Boşanma sürecinde ve yeni boşanmış kadınlar toplanalım.😊

Kızlar benim ex aradı açmadım mesaj attı. Boşanmak istemiyor kısacası. Nolacak bakalım sonumuz. Sizde varmı gelişmeler. Benim genel problemler evliliğe kaynanamla aynı evde yaşayarak başlamam evi ayırdığımda sürekli laf sokması bana zorla psikolojik şiddetle eşimin bişeyleri yaptırmaya zorlaması. (Psikolojik şiddet evden kovma 40 gün ayrı yatma eşyalarımın bıçaklanmasına vardı en son olay o oldu.) fiziksel şiddet ve aldatma yok. Birde sürekli meslek takıntısı var başka şehre yerleşmeye ikna etmeye çalışırdı beni ama burda kendi annesiyle arasına asla mesafe koymayacak maksat ben annemden ailemde uzaklaşayım sığınacak kapım kalmasın beni istediği şekle yontabilsin. Ve annesi yüzsüz aynı mahallede yaşıyoruz kadın hergeldiğinde yatıyordu farklı şehirde bana sıksık yatılı emrivaki yapacakları ortada hiç sevmediğim şey. Asla ayrı şehre gitmem herkoldan sarıldım anlayacağınız bu evlilikte nefes alamıyorum. Herkeste tutturmuş boşanma sakın boşanma. Aldatma yok şiddet yok diyolar. Ama paikolojikte olsa şiddet şiddettir. Ben şiddet gördüm. Kabullenemiyorum olmuyor yani. Çok zor bir sınavdan geçiyorum. Dönsem yine mutsuz olucam biliyorum. Dönmesem boşanamıyorum senelerce yıpranırmıyım çekişmelimi olur ailem şans ver diyor çok kötüyüm. Tabi mesaj atmasnda bir sebepte ablası doğum yapıcak elaleme bakın karımla iyiyiz imajı vermek istiyo sanırım. Ama o iş öyle kolay olmayacak.
Sana benzer durumlari bende yaşadım o psikolojik baskı nedir alasını bilirim 4 ay evli kaldim sadece o 4 ayda hayatımin en berbat ayiydi suan 2 yil olcak ,boşanma davam sürüyo hala çekişmeli malaseff,suan okadar rahatmki sknti ve sitres yok,seni anlamayan bir kocayla bir ömür geçmez, hele ailesini senden üstün tutuyosa tamamm o daha da zor

Sana benzer durumlari bende yaşadım o psikolojik baskı nedir alasını bilirim 4 ay evli kaldim sadece o 4 ayda hayatımin en berbat ayiydi suan 2 yil olcak ,boşanma davam sürüyo hala çekişmeli malaseff,suan okadar rahatmki sknti ve sitres yok,seni anlamayan bir kocayla bir ömür geçmez, hele ailesini senden üstün tutuyosa tamamm o daha da zor
Anlaşmalı neden olmadı peki? Çekişmeli nasıl oluyo biraz açabilirmisin delil falan mı sunuluyo

Kızlar benim ex aradı açmadım mesaj attı. Boşanmak istemiyor kısacası. Nolacak bakalım sonumuz. Sizde varmı gelişmeler. Benim genel problemler evliliğe kaynanamla aynı evde yaşayarak başlamam evi ayırdığımda sürekli laf sokması bana zorla psikolojik şiddetle eşimin bişeyleri yaptırmaya zorlaması. (Psikolojik şiddet evden kovma 40 gün ayrı yatma eşyalarımın bıçaklanmasına vardı en son olay o oldu.) fiziksel şiddet ve aldatma yok. Birde sürekli meslek takıntısı var başka şehre yerleşmeye ikna etmeye çalışırdı beni ama burda kendi annesiyle arasına asla mesafe koymayacak maksat ben annemden ailemde uzaklaşayım sığınacak kapım kalmasın beni istediği şekle yontabilsin. Ve annesi yüzsüz aynı mahallede yaşıyoruz kadın hergeldiğinde yatıyordu farklı şehirde bana sıksık yatılı emrivaki yapacakları ortada hiç sevmediğim şey. Asla ayrı şehre gitmem herkoldan sarıldım anlayacağınız bu evlilikte nefes alamıyorum. Herkeste tutturmuş boşanma sakın boşanma. Aldatma yok şiddet yok diyolar. Ama paikolojikte olsa şiddet şiddettir. Ben şiddet gördüm. Kabullenemiyorum olmuyor yani. Çok zor bir sınavdan geçiyorum. Dönsem yine mutsuz olucam biliyorum. Dönmesem boşanamıyorum senelerce yıpranırmıyım çekişmelimi olur ailem şans ver diyor çok kötüyüm. Tabi mesaj atmasnda bir sebepte ablası doğum yapıcak elaleme bakın karımla iyiyiz imajı vermek istiyo sanırım. Ama o iş öyle kolay olmayacak.
Herkes bir şeyler diyecektir bu süreçte ama yaşadıklarını en iyi sen bilirsin.
Adamın huyu belli, annesi belli, sen gidince bu durumda değişen ne olacak.
Bir kadın kolay kolay evini terketmez, denenmiş bir şey tekrarlayinca düzelmiyor böyle durumlarda.

gel gitler sizde de oluyor degil mi? normal bir surec sanirim.
İster severek ayrıl ister nefret ederek, yaşanmışlıklardan dolayı gelgitler yaşanabilir tabii,ben de yasıuorum ama sonra artıları eksileri tartınca eksiler agır basıyor, barıstıgımızı hayal edıyorum ama hıcbır sekılde duzelmıs olaral hayal edemıyorum.

