• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma dilekçesi geri çekme hakkında yardım!

sibelsi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013
19
2
286
42
İstanbul
Merhabalar aramızda avukat veya hukuk okuyan varsa yardım rica ediyorum, 29 ocak günü eşime bir anlık öfke ile çekişmeli boşanma davası açtım henüz 4 gün oldu akabinde barıştık uzlaştık, ben tebligat gelmeden davayı geri cekmek istiyorum feragat değil yalnız hiç açılmamış gibi oluyor geri cekmek ,bunun için eşimin rızası ile oluyormuş Google da yazı okuyorum detaylı anlayamadim ,dava görülmeden eşimle dilekce mi vermemiz gerekiyor acaba nasıl yol izlemeliyim ve masraflar geri alınabilir mi ?

Merhabalar aramızda avukat veya hukuk okuyan varsa yardım rica ediyorum, 29 ocak günü eşime bir anlık öfke ile çekişmeli boşanma davası açtım henüz 4 gün oldu akabinde barıştık uzlaştık, ben tebligat gelmeden davayı geri cekmek istiyorum feragat değil yalnız hiç açılmamış gibi oluyor geri cekmek ,bunun için eşimin rızası ile oluyormuş Google da yazı okuyorum detaylı anlayamadim ,dava görülmeden eşimle dilekce mi vermemiz gerekiyor acaba nasıl yol izlemeliyim ve masraflar geri alınabilir mi ?
Masraf geri alınmaz da gidip adliyeden yapın . Yönlendirirler ordan

Şiddet , küfür, hakaret, aldatma vs var mıydı, hangi sebeple ani kararla çekişmeli boşanmaya karar verdiniz, belli ki önemli bir sorun var kimse durduk yere dava açmaz, iyi düşünün derim ...

Şiddet,aldatma vs yok hakaret ise arada karşılıklı olabiliyor ben daha baskınım, yılların birikimi bende ki aile içi vs geçmişe dönmem ve hislerimin azalması ayrıca kafa uyuşmazlığı gibi gibi

Mahkemeye gitmezsiniz düşer zaten dava

Tamamen işleme alınmamış gibi olsun istiyorum ve tüm haklarımı saklı tutmak ,ilerde kime ne olacağını insan bilemiyor tabii

Öfkeyle kalkan zararla oturur örneği.. çekişmeli açacak kadar öfkelenmişsiniz ama 3-4 günde barışacak kadar da önemsiz bir olay.
Hukuki bilgim yok ama eşiniz öğrenmeden geri çekin bari ciddiyetiniz kalmaz yoksa

Hiç açmamış gibi olmuyor. Açılmamış sayılmasına karar verilebilir. Açılan dosyadan 2 şekilde el çekersiniz. Ya feragat ya da davanın geri alınması (HMK123)
Feragat edersen senin beyanınla davanın feragat nedeniyle reddine kararı çıkar.
Davamı geri çekiyorum dersen, çekilme dilekçen karşı tarafa tebliğ edilir ve geri çekilmeye itirazınızı yada muvafakatı sorulur 2 hafta süre verilir. Cevap verir yada 2 haftayı geçirip cevap vermezse dosyanız önce işlemden kalkar ( 3 ay) sonra açılmamış sayılmasına kararı ile kapatılır.

Öfkeyle kalkan zararla oturur örneği.. çekişmeli açacak kadar öfkelenmişsiniz ama 3-4 günde barışacak kadar da önemsiz bir olay.
Hukuki bilgim yok ama eşiniz öğrenmeden geri çekin bari ciddiyetiniz kalmaz yoksa
Benim yıllara dayalı öfkem mevcut aile ile ilgili yaşadığım şeylerden fakat kendisi anlaşmalı olarak yanaşmayan ve konuşmaktan sürekli konuları susarak veya bağırarak çözeceğini sandığı için tetiklendim yıllardır yapacağım dediğim için yaptım ama en zor anımda da yanımda olan biri bu yüzden vicdanen huzursuz oldum pişman oldum

Hiç açmamış gibi olmuyor. Açılmamış sayılmasına karar verilebilir. Açılan dosyadan 2 şekilde el çekersiniz. Ya feragat ya da davanın geri alınması (HMK123)
Feragat edersen senin beyanınla davanın feragat nedeniyle reddine kararı çıkar.
Davamı geri çekiyorum dersen, çekilme dilekçen karşı tarafa tebliğ edilir ve geri çekilmeye itirazınızı yada muvafakatı sorulur 2 hafta süre verilir. Cevap verir yada 2 haftayı geçirip cevap vermezse dosyanız önce işlemden kalkar ( 3 ay) sonra açılmamış sayılmasına kararı ile kapatılır.
Yani geri çekilme için önce kendim gidip dilekce verip tebliğ edilip eşimin karşı muvakkatı ile mi olur veya birlikte mi gidip dilekce vermek gerekir geri çekme için soruyorum

Yani geri çekilme için önce kendim gidip dilekce verip tebliğ edilip eşimin karşı muvakkatı ile mi olur veya birlikte mi gidip dilekce vermek gerekir geri çekme için soruyorum
Birlikte de verebilirsiniz ama ayrı ayrı 2 dilekçe ile.

Back