• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma + yeni aşk + mantık

şimdi oldu. ben soruları özellikle olayı dahja iyi anlamak için sormuştum.
demek parası var ama sacma harcıyor ve fazla harcama yapıyor. belki ailesinede destek oluyordur vs.vs.vs.v her ne olursa olsun aldgını kendine yettirmesi gerekiyor. borc ile kendini kimse gecindiremez.
ailesinin yanında oturması güvensizligi göstermez. senin ark. üzerinden anlatcagım : ya parasını kendine yettiremedigi için ailesi ile kalıp masraftan kacıyor. ev kirası aidat yemek masrafı vb... tenmizlik bulaşık da yıkamayacak...
yada herşeyi yapabilir (temizlik yemek bulaşık vb.. ) ama tercihi bu.
kanaatim : 1. yazdıgım. kendine yettiremedi için ailesinin yanında kaldıgı.
iş yerinde neden olmaz. ayrıldıgınızda sorun cıkar. her gun birşekilde illetişim içinde olacaksınız vb...
*dun öpüşüyoırduk- bugun ise öpüşmüyoruz, hatta düşman gibi olursunuz. hırlaşırsınız.
benim prensiplerim vardı aşk için. iş yerinde asla - ark. ile asla -arkdaşın eski flortu asla-evli erkek veya boşanma arifesinde ki erkek. ile asla.
ve hiç bu kurallarımdan ödün vermedim. (bu arada artık olmaz sanmayın yazabilirsin... şimdi ki kuralımda- evliyim, eşimi de cok severim ama bir gun gönlüm başkasına kayacak gibi olursa veya eşimden sogursam -hmen boşanırım-prensiplerimde bakidir.. aşkımdan ölsem bu kurallarımdan ödün vermem. )
İnsan aşık olacağı kişiyi önceden belirleyemez kalp amansız sever. Aşık olacağınız kişinin nerden karşınıza çıkacağını da kestiremezsiniz. Aynı iş yerinde mi çıkar otobüs durağındamı çıkar bilinmez :))
Prensiplerinize sadık kalabiliyorsanız irade yapınız güçlü demektir. Ben eşimi sevmediğim halde boşanana kadar ona sadık kaldım. Kalbimi aşka kilitledim kimseye açmadım. Aksi kendime saygısızlık olurdu.

Merhaba kızlar
2016 yılını sancılı bir boşanma dönemi olarak çok şükür atlattım. Şu an özgürlüğümün keyfini yaşıyorum...
Boşanma döneminden kısa bir süre sonra aynı iş yerinde çalıştığımız biriyle birbirimize aşık olduk. (Biliyorum boşanmanın ardından yeni bir ilişki için erken önce kendime gelmem lazımdı) Gönül işte mantık hesapları yapmadan bu kişiyle tutkulu bir aşka kapıldık....
Aramızdaki bağ tensel yakınlaşmadan ziyade, hep mesafeyle, karşılıklı bakışmalar, yazışmalarla tutkulu bir aşka dönüştü. Onda eski eşimde göremediğim ama hep hayalini kurup arzuladığım bir sevgi türü vardı. Duruşu, konuşması, karizması, sevgisini gösterme şekli, romantikliği vs. beni kendisine kalpten bağladı. Aradığım erkek o sandım.
Aradan biraz zaman geçince eksik yanlarını da fark ettim. Maddi yönden zayıf. Kendi ayaklarının üzerinde duramayacak kadar. Yani ayrı bir evi bile yok ailesiyle birlikte yaşıyor.
Benimle ciddi düşünüyor. Yuva kurmaktan bahsediyor. Ben lüksü, gezmeyi, alış verişi seven biriyim. Eğer evet dersem biliyorum ki benim beklentilerimi karşılayamayacak.
Ben erkeğimin benden daha üstün olmasını isterim her konuda.
Daha ileri boyutlara gitmeden bu ilişkiyi bitirmek istedim ama her seferinde yalvardı, ağladı. Sevgisinin büyüklüğünü her seferinde ispatladı. Bunu ona ne dille nasıl anlatırım.
Çok iyi bir insan. Beni mutlu edebilmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor.
Şimdi kızlar Onu üzmeden onunla uyumsuz olduğumuzu nasıl söyleyebilirim? O açık ve net benim ne düşündüğümü bilmek istiyor haklı olarak.

