boşanma davam var lutfen yardım edın yalnızım

Gulumse21

Sevdan hep tutkudur .
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
296
2
296
37
Ankara
merhaba . ben 3,5 sene evlı kaldım ve 2011 eylül doğumlu 2,5 yaşında bı kızım var. sureklı kavga edıyorduk ve tahammül edemedığım ıcın evı terkettım boşanma davası açtım suan ailemle kalıyorum çalışıyorum kızımda yanımda.benı ailemın yanına gondermıyordu piskolojık baskısı çoktu ve tehdit edıyordu. hep şubatta ilk mahkeme olacak. eşim boşanmaya yanaşmıyor bazende tamam dıyor.çocuguda ıstıyor bışey vermeyıde kabul etmıyor. şahsi eşyalarım dahıl hiç bişey almadım herşeyim o evde kaldı.bılezıklerım bırıkımımız hepsı eşımdeydı. ben çocuğumu ıstıyorum ve haklarımı bılmek ıstıyorum neyı talep edebılırım .şıddetli kavga ile ayrıldık tehdit de vardı bana karşı .hepsi dilekçemde var. bana iftira atarsa hakım kanıt ıstermı durup duruken butun maillerim tlf kayıtlarım ıncelenırmı. benı arayıp ses kaydı yapma sı sucmu . sadece bı an once bıtsın ıstıyorum çok yıpandım ailemle beraber kalıyorum işimde iyi çalışıyorum .nasıl bı yol ızlemelıyım anlaşmaya yanaşmıyor. bırlıkte yaşadığımız evı bozmayacağını soluyor .ne yapmalıyım. bırde eşimle benım cınsel hayatımız kotuydu gec yatar dı benı uyandırmaya çalışırdı bende ıstemezzdım bu durum aramıız ıyıce açtı fakat av anlatmaya utandım mahkemede nasıl soylerım sav ozel soyleme durumum olurmu yada mah. once av nasıl soylemelıyım

Son düzenleme:

bence bir avukatla görüşmediysen görüşmeni tavsiye ederim. şu an ki kanuna göre taminat nafaka ve eşyalar için ayrı ayrı davalar açmanız gerekiyor diye bliyorum. maddi unsurlar boşanma davasından ayrı karara bağlanıyor. çocuğun velayeti boşanma davası içinde görülür. dlekçende velayeti almak istediğini belirtseydin. çocuğun daha çok küçük büyük ihtiml sana verirler. fakat karşı taraf da isterse velayeti her ikinizinde çocuğu büyüteceği ortamlara pedalog gönderip öyle karar veriyorlar diye biliyorum. Allah yardımcın olsun.

şiddetli geçimsizlikten mi açtınız davayı. avukatınız varmış,o ilgilenir gerçi. siz tehdit, baskı, ailenizle görüştürmediği kısmını ispatlamaya bakın.hukukta yazılı yargılama usulü vardır, beyanlar yazılı olarak verilir. ancak duruşmada da beyan edebilirsiniz veya avukatınıza söyleyebilirsiniz. avukat ve mahkeme neler neler görüp duyuyor, utanmayın.
ayrı olarak ziynet iadesi davası açabilir,düğün CD ve fotoğraflarını delil olarak sunabilirsiniz. ayrıca tanık göstermelisiniz,takılarınızın,şahsi eşyalarınızın o evde kaldığını ispat için.
cevap dilekçesi vermedi mi karşı taraf.
karşı taraf zina iddiasında bulunursa,mail,telefon kaydı inceleniyor diye biliyorum. ne konuştunuz da ses kaydınızı aldı...

Son düzenleme:

öncelikle çocuğunuzun yaşı küçük olduğu için ve de çalıştığınız için velayet tarafınıza verilecektir.. bu hususta adliye psikoloğu evinize gelerek çocuğun yaşam şartlarına bakacak ve buna göre rapor düzenleyecektir.
sonra çocuğunuz için nafaka talebinde bulunabilirsiniz.. çalıştığınız için kendi adınıza bulunsanız dahi reddedilme durumu olabilir
ve de tüm bu hususları dava dilekçenizde talep etmeniz gerekliydi talepte bulundunuz mu? avukatınız varmış sanırım o dilekçede belirtmiştir muhtemelen
tehdit varsa uzaklaştırma kararı alabilir ayrıca savcılığa şikayette bulunabilirsiniz

şubat ayında ilk duruşmaysa o ön inceleme duruşması olacaktır.. tanık bildirmeniz önemli ileri sürdüğünüz hususları kanıtlamak için..tanık bildirdiyseniz hakim bu celse tanıklara tebligat çıkarılmasına karar verir bi sonraki celse dinlenirler..
iş yoğunluğa bağlı olarak tahkikat duruşmasını 2-3 ay sonraya verebilir.. bizim burda 4 aya kadar çıkıyo süreç..

eşiniz cevap dilekçesinde aldatmaya ilişkin birşeyler ileri sürdüyse ve delil olarak telefon kayıtlarını ileri sürdüyse bunlar ilgili kurumlarda talep edilebilir

cinsel konular boşanma davalarında oldukça sık rastlanan hususlar avukatınızdan utanmayın herşeyi anlatın

size tavsiyem boşanma aşamasında biri olarak çabuk karar vermeyin iyi düşünün sonradan pişman olacağınız birşey yapmayın. alllah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…