Boşanma sonrası sorunlar

Umuthepvar_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mart 2020
441
93
53
30
Merhabalar önceki konularımdan bilenler bilir. Kötü bir çekişmeli bosanma surecinden sonra sonunda Anlaşmalı olarak bosandim. Kendime nafaka istemedim oğlum için ise kararı hakime bıraktım. O duruşma anında insan ne olursa olsun tuhaf hissediyor üzülüyor insan bir imzayla her şeyin son bulmasına. Ama oğluma verilecek paranın hesabını yapan o şahıstan daha da tiksindim o an. Oğluma verilecek olan 750 tlye itiraz edip hakimin dusurdugu 600e bile itiraz eden yaratık! Sonuç itibariyle kabul ettim ve bitirdim.
Kendisi bosanmadan 1 hafta sonra yurtdisina gitti ,oglumu görmeden. O an ne yapacağımı bilemedim oğlumu nasıl buyutmeliydim, baba olarak bilmeye devam ettirmeli miydim yoksa unutturmali miydm bilemedim. Ona ait resimleri sildim telefonunmda çünkü Oğlum biliyordu artık onu ve sürekli baba demesi sinirimi bozuyodu, oğlumun ona ihtiyacı yoktu artık diye dusundum.
Neyse buna ettigim ahlar yerini buldu sanırım ki sürgün edildi turkiyeye 2 gun sonra. Ve o sanıyor ki benim haberim yok hiçbir şeyden. Aradan 1 Ay geçiyor, gitmeyi erteledim akşam çocuğu alayım mı, diye mesaj attı bana. Oglumu görmeden gittigini çok iyi biliyorm istanbulda degilim ben diyerek sıyrıldım o an. Gormemem daha iyi olcakti ,gelince haber et aliyim oğlumu falan dedi. O andan sonra engelledim het yerden. İnanın midem bulanıyor ondan yalanlarından. Benim yerimde olsaydiniz siz naoardiniz, bazen evladını babasindan kopariyo muyum diye düşünüyorm sonra da evladı için çırpınan bir baba bile yok ortada diyorm. Görüşleriniz benim için çok kıymetli, hakkınızı helal edin

Şuan sürgun yediği için Türkiye ye dönüş yapmış. Planları bozulmuş. Kendisine iyi geleceğini düşündüğü için oğlunu görmek istiyor gibi geldi. Aksi olsa, uzun süre dönemeyecigi için gitmeden görmek isterdi. Babalığı sorgulanacak tavırları mahkeme de belli olmuş. oğluyla hep bağı olacak. Baba olarak yanlış da yapsa bunun faturasını çocuk odememeli. İlerde oğlunuz da sizi suclayabilir. Zayıf bi ihtimal tabi, sevgi gormeyen çocuk da baba diye tutturmaz ama içinde ukde kalabilir.
Sizin içinde zor bir durum. Profesyonel yardım alarak hareket edin

Son düzenleme:
Oglunuzun bir kolu sizsiniz bir kolu babasi. Cok kizdirmis sizi belki haklisiniz ama tarafsiz bakarak yanlis yaptiginizi dusundum. Yerinizde olsam oglumun babasyla saglikli iliski kurmasi icin elimden geleni yapar gorusmelerini desteklerdim. Yokluk hep huzundur cocuk icin bir babasi olsa bu huzun islemez. Buyudukce babasinin ne mal oldugunu anlar annesinin kiymetini anlar. Ama daha simdiden anlamamasi gerekir. Bence babasindan koparmayin aksine iyi iliski kurmalarini saglayin.

Bence göstermemekle iyi yapıyorsunuz. Çünkü bu adam çocuğunuzu sevdiği için değil gidemeyip kürkçü dükkanına geri döndüğü için görmek istiyor. Bu arada sanırım engellemeniz doğru değil çocuğu benden kaçırıyor diyebilir. Uygun bulduğunuz vakit sizin gözetiminizde görüşsün ki sizi uğraştırmasın.