Özellikle benzer durumlarda olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Lütfen önyargısız mantıklı cevaplar yazalım... ❤️
Yok ne acelen vardı vs seni yargılamak haddime değil kendi hayatın dilediğini yaparsın. Sonuçta bu 2. Evliliğin olcak tecrübelerinde olmuştur elbette sende kendin söylüyorsun herkes dört dörtlük değil. Şimdi şöyle bi gerçekte var sevgi karın doyurmaz maddi açıdanda düşünmek şart sırf bu sebepten boşnanda çok çok parası olupta sevgi olmayan evliliklerde var. Erkek arkadaşın seni sevebilir sen ilersi için düşünüyon ama o bunu düşünmüyor belliki bu gerçekten sorun yaratıcaksa senin için yol yakınken geri dönersin. Ayrılma sebebinide açık açık söylemelisib onunda bilmesi hakkı empati kur

İnsan aşık olacağı kişiyi önceden belirleyemez kalp amansız sever. Aşık olacağınız kişinin nerden karşınıza çıkacağını da kestiremezsiniz. Aynı iş yerinde mi çıkar otobüs durağındamı çıkar bilinmez :))
Prensiplerinize sadık kalabiliyorsanız irade yapınız güçlü demektir. Ben eşimi sevmediğim halde boşanana kadar ona sadık kaldım. Kalbimi aşka kilitledim kimseye açmadım. Aksi kendime saygısızlık olurdu.
aşık olacagım kişiyi elbette belirleyemez ve nerede karşıma cıkar bilinmez. ama iş yerinde cıkarsa o aşkı , içimde böcek gibi ezerim. belli de etmem. bu da elimizde olan birşey.
ya kalp amansız sevmiyor... her hissin nedeni var. sonucları var. nereye gidecegi -+ bellidir. vs.s.s.s
bakış acımız cok farklı. ben daha size yazmayayım... size kolay gelsin, hayatınızda başarılar, mutluluklar.

Borç harçla evlenmek bazı evliliklerin sancılı dönem geçirmelerine sebep oluyor ,iki taraf da biraz kısmadıktan sonra ne borç bitiyor ne de huzur oluyor.
Benim tavsiyem taşları yerine oturtma'dan evliliğe sıcak bakmıyorum demeniz , samanlık seyran olmaz hele hele şu dönem de o kadar gerçek ki çok bağlıysan o kişiye toparlandıkdan sonra ilerleyebileceğini belirtmekte fayda var ha hiç oluru yok düzelmez derseniz de şartlarımız uymuyor der bitirirsiniz...

Merhaba kızlar
2016 yılını sancılı bir boşanma dönemi olarak çok şükür atlattım. Şu an özgürlüğümün keyfini yaşıyorum...
Boşanma döneminden kısa bir süre sonra aynı iş yerinde çalıştığımız biriyle birbirimize aşık olduk. (Biliyorum boşanmanın ardından yeni bir ilişki için erken önce kendime gelmem lazımdı) Gönül işte mantık hesapları yapmadan bu kişiyle tutkulu bir aşka kapıldık....
Aramızdaki bağ tensel yakınlaşmadan ziyade, hep mesafeyle, karşılıklı bakışmalar, yazışmalarla tutkulu bir aşka dönüştü. Onda eski eşimde göremediğim ama hep hayalini kurup arzuladığım bir sevgi türü vardı. Duruşu, konuşması, karizması, sevgisini gösterme şekli, romantikliği vs. beni kendisine kalpten bağladı. Aradığım erkek o sandım.
Aradan biraz zaman geçince eksik yanlarını da fark ettim. Maddi yönden zayıf. Kendi ayaklarının üzerinde duramayacak kadar. Yani ayrı bir evi bile yok ailesiyle birlikte yaşıyor.
Benimle ciddi düşünüyor. Yuva kurmaktan bahsediyor. Ben lüksü, gezmeyi, alış verişi seven biriyim. Eğer evet dersem biliyorum ki benim beklentilerimi karşılayamayacak.
Daha ileri boyutlara gitmeden bu ilişkiyi bitirmek istedim ama her seferinde yalvardı, ağladı. Sevgisinin büyüklüğünü her seferinde ispatladı. Bunu ona ne dille nasıl anlatırım.
Şimdi kızlar Onu üzmeden onunla uyumsuz olduğumuzu nasıl söyleyebilirim? O açık ve net benim ne düşündüğümü bilmek istiyor haklı olarak.

