Boşanma davam yorum lutfen

sevdasibel3535

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2024
34
0
43
Merhaba sevgili kk bayanları öncelikle yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi ki varsınız🤲

Önceki konumda belirtmiştim 2.evliligim 43 yaşındayım çocuğum yok eşim 18 Mart'ta evi terketti ve 2 Mayıs'ta bana boşanma davası açtı..500.000 maddi ve 500.000 maddi manevi tazminat davası açtı. Tazminat isteme nedeni 5 defa tüp bebek denedik çok masrafı olmuş..bu arada bende çalışan bir bayanım.

Eşimin beyninde tümör olduğu için 8 yıl cinsellik yaşamadık bana hasta olduğunu söylemedi onun ilk evliliği.. tazminat isteme nedeni masraflar ve çocuk diye diretmemmis.

İlk çeksem Kasım'da goruldu ikinci celse Şubat'ta olucak şahitler dinlenicek.cekismeli dava. Ortak ev yok sadece altinlarimla alınan araç var onun üzerine araç onda. Araç davası ayrıca acilicakmis.

Sorum şu bana yazdığı o...pu, f....se kadın sen iyi olsan ilk kocana yarardin gibi hakaret mesajları var evi terkettigini kabul etmiş evin tüm eşyalarını da kamyon dayayıp ben evde yokken götürmüş

Kendiside kendini şu şekilde savunmuş 8 yıldır cinselligimiz vardı olmasaydi beni şimdiye kadar neden bosamadi demiş orda haklı aptalım ikinci evliliğim millet ne der diye sineye çektim..sözde millete yaymisim cinselligimiz yok diye asla söylemedim annem bile bilmiyordu

İkinci celse Şubat şahitler dinlenicek tazminat olduğu icin çekişmeliye döndü dava çok uzarmi şahitler dinlendikten sonra asıl konu da diyelim ki istinafa gitti dosya tazminattan ötürü o sürede yine boşanma olmuyor degilmi ..

8 yıllık evlilik 2 Mayıs'ta açtı davayi karşılıklı dilekçeler yazıldı adli tatil girdi araya geçen ay Kasım ayında ilk celse goruldu
8 yıldan sonra evi terketme nedeni ne?evi terk etmek kusur diye biliyorum.. Küfürleri ve evi terk etmesi ile o kusurlu sayılıp tazminat davası düşecektir bence hatta siz neden karşı tazminat davası açmıyorsunuz,elinizde cinsellik yaşamadığını kanıtlayan bir şey yok mu

8 yıldan sonra evi terketme nedeni ne?evi terk etmek kusur diye biliyorum.. Küfürleri ve evi terk etmesi ile o kusurlu sayılıp tazminat davası düşecektir bence hatta siz neden karşı tazminat davası açmıyorsunuz,elinizde cinsellik yaşamadığını kanıtlayan bir şey yok mu
Bende karşı dava açtım tazminat istedim sadece 1.5 yıldır hastaydım ondan cinselligimiz yoktu demiş

Merhaba sevgili kk bayanları öncelikle yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi ki varsınız🤲

Önceki konumda belirtmiştim 2.evliligim 43 yaşındayım çocuğum yok eşim 18 Mart'ta evi terketti ve 2 Mayıs'ta bana boşanma davası açtı..500.000 maddi ve 500.000 maddi manevi tazminat davası açtı. Tazminat isteme nedeni 5 defa tüp bebek denedik çok masrafı olmuş..bu arada bende çalışan bir bayanım.

Eşimin beyninde tümör olduğu için 8 yıl cinsellik yaşamadık bana hasta olduğunu söylemedi onun ilk evliliği.. tazminat isteme nedeni masraflar ve çocuk diye diretmemmis.

İlk çeksem Kasım'da goruldu ikinci celse Şubat'ta olucak şahitler dinlenicek.cekismeli dava. Ortak ev yok sadece altinlarimla alınan araç var onun üzerine araç onda. Araç davası ayrıca acilicakmis.

Sorum şu bana yazdığı o...pu, f....se kadın sen iyi olsan ilk kocana yarardin gibi hakaret mesajları var evi terkettigini kabul etmiş evin tüm eşyalarını da kamyon dayayıp ben evde yokken götürmüş

Kendiside kendini şu şekilde savunmuş 8 yıldır cinselligimiz vardı olmasaydi beni şimdiye kadar neden bosamadi demiş orda haklı aptalım ikinci evliliğim millet ne der diye sineye çektim..sözde millete yaymisim cinselligimiz yok diye asla söylemedim annem bile bilmiyordu

İkinci celse Şubat şahitler dinlenicek tazminat olduğu icin çekişmeliye döndü dava çok uzarmi şahitler dinlendikten sonra asıl konu da diyelim ki istinafa gitti dosya tazminattan ötürü o sürede yine boşanma olmuyor degilmi ..
Ay ne pis adammış, Avukat tutun acilen...

