• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sonrası tazminatı bilgi lütfen

Patianne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2019
1.582
1.966
133
Selamlar hanımlar
Kızımın bir arkadaşının annesi 9 yıl önce boşanmış..tek çocuk var velayet babada ...anneni de babaninda bazi psikolojik sorunları var ama agirmi yada raporlularmi bilmiyorum...geçenlerde kız bize geldi konuyu anlattı merak ettim araştırayım dedim bir sonuca varamadım açıkçası

Konu şu ki eşi kadina dava açıyor kadın baba evine dönüyor bu arada dava açıldıktan sonra müşterek evlerini satıyor kadına bir kuruş vermiyor gerekçe olarak kadının psikolojik sorunları olmasini ve sorumsuzlugunu gerekçe gösteriyor
Dava 5 6 yıl kadar sürüyor dava bitimi kadına tazminat verilmesine hükmediyor azda bir nafaka ...ama adam sgk li işte çalışmıyor ailseinin yanında da yaşamıyor sırra kadem basıyor..
Şimdi aradan 4 5 yıl geçmiş avukat aramış adam sgk li işe girmiş daha yeni birkaç aydır..
İcra takibi başlatıp maaşına el koydurabilecegini falan söylemiş..bu arada çocuk hala babannesiyle yaşıyor

Bu arada kadın da geçen yıl 2.evliligini yapmis..çocuğuyla pek alakası yok üstelik şu aralar hamileymis..
Merakım şu ki tazminatıni alabilrmi yoksa evlendiği için böyle bir hakkı yokmu...
Yazık kız çok üzgün annesini sevmiyor istemiyorda çocuk nihayetinde babannesine düşkün onunla yaşadığı için babannem (baba yok ortada)o kadar parayı nasıl ödeyecek falan diyor tabi babannesi ödeyecek sanıyor çocuk aklıyla
Baban haketmis diyemedim 🤣 evi satıp kadını kusurlu bile olsa dimdizlak bırakmak nedir degilmi ama
Asıl soru şu kadın evlendiği için tazminat hakkını kaybedermi

Bana kızınızın arkadasini değilde daha yakından tanıdığınız birini sordunuz gibi geldi.
Ay yok valla kız bizdeydi anlattı öyle babannesinden duyduklarıni anlatiyor kendince yanlısında olabilir aralarda illaki ama bütün bildiğim bunlar merak ettim sizlere sorayım dedim🤣

Nasıl yani hem çocuğu bırak ilgilenme hem başkasıyla evlen hem para iste doğru mu anladım?
Ne hakkı olabilir kafayı yemiş sömürücü
Valla ne diyeyim rahat insanlar demekki kız zaten annesini sevmiyor senede bir iki ananesine gidiyormuş oda zorla istemeden birkacgun zor tahammül ediyorum ..abla diyor gerçekten nasıl insanlar var anlamadim

bence evlenmiş olsada alabilir hüküm 5 sene önce verilmiş sonuçta o bir borç. evlenene kadarki alınmamış nafakaları da almaya hakkı olabilir. avukatı daha iyi bilir en nihayetinde. anlaşırken avukatlık masrafına ekstra olarak tazminatın ve birikmiş nafakanın bir kısmını isteyecek onlardan avukat, bilgileri olsun. birde nafaka için icra takibini avukat olmadan noterden kendisi de yapabilir, tazminat noterden oluyor mu emin değilim bir sorsun notere.

