• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Kararı Almalı Mıyım

gkk1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.699
482
38
32
Arkadaşlar eşimle anlaşamıyoruz 1 yıla yakın süredir evliyiz ve hep kavga hep gürültü iyiyken iyi oluyoruz sorun olmuyor ama kötüyken de çok kötüyüz evliliğin ilk ayları şiddet görmüştüm bu ailelerimizi de bizi de yıprattı sorunlar hep kıskançlık benim kıyafetlerime aşırı olmasa da karışması vs den ötürü geldi. evlendik evleneli kavgasız yada tartışmasız bir haftamız geçmemiştir. hep bir boşanma lafı geçmiştir onun ailesi de benim ailem de çok iyiler onun ailesinin evi bize çok yakın kadın gelir ben yokken temizler filan (pek hoşuma gitmez bu durum bazen ama iyi niyetinden yaptığını bilirim) onları da çok üzdük ikimizin de ailesine defalarca boşanıcaz diye gittik hep yanlarında kavga ettik çok üzüldüler haketmedikleri halde çokk hep bizim için.
Eşimin iyi yönleri eve geliriz yemeği kendi yapar (ben yapayım desem de yemek yaparken stres attığını vs söyler) o sırada bende diğer işlerle ilgilenirim bazen de boş boş dururum.
dolabımız hiç boş kalmaz ne istersem alır yapmaya çalışır. Aileme karşı çok iyidir. genel olarak bunlar.
kötü yanları çok çabuk sinirlenir işi hep evinden önce gelir kavga etsek ben ağlasam gider uyur umrunda olmaz. evliliğimizin ilk aylarında aşırı derecede şiddet gördüm. bana karşı bazen çok ilgisiz olduğunu hissediyorum iş yerindeyken kendimi zorla arattırıyorum saatlerce yazmadığı oluyor belki bunu biraz abartıyorum ama. kavga edince ne yaparsam umrunda olmaz çekilir köşesine öylece. nerdeyim ne yapıyorum ne haldeyim sahip çıkmaz bazen zorla konuştururum onu ne dersem evet der hıhı der yorum yapmaz yorum yap biraz bişeyler söyle derim ne diyimki der ben ona sürprizler yapmayı severim o sevmez öyle şeyleri her ayı kutlamak vs hoşlanmaz amaaan daha bir çok şey var da işte yazmaya gücüm yok genel olarak bunlar.
Bu sıralar iyice tahammülsüzleştik içimde bir yan bundan iyisini mi bulacaksın diyor (eskiden şiddet göstermesine rağmen bunu diyorum evet)
Bir yanımsa boşan gençliğin heba olmasın diyor ama ya daha kötüsü olursa.. zaten hep cesaretsiz davranışlarımız değil mi bize pranga vuran.. Bu arada ailem kesinlikle boşanmama karşı ailem onu tutuyor bazen ve babam boşanırsan evde oturursun çalıştırmam seni bilmem ne diyor. O kolay değil o kadar tabi istesem ailemi ezer geçerim ama istemiyorum çok sevdiğim bir kardeşim annem babam var üzülmelerini hiç istemem ama biliyorum ki boşansam en çok benden bile çok üzülecekler.
Bilmiyorum ne yapsam.. Sorularınız varsa sorabilirsiniz yardımcı olmak amaçlı yazacak herkese ihtiyacım var.
Bir yuva kolay kurulmuyor güzel bir evim var kendimce ama bu şekilde de nasıl olur bilemiyorum çok karıştım çözemiyorum.
içimde iki kişi savaş halinde biri özgürlüklerine düşkün, çık git bu şehirden herşeyi baştan yap diyen çılgın biri (sanki çok kolaymış gibi) diğeri evine barkına sahip çık yuvana sahip çık diyen biri.
Ben ailemi üzmeden elaleme sakız olmadan nasıl boşanırım yada yuvama sahip mi çıkmalıyım bilemedim.
Önerilerinizi bekliyorum.

Evliliğin ilk aylarında karısını 'aşırı' derecede döven biri nasıl iyi koca oluyor biraz anlatır mısın?
çok sinirliyken daha da üstüne gittim o da tahrik oldu ama kesinlikle bunlar onu haklı çıkarmaz şöyle bir durum var dedim ya ailelerimiz hep araya girdi bir daha olmayacağına beni ikna ettiler filan. tamam şiddet berbat bişey gerçekten ama insan da yeni evlenmiş biri olarak bitsin istemiyor :( benim için çok zor ama ne yapabilirim..

çok sinirliyken daha da üstüne gittim o da tahrik oldu ama kesinlikle bunlar onu haklı çıkarmaz şöyle bir durum var dedim ya ailelerimiz hep araya girdi bir daha olmayacağına beni ikna ettiler filan. tamam şiddet berbat bişey gerçekten ama insan da yeni evlenmiş biri olarak bitsin istemiyor :KK43: benim için çok zor ama ne yapabilirim..

Evlenmemişsiniz ki siz
Resmi nikah kıydırmışsınız sadece

Kağıt üzerinde bir şeyler değişmiş o kadar.

