• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma konusunda yol gösterebilecek olan var mı?

eflatun_777_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
27
-7
1
35
Birkaç gün önce eşimle yaşadığımız sıkıntılı ve kaos dolu ilişkiyi nasıl evlilikle taçlandırdığımızı anlatmıştım. Şimdi sizden yardım istiyorum boşanma konusunda bana yol gostermenizi rica ediyorum henüz 7 ay oldu evleneli.
İnternetten biraz araştırmak istedim fakat 1 sene dolmadan anlaşmalı boşanma sanırım yapilamiyorum. Çekişmeli bir boşanma süreci geçirmek istemiyorum açıkçası 7 aydır ve öncesinde fazlasıyla sancılı bir süreç geçirdik ve artık bunu sorunsuz bir şekilde sonlandırmak istiyorum. Lütfen yol gösterip yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim herkese..

Ben ilk eşimle 6. Ayda ayrılıp evi ayırdım komple ayrıldık ama 1. Yıl dolmasını bekledik resmî boşanma icin. Örneğin 5 temmuzda evlenmiştik 6 Temmuz sabah 9da adliyedeydim dilekçeyi verdim 😅

Dilekçe ve protokol hazırlayın örnekler var ikisini imzalasın siz gidip açın davayı tam 1. Yıl dolunca

Ben ilk eşimle 6. Ayda ayrılıp evi ayırdım komple ayrıldık ama 1. Yıl dolmasını bekledik resmî boşanma icin. Örneğin 5 temmuzda evlenmiştik 6 Temmuz sabah 9da adliyedeydim dilekçeyi verdim 😅

Dilekçe ve protokol hazırlayın örnekler var ikisini imzalasın siz gidip açın davayı tam 1. Yıl dolunca
Siz beden boşanmıştınız birde 1 yol dolunca davayı açtıktan ne kadar süre sonra boşandınız

Birkaç gün önce eşimle yaşadığımız sıkıntılı ve kaos dolu ilişkiyi nasıl evlilikle taçlandırdığımızı anlatmıştım. Şimdi sizden yardım istiyorum boşanma konusunda bana yol gostermenizi rica ediyorum henüz 7 ay oldu evleneli.
İnternetten biraz araştırmak istedim fakat 1 sene dolmadan anlaşmalı boşanma sanırım yapilamiyorum. Çekişmeli bir boşanma süreci geçirmek istemiyorum açıkçası 7 aydır ve öncesinde fazlasıyla sancılı bir süreç geçirdik ve artık bunu sorunsuz bir şekilde sonlandırmak istiyorum. Lütfen yol gösterip yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim herkese..
1 yıl beklemenize gerek yok. Anlaşmaya yanaşacağını nerden biliyorsunuz? Çekişmeli açın, sonra anlaşma durumunuz olursa davayı anlaşmalıya çevirebiliyorsunuz.

Evet oda bunu istiyor karşılıklı olarak bitirme taraftarıyız ve şahit vs olmadan sadece ikimiz gidip imza atıp bitirelim istiyorum

Peki sadece adliyeye gidip dilekce vermem yeterli olur mu sadece boşanmak istiyorum diye

Ben onu bilmiyordum çünkü benim arkadaşımla eşi beklemişti tam evlilik yıl dönümlerinde boşandılar. Peki süreç ve celse durumu nasıl oluyor? 5 aydan uzun sürer mi?
O mahkemenin yoğunluğuna göre değişir. Küçük yerlerde daha hızlı oluyor.

Yani hadise , merve boluğur falan çat diye boşandı. O sırada bakmıştım, çekilmeli açılıp kimse birbirinden bir şey talep etmeyince sanırım bitiyor uzamadan
Aynende böyle oluyor.
Bende çekişmeli açtım davayı ilk celsede boşandık. Dava açıldı işlemler boşanma günü falan 3 4 ay sürmedi yani. Ve 8 aylık evlilikti.

Bir arkadaşım nikahtan bir ay sonra boşanma kararı aldı,cekismeli açmışlar ve bir ay sonrasina duruşma günü verilmiş.Bir yıl dolmadan anlaşmalı olmuyor ama iki taraf da kararliysa çekişmeli açıp 3 ay içinde bosanilabiliniyormus

Sebebi neydi bir ayda
Eşi ile uzak ilişki yürütüyorlardi.Adamin aşırı anneci olduğunu farketmiş,adam 3-4 yıl sonra ailesinin yanına taşınmalarini istediğini,iki çocuk yapmak istediğini söylemiş, arkadaş 41 yaşında iki çocuk annesi biri zaten,bir çocuğa evet iki çocuğa asla diyor,bir de adam telde annesine tatillerde oraya geliriz sen de gelir birkaç ay bizde kalırsın kardeşimle vs demiş.Arkadas kendisini zor bir hayatın beklediğini farketmiş çekmek istemedi.Zaten ailesi arkadaşı istemiyordu o sebeple onlarla aynı ilde olmak istemiyor, tanışma döneminde farklı nikahtan sonra farklı konuşmuş

Back
X