Ay ne pis adammış, Avukat tutun acilen...
Avukatım var ilk celse goruldu ikinci celse Şubat'ta . Eminim hakim tazminattan ötürü bir tarafa hak vericek ben kazanacağımi düşünüyorum fakat bunlar istinafa gönderir eminim merak ettiğim istinafa giderse ben hala evli kalmis oluyorum degilmi her nekadar iki tarafta boşanmayı istese bile

boşa kürek çekiyor hiçbirşey olmaz saçmalık bu davada birşey çıkmaz

Tüp bebek birisinin kafasına silah dayanarak yapılan bir tedavi değil gelmeseymis .Kendi kendinize mi gittiniz.Kamyon dayayıp eşyaları çalmış sizinkiletide götürmüş fatura ile ispatlasin eşyalar onunsa Hakaret mesajı var elinizde.Çok komik adammış zorlami evlendiniz sanki Hasta ise siz hasta etmediniz heralde cirkeflesirdim onun bin katı hemde.

Evi neden terk etti. Kavga mı ettiniz?Birikimini vardı tüp bebegı bırıkımden mı karsıladınız. Ayrıca madem tüp bebek dıye dırettın oda ilk dırettıgınızde kabul etmeseydi. Terbıyesız ya

Avukatım var ilk celse goruldu ikinci celse Şubat'ta . Eminim hakim tazminattan ötürü bir tarafa hak vericek ben kazanacağımi düşünüyorum fakat bunlar istinafa gönderir eminim merak ettiğim istinafa giderse ben hala evli kalmis oluyorum degilmi her nekadar iki tarafta boşanmayı istese bile
Sanırsam istinada da imzalarınız gerekiyor, emin değilim...

Her şey tamam da 8 yıl ne kardeşim, 8 yıl nasıl cinsellik olmadan devam ettin cinsellik olmayan evliliğe 5 tüp bebek 🥹🥹

asıl konu da diyelim ki istinafa gitti dosya tazminattan ötürü o sürede yine boşanma olmuyor degilmi ..

Öyle değil; Diyelim ki mahkeme karar verdi, karar da, uyduruyorum, şöyle bir şeye benziyor ;
1) Tarafların boşanmalarına,
2 ) Boşanmada tam kusurlu olan eşten şu kadar tazminatın diğer eşe ödenmesine,
3 ) Ve saire...

Kararı istinafa götüren de dedi ki,
1) benim tam kusurlu olduğuma dair karar hatalı, ben bir meleğim, istinaf ediyorym,
ve/veya
2) bu tazminat çok fazla / çok az istinaf ediyorum, vs..

Ama boşanma kararı yönünden lâf etmedi.

O zaman, istinaf edilmediği için, boşanma kararı kesinleşir.

Bir boşanma davasında, boşanmaya ilişkin karar tek başına bir karardır.
Bir de boşanmanın ekleri denilen (boşanmanın fer'ileri) diğer unsurlar vardır. Örneğin, maddi- manevi tazminat, vs...

Boşanmanın eklerini istinaf edip, boşanma kararını açıkça istinaf etmezseniz, boşanma kararı kesinleşir.
Kusur oranını bile istinaf etseniz, boşanma yine kesinleşir.

Bu konuda avukatınızla da şu paragrafı paylaşmayı düşünebilirsiniz, bazen bu konuda yanılgıya düşülebiliyor :

"Taraflarca kusur tespiti, maddi ve manevi tazminat kararı, velayet kararı ve nafaka kararı istinaf edilip, boşanma kararı istinaf edilmeyebilir; böylece kısmı istinaf gerçekleştirilmiş olur. Bu durumda boşanma kararı kesinleşir, yalnızca istinaf edilen hususlar yönünden yargılamaya devam edilir. (Bakınız: Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 2020/303 E., 2021/242 K., Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 2020/97 E., 2021/241 K. ve yine Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 2020/175 E., 2021/202 K. sayılı kararları) "

Kolaylıklar dilerim.

Not : Avukat değilim.

Çekişmeli olunca çok zor boşanma oluyor diye biliyorum. 8 yıllık evlilikte hiç birliktelik olmadı mı?
Tüp bebek denemeli falan nasıl oldu? Hiç kayda aldığınız yazışma falan yok mu delil olabilecek.
Sorduğum sorular özel cevaplamaya bilirsiniz. Merak ettim sadece.
Allah yardımcınız olsun.

Önceden boşanmayı kesinleştiriyorlardı ama bu sene temmuza kadar gördüğüm davalarda hakimler kesinleştirme yapmadı. Her an her şey olabilir , karar çıkana kadar neler değişir neler .

X