Fiziksel veya psikolojik siddet bir defa bile olduysa o evlilik bitmistir. Gerisini anlatmaniza gerek bile yokmus
fiziksel şiddet de piskolojik şiddet de oldu ama yinede devam etti dışarıya karşı çok iyi gözükür ama benim durumumda olan biri beni anlayabilir. peki boşanayım desem nasıl boşanayım ailemin üzülmesini istemiyorum daha köttü olursa korkuları var bende. bu şekilde konuşmak kolay sizin için bana söyleyişn peki ne yapayım sonrasında sadece boşan demek inanın çok kolay

çok sinirliyken daha da üstüne gittim o da tahrik oldu ama kesinlikle bunlar onu haklı çıkarmaz şöyle bir durum var dedim ya ailelerimiz hep araya girdi bir daha olmayacağına beni ikna ettiler filan. tamam şiddet berbat bişey gerçekten ama insan da yeni evlenmiş biri olarak bitsin istemiyor :KK43: benim için çok zor ama ne yapabilirim..
Bitsin veya bitmesin demem ancak karısını döven insana da adam demem ben,ne kadar tahrik olursa olsun bu acizliktir

Ailenize de helal böyle bir adamla devam etmeniz için çok güzel baskı yapmışlar onlara bir hatirlatma yapın bir kez kalkan el bir daha zor iner !

Bitsin istemiyorsan biz senin için ne yapabiliriz ,otur kocandir doverde severde mı diyelim kusura bakma ama bunu diyebilecek biri değilim ben

Evlenmemişsiniz ki siz
Resmi nikah kıydırmışsınız sadece

Kağıt üzerinde bir şeyler değişmiş o kadar.
iyiyken çok iyiyiz ama kötü olunca da çok kötü ben sonrası için fikir almak istiyorum boşandım peki ya sonra

Aşırı dövdü ama iyi biri öyle mi?

Hayır efendim iyi biri karısını incitmez el kaldırmaz

Sizin ilişki çoktan bitmiş uzatmaları oynuyorsunuz
belkide.. bilmiyorum ..

fiziksel şiddet de piskolojik şiddet de oldu ama yinede devam etti dışarıya karşı çok iyi gözükür ama benim durumumda olan biri beni anlayabilir. peki boşanayım desem nasıl boşanayım ailemin üzülmesini istemiyorum daha köttü olursa korkuları var bende. bu şekilde konuşmak kolay sizin için bana söyleyişn peki ne yapayım sonrasında sadece boşan demek inanın çok kolay
Bosanin demek kolay mi? Yani size gore bosanmak zor
Peki cocugunuzun onunde dayak yemek hakarete ugramak kolay mi?
Ozguveninizin yerle bir olmasi kolay mi?
Evladiniz ileride esinden dayak yesin siz de anasi olarak seyredin madem bu kolay mi?
Bunlarin hepsi zor. Bosanmak cok cok daha kolay. Calisin kendi ayaklariniz uzerinde durun,bosanin ve kendiniz tek basiniza yasayin. Aileniz gercekten bir "aile" olsaydi sizi doven kocanizla uzlastirmazdi

iyiyken çok iyiyiz ama kötü olunca da çok kötü ben sonrası için fikir almak istiyorum boşandım peki ya sonra
Eğer devam edeceksen sinirlendirmemeye bak yine şiddete maruz kalma ihtimalin var

Boşanma ve sonrasını ise yaşamadan göremezsin

Bitsin veya bitmesin demem ancak karısını döven insana da adam demem ben,ne kadar tahrik olursa olsun bu acizliktir

Ailenize de helal böyle bir adamla devam etmeniz için çok güzel baskı yapmışlar onlara bir hatirlatma yapın bir kez kalkan el bir daha zor iner !
çok doğru ama annem hasta doktor üzülürse felç geçirme olanağı bile var dedi herşeye üzülür ağlar sebebi olmak istemem.. çıkmazdayım resmen peki boşandım ya sonra ailemimi ezip geçeyim yoksa babamın dediği gibi hep evde mi oturayım

Sonrasında insanın kendisine güveni geliyor, kendisini sevmeye başlıyor.
Sonra kendisine şiddet uyguladığı için kocasına kızıyor. Ama daha sonra kendisi izin vermese kocasının bunu yapamayacağını fark edip kendisine kızmaya başlıyor.
Sonra pişmanlık duyuyor, kendisini sevmediği için.
Sonra kendisini sevmeyi öğreniyor.

Şiddetin sadece fiziksel değil, sözel olabileceğini, bağırmanın bile aslında şiddet olduğunu, bu şiddeti de kompleksli erkeklerin uyguladığını öğreniyor. Sonra da böyle hasta bir adamdan kurtulduğu için çok mutlu oluyor...

Normal insanların iyiyken de, sinirliyken de, üzgünken de sakin kalabileceklerini, sorunlarını konuşarak çözebileceklerini, şiddete sadece hasta insanların başvuracağını öğreniyor.

Bosanin demek kolay mi? Yani size gore bosanmak zor
Peki cocugunuzun onunde dayak yemek hakarete ugramak kolay mi?
Ozguveninizin yerle bir olmasi kolay mi?
Evladiniz ileride esinden dayak yesin siz de anasi olarak seyredin madem bu kolay mi?
Bunlarin hepsi zor. Bosanmak cok cok daha kolay. Calisin kendi ayaklariniz uzerinde durun,bosanin ve kendiniz tek basiniza yasayin. Aileniz gercekten bir "aile" olsaydi sizi doven kocanizla uzlastirmazdi
şöyleki ailemi çok seviyorum boşandıktan sonra iki seçenek var ya onları ezip geçicem küçük canımdan çok sevdiğim kardeşimi ve üzülürse felç geçirme riski olan annemi mahvedeceğim yada babamın evinde oturacağım işimi filan bırakıp hangisi sizce? ve tek başına yaşamak kolay mı hiç deneyimlemedim

Back