Boşanma protokolünde nafaka belirleme

Lalekiran

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
3.445
2.909
Evet konuştuk tamam dedi boşanalım sen böyle istiyorsan öyle olsun dedi. Ama sonra bir daha bir araya geliriz gibi düşüncen falan olmasın dedi bu arada .
İstemiyorum hiç kimse dedim.
Yani çok emin benim pişmanlık duyacağımdan. Boşanmayalım diye benden bir çaba da bekleme çünkü ben boşanmayı gerektirecek ciddi bir problem yapmadım dedi. Senin ne düşündüğünü biliyorum bunları konuşmaya gerek yok dedim.
Şimdi avukat bir arkadaşım var. Ondan daha önce soru cevap yardımı aldım. Anlaşmalı için bir protokol de olsun demişti. Ben nafakayi protokole eklemek istiyorum.
Şu anda 45 bin maaşı var. Oğlumun kreşi 13 bin. Kira 10 bin, Ocak ayında zam gelecek. Kreş için son yılımız. Seneye 1. Sınıfa başlayacak devlet okuluna vereceğim.
Boşanmış ve tecrübeli anneler nafaka miktarını ne kadar yapmam lazım?

Evet konuştuk tamam dedi boşanalım sen böyle istiyorsan öyle olsun dedi. Ama sonra bir daha bir araya geliriz gibi düşüncen falan olmasın dedi bu arada .
Yani çok emin benim pişmanlık duyacağımdan. Boşanmayalım diye benden bir çaba da bekleme çünkü ben boşanmayı gerektirecek ciddi bir problem yapmadım dedi. Senin ne düşündüğünü biliyorum bunları konuşmaya gerek yok dedim.
Şimdi avukat bir arkadaşım var. Ondan daha önce soru cevap yardımı aldım. Anlaşmalı için bir protokol de olsun demişti. Ben nafakayi protokole eklemek istiyorum.
Şu anda 45 bin maaşı var. Oğlumun kreşi 13 bin. Kira 10 bin, Ocak ayında zam gelecek. Kreş için son yılımız. Seneye 1. Sınıfa başlayacak devlet okuluna vereceğim.
İnanmıyorum ya bisey yapmamış öyle mi ? Pes

Bence 13 bin isteyin

Zaten eşiniz muhtemelen ilk verileni yüksem bulur kabul etmez. Karşılıklı pazarlıkla en fazla 10’a inin
Şu anda ben ondan fazla maaş almaya başladım. Yani niyetim kimseyi zorda bırakmak değil. Oğlum için her şey iyi olsun sakin olsun istiyorum. Maaşının sabit bir oranı olarak eklemek istiyorum protokole. Yani maaşı arttıkça nafaka da artar o zaman.

Şu anda ben ondan fazla maaş almaya başladım. Yani niyetim kimseyi zorda bırakmak değil. Oğlum için her şey iyi olsun sakin olsun istiyorum. Maaşının sabit bir oranı olarak eklemek istiyorum protokole. Yani maaşı arttıkça nafaka da artar o zaman.
Maaş oranı olarak eklendiğini hiç görmedim. Prosedüre uygun mu bilmiyorum. Ama uygunsa bu şekilde eklemeyi kabul eder zaten avukatınız. Senin aklında nasıl bir miktar var

Maaşı 60 bin olan çocuklarımın babası 9 bin veriyor 2 çocuğa. Bir de dava açtı 300 er liradan 600 verebilirmiş! Biri kreş çocuğu diğeri ortaokul. Kesinlikle anlaşmaya bak. Ve her yıl üfe oranında artacak maddesini ekle.
Çok teşekkürler, bu üfe oranında arttırmayı ekleyeceğim mutlaka 🙏

daha yeni bir yakınım anlaşmalı ayrıldı adamın kazancıda 45 biraz üstüdür belki çocuğa 15 bin nafaka tüm eğitim ve diğer giderler babaya ait her senede tefe tüfeye göre zam

Protokolde nafakaya ilişkin hüküm olsun ya da olmasın tarafların ekonomik şartlarında değişiklik olması ya da çocuğun ihtiyaçlarının artması/azalması halinde her iki tarafta dava açabilir. O yüzden nafaka miktarı protokolde kafanıza takacağınız en son şey olabilir. Çocuğun güncel masrafını hesaplayın ve tabi ki tüm külfeti velayeti elinde bulundurmayana yüklemeyin, madem sizde çalışan bir kadınsınız

X