Bu niye başıma geldi sorusu insanın aklına sık sık geliyor ilk zamanlar, kendime hep şunu söyledim herşey seninle alakalı degil.Merhaba
Boşanalı 7 ay oldu iki yıllık bir evliliğim vardı 3 yıllık sevgililik sürecinden sonra evlendik.evlendiğimizin ilk aylarında uzun soluklu bir yol yürüyemeyeceğizi anladım ama fırsat vermek istedim. ikimizinde alışması gereken bir düzen olduğunu düşünüyordum ama olmadı; yaşlarımızda küçük değil ben 34 o 38 yaşındaydı evlendiğimizde.ama bazı şeyle olmayınca olmuyormuş.
Sorum şu boşanan arkadaşlar ruhsal anlamda nasıl bir adaptasyon süreci yaşadınız evet bu durum kişiden kişiye göre değişir ama Genel anlamda süreç nasıl ilerliyor
Ben bazen gayet normal iken bazen çok diplerde olabiliyorum kafamda sorguladığım çok konu var hepsinden öte neden bunlar başıma geldi sorusu..
Sizler nasıl alıştınız şimdi mutlu musunuz
Şuan 36 yaşındayım sanki hayata çok geç kaldım gibi hissediyorum
Şimdiden paylaşımda bulunan herkese teşekkür ediyorum
Ben dert ediyorum şuan içim içimi yiyor.Hatta ben şöyle derdim boşanacaksan da çocuğum olsun da öyle bosanayim yanımda evladim olsun derdim.Simdi olsaydı bosansaydim çocuğa nasıl bakardım diyorum.Aslında bu kadar erken evliliğinizin yürümeyeceğini anlayıp bitirmeniz kaybolacak zamanınızı korumanız demek,ben bu konularda hep cesaretsiz davrandim şu an 30 yaşında 2 çocukla boşanıyorum perşembe davam var,çocuk olmadığı sürece kadınların boşanmayı çok dert etmemesi gerektiğini düşünüyorum olan olmuş bi sekilde olmamış cocukda yok önünüze bakıp hayata adapte olmak daha kolay
Kesinlikle çocuksuz boşanmak büyük avantaj ha kadının yaşı büyük olur 40 larda falan anne olmak ister onu anlayabilirim misal ben şu an 30 yaşında 2 gün sonra boşanacağım 2 erkek evladın sorumlulugu bende pazar günleri alıp 1 saat sevip geri getiriyor o kadar gideyim kafamı toplayayim desem toplayamiyorim dışarda bi kahve iceyim desem içemiyorum ama iyiki de varlar Allah sağlık versin evlatlarıma demek istediğim daha erken de bosanabilirdim bu cesareti gosterebilirdim yapamadimBen dert ediyorum şuan içim içimi yiyor.Hatta ben şöyle derdim boşanacaksan da çocuğum olsun da öyle bosanayim yanımda evladim olsun derdim.Simdi olsaydı bosansaydim çocuğa nasıl bakardım diyorum.
Amin..dizinde Allah gönlünüze göre versinKesinlikle cesaret gösteremedim diye düşünmeyin inanın herşeyin zamanı var.evet bu konu özelinde düşünürsek sonuç hepimizde aynı ..boşanma..ama her birimizin karakteri aile yapısı sosyo-ekonomik düzeyi yaşanmışlıkları farkı..hiç birimiz aynı yollarda yürümüyoruz mücadelemiz aynı değil.acılarımızda çok Farklı.hissiyatımızda..o yüzden bu cesaret işi değil..kendi içinde kendi özelinde bir durum.demek ki sizin zamanınız buraya kadarmış.Allah yardımcınız olsun..
canım benim ben de ayrılalı 11 ay resmi boşanalı 2 ay oldu. çok inişli çıkışlı bir süreç. bazen rüyamda görüyorum. resimlerini gördüğümde yabancılaşmışım onu fark ediyorum. sıklıkla evimiz özlüyorum. ki kendime ait bir evim olmasına rağmen. biraz da duygusal bir insanım. bu süreçte biri ile tanıştım çok da güzel bir ruh. bana çok değer veriyor ama yine de bir şeyler için erken. boşanma büyük bir travma ama inşallah büyüyerek üstesinden geleceğizHerkese tekrar merhaba
Tam 2 ay önce bu konuyu açmıştım güncelleme yapmak istedim belki benim hissettiğim duyguları yaşayanlar vardır bi nebze ışık olsun isterim..
O zamanlar eski eşin yokluğu evlilik düzeninin bozulması gibi hallere uyum süreci benim için çok daha zordu ve belirsizdi..
