Boşanma + yeni aşk + mantık

Giovannetta

Your life is in your hands, make it beautiful!
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
373
381
23
Merhaba kızlar
2016 yılını sancılı bir boşanma dönemi olarak çok şükür atlattım. Şu an özgürlüğümün keyfini yaşıyorum...
Boşanma döneminden kısa bir süre sonra aynı iş yerinde çalıştığımız biriyle birbirimize aşık olduk. (Biliyorum boşanmanın ardından yeni bir ilişki için erken önce kendime gelmem lazımdı) Gönül işte mantık hesapları yapmadan bu kişiyle tutkulu bir aşka kapıldık....
Aramızdaki bağ tensel yakınlaşmadan ziyade, hep mesafeyle, karşılıklı bakışmalar, yazışmalarla tutkulu bir aşka dönüştü. Onda eski eşimde göremediğim ama hep hayalini kurup arzuladığım bir sevgi türü vardı. Duruşu, konuşması, karizması, sevgisini gösterme şekli, romantikliği vs. beni kendisine kalpten bağladı. Aradığım erkek o sandım.
Aradan biraz zaman geçince eksik yanlarını da fark ettim. Maddi yönden zayıf. Kendi ayaklarının üzerinde duramayacak kadar. Yani ayrı bir evi bile yok ailesiyle birlikte yaşıyor.
Benimle ciddi düşünüyor. Yuva kurmaktan bahsediyor. Ben lüksü, gezmeyi, alış verişi seven biriyim. Eğer evet dersem biliyorum ki benim beklentilerimi karşılayamayacak.
Ben erkeğimin benden daha üstün olmasını isterim her konuda.
Daha ileri boyutlara gitmeden bu ilişkiyi bitirmek istedim ama her seferinde yalvardı, ağladı. Sevgisinin büyüklüğünü her seferinde ispatladı. Bunu ona ne dille nasıl anlatırım.
Çok iyi bir insan. Beni mutlu edebilmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor.
Şimdi kızlar Onu üzmeden onunla uyumsuz olduğumuzu nasıl söyleyebilirim? O açık ve net benim ne düşündüğümü bilmek istiyor haklı olarak.

Özellikle benzer durumlarda olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Lütfen önyargısız mantıklı cevaplar yazalım...

İyi de her 30unu aşan ayrı eve çıkmak durumunda değil ki. Hala ailesiyle yaşıyor demişsin ya.
Açık açık söyle "ben lüks yaşayan gezmeyi seven biriyim ve seninle ciddi bir yola girersek yıpranacağımızı düşünüyorum bu yüzden hazır en başındayken burada bırakalım" gibi.

Kusura bakmayın ama adam bekar tabii ki ailesiyle yaşayacak. Ayrıca aynı işyerinde az maaş nasıl alıyor? size göre para aşkın önüne geçiyorsa zaten bırakın hiç oyalamayın. Ben anlamıyorum gerçekten mutsuz bir evlilikten çıkıp nasıl lüks seviyorum benim ihtiyaçlarımı karşılayamaz deyip böyle bir aşkı elinizin yersiyle itiyorsunuz? Eşinizle de para mevzusu yüzünden mi ayrıldınız. Gerçekten herşey para mı? Şöyle düşünün sizi lüks yaşatan her ihtiyacınızı karşılayan gezdiren ama aşkı yaşayamadığınız biriyle gerçekten mutlu olur musunuz? keşke baştan başlamasaydınız.

Madem senin için para önemli adama da açıkça söyle. ama olur da adam şimdikinden daha iyi bir iş bulur falan sana kendini ispatlamak ister, maddi durumu daha iyi olduğu zaman onu isteyecek misin yoksa bu para mevzusu sadece bir bahane mi Buna da karar ver

Sizin maddi gücünüz ne seviyededir? Siz ayakları üzerinde durabilen bir kadın mısınız?

Yuva kurmak için sadece erkeğin maddi gücüne bakmak eşitsizlik. Evlenmek, aşık olmak zorlukların üstesinden beraber gelmek değil midir? Aşık insanın da ben sanmıyorum maddi gücü yetersiz görüşmek istemiyorum diyeceğini. Aşık ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadın 'beraber yaparız' der.