Son düzenleme:
Selamlar hanımlar
Kızımın bir arkadaşının annesi 9 yıl önce boşanmış..tek çocuk var velayet babada ...anneni de babaninda bazi psikolojik sorunları var ama agirmi yada raporlularmi bilmiyorum...geçenlerde kız bize geldi konuyu anlattı merak ettim araştırayım dedim bir sonuca varamadım açıkçası

Konu şu ki eşi kadina dava açıyor kadın baba evine dönüyor bu arada dava açıldıktan sonra müşterek evlerini satıyor kadına bir kuruş vermiyor gerekçe olarak kadının psikolojik sorunları olmasini ve sorumsuzlugunu gerekçe gösteriyor
Dava 5 6 yıl kadar sürüyor dava bitimi kadına tazminat verilmesine hükmediyor azda bir nafaka ...ama adam sgk li işte çalışmıyor ailseinin yanında da yaşamıyor sırra kadem basıyor..
Şimdi aradan 4 5 yıl geçmiş avukat aramış adam sgk li işe girmiş daha yeni birkaç aydır..
İcra takibi başlatıp maaşına el koydurabilecegini falan söylemiş..bu arada çocuk hala babannesiyle yaşıyor

Bu arada kadın da geçen yıl 2.evliligini yapmis..çocuğuyla pek alakası yok üstelik şu aralar hamileymis..
Merakım şu ki tazminatıni alabilrmi yoksa evlendiği için böyle bir hakkı yokmu...
Yazık kız çok üzgün annesini sevmiyor istemiyorda çocuk nihayetinde babannesine düşkün onunla yaşadığı için babannem (baba yok ortada)o kadar parayı nasıl ödeyecek falan diyor tabi babannesi ödeyecek sanıyor çocuk aklıyla
Baban haketmis diyemedim 🤣 evi satıp kadını kusurlu bile olsa dimdizlak bırakmak nedir degilmi ama
Asıl soru şu kadın evlendiği için tazminat hakkını kaybedermi

Tazminatı ve geçmiş nafakayı alabilir. Evlendiği için nafaka devam etmez.

Kadın hem nafaka hem tazminat hakkına sahip olduysa, büyük ihtimal çocuğu kaçırmışlardır, zaten adam belliki sigortalı işe sırf nafaka vermemek için girmemiş. Tazminatı ve nafakayı velayeti almadan aldıysa adamda baya kusur vardır. Büyük ihtimal sigortalı çalışıp nafaka vermemek için uğraştı, en sonunda yakalandı.

Kız şuan 17 yaşında, dava 9 yıl önce bitse, o zaman 8 yaşında, ee dava 5 yıl sürmüş, yani çocuk 2-3 yaşındayken ayrılma davaları başlamış, o yaşlarda da çocuğu babaya verme ihtimalleri düşük. Kim bilir neler olmuştur,çocuğa ve kadına yazık

Tazminatı ve geçmiş nafakayı alabilir. Evlendiği için nafaka devam etmez.

Kadın hem nafaka hem tazminat hakkına sahip olduysa, büyük ihtimal çocuğu kaçırmışlardır, zaten adam belliki sigortalı işe sırf nafaka vermemek için girmemiş. Tazminatı ve nafakayı velayeti almadan aldıysa adamda baya kusur vardır. Büyük ihtimal sigortalı çalışıp nafaka vermemek için uğraştı, en sonunda yakalandı.

Kız şuan 17 yaşında, dava 9 yıl önce bitse, o zaman 8 yaşında, ee dava 5 yıl sürmüş, yani çocuk 2-3 yaşındayken ayrılma davaları başlamış, o yaşlarda da çocuğu babaya verme ihtimalleri düşük. Kim bilir neler olmuştur,çocuğa ve kadına yazık
Ben kadına üzülemedim.Çocuğunu bırakmak adam çok kusurluda olsa üzülemedim.Asla adamı savunmuyorum ama kadınada üzülmem resmen adamda kadında çocuğu başlarından atmış.Çocuk kaçırılsaydı velayet zaten babaya verilmezdi.

Valla bildiğim bunlar ikisinide tanımıyorum bişey diyemem kim kusurlu onuda bilmiyorum ..çocuğa yazık gerçekten hem anne hem baba ilgilenmemis bazı insanlar gerçekten haketmiyor ebeveyn olmayı

Back