Evet 2 ayda bile çok şey değişti
Tam 10 ay oldu..duygu durumumda çok inişli çıkışlı 10 ay .halen daha tamamen arınmış değilim.ama ilk zamanlarla kıyaslanmayacak kadar iyiyim.hayatımda biri yok kimse ile de görüşmedim ama konuya kapalı da değilim.sadece gerçekten benimle bu yolda huzurla yürüyecek birine ihtiyacım var..kendimle kalmanın farkındalığımı yükselttiğini fark ediyorum.bana iyi gelen kitaplar okuyorum podcast’ler dinliyorum beni anlayacak kişilerle konuşuyorum ve sanırım iyileşiyorumEski eşimde zamanında göremediğim ama şimdi şimdi anladığım ne tür haksızlıklar yaşadığımı fark ediyorum aslında 2 yıl çok bile beklemişim ama bunda da var bi hayır diyorum..bunları fark etmek ne kadar da doğru adım attığımı birkez daha karşıma getiriyor.eminim süreç çok daha iyi olacak.benzer yollardan geçtiğimiz tüm hemcinslerim;umudumuzu ve ışığımızı kaybetmeyelim güzel günler göreceğiz
Konumuza yorum yapmışım o zaman davama bikaç gün varmış,şu an bende resmi olarak 2 ay oldu boşanali bende 2 de çocuk var gelgitler oluyor ama genel anlamda iyiyim sizin de iyi olmanıza sevindimHerkese tekrar merhaba
Tam 2 ay önce bu konuyu açmıştım güncelleme yapmak istedim belki benim hissettiğim duyguları yaşayanlar vardır bi nebze ışık olsun isterim..
O zamanlar eski eşin yokluğu evlilik düzeninin bozulması gibi hallere uyum süreci benim için çok daha zordu ve belirsizdi..
Tam 10 ay oldu..duygu durumumda çok inişli çıkışlı 10 ay .halen daha tamamen arınmış değilim.ama ilk zamanlarla kıyaslanmayacak kadar iyiyim.hayatımda biri yok kimse ile de görüşmedim ama konuya kapalı da değilim.sadece gerçekten benimle bu yolda huzurla yürüyecek birine ihtiyacım var..kendimle kalmanın farkındalığımı yükselttiğini fark ediyorum.bana iyi gelen kitaplar okuyorum podcast’ler dinliyorum beni anlayacak kişilerle konuşuyorum ve sanırım iyileşiyorumEski eşimde zamanında göremediğim ama şimdi şimdi anladığım ne tür haksızlıklar yaşadığımı fark ediyorum aslında 2 yıl çok bile beklemişim ama bunda da var bi hayır diyorum..bunları fark etmek ne kadar da doğru adım attığımı birkez daha karşıma getiriyor.eminim süreç çok daha iyi olacak.benzer yollardan geçtiğimiz tüm hemcinslerim;umudumuzu ve ışığımızı kaybetmeyelim güzel günler göreceğiz
Canım birşey soracam şimdi nasılsın psikolojik olarak?Aslında bu kadar erken evliliğinizin yürümeyeceğini anlayıp bitirmeniz kaybolacak zamanınızı korumanız demek,ben bu konularda hep cesaretsiz davrandim şu an 30 yaşında 2 çocukla boşanıyorum perşembe davam var,çocuk olmadığı sürece kadınların boşanmayı çok dert etmemesi gerektiğini düşünüyorum olan olmuş bi sekilde olmamış cocukda yok önünüze bakıp hayata adapte olmak daha kolay
Sizin adınıza çok sevindim inşallah çok çok daha iyi hissedersiniz yararlandığıniz podcast ve kitap öneriniz var mı bı sürecte iyi gelecekHerkese tekrar merhaba
Bahar tezcan terapi odasında iyileşen ilişkiler (kendinizden mutlaka birşeyler bulacaksınız emin olun)Sizin adınıza çok sevindim inşallah çok çok daha iyi hissedersiniz yararlandığıniz podcast ve kitap öneriniz var mı bı sürecte iyi gelecek
canım benim ben de ayrılalı 11 ay resmi boşanalı 2 ay oldu. çok inişli çıkışlı bir süreç. bazen rüyamda görüyorum. resimlerini gördüğümde yabancılaşmışım onu fark ediyorum. sıklıkla evimiz özlüyorum. ki kendime ait bir evim olmasına rağmen. biraz da duygusal bir insanım. bu süreçte biri ile tanıştım çok da güzel bir ruh. bana çok değer veriyor ama yine de bir şeyler için erken. boşanma büyük bir travma ama inşallah büyüyerek üstesinden geleceğiz
Bahar tezcan terapi odasında iyileşen ilişkiler (kendinizden mutlaka birşeyler bulacaksınız emin olun)
5sevgi dili (bunu evli bekar herkes okumalı)
Bavula sığmayan Nermin yıldırım
İyi hissetmek
Podcast olarak da aramaya meditasyon mindfulness ilginizi çeken konu