Canım Allah aşkına boşandıktan ertesi günü aşık mı olunur ya sen turundaki dal aramissin resmen ve şimdide alacağını aldın maddi yönden bozuk olduğu için de nasıl ayrilayim diyorsun ne diyim engelle konuşma görüşme anlar oda

Bende bosandim yeni iliskide oncelikle maddiyata bakiyorum durumu iyi degilse hic gorusmuyorum.Ben aliskinim lukse eski esimin aglamalarina kandim evlendim cehennem azabi yasatti bi daha kimseye aciyamam bi gun aglar sonra unutur.Artik acimasiz oldum.Bi kere 40 yasinda adami en azi bir evi olmali bunjn patrona bile borcu var.Oyle havali gezmeye bakma.Bakiyorsun bazi insanlar markali cok havali cebinde dolmus parasi yok bunlar gercekler kimse kusura bakmasin.Erkekler nasil acimasiz oluyorsa biz de artik sadece duygusal bakmayalim.Gelecegimiz dusunmek zorundayiz ben sizi cok iyi anladim.Isin icine girince adamin gorundugu gibi konforlu yasamadigini anladiniz bence uzatmayin direk soyleyin 40 yasinda adam oturup gunlerce buna mi aglayacak

Adamin ailesi ile yasamasi onu sorumsuz ya da maddiyati kotu anlamina gelmez.ayni sehirde yasiyorsa ailesi ile ne diye ayri eve ciksin gayet normal birlikte yasamasi.
Siz bekarken luks icin de yasayabiliyormusunuz.kazanciniz iyimi.
Yeni ayrilmissiniz bu ne acele ayrica

Merhaba kızlar

Boşanmanın maddi sebeplerle alakası var mı ? Yoksa boşanan biri bosanmanın hemen ardından bir ilişkiye başlayıp ,bu ilişkiden maddi güç dışında ne isteyebilir ?
Ben bosansam bir daha evlenmem .he %1 ihtimal belki ,o da bir 10 yıl sonra falan .dertsiz başa dert almaya gerek yok !

Merhaba kızlar

geçmişte sevmediğin insana 21 sene katlanmak zorunda kaldın ve ne berbat bir şey olduğunu çok iyi biliyorsun.
bu yüzden aynı hatayı yapma.
ufacık bir vazgeçiş hissi varsa içinde onunla zaman kaybetme.
seni maddi veya manevi mutsuz edeceğini düşünüyorsan, sil gitsin.
hiç kimsenin sana faydası da olmaz, zararı da, sen izin vermezsen.

Sorunuzu sırasına göre yanıtlandıracağım
Yanlış anşlaşılmış. Daha az maaş almıyor maddiyatı düşük yani borçları var vs.
40 yaşında biri için ailesiyle oturması kendine güvensizliğini göstermezmi?
Lüks derken biraz konforlu rahat bir hayat. Para sıkıntısız gezebilme imkanına sahip olabilmek.
Üzerinde sadece marka kıyafetleri var. Dişarıdan bakıldığında çok havalı. Ama iş ciddiye binince borçlarından bahsetti. Maddi yetersizliğini kendisi söyledi. Patrona sürekli borçlanması
Aynı iş yerinde sevgili olmaz diye neye dayanarak söylediniz?
yani iphone telefonu var ama kontörü yok gibi :)

Aynı iş yerinde ilişki yaşarken bilmiyormuydunuz maaşını? Adam ciddi olunca mı battı gözünüze. Siz sadece yaralarınızı sarmış adamı kullanmışsınız. Yazık. Ayrılın