Onun babası olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz ve babasıyla görüşmesine mani olmak çocuğunuza büyük haksızlık. Hayatta bir babası var ve her ne kadar ilgisiz ve belli ki çapsız biri olsa da o hayattayken, çocuğunuza onu unutturmak sizin kararınız olamaz. Bu karar size ait değil. İleride babasını anlar ve görüşmek istemez. O, onun hakkı ve bileceği iştir. Çocuğunuz adına tüm hayatına nüfuz edecek bir kararı siz veremezsiniz ki. Çocuğunuz kaç yaşında?

Hiç vicdan azabi çekmeyin.Benim kızım 7 yasinda babasi olacak şerefsiz daha karnesini görmedi.Bu arada 1 yıldır ayrıyız bosanali 2 ay oldu.Ilk 6 ay sizin gibi vicdan yapıp 15 günde bir gönderdim.Her seferinde kızım travmayla geldi ve bi daha gitmek istemedi.Sonra aralar açıldı.Kizimi aldığı zamanlar yaninda o.pusu ile mesajlasip konusuyor çocuğuda annene söyleme diye tehdit ediyormus pislik.1 ay önce evlendi.Kizim evlenecegini biliyor ama evlendigini bilmiyo.Asla görüsmek konusmak istemiyor.
Böyle 5 para etmezlerin babalığından ne fayda olacak travmadan baska.iletisimlerini kesmeyin f
diyen pedagog bile pes etti yasananlardan sonra.
Siz sonsuz sevgiyle evladiniza sahip çıkın.Yasi da küçük galiba Büyüyunce herseyi anlatirsiniz.Cok mutlu olun.sevgiler

Ben de görüşmelerini istemiyorum ama yapacak birşey yok babaları sonuçta. Korona olarak çocukları alıp korona etmiş bana ve evdeki yaşlı anneme de bulaştı. Biz perişan olduk aşılı olmamıza rağmen o karantina da olması gerekirken gezip tozup eğleniyor paylaşıyor. Aradım ettim ağzına diyor ki ne var 18 aylık bebek hasta olmuşsa ben korona değilim! Paylaşımlarını gördüğümü bilmiyor aynı sizin gibi bilmediğimi sandığı her şeyi biliyorum.
Amaaa çocuklarla görüşmesine müdahale etmiyorum. Siz de etmeyin bence ha zaten burda da konu açmıştım insanlar zamanla unutacak almayacak çocukları dedi bence de öyle olur yani görüşmeme nedenleri biz olmamış oluruz

Şuan sürgun yediği için Türkiye ye dönüş yapmış. Planları bozulmuş. Kendisine iyi geleceğini düşündüğü için oğlunu görmek istiyor gibi geldi. Aksi olsa, uzun süre dönemeyecigi için gitmeden görmek isterdi. Babalığı sorgulanacak tavırları mahkeme de belli olmuş. oğluyla hep bağı olacak. Baba olarak yanlış da yapsa bunun faturasını çocuk odememeli. İlerde oğlunuz da sizi suclayabilir. Zayıf bi ihtimal tabi, sevgi gormeyen çocuk da baba diye tutturmaz ama içinde ukde kalabilir.
Sizin içinde zor bir durum. Profesyonel yardım alarak hareket edin
Evet inanın tam olarak boyle düşünüyorm.Nafakanin pazarligini bile yapması midemi bulandirdi ama yinede oğlum için, o görmek istedikçe oğlumu ondan esirgemezdim. Görmeden gitmesi aşırı zoruma gitti ,bana deseydi ki her ihtiyacını söyle alırım ,goruntuly gorustur gorustururdum 10 yıl sonrada olsa oğlumu onun karsisina çıkarırdım babasını bildirerek. Ama bu şekilde olmasından dolayı diyorm ki kendi kendime, hic görmesin daha iyi .Wptan ebgelledim bir daha yazmış olsa ulasilmasa isteyen insan arar normalden yazar diyorum bu seferde. Sanırım bi uzmandan yardım almaliyim tesekkurler

