Boşanma psikolojisi-yalnızlık.

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
910
1.039
313
Merhabalar.
Eski konularımı okuyanlar bilir, boşanıyorum. 13 Ekim’de mahkeme var.
İlk başlarda çok iyiydim çünkü ilgisizlikten vs şikayetçiydim ve son dönemlerde karşı tarafın sarfettiği sözler yaptıkları mesafe beni iyice kızdırdı ve boşanmamın ne kadar doğru olduğunu anladım. Hala da biliyorum bunu ama son birkaç gündür aklıma hep eski güzel anılar geliyor. Az da olsa geçirilmiş güzel zamanlar..
Ben tek çocuğum ve kimsemiz yok gibi bir şey akrabalarımız var ama herkes kendi derdinde. Annem babam 65 neden büyük insanlar. Karşı tarafın hep yanımda olacağını sanmıştım yalnız kalmaktan çok korkuyorum ama o olacak sanıp kendimi rahatlatıyordum şimdi o da yok. Bir yandan sırf bu yüzden bile bana hayaller kurdurup beni bıraktığı için çok kızıyorum diğer yandan üzülüyorum işin sonunda yalnız kalacağım evet diyorum. Çocuğum da yok. Ailem torun sevgisi bile tadamadı. Bunun yanında artık kimseye güvenmiyorum insanlara olan güvenim tamamen bitti bir gün herkes gidecek diyorum.
Bu süreci yaşayanlar nasıl atlattınız ?

Tek çocuksanız ve ailenizin maddi durumu da iyiyse neden çocuk yapmadınız damızlık gibi kullanıp atsaydiniz keşke
Erkeklerin tek işe yaradığı şey bu değil mi zaten
İlk iki sene çocuk istememiştim zaten. İlaç kullanıyordum onu bırakmam gerekiyordu vs.

Tek çocuksanız ve ailenizin maddi durumu da iyiyse neden çocuk yapmadınız damızlık gibi kullanıp atsaydiniz keşke
Çocuğa yazik değil mi Allah aşkına? Her çocuk düzgün bir aile ortamında büyümeyi haketmiyor mu?

Merhabalar.
Eski konularımı okuyanlar bilir, boşanıyorum. 13 Ekim’de mahkeme var.
İlk başlarda çok iyiydim çünkü ilgisizlikten vs şikayetçiydim ve son dönemlerde karşı tarafın sarfettiği sözler yaptıkları mesafe beni iyice kızdırdı ve boşanmamın ne kadar doğru olduğunu anladım. Hala da biliyorum bunu ama son birkaç gündür aklıma hep eski güzel anılar geliyor. Az da olsa geçirilmiş güzel zamanlar..
Ben tek çocuğum ve kimsemiz yok gibi bir şey akrabalarımız var ama herkes kendi derdinde. Annem babam 65 neden büyük insanlar. Karşı tarafın hep yanımda olacağını sanmıştım yalnız kalmaktan çok korkuyorum ama o olacak sanıp kendimi rahatlatıyordum şimdi o da yok. Bir yandan sırf bu yüzden bile bana hayaller kurdurup beni bıraktığı için çok kızıyorum diğer yandan üzülüyorum işin sonunda yalnız kalacağım evet diyorum. Çocuğum da yok. Ailem torun sevgisi bile tadamadı. Bunun yanında artık kimseye güvenmiyorum insanlara olan güvenim tamamen bitti bir gün herkes gidecek diyorum.
Bu süreci yaşayanlar nasıl atlattınız ?
Valla çocuk yok ailenizde karışan yok gezin tozun işte o arada yeni insanlarda tanırsınız belki artık tecrübelisiniz daha iyi seçimler yaparsınız diye düşünüyorum

Çocuğa yazik değil mi Allah aşkına? Her çocuk düzgün bir aile ortamında büyümeyi haketmiyor mu?
Anneanne, dede ve annesi var tek çocuk şımartılarak en iyi imkanlarda büyürdü.
Şurada okuduklarimdan sonra, baba dediğin şeyin çoğu zaman travma olduğunu, olmasa da olacağını gördüm.

Dünyada tek ilk evlendiginiz erkekten çocuk yapılır diye kural mi var ?

Ayrıca evinize çocuklu kadını getiren o çocuğa laptop almak gibi hedefleri olan adamı bosverin lütfen . Adam yüzsüz gibi eve kadın getirdi kadının iç çamaşırlarini gördünüz bunu düşünün güzel anılar yerine .

İnanın ki karşınıza düzgün biri çıkacak hep yanlız kalacağım diye birsey yok

Tabi sizinki de bi bakış açısı, yalnız kalacağım, kimseye güvenmeyeceğim vs. vs..