Şuan ayrı evde yaşamıyor olması yuva kuramayacağı anlamına gelmiyor. Ayrı evde oturmuyor olması onun maddi zorluk geçtiğini de göstermez. Ayrıca neden ayrı evde yaşasın? Hadi evlenip boşanmış olsa diyeceğim ki ailesiyle anlaşamadı boşandıktan sonra. Ama ne gerek var ayrı yaşamasına?

İkinizde çalışan bireylersiniz, lüksü gezmeyi tozmayı güçlerinizi birleştirerek yapabilirsiniz. Senin lüks, gezme, tozma dediğin işin maddi kısmını eşin karşılayacak senin maaşın ne olacak peki?

Yeni aşk + mantık demişsiniz ama bu ne aşk ne de mantık. Mantıklı olmak maddi gücü yetersiz bununla görüşmemeliyim değil.

İşin içine mantık girince ( para iş kariyer) aşk bitiyorsa ve kimseyi kırmamak adı altında bu ilişkiyi uzatma luzümü yok . Düşündüğünüz şeylerin kırıcı olduğunu neden düşünüyorsunuz açık açık söyleyebilirsiniz . Sen ayakların üstünde durmayan maddi anlamda benim istediğim lüksü bana sağlayamayacak bir erkeksin diyiverin . Acaba içten içe mantığı ( para iş kariyer ) seçiminizin doğru olmadığını mı düşünüp başka bir bahane bulmaya çalışıyorsunuz karşınızdakine , kırmamak adı altında ?

bunu güzel bir dille anlatmanın bir yolu yok bence çünkü sizi seven bir insana ne kadar kırıcı olmamaya çalışsanız da, kelimelerinizi ne kadar özenle seçseniz de yine de kırılacaktır ama ayrılma konusunda haklısınız, ben de olsam aynı şeyi yapardım çünkü ileride illa ki sorunlar çıkacaktır. bence en kestirme yol artık eskisi gibi hissetmiyorum diyip ayrılmak.

O kadar yıpratıcı bir surecten geçtikten sonra benim gözüm kesmezdi şahsen yeni.bir ilişkiye. Yaşadığınız yıpratıcı olaylar duygusal bir boşluk yaratmış ve o kişiden ilgili romantik yakinlikliklar görünce siz de ona çekilmiş olabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben de erkeğimin benden her konuda bir tık daha yukarda olmasını isterim ya da en azından denk olmasını. Öbür türlü -istisnaları olsa da - arada bazen saygısızlık olabileceğini düşünüyorum. Bu adama aşık misiniz iyi.düşünün. Her şey para degil elbet ama önemli de bir faktör. Öte yandan mutLut edecekse biri sizi birşeylerden de fedakarlık etmelisiniz. Ben mutlu olayım yuvada huzurum olsun 5 gezeceğim yerde 2 gezerim 3 alacaksam 1 alırım dengelerin misal. Bence biraz daha düşünmelisiniz inşallah karşınızdaki insanın da kalbini kırmadan bir sonuca ulaşırsınız

He bir de bence tereddütunuzu açıkça söyleyin adama bence. Nihayetinde adam içinizi bilemez herşey açıkça konuşulursa daha rahat olur diye düşünüyorum. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali iki kere dikkatli olmakta fayda var

Açık ve net ne istediğini bilmek istiyorsa açık ve net şekilde maddi anlamda yetersizliğin maneviyatı sıfıra indirdiğini aşkın yalan olduğunu anlatacaksınız.
Öyle ama size sonsuz hak veriyorum,
Önce içim alacak adamı tabi ki ama parası yoksa da hiç girişmesin evlilik işine.

Bence düşündüğün kadar tutkulu bir aşk yaşamıyorsun. Belkide aşık bile değilsin. Boşluk dolduruyorsun sadece

Bu duruma cocuklariniz ne diyor
adamın onlarla arası nasıl

Ben az maaş alıyor demedim.... Lüks sevmek için mutlu bir evlilikten mi çıkmam gerekiyordu? Eşimle şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrıldım, yani hiç bir konuda anlaşamıyorduk. Özetle yazdığım konudan paracı biri olarak algılandım sanırım.
Sevgi, aşk bunlar benim için önemli faktörler ama ona buna borçları olan, normal şartların altında yaşayan biri ne sunabilir ki bir düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…