naparsanız yapın çocuğun babası olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz. kendinizi öfkenizi hırsınızı aradan çıkarın ve aralarına girmeyin
Ben aralarına girmiyorum. Bu adam dogumda çocuğunu hastanede görüp çekip gitti. Sadece çocuğum için seninle muhatabım diyip para istediğimde beni paragöz olmakla suçladı.Oglum 1 haftalikken engelledi her yerden ,ona rağmen ulaştım her şekilde ona. Sayemde çocuğunu goruyodu ama yaptığım insanlıktan zerre bisey almadi.Yine her seye rağmen goruyodu asla engel olmadim. Ama yurtdisina oglunu görmeden gittigi gün babaliginida bitirdim gozumde, bu ayın nafakasini bile yatırmadı zateb

Oglunuzun bir kolu sizsiniz bir kolu babasi. Cok kizdirmis sizi belki haklisiniz ama tarafsiz bakarak yanlis yaptiginizi dusundum. Yerinizde olsam oglumun babasyla saglikli iliski kurmasi icin elimden geleni yapar gorusmelerini desteklerdim. Yokluk hep huzundur cocuk icin bir babasi olsa bu huzun islemez. Buyudukce babasinin ne mal oldugunu anlar annesinin kiymetini anlar. Ama daha simdiden anlamamasi gerekir. Bence babasindan koparmayin aksine iyi iliski kurmalarini saglayin.
İnanın ben bunu hep yaptım. Daha oğlum doğduğunda 7 aya kadar wpta engelledi beni,ben her şeye rağmen baba ogul ilişkisi olsun diye gurur dusunmeden ayagina gittim her seferinde. Bana ben gitmeyi erteledim demesi,yarın öbür gün yine gidecegi anlamına geliyo.ogluma kendini alıştırıp bu şekilde yok olmasi yüzünden ben oğluma 2 yaşında olmasına rağmen baba lafını bile unutturmaya çalıştım.beni yarın öbür gün yine bu durumda bırakır diye korkuyorum sanırım o yüzden de hiç görmemesi daha iyi diye dusunuyorm. Zaten adama oglunu görmeden gittin dediğimde,gormemem daha iyi olcakyi cunku demisti, yani gittiğinde bir daha iletişime geçmeyecekti ogluyla zaten

Bence göstermemekle iyi yapıyorsunuz. Çünkü bu adam çocuğunuzu sevdiği için değil gidemeyip kürkçü dükkanına geri döndüğü için görmek istiyor. Bu arada sanırım engellemeniz doğru değil çocuğu benden kaçırıyor diyebilir. Uygun bulduğunuz vakit sizin gözetiminizde görüşsün ki sizi uğraştırmasın.
Evet ben ilk kez engelledim onu. Asla çocukça davranmadım onun gibi. O dahil tüm ablaları beni her yerden engellediler ben asla yaomadim boyle bisey sonucta onlarında çocuğu oğlum diye dusundum. Ama şimdi bakınca oğlumu önemseyen yok ki bi kere de ben engelliyim dedim ama kanunen doğru olmadigini düşünüp engeli kaldirmak istiyorum aslında ama olurda yazarsa yine görsün istemiyorum oğlumu