İster severek ayrıl ister nefret ederek, yaşanmışlıklardan dolayı gelgitler yaşanabilir tabii,ben de yasıuorum ama sonra artıları eksileri tartınca eksiler agır basıyor, barıstıgımızı hayal edıyorum ama hıcbır sekılde duzelmıs olaral hayal edemıyorum.
gece bir ruya gordum. cok gercekciydi. ona olan guvensizligimin tamamen bilinc altindan aciga çıkmasıydı hala etkisinden cikamadim.

gece bir ruya gordum. cok gercekciydi. ona olan guvensizligimin tamamen bilinc altindan aciga çıkmasıydı hala etkisinden cikamadim.
Ben de bazen barıştığımızı bazen de yine birsürü gizlediği şeyi açığa çıkardığımı görüyorum,her şeyin ilacı zaman.3 yıl birliktelik,Onbir yıllık evlilik unutmak kolay degıl.

Keşke önce tedbir nafakası için dava açıp arkadan boşanma davası açsaydınız. Nafaka bağlanması için boşanma davası açmaya gerek yok. Ayrı yaşamak yeterli. Türk hukukunda böyle bir dava türü var fakat meslektaşlarım da dahil olmak üzere birçok kişi bilmiyor 😞 En azından nafakayı icraya koyup geçiminizi sağlardınız.
adam gelirini düşük gösterdikten sonra ve nafaka tahsil edilemedikten sonra ha önce nafaka davası açmış ha boşanma ile birlikte istemiş ne farkedecekki. zaten en geç ön incelemede nafaka bağlanır adli tatil girmeseydi iyiydi

Hakimler görevleri gereği yerel halkla ilişki içine girmezler. Çünkü taraflı davrandıkları iddiası ile karşılaşabilirler. Yani küçük bir yer de olsa hakimler adliye personeli dışında pek kimseyi tanımazlar. Yapılacak en iyi şey;
geriye dönük olarak 6 aylık kredi kartı ekstrelerini, yapılan ödemeleri ve banka hesap dökümlerini istemektir. Böylece yapılan harcamalar, ödemeler ve gelir- gider hesabı ortaya çıkar.
küçük yer olunca tanırlar bende az çok bu işlerin içinde olan biri olarak biliyoru. ama kesinlikle kredi kartı eksteresi, banka dökümlerini istemek çok mantıklı. ancak hangi bankalar olduğunu tek tek belirtmeniz gerekiyor.

ben bir ara çok görüyordum ama hep sıkıntılı rüyalardı hep beni sinir ediyordu. Gelgit hiç yaşamadım çünkğ bu zamana kadar hep sabrettim ve elimden gelen herşeyi yaptım. onun için davayı açtığımda herşey kafamda bitmişti.

benimde en çok canımı sıkan nokta tanık dinlenmesi olayı. daha çok var ama hiç istemiyorum ailemi oraya sürükleyip bunu yaşatmak ama şuan yapabileceğim birşey yok maalesef.

adam gelirini düşük gösterdikten sonra ve nafaka tahsil edilemedikten sonra ha önce nafaka davası açmış ha boşanma ile birlikte istemiş ne farkedecekki. zaten en geç ön incelemede nafaka bağlanır adli tatil girmeseydi iyiydi
Ben başka bir üyeye yazmıştım. Sizin durumunuzu bilemem. Nafaka tahsil edilir veya edilmez. En azından hakim huzurunda 1-0 önde başlarsınız boşanma davasına. Ayrıca tedbir nafakası davasında dilekçe aşaması ve ön inceleme duruşması olmadan direkt nafaka bağlanır. Bu da en az 4-5 ay demek. Zaman sorun değil diyorsanız iyi. 18 yıllık meslek deneyimime dayanarak tavsiyede bulundum. Nacizane...

küçük yer olunca tanırlar bende az çok bu işlerin içinde olan biri olarak biliyoru. ama kesinlikle kredi kartı eksteresi, banka dökümlerini istemek çok mantıklı. ancak hangi bankalar olduğunu tek tek belirtmeniz gerekiyor.

Merkez bankası nerde neyi var görür. Ayrıca mal varlığı araştırma kurumu diye bir yer var. Hem herkes eşinin hangi bankadan kredi kartı olduğunu az çok bilir. Avukatınıza danışırsanız yönlendirir. Çok hakim- savcı arkadaşım var. İnanın küçük yerde çalışanlar doğru düzgün evden dışarı çıkamıyor.

Son düzenleme:
süreç çok zor. hele ki severken daha da zor. bosandiktan sonrasi daha da zor olacak. çok saglam bir psikoloji lazim.

Hiç bir kadın boşanmak için evlenmez ama bazen yaşanan olaylar boşanmayı kaçınılmaz kılıyor. Sonrası aslında hem kolay hem zor . Eğer çalışıyorsanız ve aileniz destekçinizse kolay 😊 ama bir süre sonra sevmek sevilmek istiyorsunuz ya işte o zaman yaşanan kafa karışıklıkları, korkular, güven duymama, bu gibi duygular yoruyor. Hele yaşınız 35-40 gibi ara yaşlardaysa yeni başlangıç yapma ihtimali biraz daha güçleşiyor.

X