Ama 2. bi bakış açısı da ben sunayım, özgürlük, huzur, zarar veren ilişkiyi bitirmenin verdiği başarı hissi ve özgüven..
Hayat mucizelerle dolu, 13 ekimden sonra bekar bir kadın olacaksınız.
Hiçbir engeliniz yok, kötü tecrübeler yüzünden her insanı aynı kefeye koymak da sağlıksız.
Dışarda koca bir dünya var.
İçine karışıp katışmak, yeni insanlar tanımak ne güzel olmaz mı..

Elbette düzenin bozulması insanı sarsar, kendinize zaman vermeniz ve kendinize karşı şefkatli olmanız gerek
ve o geçiş sürecini sağlıklı atlatmak için destek alabilirsiniz.

Dünyada tek ilk evlendiginiz erkekten çocuk yapılır diye kural mi var ?

Ayrıca evinize çocuklu kadını getiren o çocuğa laptop almak gibi hedefleri olan adamı bosverin lütfen . Adam yüzsüz gibi eve kadın getirdi kadının iç çamaşırlarini gördünüz bunu düşünün güzel anılar yerine .

İnanın ki karşınıza düzgün biri çıkacak hep yanlız kalacağım diye birsey yok
Eski konunuz arkadaşın dediği gibiyse eski güzel anı nasıl kalsın bu yaptıklarının yanında . 3 yanlış 1 doğruyu götürür gibi bi durum. sizi resmen eksiye düşürmesi lazım elinizde doğru( güzel anı olarak ) namına bişey kalmamış olması gerekir. O yüzden durumunuz da iyiyse gezin tozun yeni insanlarla tanışın flört edin. Kendi değerinizin farkına varın. Size değer vermeyen insanı düşünüp de kendi kafanızda büyütmeyin çünkü gerçekte küçücük minicik değersiz bi kişilik kendisi.

Şurada okuduklarimdan sonra, baba dediğin şeyin çoğu zaman travma olduğunu, olmasa da olacağını gördüm.
Bdv olduğu için öyle olması normal değil mi? Mesela benim babam görüp görebileceğiniz en muhteşem babalardan biridir, burda babamı anlatmam. Eşimde bazı konularda sınıfta kalsada kendince iyi babalık yapıyor.

Her çocuk anne ve babası tarafından sevgi, şefkat ,güven koruması vs. duygularını İle büyümeyi hak eder. Öyle olmasa bir erkeğe ihtiyaç duymadan doğardık değil mi? Ben tavsiye ettiğiniz saçma sapan duruma benzer bi şekilde doğdum mesela. Düzgün bi baba hakkım değil miydi? adam gibi babam olmayacak., nenem dedem bilmem kim sevince bu açık kapanacak öyle mi? Anne ya da baba sevgisini tam anlamıyla tadamamış insan hayatı boyunca yarım kalır.

Sonra bu çocuk niye boyle oldu niye psikolojisi bozuk niye pedagogtan çıkamıyoruz bırakın yav

Her çocuk anne ve babası tarafından sevgi, şefkat ,güven koruması vs. duygularını İle büyümeyi hak eder. Öyle olmasa bir erkeğe ihtiyaç duymadan doğardık değil mi? Ben tavsiye ettiğiniz saçma sapan duruma benzer bi şekilde doğdum mesela. Düzgün bi baba hakkım değil miydi? adam gibi babam olmayacak., nenem dedem bilmem kim sevince bu açık kapanacak öyle mi? Anne ya da baba sevgisini tam anlamıyla tadamamış insan hayatı boyunca yarım kalır.
Ee böyle yazılıyor da ne yapalım boşanmayalim mi boşanmayinca da linçleniyor,çocuğu olsaydı da konu sahibinin babası yine babaligini yapsaydı yani boşanmak engel değil babalık yapmaya tabi ki aile ortamında büyüsü çocuklar iyi olur ama olmayınca yapacak bi şey yok 2 çocukla boşandım böyle mesajlar üzüyor beni ne yani şiddete boyun mu egseydim çocuklar babaları ile yaşasın diye

Ee böyle yazılıyor da ne yapalım boşanmayalim mi boşanmayinca da linçleniyor,çocuğu olsaydı da konu sahibinin babası yine babaligini yapsaydı yani boşanmak engel değil babalık yapmaya tabi ki aile ortamında büyüsü çocuklar iyi olur ama olmayınca yapacak bi şey yok 2 çocukla boşandım böyle mesajlar üzüyor beni ne yani şiddete boyun mu egseydim çocuklar babaları ile yaşasın diye
Yok hayır siz yanlış anladınız sanırım. En iyisini yapmışsınız. Yalnız kalmamak için değmeyen birinden çocuk yazılmamasını gerektiğini söylüyorlar.

Herkesin illa cocuk sahibi olmasi gerekmiyo ki. Dediginiz gibi konu sahibi cocuk yapsa o cocuk yine babayi görmek vakit gecirmek isteyecekti. Cocuklarinda duyguları ve istekleri var

Back
X