Onun babası olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz ve babasıyla görüşmesine mani olmak çocuğunuza büyük haksızlık. Hayatta bir babası var ve her ne kadar ilgisiz ve belli ki çapsız biri olsa da o hayattayken, çocuğunuza onu unutturmak sizin kararınız olamaz. Bu karar size ait değil. İleride babasını anlar ve görüşmek istemez. O, onun hakkı ve bileceği iştir. Çocuğunuz adına tüm hayatına nüfuz edecek bir kararı siz veremezsiniz ki. Çocuğunuz kaç yaşında?
Doğru ,ben zaten bu fikirde olduğum için hep mantıklı hareket etmeye çalıştım. Oğlum 4 Ay sonra 2 yaşına girecek. Ne olursa olsun hep uğraştım babaligini anlaması için bunu oğlum için yaptım çünkü bir baba bilsin istedim. Ama sonunda bende yoruldum. Bir kere bile oğlu için şu kapıya gelip yalvarmadi ,nasıl olsa ben ne zaman keyfi gelse istese veriyodum cocugunu. Oğlumu maskotu gibi yapmalari hoşuma gitmiyor belkide bilmiyorm. Alıp goturuyor bir kere bile aramayan sözde halalari yalandan sevgi gosterileri yapıyor çocuğun eline bi muz alıp getiriyor. Mahkemede de her şeyini aliyorm diyor,hakim sordu ne aldın bu ay oğluna diye cevap bile veremedi. Bilmiyorm artık sanirim birazda ben gaddar olayım kafasindaym, gerçi onun çokta umrunda değil olsaydı eğer ne yapar eder yine ulaşırdi bi sejilde

Hiç vicdan azabi çekmeyin.Benim kızım 7 yasinda babasi olacak şerefsiz daha karnesini görmedi.Bu arada 1 yıldır ayrıyız bosanali 2 ay oldu.Ilk 6 ay sizin gibi vicdan yapıp 15 günde bir gönderdim.Her seferinde kızım travmayla geldi ve bi daha gitmek istemedi.Sonra aralar açıldı.Kizimi aldığı zamanlar yaninda o.pusu ile mesajlasip konusuyor çocuğuda annene söyleme diye tehdit ediyormus pislik.1 ay önce evlendi.Kizim evlenecegini biliyor ama evlendigini bilmiyo.Asla görüsmek konusmak istemiyor.
Böyle 5 para etmezlerin babalığından ne fayda olacak travmadan baska.iletisimlerini kesmeyin f
diyen pedagog bile pes etti yasananlardan sonra.
Siz sonsuz sevgiyle evladiniza sahip çıkın.Yasi da küçük galiba Büyüyunce herseyi anlatirsiniz.Cok mutlu olun.sevgiler
Çok üzüldüm kizinizin durumuna, biz bi şekilde atlatıyoruz ama çocuklara çok günah. Ben sırf oğlumun ilerisini düşündüğüm için diyorum ya görüş gününde gelmezdi keyfi gelince yazdığında gonderirdim ama böyleleri gercekten insanlık bilmiyor anca beni saf salak sandı iyice. Oglumu çok seviyorum iyi ki var belki hakkım yoktu onu bu dünyaya getirip bunları yaşamasına izinvermeme ama her şeye rağmen iyi ki var. Sadece çoğu zaman korkuyorum ya ilerde oğlum beni birakirda ona giderse diye. Çünkü babasına aşırı duskun çok sonradan görmesine rağmen hemen alismisti. Umarım oğlum her weyi bilir ve görür

Ben aralarına girmiyorum. Bu adam dogumda çocuğunu hastanede görüp çekip gitti. Sadece çocuğum için seninle muhatabım diyip para istediğimde beni paragöz olmakla suçladı.Oglum 1 haftalikken engelledi her yerden ,ona rağmen ulaştım her şekilde ona. Sayemde çocuğunu goruyodu ama yaptığım insanlıktan zerre bisey almadi.Yine her seye rağmen goruyodu asla engel olmadim. Ama yurtdisina oglunu görmeden gittigi gün babaliginida bitirdim gozumde, bu ayın nafakasini bile yatırmadı zateb
öfkenizin mutlaka sebebi vardır. orası kesin zaten. ama maalesef çocuğun babası yapacak bir şey yok🤷‍♀️

