşağılayıcı sözleriyle gururunuzu kıran biriyle ne kadar devam edebilirsiniz ki, olan sizin yıllarınıza gençliğinize olur. Hem fiziksel hem psikolojik şiddet var. Şiddet sayılması için sizi yere yatırıp yumruklaması, tekmelemesi gerekmezki, birşeyler fırlatıyor, üzerime gelip hırpalıyor, canımı yakıyor diyorsunuz daha ne olabilir.

Biriktirdin
Biriktitsin biriktirsin kefenine cep yapsınlar para manyağının🤬🤬

Güçlü ol , güçlü olmaya çalış , burda ne konular okuyoruz , düzelme ihtimali olsa keşke ama böyle kocalar insanın ömrünü yer çürütür , sense yıprandığınla boşa geçmiş yıllarına üzülür durursun , keşke imkanım olsa ben boşansam , yıllarım gençliğim ziyan oldu , arkama baktığımda hiçbir güzel anı göremiyorum , mecbur olduğum için katlanıyorum , çünkü başka çarem yok .
Neyiniz var neden caresizsiniz :(

Annem sen 3 gun sonra gidiceksin diyo. Annem bile artık bana inanmiyo oda artik ben dedim demeye başladı. Gerçekten bu durum çok zor nefes dahi alamıyorum

Sevmişsiniz güvenmişsiniz bir yuva kurmuşsunuz hepimiz gibi evli olan her kadın biliyorki dağın görünen yüzünden anlaşılmaz aynı eve girince görünür bütünü. Sizin eşinizin ciddi problemleri var parayla yatıp parayla kalkıyor sanırım. Anlattıklarınıza bakarsak size ciddi anlamda maddi şiddet uyguluyor hatta fiziksel şiddet boyutuna da geçmiş. (etrafınızdaki insanları dinlemeyin eskiler ve hatta yeniler de bile dayak yiyip, tartaklanıp oturan var) herkes kendi cesaretine göre yorum yapıyor. Bir evladınız var haklı olarak babasız büyütmekten korkabilirsiniz yavrunuzu ama bu noktada onu bu şartlarda büyütmek ister misiniz onu da bilemiyorum! Yani neye katlanıp neye katlanamayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Maddi zorlukları kocanızın evinde yaşıyorsunuz zaten aileniz size ve torunlarına sahip çıkıyorsa bu zamanda o bile büyük nimet. Kimse evladını boşansın diye torunu mesafeli babalık ilişkisi kursun diye evlendirmez ve tabi ayrılmasını içten içe istemez. Ama evladının kötü muamele görmesini de istemez. Eşinizin ciddi güven ve otorite problemi var gibi görünüyor. Güven ve şevkatin olmadığı yerde güller açmaz. Ama siz dikenli çiçeksiz gül olmak isterseniz biz ne diyebiliriz Allah sabır versin. Özgürlüğünüzü ilan etmek isterseniz de Allah yolunuzu açık etsin utandırmasın inşallah.
Ne kadar guzel yazmissiniz aglattiniz beni. Guzel dilekleriniz icin cok teşekkür ederim

Siz zaten fiziksel ve ekonomik şiddet görüyorsunuz. Boşanmak için elbette şiddet şart ama siz zaten şiddet goruyosunuz haydi haydi sebebiniz var yani. Daha çok gencsiniz bu iğrenç adamı boşamak için neden bekliyosunuz

Annene kufur eden ustune yuruyen adam ıcın Bosanmaya sebep mi diye sormussun bu Bosanmayacagın anlamına gelıyor, burdakı yuz kisi bosan dese dahi bosanmayacagına ben sahsen adım kadar eminim
Beni de ilgilendırmıyor zaten, senın hayatın.

Kendiniz saygı gormemeyı kanıksamıssınız onu anladım ama bari ailelerinizi su rezil adamlara ezdirmeyin

Allah yardımcınız olsun. Herkes gençken hatalar yapabilir. Siz de bir hata yapmışsınız, yanlış bir adamla evlenmişsiniz. Bence bir çocuk böyle bir babayla büyümemeli. Kendiniz için, yavrunuz için boşanmalısınız. Avukata gidip sorduğunuzda kafanızda mahkemeyle/davayla ilgili soru işareti kalmaz. Burdan hukuki sorularınıza cevap bulamazsınız bence. Çok üzüldüm durumunuza. Tüm kalbimle iyi insanlarla karşılaşmanızı, feraha çıkmanızı diliyorum🙏 Allah kurtarsın sizi bu adamdan.

Şiddet olarak algılamamışsınız ancak tartakladığını söylemişsiniz. Her neyse fiziksel bir şiddet uygulamamış olsa dahi, eğer siz antidepresan içme gereksinimi duyuyorsanız demek ki size psikolojik şiddeti fazlasıyla uygulamış. Siz huzurlu ve psikolojik olarak sağlıklı olacaksınız ki evladınızı da huzurla ve sağlam bir psikolojiyle büyütesiniz. Hakkinızda hayırlısı olsun

O zaman neden bak gene gidecek dediler?
Siz gitmek istemiyor muydunuz yani?
Bu ikili olur ama az once kizim var iste elalem ne der diyen biri olarak
Yemin ederim istemiyodum hep kizimi kullandilar acitasyon yaptilar. Artik kanmak istemiyorum anliyomusunuz cunku kendim ettim kendim buldum daha fazla zarar gormek istemiyorum. Aileminde zarar gormesinden korkuyorum

Arkadaşlar bugün geldi ve oda ayrilmak istiyormus . Beni ilac kullandigim için deli olmakla sucladi?! Sali dava acacagiz bana dua edin olurmu .
Ve su anda hic bisey hissetmiyorum nötrm normal mi?
@1sadekahve

Back