Boşanma aşamasında olduğu eşi 46 yaşındaki Ö. Değirmen tarafından evi iş makinesiyle yıkılan 40 yaşındaki Gülbahar Değirmen sokakta kaldı.
Antalya'da 16 yıl önce birbirlerini severek evlenen Gülbahar Değirmen ve eşi Ö. Değirmen arasında birkaç ay önce anlaşmazlık başladı. İddiaya göre 7 yıldır çalıştığı işyerinden çıkarıldığı için kıdem tazminatı alan Gülbahar Değirmen ile ayakkabı tamircisi olan eşin arasında tartışma yaşandı. Bir süre sonra evi terk eden Ö. Değirmen, önce elektrik ve suyunu kestiği evden eşinin çıkmasını istedi. 16 yıllık emeğinin olduğunu söyleyerek evden çıkmayacağını belirten Gülbahar Değirmen ise boşanma davası açtı.
İŞ MAKİNESİ KİRALAYIP EVİ YIKTIRDI
Bugün işyerine gelen telefonla şok geçiren Değirmen, Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine gittiği anda gördüğü manzara karşısında yıkıldı. Eşinin bir iş makinesi kiralayarak evinin duvarlarını yıktırdığını gören Gülbahar Değirmen fenalık geçirdi. Komşuları tarafından sakinleştirilen kadın, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 16 yaşındaki oğlunun bir süredir babasının yanında kaldığını belirten Gülbahar Değirmen, "Bir tazminat yüzünden bu hale geldik. Bana 'evden çık' dedi. 16 yıllık emeğimi neden bırakıp gideyim? Bugün gelip evi yıktırmış. Görünce ne yapacağımı şaşırdım. Polis çağırmışlar ama gelinceye kadar yıkıp gitmiş. Ben şimdi ne yapayım?" dedi.
Eşinin tüm mal varlığında hakkı olduğunu belirten Gülbahar Değirmen, eşyalarını toplayıp geceyi geçirmek için komşularına sığındı.
Ben bu kadınlara çok üzülüyorum.
Kocaları önce çalışmalarına izin vermeyerek ekonomik özgürlüklerini ellerinden alıyorlar.
Sonra o ya da bu sebeple ayrıldıkları zamanda nafaka ödememek, tazminat ödememek bir çöp dahi karılarına vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Oyüzden bence bir kadının çalışıp ayakları üstünde durması çok güzel bir şey.
Sen yoluna ben yoluna diyebilirsin ama diğer türlü bu denmiyor malesef.
Yazik ya, kadinlara ne kadar kolay davranabiliyorlar, ne yapabilir ki?
Bakalim suc duyurusundan ne sonuc cikacak, ya da ne zaman?
Nasil bilenmis, bildigini okumus zerre cekinmeden, keyifle izliyor karsidan, eli guclu cunku...