Bende boşandım sonrasında hatta burda da konu açmıştım görüşmek isteyen ciddi birisi olduğunu o dönem yanlış karar verdiğimi düşündüm ve bıraktım yaklaşık 5 yıl olacak boşanalı hayatıma yeni çeki düzen verdim ve nişanlandım yaza evleniyorum evet ama işte bu dediğim adamla evleniyorum nasipse. Yani biraz kısa bir süre olmuş bence belki de doğru kişidir bilemezsiniz sonuçta insanın her zaman önüne böyle fırsatlar çıkmaz ama değerlendirin derim ben. Maddiyata gelince konu , elbette bir bayan geleceğini düşünmek zorunda o konuda size hak veriyorum ancak şunu da göz ardı etmemek gerekir ki kendim den örnek vereyim yanlış anlaşılmasın ; zamanında herşeyim vardı da ne oldu.... huzur sadakat güven önce gelip sonrasında gerçekten bu adama aşıksanız bence Allah yardım eder bir eve gelin gidince o ev bereketlenir der annem. Belki de sizin sevginizin gücü sayesinde Rabbim size daha hayırlı kapılar açar. Ama ben pek sizi sevgisine aşkına düşkün gibi göremedim , dışardan bakıldığında öyle duruyor lütfen yanlış anlamayın da biraz erken gibi evlilik için çünkü biz boşanan kadınlar ne yazık ki korkuyoruz ürküyoruz herşeyi sorun edebiliyoruz hayırlısı olur inşallah hakkınızda

Bende boşandım sonrasında hatta burda da konu açmıştım görüşmek isteyen ciddi birisi olduğunu o dönem yanlış karar verdiğimi düşündüm ve bıraktım yaklaşık 5 yıl olacak boşanalı hayatıma yeni çeki düzen verdim ve nişanlandım yaza evleniyorum evet ama işte bu dediğim adamla evleniyorum nasipse. Yani biraz kısa bir süre olmuş bence belki de doğru kişidir bilemezsiniz sonuçta insanın her zaman önüne böyle fırsatlar çıkmaz ama değerlendirin derim ben. Maddiyata gelince konu , elbette bir bayan geleceğini düşünmek zorunda o konuda size hak veriyorum ancak şunu da göz ardı etmemek gerekir ki kendim den örnek vereyim yanlış anlaşılmasın ; zamanında herşeyim vardı da ne oldu.... huzur sadakat güven önce gelip sonrasında gerçekten bu adama aşıksanız bence Allah yardım eder bir eve gelin gidince o ev bereketlenir der annem. Belki de sizin sevginizin gücü sayesinde Rabbim size daha hayırlı kapılar açar. Ama ben pek sizi sevgisine aşkına düşkün gibi göremedim , dışardan bakıldığında öyle duruyor lütfen yanlış anlamayın da biraz erken gibi evlilik için çünkü biz boşanan kadınlar ne yazık ki korkuyoruz ürküyoruz herşeyi sorun edebiliyoruz hayırlısı olur inşallah hakkınızda
Ben evlenmeyi şu an kesinlikle düşünmüyorum, o evleniriz gözüyle bakıyor. Ben aradığım kadını buldum, senden sonrası yok diyor. Tabii şimdiki laflar bunlar ilerisini kimse bilemez. Ben bir ağır bir enkazın altından yeni kalktım, şu an ne karar verirsem yanlış olur, birbirimizi iyice tanımadan evlilik kararı vermek yanlış olur diyorum kendisine o, beni tanı istediğin kadar zaman senin olsun ama ben senden ölsem de vaz geçmem diyor.
Yani lüks derken aslında kelimeyi yanlış kullandım, bir iki kuruşun hesabını yapmadan konforlu bir hayatım olsun, beni kimselere muhtaç etmesin, onun bunun yanında borçlarının yüzünden başımızı eğdirmesin istiyorum aslında. Ama konforumu da sağlayabilsin çok şey istemiyorum aslında.
Diğer yandan sevgisi, şefkati ve bir kadına nasıl davranılanacağını çok iyi biliyor. Eğer ilk evliliğimi bu adamla yapacak olsaydım hiç düşünmeden evet der, olmayanları da zamanla omuz omuza vererek birlikte yaparız derdim. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş insan ikinci kez hep eksik yaşamak istemiyor

Çocuklarınız var mı? 21 yıllık evlilikten sonra boşanmışsınız. Çocuklarınız varsa yaşlarının küçük olduğunu sanmıyorum. Şöyle söyleyim özellikle kız çocuğum varsa asla evlenmeyi düşünmem bir daha. Çocuklarımın evlerinde rahat etmeleri benim için her şeyden önemlidir. Çocuklar küçükse sorun olmaz pek. Ahlaklı şerefli bir adamsa evlenirdim. Şeref namus parayla satılmaz. Çok zengin olup karısını döven, aldatan bir çok erkek var. Hem 2016 yılında 21 yıllık evliliğiniz bitmiş çok çok acele ediyorsunuz bence. Evlilik bir erkeğe sırt dayamak değil hayatı paylaşmaktır.

Back