Ben de görüşmelerini istemiyorum ama yapacak birşey yok babaları sonuçta. Korona olarak çocukları alıp korona etmiş bana ve evdeki yaşlı anneme de bulaştı. Biz perişan olduk aşılı olmamıza rağmen o karantina da olması gerekirken gezip tozup eğleniyor paylaşıyor. Aradım ettim ağzına diyor ki ne var 18 aylık bebek hasta olmuşsa ben korona değilim! Paylaşımlarını gördüğümü bilmiyor aynı sizin gibi bilmediğimi sandığı her şeyi biliyorum.
Amaaa çocuklarla görüşmesine müdahale etmiyorum. Siz de etmeyin bence ha zaten burda da konu açmıştım insanlar zamanla unutacak almayacak çocukları dedi bence de öyle olur yani görüşmeme nedenleri biz olmamış oluruz
Diyorum ya asla mudahale etmedim ki zaten onun cabasi asla olmadı. Herkese çocuğu göstermiyor dedi ,oysa beni engelleyen hastane odasında bırakan kendisiydi. İsteyen gider icrayla görmeye çalışırdı ama onun göstermediği çabasına rağmen ben gösterdim oglumu sorumluluk alsın diye. Şu anda da ugrasi olmadığı sürece gostermiyorm. Kapıma gelmedi ,ulaşmaya çalışmadı O sebepten aslında göstermeyen anne olmuuorm o görmek için çaba göstermeyen baba oluyor. İnşallah oğlum ilerde het şeyi görür çok zor 2 yıl geçirdik asla ondan vazgcemedim umarım o da kiymetimi bilir

Diyorum ya asla mudahale etmedim ki zaten onun cabasi asla olmadı. Herkese çocuğu göstermiyor dedi ,oysa beni engelleyen hastane odasında bırakan kendisiydi. İsteyen gider icrayla görmeye çalışırdı ama onun göstermediği çabasına rağmen ben gösterdim oglumu sorumluluk alsın diye. Şu anda da ugrasi olmadığı sürece gostermiyorm. Kapıma gelmedi ,ulaşmaya çalışmadı O sebepten aslında göstermeyen anne olmuuorm o görmek için çaba göstermeyen baba oluyor. İnşallah oğlum ilerde het şeyi görür çok zor 2 yıl geçirdik asla ondan vazgcemedim umarım o da kiymetimi bilir
Amin amin bence bilir. Benim paşam 9 yaşında olacak herşeyin farkında. Bebeğim için de diyor ki kardeşime masal gibi anlatacağım bu babamın yaptıklarını. Bana da diyor ki şikayet falan et almasın bizi 🤣 hasta edip duruyor daha ne yapar kimbilir. O nedenle ben de karışmıyorum. Ben de heryerden engelledim ama oğlumun iletişim aracı var onla iletişime geçiyor. Ben böyle hasta edince falan engeli kaldırıp saydırıp tekrar engelliyorum. Onu uyarmazsam aynılarını tekrar tekrar yapar çünkü.
İnş yavrularımız için de bizim için de herşey çok güzel olur.

Amin amin bence bilir. Benim paşam 9 yaşında olacak herşeyin farkında. Bebeğim için de diyor ki kardeşime masal gibi anlatacağım bu babamın yaptıklarını. Bana da diyor ki şikayet falan et almasın bizi 🤣 hasta edip duruyor daha ne yapar kimbilir. O nedenle ben de karışmıyorum. Ben de heryerden engelledim ama oğlumun iletişim aracı var onla iletişime geçiyor. Ben böyle hasta edince falan engeli kaldırıp saydırıp tekrar engelliyorum. Onu uyarmazsam aynılarını tekrar tekrar yapar çünkü.
İnş yavrularımız için de bizim için de herşey çok güzel olur.
Amin inşallah, sözde babası olacak kişi ve ablaları aile olarak şeytan tuyluler ne biliyim ilerisi için telaslaniyorum ,ya onların içine giderse olurda onları seçerse beni bırakırsa diye ne biliyim korkmuyor değilim

Back
X